Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google+ för Android finslipas i senaste versionen

Postat:
00:13 - 2016-01-14
Skribent:
Chris
Kommentarer:
När Google i november förra året lanserade en helt ny design för Google+ riktades det viss kritik mot att utvecklarna hade placerat en fast navigationslist i nederdelen av appen för Android.
Kritiken grundade sig dels i att Google själva via sina riktlinjer för design pekar på att man bör använda sig av en så kallad navigation drawer eller tabs för grundläggande navigation, något som man själva alltså inte tagit efter i sin egen app, men också att navigationslisten tog upp för mycket av skärmen.

google_plus_update_jan-2016

I den nya uppdateringen som rullar ut med start idag har Google tagit åt sig av feedback och appen döljer nu navigationslisten automatiskt när man scrollar. Utöver det så listas bland annat buggfixar, påminnelser för att skapa samlingar och grupper samt autocomplete för sökresultat i appens changelog, som går att hitta nedan.

Notera att vissa av nyheterna verkar aktiveras från serversidan då vissa användare med senaste versionen installerad ändå inte har fått ta del av alla ändringar än.

Utvecklarens changelog:

– 69 bugs fixed
– 14 accessibility issues addressed
– Automatically hide the bottom tab bar when scrolling (note: not on Notifications screen yet)
– The home stream now remembers your position when you return to it (after going to a different screen like Notifications)
– Search now displays autocomplete suggestions as you type
– If you have no Collections or Communities visible on your profile, we include a prompt for you to add one

 • Hatsune Miku

  Det var ju bra… Men jag kommer fortfarande inte att använda det när det finns dylika tjänster som är bättre ?

 • Anders

  Gillar Google+ men det har ju tyvärr fastnat i den onda cirkeln med för lite användare.

 • tramsgar

  För stor för att kunna uppdateras längre, för dålig för att användas. Synd att Google är så dåliga på att göra appar.

 • Fred .

  Som vadå?

 • Hatsune Miku

  Som Facebook. Jag har använt google-plus en del, och rent funktionsmässigt ser jag flera likheter. Det som gör Facebook bättre är presentationen och faktumet att det finns fler folk och sidor där.

 • corb06

  Tycker Google+ endast levererar när det gäller diskussioner kring appar med apputvecklarna. Jag är med i ett 30-tal grupper och anmält mig till betatestning av olika appar. Suveränt verktyg för att rapportera och diskutera buggar.

  Som privat socialt medium är det helt chanslöst mot Facebook och Instagram pga för få användare. Hangouts chatten likaså. Appar som Telegram, Whatsapp och Messenger slår Hangouts med hästlängder.

 • David Aceituno

  Google+ har även ovanan att censurera ens inlägg utan ens vetskap. Inläggen syns bara för en själv, men ingen annan kan se dem. (loggar man in från ett annat konto dyker inte kommentaren upp). De verkar skylla på antingen spamfilter eller moderatorer men det går inte att överklaga eller redigera inlägget för att godkännas eller få reda på varför det hände ö.h.t. Det är inte tydligt vad som anses spam. Svarar man på ett par kommentarer i normal takt kan det triggas, så att man sitter där och skriver i onödan.

  Sen går det inte att se alla egna inlägg, alla omnämnanden, svar, eller trådar man deltagit i osv, på ett lätt och överskådligt sätt. Och så är fysik och vetenskaps-grupperna fulla till bredden med crackpots.

  Gillar idén och designen annars. Men det känns som att de bara uppmuntrar ytliga utbyten i form av one-liners med andra.

  Reddit gör det bättre…

 • nick sweden

  allt jag vill se kunna bifoga bilder i kommentars fältet .

 • Damas

  Alltså det är så otroligt störande med appar som skrollar till toppen när man går tillbaka.. Samma med Google sök appen.. När man kollar ett NHL resultat och sen går tillbaka så kommer man till toppen.. Skönt att det fixades i G+ iaf..

 • Det är inte för få användare. Problemet är nog att du försöker använda det som Facebook och bara socialisera med folk du känner. Utgå från dina intressen istället så finns det massor av folk över hela jorden som är intresserade av att diskutera dina intressen eftersom de är intresserade av just samma sak – inte för att ni träffades på en fest förra året eller gick i skolan tillsammans för tio år sedan.

  För mig som fotograf får jag mycket bättre respons på mina bilder p G+ än både på Flickr och Facebook.

 • I grupper eller offentligt?

 • Vad då ”för få användare”? Det finns ju många miljoner användare. Eller menade du att du skulle använda det som Facebook och lägga till alla du redan känner? Varför det? Det har man ju Facebook till – G+ är för att få kontakt med folk man inte känner men som är intresserade av samma saker.

  Så länge du inte är intresserad av typ enbart nyckelharpsspelning i bastu så lär det finnas andra som vill surra om samma sak.

 • Men man har dem ju till olika saker! Att såga G+ för att det inte klarar Facebooks jobb bättre än Facebook är ju som att tycka att en lastbil är absolut värdelös för att den inte är lika snabb som en Porsche.

 • Hatsune Miku

  För mig skulle det bli samma, punkt.

 • David Aceituno

  Det har hänt mig i både Youtubes kommentarfält (som nog är offentlig?) och i grupper.

 • Niklas Börsting

  Japp…. G+ är inte Facebook. De är väl de som gör att många går runt helt vilsna där.

 • Gillade din lastpallsbild där idag, Niklas. Mycket snyggt.

  (/Calle Söderberg)

 • Niklas Börsting

  Jag gillar den också. Tänkte göra ett kollage av mina mini kreationer :)

Lediga jobb inom data / IT Företag
Teknisk Senior Konsult Publicerad 13 Apr 2017
Network technician Publicerad 13 Apr 2017
Tekniker / IT / Nätverk / Juniper Publicerad 13 Apr 2017
Tekniker inom drift - direktrekrytering Publicerad 13 Apr 2017
Pyramidkonsult/utvecklare sökes! Publicerad 13 Apr 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vad gäller när roamingen inom EU upphör 15 juni?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 Plus
Huawei P10
Samsung Galaxy S7 Edge
LG G6
Samsung Galaxy S7
8.5

Test av Huawei P10 – en kompakt prestandatelefon

7.8

Test av Moto G5, prisvärd och funktionsrik instegsmodell

8.5

Huawei Mate 9 Pro

8.4

OnePlus 3T – hur mycket snabbare är telefonen än sin föregångare?

8

Sony Xperia XZ

7.8

Sony Xperia X Compact

8

Google Daydream View

7.5

Minitest av Chromecast Ultra

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS