Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

17 tips för att förlänga batteritiden på din Android-telefon [Guide]

Postat:
16:28 - 2011-05-28
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

16 tips för att få längre batteritid på din Android-telefon

Android-mobiler har tack vare sitt moderna och mångsidiga operativsystem väldigt många förtjänster, men lång batteritid är tyvärr sällan en av dem. Alla funktioner och finesser, att ständigt vara online, automatiska bakgrundsuppdateringar och åtskilliga uppkopplingsmöjligheter gör att Android-telefoner ofta inte är särskilt uthålliga och måste laddas varje dag.

Lyckligtvis finns det dock knep man kan ta till för att förlänga batteritiden på sin Android-enhet. Vissa kanske tycker att några av dessa förslag gör Android en smula mindre användbart, men att få längre batteritid kan kanske vara värt en kompromiss eller två. Överlag handlar att förlänga batteritiden om sunt förnuft – att bara använda funktioner när man behöver dem, och att ställa in en måttlig frekvens för bakgrundsuppdateringar.

Den här artikeln tar upp 17 sätt att få sin Android att kunna jobba lite längre på varje laddning – vissa knep innebär en ytterst marginell förbättring, medan andra har större effekt. En del av tipsen kan eventuellt vara specifika för vissa mobiler, och sökvägar och namn till inställningar kan variera lite från telefon till telefon, men de flesta tipsen är allmängiltiga. Fler knep för att få längre batteritid välkomnas i kommentarsfältet!

1) Använd inte GPS:en utan god anledning

GPS:en på en Android-telefon är ofta en riktig energitjuv och drar ström så det står härliga till. En HTC Desire var exempelvis igång två timmar och under den tiden utfördes några vardagliga uppgifter med enheten, men den fick vila större delen av tiden. Appen Google Maps i kombination med GPS:en var igång under endast en minut – ändå stod GPS-mottagaren för 20% av den totala energiförbrukningen under de två timmarna.

Appar som automatiskt känner av var du är någonstans är en av Androids styrkor, men ha i åtanke att en aktiv GPS förkortar batteritiden avsevärt. Genom att helt enkelt stänga av den från Inställningar > Plats och säkerhet > Använd GPS-satelliter, eller från Strömkontrolls-widgeten, kan man förhindra att GPS:en används i onödan.

Man kan se när GPS:en är igång genom att en liten GPS-ikon dyker upp i notifikationsfältet, och det bör nämnas att även om GPS-alternativet är på i inställningarna, ska GPS:en inte dra någon ström förrän den aktiveras av en applikation.

2) Ha alltid Bluetooth avstängt när det inte används

Detta är ett uppenbart strömspararknep, men att avaktivera Bluetooth när tekniken inte används är naturligtvis en god idé. Detta kan göras direkt via hemskärmen genom tidigare nämnda widget, och på vissa telefoner även från en toggle i notifikationsfältet. Annars kan man hitta inställningen för Bluetooth här: Inställningar > Trådlöst och nätverk > Bluetooth.

3) Skruva ner ljusstyrkan på skärmen

Skärmen på en Android-telefon brukar ansvara för en förhållandevis stor del av energiförbrukningen, och ju lägre ljusstyrkan är, desto mindre ström drar den naturligtvis. Därför gör man klokt i att aktivera Automatisk ljusstyrka från Inställningar > Skärm > Ljusstyrka > Automatisk ljusstyrka . Detta alternativ är vanligtvis påslaget redan från början, medan vissa modeller helt saknar möjligheten till automatisk ljusstyrka.

Även ifall alternativet finns, kan man förlänga batteritiden genom att manuellt sätta ljusstyrkan till en konstant låg nivå. Detta fungerar vanligen ypperligt inomhus, medan man ofta får lov att maxa ljusstyrkan utomhus – särskilt när solen skiner.

4) Stäng av positionering genom trådlösa nätverk

Att låta din telefon känna av var du befinner dig genom trådlös nätverkstriangulering drar mindre ström än att använda GPS:en för detta syfte, även om tekniken är mindre exakt. Att använda båda metoderna samtidigt drar emellertid självfallet mer ström än att bara använda en av teknikerna.

GPS:en kan sköta alla positioneringsuppgifter på egen hand, även om det då tar lite längre tid att fastställa var du är. Att använda trådlösa nätverk för positionering innebär dessutom att Google kommer samla in anonym positioneringsdata lite titt som tätt, vilket utgör en ytterligare påfrestning för batteriet. Det går att stänga av positionering genom trådlösa nätverk från Inställningar > Plats och säkerhet > Använd trådlösa nätverk.

5) Ställ in en låg tidsgräns för skärmavstängning

Alternativet ”Skärmens tidsgräns” hittar man i Inställningar > Skärm, och det avgör hur lång tid det tar innan skärmen automatiskt stängs av efter inaktivitet från användaren. Att ha den tidsgränsen inställd på längre än en minut är förmodligen en mindre god idé, medan att ha den på blott 15 sekunder bara blir irriterade och opraktiskt i längden. Trettio sekunder eller en minut torde vara goda värden.

6) På AMOLED-skärmar kommer mörka bakgrunder dra mindre ström

Enheter med någon typ av AMOLED-skärm (”active-matrix organic LED”), som exempelvis HTC Desire, Nexus One/S, samt Samsung Galaxy S/S2 , kommer dra en smula mindre ström när man använder sig utav mörka bakgrunder i gränssnittet eller till sin launcher. Vissa har rentav undrat ifall detta faktum var anledningen till att svart fick en så pass framträdande roll i Android 2.3 Gingerbreads design – ett OS vilket som bekant gjorde sin debut på Nexus S.

Varje pixel på OLED-skärmar ger nämligen ifrån sig sitt eget ljus – de är vad som på engelska kallas för ”photoemissive”. Således behövs ingen bakgrundsbelysning, och det är därför OLED-skärmar har så bra svärta och goda kontrastnivåer: en pixel kan helt enkelt ”stänga av” sin ljuskälla och bli helt svart. På grund av detta, kan man spara ström genom att ha svarta eller mörka bakgrunder på AMOLED-skärmar – även om skillnaden naturligtvis inte kommer bli särskilt stor.

7) Stäng av 3G helt om din telefon ofta kämpar för att hitta ett 3G-nätverk

Varje gång din Android-mobil blickar mot skyarna och försöker hitta rätt signal att låsa mot, och när den byter nätverk, utgör det en påfrestning för batteriet.

Om du bor i ett område med dålig 3G-täckning och din telefon ofta tappar 3G-signalen och då får byta till GSM, kan det vara klokt att stänga av 3G helt och hållet. Då kommer enheten inte längre att leta efter rätt nätverk, vilket är skonsamt för batteriet. Alternativet ifråga finner man här: Inställningar > Trådlöst och nätverk > Mobila nätverk > Använd endast 2G-nätverk.

8) Undvik levande bakgrundsbilder

Så kallade ”levande bakgrundsbilder”, det vill säga ”live wallpapers”, kan vara riktigt läckra och i vissa fall även funktionella. Med tanke på vad de kan göra drar de mindre batteri än vad man kanske skulle kunna tro, men av uppenbara anledningar drar de ändå mer ström än en vanlig, statisk bakgrundsbild.

9) Stäng av Wi-Fi

Om du under större delen av dagen är nära ett stabilt WiFi-nätverk, och ofta använder appar som kräver tillgång till internet, kan det som förklaras i punkten nedan vara fördelaktigt att alltid ha Wi-Fi aktiverat. I övriga fall är det dock bättre från en batteriaspekt att ha Wi-Fi avstängt, så din Android inte aktivt letar efter lämpliga nätverk. Wi-Fi kan stängas av från en widget eller från Inställningar > Trådlöst och nätverk > Wi-Fi.

10) Ha istället Wi-Fi på hela tiden om du ofta är inomhus och nära en god WiFi-signal

WiFi-radion i en Android-mobil drar överlag mindre ström än 3G-radion, och eftersom 3G stängs av när en WiFi-anslutning är aktiv (gällande datatrafik), kan man tjäna på att alltid ha Wi-Fi påslaget ifall man under en stor del av dagen är nära ett stabilt nätverk. Särskilt om man har många bakgrundsuppdateringar aktiverade, och hyfsat ofta använder appar som hämtar information från internet.

Då sköts nämligen alla dataöverföringar över WiFi-radion, medan 3G-radion får vila. Man kan se till att Wi-Fi alltid är aktivt från vad som mycket väl kan vara världens längsta Android-sökväg: Inställningar > Trådlöst och nätverk > Wi-Fi > Wi-Fi-inställningar > Meny-knappen > Avancerad – Wi-Fi-policy > Aldrig.

Om detta alternativ inte är aktiverat, kommer WiFi-anslutningen kopplas ner varje gång skärmen stängs av, för att sedan aktiveras igen när den sätts på – om du använder telefonen med jämna mellanrum drar detta mer ström än att ha Wi-Fi påslaget hela tiden.

11) Stäng av dataanslutningen

Det här alternativet heter på engelska ”Always-on mobile data”, och kanske främst finns på HTC Sense-mobiler och kan dessutom fungera olika från Android till Android. I Gingerbread heter inställningen på svenska ”Data är aktiverat” och finns här: Inställningar > Trådlöst och nätverk > Mobila nätverk.

På vissa enheter stänger alternativet helt enkelt av dataanslutningen, så att inga appar eller systemfunktioner kan nå internet. Vet man om att man inte kommer behöva internet under dagen, kan man således stänga av dataanslutningen och på så vis spara ström.

På vissa HTC Sense-enheter tycks dock inställningen ”Always-on mobile data” fungera lite annorlunda. Förra sommaren gick exempelvis detta alternativ att stänga av på en HTC Desire, och mejl pushades fortfarande som de skulle, och till och med Google Talk höll sig vid liv i bakgrunden om man så ville.

Eftersom att stänga av det här alternativet på somliga modeller inte tycks innebära några uppenbara förändringar, har inställningen diskuterats in absurdum i diverse forumtrådar. Dock påstår många att ett av de bästa sätten att förlänga batteritiden är att inaktivera den här inställningen.

12) Appar som strömmar musik kommer dräpa batteriet

Applikationer som strömmar musik, som exempelvis Spotify och liknande verktyg, kommer mumsa i sig förhållandevis stora delar av batteriet. De laddar ju mer eller mindre konstant ned rätt stora mängder information från internet, och detta drar självklart mer batteri än att spela upp musik som lagrats lokalt på telefonen.

13) Använd widgetar förnuftigt

En av de många fördelarna med Android gentemot de flesta andra mobila plattformar, är de widgetar man kan lägga ut på sina hemskärmar. De är som små applikationer vilka används och jobbar direkt från ens launcher. Widgetar kan vara väldigt praktiska och användbara, men eftersom de är en typ av appar kan de dra batteri – i alla fall den typ av widgetar som med jämna intervall kopplar upp sig mot nätet.

Ibland kanske en hemskärmswidget inte behövs, när man lika gärna kan starta applikationen ifråga och få informationen därifrån?

14) Luska rätt på alla batteribovar

Sedan Android 1.5 Cupcake går det att få upp statistik över hur mycket ström olika appar och systemfunktioner använt. Genom att gå till Inställningar > Om telefonen > Batteriförbrukning kan man svart på vitt få se vad som ätit upp batteriet. Efter en analys av den informationen kan man sedan avinstallera batteribovarna om de är i form av appar, eller helt enkelt använda de applikationerna mindre ofta.

15) Använd en rimlig frekvens för bakgrundsuppdateringar

På exempelvis HTC Sense-enheter har man under inställningssektionen ”Konton och synkronisering” möjligheten att lägga till ett stort antal olika konton och tjänster, som sedan uppdateras automatiskt med jämna mellanrum.

Detta kan naturligtvis vara mycket praktiskt, men problemet är att dessa uppdateringsintervall ibland är väldigt korta som standard. När HTC Desire började säljas förra våren uppdaterades exempelvis ens mejlkonton utöver Gmail, samt tjänsterna Väder, Flickr, Facebook och Twitter var 15:e minut (vissa låg på en timma) ifall man inte själv gick in och ändrade detta – det blir många informationsnedladdningar från internet varje timma sammanlagt.

Det enda undertecknad behöver bli meddelad om direkt och automatiskt är text- och MMS-meddelanden – något som naturligtvis inte behöver styras genom inställningar. Jag arbetar framför en dator under dagen, och får på så vis reda på mejl direkt när de kommer utan min mobils hjälp. Väderprognoser är alltid trevliga, och jag har ställt in min väderwidget att hämta aktuell prognos var åttonde timma.

Program för sociala nätverk som Facebook och Twitter, samt nyhetsläsare och dylikt, brukar även vilja hämta ny information från internet relativt frekvent. Därför kan det vara en god idé att se över uppdateringsinställningarna direkt när man börjar använda en ny internetapp. Ofta behöver man kanske inte heller få information och statusuppdateringar automatiskt hämtade till sig, när det i stort sett är lika smidigt att öppna appen ifråga och trycka på ”uppdatera” när det själv passar en?

Om man inte bryr sig alls om automatiska synkroniseringar och hellre sköter det manuellt, finns mycket batteritid att vinna. Det går att stänga av alla bakgrundsuppdateringar från Inställningar > Konton och synkronisering > Automatisk synkronisering.

16) Skippa aktivitetshanterare

Detta är kanske en något kontroversiell punkt, och här finns olika skolor. Till skillnad från mobila operativsystemsstofiler som Windows Mobile och Symbian^1 (5th Edition) och tidigare versioner, behöver man dock inte stänga ner program manuellt i Android – det är så pass smidigt ordnat att systemet sköter detta åt oss.

Trots att Android ofta har en massa processer och appar som körs i bakgrunden vilka kan tyckas vara onödiga, drar dessa processer överlag ingen ström eftersom de är helt inaktiva och varken använder processorn eller kopplar upp sig mot nätet.

Processerna ligger bara där i minnet och vilar för att de snabbare ska kunna startas när man väl behöver dem, och att då manuellt gå in och stänga ner processerna med så kallade ”task killers” har mest bara en negativ inverkan på batteritiden.

Det stör nämligen Androids egna aktivitetshantering, vilket ofta bara leder till att processerna startas automatiskt igen,vilket drar onödig ström, och det är bättre att lita på att systemet kan klara av den biten själv. Program för att hantera aktiva processer kan vara mycket praktiska att ha ibland – särskilt för att stänga ner trilskande program, men de bör inte användas i syfte att förlänga batteritiden. De som vill ha mer information kan med fördel läsa den här artikeln på LifeHacker, och ämnet debatteras ofta på Android-forum.

17) Om manuell batterikontroll är för besvärlig, ta hjälp av en app

Det finns diverse applikationer som är designade för att förlänga batteritiden. Att ha en app körandes i bakgrunden hela tiden med syftet att få batteriet att räcka lite längre kan tyckas motsägelsefullt, och att ha manuell kontroll är nog att föredra.

Appar som exempelvis populära JuiceDefender kan säkert dock fylla en funktion för vissa, och programmet försöker få batteriet att räcka längre genom att bland annat kontrollera Wi-Fi och dataanslutningar.

Vidare diskussion kring allt som har med batteritid att göra välkomnas i kommentarsfältet: tips, knep, råd, batteritider på olika Android-enheter, och så vidare.

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:

 • Mycket bra tips, särskilt tips nummer 16. Google borde nästan tvinga ut information till alla som har en aktivitetshanterare installerad (för att nå dem som tror att det är bra för snabbhet och batteri att använda den).

 • M1ntos

  En sak är viktig med JuiceDefender, det gäller att ställa in den rätt också. Då skonar den mer batteri än resterande punkter. :-)

 • Chricke

  Här är ett till tips som får iphone-ägare avis. Köp ett till batteri. Asenkelt att ha med sig, tar lite plats och laddar inte ur.

 • Sebastian Danielsson

  Bra tips även om de är ganska så självklara.
  Att uppdatera till senaste Android kan tyckas vara en självklarhet för många men inte för alla och ni borde ta med att att gå ifrån 2.1 till 2.2 eller 2.2 till 2.3 gjorde en enorm skillnad på min Galaxy S.

 • Istvan

  M1ntos :En sak är viktig med JuiceDefender, det gäller att ställa in den rätt också. Då skonar den mer batteri än resterande punkter. :-) Rapportera inlägg 0

  Med ett sådant svar så måste du naturligtvis tala om vad ”ställa in rätt” innebär för, i detta fall, JuiceDefender.

 • Sebastian Danielsson

  Chricke :Här är ett till tips som får iphone-ägare avis. Köp ett till batteri. Asenkelt att ha med sig, tar lite plats och laddar inte ur. Rapportera inlägg 0

  Tror inte de bryr sig då det finns sk batteripack som man kopplar in till sin nalle och som då laddar upp den. Väldigt små och rymmer väldigt mycket.

 • Jag ser inget fel med att använda aktivitetshanterare i sig – det är automatiska task killers som är problemet. Jag har haft enorm hjälp av Advanced Task Manager vid oräkneliga tillfällen då appar har strulat/hängt sig, stjäl en massa resurser utan anledning eller då jag bara vill se varför telefonen känns allmänt seg.

  Android sköter inte alltid hanteringen av processer så bra som man skulle önska, så i vissa fall har man mycket att vinna på att stänga ner vissa processer manuellt. Det vill till att man vet vilka processer man i sådana fall skall stänga – att stänga alla med en automatisk task killer är som att jaga myggor med handgranater.

 • Zorobay

  Det blir bokmärke på det här =)

 • Iphoneägare

  Behövs inget extra batteri till iphone då apparna är riktigt kollade innan de läggs ut = ingen kass minneshantering och strömtjuvar … Har haft xperia innan den kunde av oförklarlig anledning börja dra måånga % i timman viloläge… Buggit är vad jag kallar det…

 • Max

  Jag håller inte med punkt 10. Batteriet kommer att bli null efter mindre än 10 timmar även om jag använder inte mobilen. Jag har provat det med HTC Hero, Desire ocg Samsung Galaxy S.

 • Arc

  Widgeten vid punkt 2. Finns den på market eller är de något vendorspecific? Jag är egenltigen intresserad av 2G/3G switchen.

 • Emil

  @ Arc
  Extended Controls är mkt bra

 • filip

  @ arc

  ser ut att vara free power widget, finns på Market

 • phrusher

  Stänger 3G verkligen av sig när man har aktiverat Wifi? Jag har svårt att tänka mig det, tror istället att majoriteten av datatrafiken går via Wifi istället även om 3G fortfarande är på. Om 3G stänger av sig blir det nog svårt att ringa i 3G nät skulle jag tippa på. Även MMS tankas väl enbart ner via 3G och inte via Wifi?

 • tonii

  Max :Jag håller inte med punkt 10. Batteriet kommer att bli null efter mindre än 10 timmar även om jag använder inte mobilen. Jag har provat det med HTC Hero, Desire ocg Samsung Galaxy S. Rapportera inlägg 0

  Jag har en HTC Wildfire och har Wifi påslaget hela dagarna, mobilt data aktiverat samt en synkfrekvens på en timme för väder, gmail och facebook och mitt batteri drar inte ens 10% under en dag om den mest bara ligger. Använder jag den aktivt så går det runt 60-70% batteri under en dag.

 • mortalis

  phrusher :Stänger 3G verkligen av sig när man har aktiverat Wifi? Jag har svårt att tänka mig det, tror istället att majoriteten av datatrafiken går via Wifi istället även om 3G fortfarande är på. Om 3G stänger av sig blir det nog svårt att ringa i 3G nät skulle jag tippa på. Även MMS tankas väl enbart ner via 3G och inte via Wifi? Rapportera inlägg 0

  Rätt. Är du inomhus, uppkopplad mot WiFi, men med WCDMA inställd så kommer den att köra WCDMA för all rösttrafik och mms-data t.ex.
  Så det är väl egentligen bättre att säga: Kör 2G (har ALLTID bättre täckning i mina tester vilket i sig drar mindre ström) och ha på wifi när du befinner dig vid ett wifi-nät.
  Hastigheten som 2G levererar är tillräcklig för de här små syncningarna som vissa appar gör.
  Om man nu inte måste uppdatera appar på spårvagnen så bör man egentligen köra 2G.
  Personligen kör jag naturligtvis 3G då för jag är idiot :( Tyvärr inga tips som hjälpte mig ytterligare här, Desire har och kommer alltid ha skit-batteri :(

 • mortalis

  tonii :

  Max :Jag håller inte med punkt 10. Batteriet kommer att bli null efter mindre än 10 timmar även om jag använder inte mobilen. Jag har provat det med HTC Hero, Desire ocg Samsung Galaxy S. Rapportera inlägg 0

  Jag har en HTC Wildfire och har Wifi påslaget hela dagarna, mobilt data aktiverat samt en synkfrekvens på en timme för väder, gmail och facebook och mitt batteri drar inte ens 10% under en dag om den mest bara ligger. Använder jag den aktivt så går det runt 60-70% batteri under en dag. Rapportera inlägg 0

  Mm, har samma erfarenheter av Wildfire, eller hade det…sen började jag behandla den på liknande sätt som Desiren, tids nog, och då började den minsann suga ur batteri minst lika mkt. Troliga anledningen är att Wildfire är så extremt trög, vilket gör att den måste tugga på max mkt längre än nästa snäpp telefoner, iaf om man kör samma appar som den kraftigare.

 • CC

  T tycker att google borde införa tvång på notification-listen som samsung har till sina mobiler där de klämt in de viktigaste sätta på / stänga av genvägar. så man slipper fylla en av skärmarna med dessa kontroller ^^

 • Kent C

  Jag skulle rekommendera folk att kolla på Tasker! Visst, den kostar ca 35 kr om du köper direkt av utvecklaren (inte via market, där kostar den ca 50 har jag för mig) och den kräver en del manuella förberedelser. Men när du konfigurerat programmet så funkar det perfekt! Själv lät jag tasker stänga av wifi och blåtand när jag lämnade hemmet och slå över till ljudlös på jobbet. Gjorde den även helt tyst om jag la den upp-och-ner. Det finns inga begränsningar i programmet, fantasin sätter stopp! Prova, det finns en gratisversion som fungerar i en vecka. Obs, stor risk dock att man måste köpa det när man väl kommit in i det. :)

 • Kent C

  Det är denna jag menar: http://tasker.dinglisch.net/

  Mvh

 • Root + SetCPU screen-off profil gjorde så att jag är fullt nöjd med min batteri tid utan att behöva ta till andra knep trots att jag har klocka luren medans man använder den.

 • hejsan

  Iphoneägare :Behövs inget extra batteri till iphone då apparna är riktigt kollade innan de läggs ut = ingen kass minneshantering och strömtjuvar … Har haft xperia innan den kunde av oförklarlig anledning börja dra måånga % i timman viloläge… Buggit är vad jag kallar det… Rapportera inlägg +1

  Iphone behöver lika mycket som Androidlurarna bättre batteritid. Vet flera med Iphone som klarar sig max en dag. Android kräver mer av användaren, kanske därför din Xperia började bugga…

 • jyrgas

  Jag vet inte om detta har med något att göra men ni skriver om att 3g stänger av sig vid wifi användning, mitt problem är att 3g stänger av sig när man pratar i mobilen
  det går alltså inte att surfa samtidigt som man pratar, finns det någon lösning?
  (Wifi funkar perfekt när man pratar)

 • jyrgas

  CC :T tycker att google borde införa tvång på notification-listen som samsung har till sina mobiler där de klämt in de viktigaste sätta på / stänga av genvägar. så man slipper fylla en av skärmarna med dessa kontroller ^^ Rapportera inlägg 0

  Det finns även på HTC Desire HD i notification-listen så fler och fler kommer säkert ha liknande system.

 • Guillermo

  Stäng av mobilen…
  Känns som man lika gärna kan göra detta om man följer samtliga tips :p

 • galaxy gt-i7500

  Vad många inte vet är att det faktiskt är möjligt att KALIBRERA sitt batteri!

  Om detta gäller endast för Samsung Galaxy GT-I7500 kan jag inte svara på dock.


  Calibrating your Battery

  You don’t have to do this every time. Only once a month for example.

  Charge battery with phone turned on until galaxy is fully charged
  Unplug
  Turn off phone and charge for one hour
  Unplug
  Turn galaxy on, wait 3 minutes
  Turn off phone and charge for one hour
  Power on your device and enjoy drastically longer battery life

  http://code.google.com/p/gaosp/wiki/GAOSPTips#Calibrating_your_Battery

 • ”Till skillnad från mobila operativsystemsstofiler som Windows Mobile och Symbian, behöver man dock inte stänga ner program manuellt i Android.”
  Faktafel. Symbian hanterar appar på precis samma sätt som Android.

 • iphoneägare

  @hejsan

  Det med kräver mer av användaren kan jag hålla med om men det ser jag inte som något positivt… jag är inget inbitet apple-fan men man måste ju kunna jämföra rättvist.. iphone drar ström den oxå, jag laddar varje kväll med allt påslaget även om den används flitigt och det är mycket batteri kvar, för vad vet jag vad man kommer använda den till nästa dag. har inte varit med om att den dragit onödigt mycket batteri.. jag har jailbreakat iphone och rootat android så högre kunskap än normalanvändaren borde jag ha…… Det var en bug jag tog upp nu!!

 • SkogsTrollet

  På min Nexus s så kör jag Netarchy kernel och smartass-guvernör. Standby-tiden är fantastisk,
  Dock blir batteritiden sämre om du är en person som pillar med telefonen ofta. Kräver ju dock upplåst bootloader och lite knowhow.

 • Damien

  galaxy gt-i7500 :Vad många inte vet är att det faktiskt är möjligt att KALIBRERA sitt batteri!Om detta gäller endast för Samsung Galaxy GT-I7500 kan jag inte svara på dock.” Calibrating your BatteryYou don’t have to do this every time. Only once a month for example. Charge battery with phone turned on until galaxy is fully charged Unplug Turn off phone and charge for one hour Unplug Turn galaxy on, wait 3 minutes Turn off phone and charge for one hour Power on your device and enjoy drastically longer battery life ”http://code.google.com/p/gaosp/wiki/GAOSPTips#Calibrating_your_Battery Rapportera inlägg 0

  Woow.. Har du verkligen läst på om det där? Det kanske förlänger tiden för stunden men det är absolut inte rekommenderat då det sliter ut batteriet väldigt mycket fortare.
  Man skall inte låta batteriet ladda ur helt heller som många tror. Det var innan Li-on-batterierna kom som det gällde.

 • Damien

  Hmm.. var tog min kommentar vägen? :P

 • Damien

  galaxy gt-i7500 :Vad många inte vet är att det faktiskt är möjligt att KALIBRERA sitt batteri! ….

  Detta rekommenderar jag inte alls.
  Kolla upp lite mer hur batterierna fungerar. Att överladda på detta vis gör att man förstör battericellerna och livstiden sjunker ganska mycket totalt även om det hjälper för just den ladddningen.
  Detta gäller även att ladda ur batteriet helt. Det är troligen därför mobilerna numera talar om för dig att plugga i laddaren en bra stund innan batteriet är helt slut. Båda metoderna förstör cellerna i batterierna.
  Detta kan sökas upp på nätet, dock INTE via wikisuckia.

 • dragotrumpetare

  mortalis :

  phrusher :Stänger 3G verkligen av sig när man har aktiverat Wifi? Jag har svårt att tänka mig det, tror istället att majoriteten av datatrafiken går via Wifi istället även om 3G fortfarande är på. Om 3G stänger av sig blir det nog svårt att ringa i 3G nät skulle jag tippa på. Även MMS tankas väl enbart ner via 3G och inte via Wifi? Rapportera inlägg 0

  Rätt. Är du inomhus, uppkopplad mot WiFi, men med WCDMA inställd så kommer den att köra WCDMA för all rösttrafik och mms-data t.ex. Så det är väl egentligen bättre att säga: Kör 2G (har ALLTID bättre täckning i mina tester vilket i sig drar mindre ström) och ha på wifi när du befinner dig vid ett wifi-nät. Hastigheten som 2G levererar är tillräcklig för de här små syncningarna som vissa appar gör. Om man nu inte måste uppdatera appar på spårvagnen så bör man egentligen köra 2G. Personligen kör jag naturligtvis 3G då för jag är idiot :( Tyvärr inga tips som hjälpte mig ytterligare här, Desire har och kommer alltid ha skit-batteri :( Rapportera inlägg +1

  Går ju inte att använda 2G nät om man har 3 t ex. Så det tipset är ju inte riktigt möjligt för de som har 3 som operatör.

  Sedan måste jag ju säga, att jag tror inte de menar att man stänger av 3G funktionen när man sätter på WiFi utan det handlar om att en stor del av datafunktionerna används utav Wi-Firadion istället för 3G radion och då minska på batteristressen. Ungefär som om du dela på bördan. Så alla appar går då via Wi-Fi, medans samtal och SMS går via 3G funktionen.

 • Anonym

  Kom på varför iPhone upplevs ha bättre batteri.
  De är inte tekniknördar som gillar att pilla (ägarna), samt att de inte finns nåt att göra på dem. En stor app drawer, kul!

 • Anonym

  Tack vare Samsungs program klarar jag 2 dagar,utan det knappt 12timmar

 • Anonym

  Skaffa APNdroid och använd det flitigt. Stänger garanterat av all data anslutning och sparar batteri som tusan. Utan APN-droid, 12h batteritid. Med, upp till fyra dygn!

 • andersemanuel

  @Arc
  Den heter Widgetsoid och funkar fint på min ARC. för att data on/off knappen skall funka måste ”disable all APN” vara checkad, och flashlight knappen funkar om method 2 ställs in i inställningarna.
  Det tar ett tag att få de perfekta knappwidgetsen, men det blir rent o snyggt på skärmen :-)

 • Rolle

  Damien :

  galaxy gt-i7500 :Vad många inte vet är att det faktiskt är möjligt att KALIBRERA sitt batteri!Om detta gäller endast för Samsung Galaxy GT-I7500 kan jag inte svara på dock.” Calibrating your BatteryYou don’t have to do this every time. Only once a month for example. Charge battery with phone turned on until galaxy is fully charged Unplug Turn off phone and charge for one hour Unplug Turn galaxy on, wait 3 minutes Turn off phone and charge for one hour Power on your device and enjoy drastically longer battery life ”http://code.google.com/p/gaosp/wiki/GAOSPTips#Calibrating_your_Battery Rapportera inlägg 0

  Woow.. Har du verkligen läst på om det där? Det kanske förlänger tiden för stunden men det är absolut inte rekommenderat då det sliter ut batteriet väldigt mycket fortare. Man skall inte låta batteriet ladda ur helt heller som många tror. Det var innan Li-on-batterierna kom som det gällde. Rapportera inlägg +1

  Nu är det faktiskt så att jag testade detta, och det visade sig har riktigt bra effekt och efter att ha gjort det en gång så håller batteriet avsevärt mycket längre och att batteriet skulle ta skada eller bli sämre är ju bara fånigt, jag kan i alla fall inte se eller märka att batteriet tagit skada, och det var över 6 månader sedan jag gjorde denna kalibreringen. Så att vara så negativ till ett bra tips, låter ju nästa bara ännu dummare…tyvärr !

 • Spanga

  ”Enheter med någon typ av AMOLED-skärm (”active-matrix organic LED”), som exempelvis HTC Desire, Nexus One/S, samt Samsung Galaxy S/S2 , kommer dra en smula mindre ström när man använder sig utav mörka bakgrunder i gränssnittet eller till sin launcher.”
  En vit pixel drar mer än fem gånger mer energi än en svart pixel på dessa skärmar. Det är lite mer än en smula och gör stor skillnad vid användning av telefonen (om man brukar ha skärmen på när man använder den…).

 • Eddie

  Förstör ju poängen med Smartphone om man ska stänga av alla funktioner för att spara batteri. Varför ha det lixon om man i sutändan bara har den nersläkt i fickan bättre i såfall att köpa sig en stenålderstelefon från Nokia.

 • Joern

  Finns någon app som ger en inställningsmöjligheten med 2G för bakgrundstrafik (sync osv), 3G när användaren gör något?

  ”15) Använd en rimlig frekvens för bakgrundsuppdateringar”

  Finns någon app där man kan styra den automatiska uppdateringsfrekvensen för olika appar?

 • Christian

  Nummer 10 är BS. Wifi drar ALLTID mer batteri än 3G gör. Jag använder knappt wifi hemma ens, glömmer man att stänga av det så får man sota för det…

 • unikum

  Helt korrekt

  Eddie :Förstör ju poängen med Smartphone om man ska stänga av alla funktioner för att spara batteri. Varför ha det lixon om man i sutändan bara har den nersläkt i fickan bättre i såfall att köpa sig en stenålderstelefon från Nokia. Rapportera inlägg +2

 • Anderoid

  Jag undrar verkligen också om #10. Min erfarenhet är att Wifi suger batteri, och att stänga av Wifi är väl ett vanligt strömspartips?

  Christian :Nummer 10 är BS. Wifi drar ALLTID mer batteri än 3G gör. Jag använder knappt wifi hemma ens, glömmer man att stänga av det så får man sota för det… Rapportera inlägg 0

 • Roland

  @ Eddie
  Nja, det är ungefär att säga att du har förstört poängen med att köra bil om du har en vanlig 4 cylindrig motor med drygt 100 hästkrafter när det finns 12 cylidriga historier som kan köra i 400 km/h. Livet är en kompromiss, att inte ha alla funktioner på känns trist men man får prioritera vilka som faktiskt är vikiga för att inte behöva ett kärnkraftverk i fickan.

 • Anonym

  Eller så löser man problemet med att köpa en motorola defy! Telefonen har störst batteri en alla andra androidtelefoner förutom Atrixen då! Och detta på en 3.7 skärm gör att alla mina problem med taskig batteritid är som bortspolade :D

 • GalaxyJonez

  Fyra tips räcker.
  1. Dra ner ljusstyrkan på skärmen
  2. Stäng av datanätverk (internet)
  3. Stäng av positionering (hämtar position i många appar)
  4. Stäng av background data (notifications etc.)
  Bottom line. Ha inte igång något du inte använder så lever batteriet länge!

 • Min erfarenhet säger att LWP knappt drar något batteri alls. Så länge man använder en som är bra skriven så märker inte jag någon skillnad alls.

 • Hehe. Jag ser att efter mitt uttalande om Symbian har det ändrats lite i artikeln. =)

  Det är dock fortfarande fel. Jag jobbade innan som ramverksutvecklare på UIQ och vi byggde på de ”gamla” versionerna av Symbian (innan Symbian Foundation fanns) med versionsnummer så som 9.1. Och redan då hanterade Symbian appar på samma sätt som Android. D.v.s. att appar i bakgrunden fick endast en begränsad, om ens någon, access till cpu:n och när minnet började tryta stängdes de minst använda apparna av automatiskt. Detta har varit med i Symbians kärna sedan långt tillbaka.
  Symbian må ha varit kasst när det gäller användarupplevelse men var det något det kunde så var det att hushålla med resurserna. Symbian bygger på EPOC, ett OS framtaget i slutet på 80-talet för främst PDA:s. Några 1GB RAM var det inte att tala om på den tiden.

 • lars

  @anarfox
  Vad som påstås i artikeln är att man ibland behöver stänga ner program manuellt i Symbian, något i alla fall jag behövt göra på alla Symbian-telefoner sedan Symbian 3rd Edition :) Ofta för att RAM-minnet uttryckligen helt enkelt tagit slut.

  Jag instämmer i att Symbian varit bra på att hantera resurser, men Symbian-program har ju exempelvis alltid haft ”Avsluta”-kommandon, till skillnad från Googles plattform, och jag anser att man i WinMo och Symbian behövt gå in och sköta processhantering själv på ett helt annat sätt än i Android.

 • galaxy gt-i7500

  @Rolle

  Här ser vi ett exempel på teori VS. praktik! =)

  Jag är själv ingenjör, så jag värdesätter teori. Men ibland så går inte teori och pratik hand i hand.

 • Rebef

  Rolig anekdot apropå ämnet. 3 veckor in i min och sambons Arc-ägande (jag köpte till oss båda) så var jag uppe i 2-3 dagars batteritid medan hon gnällde över att hon bara fick ut någon dag. En snabb titt på luren så såg jag att GPS, Roaming och BT var aktiverat, haha.

 • Speedmaster

  Saxat från HTC e-Club
  Advanced Task Killer Free
  ”Litet och supersmart program som ger dig möjlighet att stänga alla program som körs i din Android-telefon med en knapptryckning. Det garanterar att du alltid får ut maximalt av din telefon.”

  Alla håller inte med…

 • M

  @ Rolle

  Vet man lite om hur ett batteri fungerar så vet man också att det inte är att rekommendera!

 • Anonym

  obekräftade rykten: Ta bort [Google sök] widgeten på hemskärmen. Detta sägs spara både batteri och minne. Installera inga dåliga [batteri widgets]. Dessa kan ta batteri i sig. Installera inga onödiga program med en massa bakgrundstasks och försök hålla dig till kvalitets appar.

 • mickeko

  Damien :

  galaxy gt-i7500 :Vad många inte vet är att det faktiskt är möjligt att KALIBRERA sitt batteri! ….

  Detta rekommenderar jag inte alls.Kolla upp lite mer hur batterierna fungerar. Att överladda på detta vis gör att man förstör battericellerna och livstiden sjunker ganska mycket totalt även om det hjälper för just den ladddningen.Detta gäller även att ladda ur batteriet helt. Det är troligen därför mobilerna numera talar om för dig att plugga i laddaren en bra stund innan batteriet är helt slut. Båda metoderna förstör cellerna i batterierna.Detta kan sökas upp på nätet, dock INTE via wikisuckia.
  Rapportera inlägg +2

  Tja, du har rätt, men du har fel… Det är helt sant att det sliter mer på batteriet att ladda ur det helt. Däremot slår moderna telefoner av långt innan batteriet är helt urladdat. 1% betyder inte att det finns 1% ström kvar i batteriet, det betyder att det är 1% kvar tills nivån är så låg att telefonen kommer stängas av. Kaliberering gör man för att programvaran i mobilen inte har någon riktig koll på hur mycket ström som finns i batteriet, utan det handlar om kvalificerade gissningar. Vartefter tiden går kommer dessa gissningar bli mindre exakta, och telefonen kommer få problem med att korrekt mäta när batteriet tar slut. Detta leder (om man toppladdar hela tiden) till att man gradvis får ut kortare och kortare användningstid. Att ladda ur batteriet sliter visserligen aningen mer på batteriet, men alternativet är att man istället underanvänder batteriets kapacitet.

 • Fotbollsgräs

  Jag stänger av mobilen så får folk gå via min personsökare. Kan gå veckor utan att jag behöver ladda mobilen.

 • galaxy gt-i7500

  @ mickeko

  Är det så… intressant!
  Jag vet att lithium batterier inte får varken överladdas eller på något sätt tömmas helt. Som jag har föstått det så har dagens lithium batterier intern övervakning och kontroll på detta. Jag trodde dock att det var batteriet som lämnade ”laddningsstatus” till telefonen, inte telefonen som estimerade laddstatus.
  Att det är telefonen som man igentligen kalibrerar hade jag inte förstått.

  @Rolle har dock provat teorin i praktiken och funnit att teorin inte var så exakt. Han har inte rekalibrerat sin telefon på över 6 månader och telefonen funkade fortfarande.

 • Själv har jag alltid laddaren med mig (den är det minsta jag sett). Idiotiskt, jag vet, men hellre det än att fippla bland inställningarna >:-(

 • Rolle

  M :@ Rolle Vet man lite om hur ett batteri fungerar så vet man också att det inte är att rekommendera! Rapportera inlägg 0

  Spelar ju ingen som helst roll om man inget vet om batterier, för i mitt fall fungerar det att göra så och batteriet är fortfarande i tipptopp, och jag är supernöjd.

 • patts

  Ha telefonen konstant avstängd = Sparar massa batteri! :P

 • John

  när jag skall göra som i punkt 14 så får jag ett felmeddelande
  ”Processen com.android.settings för programmet Inställningar stoppades oväntat. Försök igen.
  Har försökt me o starta om men hjälper inte va kan d va för fel o va kan man mer göra?

 • Henke

  Jag stänger då alltid av telefonen på natten. Jag kan förstå om man har telefonen på på natten OM det är den enda telefonen man har(dvs ej har hemtelefon), annars förstår jag faktiskt inte.

 • Wesslan

  Jag upptäckte att Google Maps tog mest batteri av alla mina resurser trots att jag inte en använt Maps sen jag startade om telefonen. Efter lite funderande kom jag på att det möjligen var Latitude som låg och bråkade så jag stängde av den funktionen. Vips ökade batteritiden ordentligt. :)

 • Anonym

  Wesslan :Jag upptäckte att Google Maps tog mest batteri av alla mina resurser trots att jag inte en använt Maps sen jag startade om telefonen. Efter lite funderande kom jag på att det möjligen var Latitude som låg och bråkade så jag stängde av den funktionen. Vips ökade batteritiden ordentligt. :) Rapportera inlägg 0

  Du menar att du gick in på Maps och loggade ut från latitude eller? Eller har jag missat något?

 • Brain

  Henke :Jag stänger då alltid av telefonen på natten. Jag kan förstå om man har telefonen på på natten OM det är den enda telefonen man har(dvs ej har hemtelefon), annars förstår jag faktiskt inte. Rapportera inlägg 0

  Att stänga av telefonen och sedan starta den igen drar ju dock en hel del batteri. Att bara stänga av all trafik (flygplansläge) går snabbare, och drar något mindre ström. Jag ser själv en förändring i batterinivån varje gång jag startar om min telefon, men i flygplansläge kan jag gå i flera timmar utan att någon förändring sker.

 • Peter.R

  @ phrusher
  3G nätet stängs INTE ner med WIFI på.
  Däremot stängs data trafiken (WCDMA) ner i 3G nätet.

 • Peter.R

  ”Data On Demand” är det absolut bästa programmet när det gäller att spara batteri utan att göra luren till en tråkig offline sak=)

  Den stänger nämligen av data trafiken automatiskt när skärmen slocknar.
  Innan jag hade Data On Demand höll batteriet i bästa fall 1,5 dag
  nu håller det i bland upp till 4 dagar!

 • Fotbollsgräs

  Ett annat lite mer seriöst råd (har dock ingen koll på om det hjälper eller om någon annan redan skrivit det – tyckte inte att jag hittade det i artikeln) är att stänga av den haptiska feedbacken från telefonen.

 • Martin

  Tack! Har sjukt mycket bättre batteritid nu på min Desire! Förut kunde jag inte ha den en hel dag utan att batterierna dog mot kvällen, nu är det över 50 % kvar när jag lägger mig! :-D

 • The

  Aktivitetshanterare eller ej är ju frågan.

  Jag har grava problem med min Hero och att den ofta blir seg som sirap när den har under 40mb ram ledigt. Ett manuellt klick på TasKiller så blir den ”snabb” igen, tills den startat processer så den går på knäna..

  Kvittar iofs för jag får min Supreme på tisdag, och då blir Heron en permanent fjärrkontroll till htpcn :)

 • MittIStan

  Min Sensation drog batteriet från 95 till 9% när den låg ‘idle’ Och värsta batteritjuven var ett program så hur klarar man sig utan en aktivitetshanterare?

  Sen undrar jag hur man låser upp telefon med HOME knappen? Kanske funkar om man har riktiga knappar.

 • Hans P

  @ unikum
  Håller fullständigt med. Däremot stänger jag har jag stängt av GPS och automatiska uppdateringar.

 • Benke

  Jag har använt JuiceDefender (Ultimate) några veckor nu, och den har givit mig mellan 50 och 100% längre batteritid på min Google Nexus One!!!

  Och då har jag på min telefon dygnet runt, med Wifi och GPS aktiverad hela tiden – vem orkar stänga av och på det manuellt?

  Från att före JuiceDefender räcka en knapp dag (från morgonen till sen eftermiddag) utan laddning, räcker batteriet nu tills jag ska gå och lägga mig utan problem. Sen är det ju alltid ändå skönt att ha ett fulladdat extrabatteri i bakfickan för säkerhets skull, om det blir extra mycket mobilsnack.

 • Chris

  @ Kent C
  Second pa Tasker, Denna appen skoter allt for mig och ar sa vard pengarna att det inte gar att beskriva. Ersatter sakert 15 olika appar nar man programerat det ratt.

  (Ursakta avsaknaden av svenska tecken, skriver pa Amerikanskt tangentbord)

 • Benke

  @Chris: Berätta hur du använder Tasker och hur den förenklar för dig!

 • På en nyare Samsung (Galaxy Mini i mitt fall) heter det ”stänga av paketdata” eller avaktivera datortrafik (punkt 11) och det förlänger inte bara batteritiden utan sänker även min telefonräkning avsevärt (har inte ett surf-abonnemang). Kan således rekommenderas!

 • Unbelievable how well-written and ifnoratmvie this was.

 • Någon som vet vad heter widgeten som visas i början av artiklen där man kan snabbt slå på/av funktionerna?

  /Micke

 • fuI1of jufdjruscwvn

 • chrille

  Micke :Någon som vet vad heter widgeten som visas i början av artiklen där man kan snabbt slå på/av funktionerna?
  /Micke
  Rapportera inlägg 0

  Jag kör nu en switchapp som heter Powerfull Switchman. Gratis och väldigt konfigurerbar. Har provat många andra tidigare men fastnat för denna eftersom den är väldigt snygg och anpassningsbar.

 • Frallan_71

  Den måste vara påslagen för att larmet skall funka. Eller har du eller någon annan en idé hur man gör i så fall?

 • Emilia

  De här angår inte om batteriet men min samsung galaxy s2 drar pengar från mobilen även om jag har på wifi. Asså jag vet inte vad de är som gör de!? Jag har inte laddat ner några appar som kostar heller, det går typ en krona varje dag? Är det typ om jag har wifi på och jag är ute och går även om jag inte änvänder internet!? Snälla måste ha ett svar på min fråga vill inte att de ska gå så mycke pengar ;) /Emilia

 • Mackan

  Hoppas att du har fått något svar Emilia men annars befarar jag att du inte har fri surf på ditt abonnemang/kontantkort… Stäng av 3G/4G och kör bara på GSM/2G !!!! Wifi tror jag inte du har tillgång till när du är ute och går vilket gör att telen söker över mobildata istället. /Mackan

 • KinaRolf

  Det bästa sättet har ni glömt. Rota systemet och plocka bor allt Google Garbage. Det gör mycket stor skillnad.

 • KinaRolf

  Jag hade samma problem, men med Windows systemet. Kontot länsades på pengar. Telebolaget berättade att dom kände till problemet, och det är olika appar som hackar din mobil och hämtar information, spioneri alltså, och en del hamnar hos NSA i USA och FRA i Sverige. I mitt fall med Windows stängde vi helt enkelt av data förbindelsen hos telebolaget, det går att göra. Android skall man roota, ta bort alla Google appar, sedan installera säkerhets system som LBE privacy och Titanium, och appar från The Guardian Projekt. Undvik som pesten ifånen, WM7, Blackberry, Nokia, osv, alla så kallade ”låsta” system. Dom är bara en del av NSA spion system.

 • Hasse

  Glöm inte att stänga av knappljud och vibration för tangentbordet. Helt onödigt och drar batteri för varje bokstav du skriver :)

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemförvaltare/IT-support Publicerad 17 Dec 2017
Lösningsarkitekt Publicerad 17 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 17 Dec 2017
Scrum Master for Sales IT Publicerad 17 Dec 2017
Software Developer Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 6. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons