Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

18 fördelar med hemskärmsappen LauncherPro Plus [Guide]

Postat:
14:42 - 2011-06-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

18 fördelar med hemskärmsappen LauncherPro Plus [Guide]

Android är ett mycket flexibelt operativsystem som låter användare enkelt byta ut delar av gränssnittet mot tredjepartsprogram i Market. Ett gott exempel på detta är launchern (hemskärmen/startskärmen) som man möts av när man slår på sin mobil och där alla ens genvägar och widgetar huserar. Dessa launchers brukar se olika ut beroende på tillverkare – HTC har en egen launcher med egna widgetar och detsamma kan sägas om Samsung, LG och Sony Ericsson.

Ända sedan Androids tidiga barndom har det funnits alternativa launchers i Market som försökt förbättra den ordinarie hemskärmen, men det var egentligen först i början av förra sommaren då LauncherPro och ADWLauncher släpptes som det plötsligt blev riktigt intressant att byta ut sin hemskärm. Eftersom launchern utgör en så pass stor del av gränssnittet och man använder den hela tiden, kan man tjäna mycket på att få fler funktioner.

LauncherPros utvecklare, sydamerikanen Federico Carnales, skickade ut stora uppdateringar i stort sett varje vecka efter den initiala releasen. Dessa uppdateringar förde mer än sällan med sig påfallande många förbättringar och Carnales blev snabbt en imponerande och respektingivande gestalt i Androids kodarvärld.

LauncherPro erbjuder åtskilliga funktioner som Androids egna hemskärm helt enkelt inte har. Dessutom kan man skräddarsy appen efter alla ens behov och önskemål. Men med så pass många finesser kan det kanske dock vara svårt att veta exakt vad som är möjligt – särskilt om man inte är van vid alternativa launchers.

Därför kommer nu en liten guide med 18 tips för att få ut det mesta av LauncherPro Plus, vilket är betalversionen av LauncherPro. Den går att köpa genom att första ladda hem själva appen och sedan betala 22,50kr för LauncherPro Plus Unlocker i Market. Goda alternativ till LauncherPro som har i stort sett samma funktionalitet är bland annat ADWLauncher och Go Launcher – vilken hemskärmsersättare man föredrar är främst en smaksak.

1) Avinstallera genom att dra och släppa
En underbar funktion som Android borde ha haft från första början: möjligheten att kunna dra en app till en papperskorg för att avinstallera programmet ifråga. LauncherPro stödjer detta vilket sparar mycket tid. Så här fungerar det:

 • Ta tag i en genväg eller en widget på hemskärmen genom ett vanligt långtryck och dra den sedan till papperskorgen i nedre mitten av skärmen.
 • Efter någon sekund dyker det upp en skylt som säger ”drop to uninstall” – släpp fingret för att avinstallera appen eller widgeten.

2) Det går att ta bort genvägars etiketter
Detta är en trevlig detalj som får ens hemskärmar att se snyggare och mindre belamrade ut – perfekt för de designmedvetna och när man väl börjat använda alternativet kan man inte vara utan det. LauncherPro låter nämligen användare ta bort etiketterna, det vill säga titlarna, för alla genvägar man lagt ut i sin launcher. Aktivera alternativet Hide icon labels från Preferences > Appearance Settings och vips så är etiketterna borta.

För att detta ska vara praktiskt behöver man naturligtvis kunna känna igen ens appar enbart utifrån dess ikoner, men det utgör väldigt sällan ett problem.

3) Svepgester i snabbstartsfältet
Detta är ännu en i min mening ovärderlig funktion som knappt går att klara sig utan när man väl vant sig vid den. Varje ikon i snabbstartsfältet längst ner i launchern (”dock” på engelska) stödjer nämligen en gest. I och med gesterna har fem genvägar helt plötsligt blivit tio genvägar, vilket ökar funktionaliteten avsevärt.

Man kan exempelvis ställa in LauncherPro att lägga till en ny kontakt när man sveper över adressboksikonen, visa hemskärmen där man har sin bokmärkswidget när man sveper över webbläsarikonen eller ringa ett särskilt nummer när man sveper över telefonikonen. Genom gester kan man även visa popup-fönster för diverse meddelanden, samt öppna/visa/dölja notifikationsfältet, med mera.

En personlig favorit är att använda ett svep över mittenikonen till att visa översikten över alla ens hemskärmar – det är mycket snabbare och mer praktiskt än att nypa skärmen, vilket ofta kräver en extra hand utöver den man håller telefonen med. Man ställer in de olika svepkommandona genom att långtrycka på en ikon i snabbstartsfältet och sedan välja ”Swipe gesture action” från menyn som dyker upp.

4) Få plats med fler appar och widgetar på varje skärm
De flesta launchers har mycket vit yta eller så kallad luft – det vill säga utrymme som inte används. Genom den vita ytan blir layouten luftigare och öppnare, men samtidigt går praktisk plats till spillo. Den stora mängden luft i launchers är extra påtaglig på 4.3-tumsskärmar med WVGA-upplösning eftersom det inte får plats fler genvägar eller widgetar samtidigt på dessa skärmar än på exempelvis en 3.5tums-display.

Med LauncherPro kan man dock själv ställa in antalet rader och kolumner och på så vis få plats med en större mängd simultan information. Alternativen ifråga finner man här: Preferences > Homescreen Settings > Number of columns/Number of rows.

5) Fler kolumner i applikationslådan
LauncherPro låter även användare ställa in antalet kolumner i applikationslådan (”app drawer”). Med en eller ett par kolumner extra behöver man inte scrolla lika långt för att hitta appen man letar efter. Här ligger alternativet: Preferences > Advanced Settings > Drawer columns portrait / landscape.

6) Ögongodis
Det finns en hel del ögongodis i LauncherPro och framförallt kan man skräddarsy och anpassa de effekter som visas efter ens egna önskemål. För att få den klassiska rinna-över-kanten-effekten för applikationslådan kan man exempelvis slå på alternativet ”Use 3D drawer” från Preferences > Advanced Settings.

Det går även att ställa in hastigheten på effekten som visas när man öppnar och stänger applikationslådan från Preferences > Advanced Settings > Opening speed. Sist men inte minst kan man själv välja bland ett antal olika övergångsanimationer: de som visas när man växlar mellan hemskärmarna. Detta gör man genom att gå till Preferences > Homescreen Settings > Transition effect.

7) Ändra storlek på widgetar
Till skillnad från de hemskärmsappar telefontillverkare tillhandahåller kan man ändra storlek på alla widgetar med LauncherPro Plus. Så här gör man:

 • Långtryck på widgeten du vill ändra storlek på och släpp den sedan.
 • Widgeten får då en grå ram – ta tag i nedre högre hörnet och dra runt med fingret för att ändra storleken.
 • När man är nöjd med storleken trycker man bara på Tillbaka-knappen.

Funktionen gör att vi kan få plats med mer information på en och samma skärm. Dessutom får man utökad kontroll och fler möjligheter när man skapar sin layout.

8) Ändra bakgrunden för snabbstartsfältet
Bakgrunden för snabbstartsfältet går att ändra eller tas bort helt och hållet från Preferences > Appearance Settings > Dock background. Man kan använda vilken bild som helst, men nätet kryllar av specialdesignade bakgrundsbilder för snabbstartsfältet.

9) Det finns tre snabbstartsfält
Eftersom snabbstartsfältet är scrollbart i båda riktningarna har man inte mindre än tre snabbstartsfält att fylla med genvägar. På så vis kan man frigöra utrymme på sina hemskärmar för exempelvis widgetar och ha fler länkar i snabbstartsfältet istället. Alternativet aktiveras från Preferences > Dock Settings > Number of docks – passa på och aktivera ”Loop scrolling” också.

10) LauncherPro Plus har egna widgetar
I början när LauncherPro var ny i Market fick Federico Carnales många förfrågningar om stöd för HTCs widgetar. Dessa är dock inbyggda i Sense egna launcher och de kan inte användas av andra appar.

Eftersom gränssnittet Sense dessutom var en av Carnales största inspirationskällor – han skapade delvis LauncherPro för att han inte kunde få tag på en HTC Sense-enhet i sitt hemland, bestämde utvecklaren sig för att släppa sina egna versioner av de widgetar Sense erbjuder.

LauncherPro Plus-användare har åtta inbyggda widgetar att välja mellan som exempelvis är avsedda för SMS, bokmärken, Twitter, Facebook, kontakter och Gmail. Carnales planerar dessutom att lägga till ännu fler widgetar framöver.

11) Scrollbara widgetar
I och med Honeycomb fick Androids egna hemskärm till sist stöd för scrollbara widgetar, men den funktionaliteten finns än så länge endast för tablets. Sense har därtill stöd för detta, vilket dock bara gäller de widgetar HTC själv tillverkat.

LauncherPro kan emellertid hantera scrollbara widgetar i Market som exempelvis Pure Messenger. Man kan även scrolla i de widgetar som följer med LauncherPro. Alternativet ifråga kan aktiveras från Preferences > General Settings > Enable scrollable widgets.

12) Använd egna ikoner till genvägar
LauncherPro låter oss använda egna ikoner till alla genvägar, vilket främst utnyttjas till att ge snabbstartsfältet en unik och skräddarsydd look. Det går dock även att ändra ikonerna för enskilda genvägar på hemskärmen.

För att byta ut ikonen för en genväg i snabbstartsfältet längst ner på skärmen behöver man bara långtrycka på genvägen man vill ändra och därefter välja ”Change icon” från popup-menyn. För att lägga till en genväg på hemskärmen med en egen ikon långtrycker man skärmen, för att sedan välja Shortcuts > Applications. Välj därefter den app du vill lägga till och tryck avslutningsvis på dess ikon för att byta ut den.

13) Landskapsläge
Många enheter utan fysiskt QWERTY-tangentbord saknar stöd för landskapsläge i launchern. Fans av landskapsläget – misströsta icke, för ni kan få ert lystmäte stillat genom att aktivera alternativet Preferences > Behavior Settings > Enable Auto-rotation.

14) Många fler anpassningsmöjligheter
Den launcher som följer med Android går knappt att anpassa alls, utöver själva layouten av widgetar och genvägar. LauncherPro erbjuder emellertid en uppsjö av anpassningsmöjligheter, vilket innebär att man kan få appen att se ut och bete sig exakt som man vill att den ska göra.

Utöver vad som nämnts tidigare i artikeln går det bland annat även att gömma hela notifikationsfältet (vilket kan visas igen med en sveprörelse), ta bort Hem-knappen i applikationslådan och koppla bort scrollning för hemskärmsbakgrunden.

Vill man byta effekten som visas när man markerar en genväg på skrivbordet kan man göra det från Preferences > Appearance Settings. När man arbetat fram sin egen design kan man skapa en backup av layouten och alla alternativen direkt ifrån LauncherPro.

15) Göm appar du aldrig använder
Vissa tillverkare lägger tyvärr in appar på sina mobiler som sedan inte går att avinstallera – så kallat bloatware. Dessa applikationer är det långt ifrån alla som använder och vill man inte ha ett program på sin enhet borde man ha möjligheten att ta bort det. Man kan dock radera dessa appar genom att första roota sin enhet. LauncherPro erbjuder därtill ett sätt att i alla fall slippa se de oönskade programmen.

Hemskärmsappen låter oss nämligen helt enkelt gömma oönskade program i applikationslådan från Preferences > General Settings > Hidden Apps.

16) Notifikationer för SMS, mejl och missade samtal
Man kan låta LauncherPro informera en om nya SMS, mejl och missade samtal från snabbstartsfältet. När man trycker på en notifikation tas man direkt till meddelandet eller det missade samtalet.

17) Länka till vadsomhelst
LauncherPro kan länka till aktiviteter, som exempelvis specifika fönster inom en app. Funktionen LP Shortcuts tar detta ett steg längre. Vissa skärmar inom appar kräver nämligen information för att det ska gå att komma förbi dem – något som LP Shortcuts kan tillhandahålla. På så vis blir LP Shortcuts ett väldigt kraftfullt länkverktyg som låter en länka till i stort sett vadsomhelst, eftersom man kan öppna X för att sedan utföra Y.

LP Shortcuts består av faktiska filer och kan därför enkelt lagras och delas mellan användare. Man skapar dessa steroidstinna genvägar genom ett speciellt webbverktyg och de ska sedan lagras i mappen ”lpshortcuts” i roten av minneskortet. Den här tråden i LauncherPros officiella forum diskuterar genvägarna mer ingående.

18) Teman för widgetar och genvägar
Om man vill ändra utseendet på de flesta av sina appgenvägar samtidigt kan man ladda hem en ny ikonuppsättning från Market och aktivera den från Preferences > Theme Settings. Ikonuppsättningar är ett smidigt sätt att snabbt ändra hur ens appikoner ser ut.

LauncherPro stödjer dessutom teman för de inbyggda widgetarna – även de laddas hem från Market. För att ändra widgetteman går man till Preferences > LP Widget Settings, trycker på den widget man vill ändra tema för och väljer avslutningsvis Select Skin.

Som nämndes i artikelns inledning finns det fler kompetenta hemskärmsersättare i Market än LauncherPro. ADWLauncher och Go Launcher är till exempel två populära alternativ. Vilken launcher föredrar ni läsare och känner någon till fler sätt att dra fördel av LauncherPro?

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:

 • Matte

  Bra initiativ av Swedroid här. En del av de här sakerna var en nyhet även för mig :-)

 • Ziboez

  Skiftar mellan panda home ie launcher och launcherpro plus, launcherpro är favoriten fast panda home med egna teman är stilrent

 • Sebastian

  några av de saker du listat upp finns i gratis versionen..
  källkontroll?

 • V

  Jag använder LauncherPro och den är helt fantastisk!

  Det enda jag stör mig på är att man inte kan sortera sina apps i appdrawern efter exempelvis senast nerladdade. Det skulle underlätta oerhört när man ska leta upp en nyligen nerladdad app som man inte minns namnet på..

 • unikum

  Bra guide. Fanns ett par grejor som en inbiten LPP-användare som jag hade missat.

 • Joeled

  Har precis letat information om om launcher pro så detta var en kanon nyhet!!

 • Fredrik

  Har kört LauncherPro Plus på min Archos tablet sedan i höstas. Bästa launchern på market men det finns fortfarande en hel del att förbättra.
  Kände redan till dessa tips, men säkert bra för dem som nyligen börjat använda LP eller som varit sugna på att testa.
  Perfekt kombo med Beautiful Widgets eller Fancy Widget ifall man vill efterlikna HTC Sense…
  https://market.android.com/details?id=com.levelup.beautifulwidgetsfree
  https://market.android.com/details?id=com.anddoes.fancywidget

 • Robert S

  Kör med Launcher Pro på min ZTE Blade då den flyter på bäst och är snabbast. Men minda andra enheter är LP sämre än ADW Laucnher EX och GO launcher EX. Tycker det är konstigt att dom presterar och flyter olika på olika enheter.
  Varför bara reklem för Laucnher Pro? Många andra Launchers har exakt samma funktioner och är minst lika bra.

 • soderkvist

  Launcher pro (Plus) är den enda launcher jag är nöjd med. Enligt mig är Agenda-widgeten den bästa funktionen men tycker om många av de andra finesserna också. Har använt ADW och Go launcher också. ADW tycker jag går märkbart slöare på min Nexus one och Go launcher minns jag inte varför jag bytte bort men minns att jag var missnöjd över något…

 • theDukeW

  Samtliga av dessa punkter finns även i Go Launcher Ex (som är gratis). Finns säkert i adw också.Tycker att skillnaden mellan launchers blir mindre och mindre. Mest prestandaskillnader nu för tiden… Grymt nyfiken på den helt omskrivna versionen av Launcher Pro som Federico håller på med.

 • Anonym

  LauncherPro Plus på min Nexus S. Flyter på som smör.

 • Micke

  Jag har använt launcher pro enda sedan jag skaffade min första android… love at first sight! har testat flertalet launcher men jag byter alltid tillbaka till LPP efter ett par dagar då jag saknar typ gestures o.s.v. ungefär som att man vänjer sig med multipla-skrivbord på linux och sen kör windows och undrar varför det inte funkar med ens makron :P

 • NiQ

  Har kört den LP i snart ett år (htc desire) och måste säga att jag är sjukt nöjd med den. Flyter bra. mycket möjligheter till genvägar osv. det passar mig bra. TEstade både adw och lp rättl änge innan jag valde LP.

 • Drenken

  Grym guide, trodde jag kunde allt om LP Pro, tydligen hade jag fel

 • Zalastax

  Typ alla fördelarna som var listade där finns i ADWLauncher EX med. Enda som inte finns är egna widgets. I ADWLauncher EX kan man dock ställe in väldigt mycket mer, som till exempel bakgrundsfärgen i drawern

 • NiQ

  @ Drenken
  aa, kände lite samma med :P

 • NiQ

  @ Drenken
  aa, kände lite samma med :P iof skönt att se att man fått med det mesta som man använde roch inte missat något jätte viktigt.

 • masze

  Jag föredrar ADW Ex, mest för att jag är van vid den…

 • Anders

  Tycker inte om att ha en annan launcher, mina tre tips är:
  Fancy widgets
  Multicon
  Widgetlocker

  Check em out!!
  Galaxy S II

 • Martin

  Fick nu betalt för att skriva detta? Föredrar Adw, mycket mer behändig.

 • Anonym

  @ Sebastian

  Var i artikeln står det att de endast finns i plus versionen av LPP?

 • blunden

  Hur kan ni inte ha tagit upp den absolut viktigaste punkten; prestanda? LauncherPro, även konfigurerad att se ut och bete sig exakt som Launcher2 (stock-launchern) är rejält mycket snabbare. Swipe mellan hemskärmar flyter 100%, även utan den förfulande effekt som är aktiverad som standard. Känns som en helt ny telefon.

 • fryguy

  Jag tröttnade på LauncherPro pga buggen som gjorde att det inte gick att öppna mappar ibland (är det fixat nu?). Så gick efter det över till Zeam istället.

 • Jan

  Sedan jag testade GO Launcher har jag aldrig blickat tillbaka.

 • Wibergify

  ADW EX (betalversionen)
  Måste ha horisontell scrolling i app drawern, helt avgörande.

  körde LP innan men blev först störd på appdrawern (dvs vertical scrolling only) men också extremt irriterad över att man hela tiden triggade ”resize” funktionen.

  Värt att notera om någon testat ADW så var gratisversionen laggig för mig, betal laggar inte alls, o2x

 • mickeko

  Skulle vara bättre med en riktig jämförelse mellan alternativa launchers istället. Alla alternativa launchers jag använt längre än 15 sekunder har samtliga dessa funktioner. :P

 • använder Go Launcher EX, främst pga att appdrawern har samma möjlighet som en iphone att ändra apparnas position. senaste uppdateringen gav även sjukt snygg effekt när man bläddrar mellan sidor. (sphere)

 • Kristian

  Launcher pro plus är bra. Men Go launcher är också väldigt bra och gratis. Jag kör med GO och gillar den mycket.

 • Sasori

  Har aldrig använt tidigare, prövade och blev helt kär i min telefon igen. Tack Swedroid

 • magmos

  SPB Shell 3D rekommenderas å det varmaste. Flyter finfint på Optimus 2 X och utseendet är bedrövligt snyggt. Väl värt 95 spänn :-)
  http://www.swedroid.se/ryska-spb-software-slapper-sin-klassiska-launcher-i-ny-tappning-for-android-spb-shell-3d/

 • Anonym

  Dumt. Varje gång launcher pro startar (startas om) så nollställs alla inställningar

 • matte

  Har kört lp bra jävla länge nu först på min sgs nu på arc,har testat alla andra alternativ men har alltid gått tillbaka till lp.bäst för mig helt enkelt.fick dock inga nya tips av er swedroid men tack för en en fin läs stund:)

 • Orici

  Nice men jag ersätter inte Sense

 • Anonym

  Inga utav de tips ovan funkar på min telefon.. det går inte att plocka bort etiketter, jag kan inte ändra antalet kolumner / hemmaskärmar och inte heller gömma oanvända appar, och precis so någon ovanför mig nämnde så nollställs alla ändringar jag lyckas göra efter en Launcher Pro-omstart… Kass mjukvara.

 • Anonym

  Hur ändrar man tillbaks till sin gamla homescreen utan att avinstalera launcher?
  Kan inte bestämma mig vilken jag vill ha…när jag gör ändraringar som visserligen är bra med launchern förlorar jag lite från min touchwix 4 på SGS2

 • Thomas

  Körde ett tag LP på min Hero för att se ifall jag klarar mig utan Sense-gränssnittet på min nästa telefon. Det som gjorde att jag backade var att jag lade upp två People (heter den så?) Widgets, dvs den som visar mina kontakter. Den ena visade mina vänner och den andra kollegor, dvs två grupper som jag har i mina Googlekontakter. Problemen var dels att den andra widgeten visade bara ett fåtal av kontakterna, och dels så hängde sig widgetarna då jag försökte redigera dem.
  Någon som haft liknande problem och vet hur man kommer runt dem?

 • Wormie

  LP är den bästa launchern som går att hämta ifrån Market enligt mig. Har kört den en tid, lite var nytt här.

 • matte

  Ändra genom att trycka på hemknappen lr dra ner home switcher från market

 • candyraver

  @ matte
  Nej inte om han redan har ”Bockat i sitt val”- Här får då personen gå in under program i inställningar, leta igenom en julevangeliet långa lista efter, om jag mnins rätt kort och gott hette ”startskärm.akk” och då rensar man caschen.

  Fick min jättefina Desire – för några dagar sen kända jag mig rätt redo att testa nått nytt att byta startskärm… till GO! och den fungerar verkligen bra, dessutom spelar de ju bra med resten av GO!s program typ GO SMS, GO Fuck youre selv…nämen skojjar…. till saken. Våga testa nått nytt!

 • Johan

  Ja ”GO! Launcher Ex” är ett bra alternativ till ”LauncherPro Plus”. Har liknande funktioner och möjligheter. Tror till och med den har fler ”skins” att välja mellan än LauncherPro Plus.. kan ha fel. Sen att Go! har andra program för att ersätta tangentbordet, kontaktappen, ring upp- och smsappen bland annat gör ju den mer vettig tycker jag

 • matte

  @candycraver
  Det problemet har jag aldrig stött på .
  Menar du att homeswitcher inte funkar om man kryssat i sin standard launcher?som sagt,aldrig varit nått probb för mig

 • Agaton

  Använder LP+ på min ZTE Blade och är supernöjd!

 • Mr_snarl

  Har kört LPP länge nu. Skulle inte kunna köra utan längre. Snabbt, rent, snyggt.

 • jacke

  @ Sebastian
  Det är väl självklart att en del saker finns i gratisversionen oxå? Så är det ju med alla alternativa launchers, i alla fall de jag har testat.

 • Jonas P

  Ni som gillar punkt #3 (svepgester) kan ju även kolla på denna app:
  https://market.android.com/details?id=se.petersson.gestures
  Dvs du kan med en gest tex ring hem/polaren eller starta en app eller toggla BT och sedan fortsätta exakt där du var. Bara 50kb stort och funkar på allt från 1.6 till 3.1.

 • Peppe P

  Vad skiljer betalversionen från gratisversionen?? Kör med gratisversionen nu och funderar om det är värt att köpa fullversionen.

 • xtreme

  Bra för dem som inte känner till LP så bra men jag hade hellre sett en jämförelse mellan dem stora…

 • Jonas

  Finns ingen launcher som flyter så bra som launcher pro gör. Saknar lite funktioner som t.ex. Go Launcher har men prestandan kommer först för min del.

  Hoppas att den omskrivna version av launcher pro kommer bli så bra som det ryktas.

 • Erik

  Har nu fixat LauncherPro, men hur fan fixar man så man har klockan + vädret widgeten på startskärmen? Dvs den som följer med i mobilen. Kollar i ‘lägg till widget-listan’ men hittar ingenting :/

 • Tiny Turtle

  Inga direkta nyheter i artikeln, men ett stort tack för den ändå. En länk hit blir *perfekt* när man tipsat nån om att byta till LPP och de behöver lite starthjälp.

  Martin :Fick ni betalt för att skriva detta? Föredrar Adw, mycket mer behändig. Rapportera inlägg +7

  Din kommentar hade varit berättigad om Swedroid hyllat LPP reservationslöst samtidigt som det varit en stor skillnad till ADW:s fördel. Eftersom det inte är så fantastiskt stor skillnad mellan dem och Swedroid t.o.m. nämner det i slutet av artikeln så kvarstår att du måste vara en fanboy om du blir sur över att man ens pratar om något annat alternativ än det du valt. Internet måste vara jobbigt för dig.

  Erik :Har nu fixat LauncherPro, men hur fan fixar man så man har klockan + vädret widgeten på startskärmen? Dvs den som följer med i mobilen. Kollar i ‘lägg till widget-listan’ men hittar ingenting :/ Rapportera inlägg 0

  Gissar att du har en telefon från HTC och därmed med launchern ”Sense”. Tyvärr är inte HTCs widgetar äkta Android-widgetar utan en låst variant som bara fungerar när du kör Sense. Ta en titt på Market eftersom det finns *massor* av andra klocka+väder-widgetar att köra istället.

 • Niklas

  Mycket välskriven artikel må jag säga. Är inbiten LPP-användare så inga nyheter direkt men ändå kul att läsa. Ser fram emot att se vad Carnales hittar på till den helt från grunden nyskrivna launchern.

  En sak som är värd att nämnas är att man kan ställa in så att man kan scrolla helt varv runt.

  Jag har testat många launchers men denna passar mig överlägset bäst…

 • Andreaz

  Provat flera launchers, men enbart LPP som jag verkligen fastnat för… och säger som Niklas, även om man redan visste det mesta så var detta en bra skriven artikel :)

 • Jack

  Hur gör du med nummer 3? Jag förstår inte riktigt.

 • Pål

  verkligen intressant läsning trots att jag visste allt redan! hade adw förut men bytte för några månader sedan till lpp för att jag ville testa! originalhemskärmen var helt uteslutet från första dagen. jag kör nämligen x10 mini pro. lpp är min favorit än så länge! det jag saknar mycket är att man inte kan behandla mappar så mycket, tex dölja deras labels och byta bild/ikon. det hade gjort lpp komplett! jag finner även lustigheter med kalenderwidgeten. den kan bearbetas mer :)

 • swaavad

  Om jag installerar LLP kommer mitt fina HTC Sense förvinna då ?

 • Björn

  Den är MKT BRA!! Kört väldigt länge, sen den hade barna ben kan man la säga.
  Kan dock säga att det är LÅÅÅÅÅÅÅÅNGT ifrån samma uppdaterings frekvens längre!

 • twisted1

  Robert S :Kör med Launcher Pro på min ZTE Blade då den flyter på bäst och är snabbast. Men minda andra enheter är LP sämre än ADW Laucnher EX och GO launcher EX. Tycker det är konstigt att dom presterar och flyter olika på olika enheter. Varför bara reklem för Laucnher Pro? Många andra Launchers har exakt samma funktioner och är minst lika bra. Rapportera inlägg +1

  ADW EX. är bättre om du frågar mig, tror många provar vanliga ADW och blir avskräckta då den verkligen suger jämfört med ADW EX.

  Precis som du säger så tycks det va olika på olika hårdvara, även om jag alltid fått ADW EX bättre(med rätt inställningar, default är ej rätt) på alla lurar jag provat.

 • Lobo

  Själv kör jag Zeam som har åtminstone 16 av de 18 punkterna listade ovan, men är tokigt mycket minde (383kb kontra 2mb) och ruggigt snabb. Bra tips för t.ex. Desire användarna som har dåligt med utrymme i sin telefon

 • banana

  Tack för en trevlig artikel!

  Jag installerade LauncherPro när jag skaffade min tredje Android-enhet och fann skillnaderna i gränssnittet aningen kontraproduktivt.

  Efter någon dags användning investerade jag i två köp på Market (två av enheterna är kopplade till samma Google-konto), mest för att stödja utvecklaren (har inte haft någon vidare användning av Pro-funktionaliteten).

  Nog för att de medföljande gränssnitten på enheterna levde upp till mina förväntningar på ett UI, men det blev aningen förvirrande att försöka orientera sig i ett ”nytt” gränssnitt varje gång. Så nu kör jag LauncherPro Plus på en surfplatta och två telefoner och är super-nöjd. Och anser att den helt klart är över mina förväntningar på ett UI.

  Rekommenderas.

 • bani

  Bra jobbat! :)

 • lolight

  @twisted1
  ADW EX. Är bra då det går att låsa hemskärmarna. Detta är ett måste till min far :) Den mobilen är anpassad för äldre teknik noviser. Med saker som program som förhindrar att ringvolymen kan minskas osv.

 • Teo

  hur går man får att få bort vibrationen från hemskärmen alltså när man sveper till höger eller vänster bland hemskärmarna så darrar ikonerna till. så vill jag inte ha det hur gör man för att få bort det?

 • Teo

  @Jack
  rätt tråkig funktion faktiskt istället för att trycka på den ikonen du vill ska öppnas så sveper man bara över den istället

  då gillar jag swipe down funktionen i zeam luncher mera när man sveper neråt på skärmen öppnas app drawern

 • mekstro

  Go Launcher är ingen som tagit upp så då gör jag det. Den påminner starkt om LP (närapå rip-off), men har en uppsjö av widgets som man kan lägga till. De flesta är gratis om det nu har betydelse…

 • krokdil

  Skulle vara kul med en jämförelse mellan ADWLauncher EX och LPP.. För vad har LPP som inte ADW har?

  EDIT: Förutom massa onödiga widgets.

 • Niklas

  @swaavad

  Man kan installera flera launchers och välja fritt att växla när man vill. HTC Sense kommer alltid ligga kvar.

  På tal om uppdateringsfrekvensen så håller jag med, väldigt sällan numera. Förhoppningsvis beror det på att han har fullt upp med den nya versionen.

  Det senaste som är riktigt najs är ikon-paketen man kan ladda ner. Custom ikoner men som har samma tema, de som inte finns stannar som standard-ikonen.

 • Niklas

  @Jack

  Nummer 3 kommer man åt genom långdryck på en ikon på ”dock”en…du får då alternativet ‘swipe gesture…’ jag håller med underskriven att denna funktion är underbar. Har två sms-appar som jag kör en med tryck och en med swype. Även ringa och Viber på samma. Mycket bra funktion dvs. Enligt mig.

  (Viber finns på beta till android nu, ringa gratis)

 • johan

  perfekt! bytte från go launcher till lpp för 4-5 dagar sen så lite nytt var det allt! :)

 • Kevin

  jag skulle tycka att det skulle vara intressant med en jämförelse mellan GO launcherEX,LPP och ADWEX ! :) gilla om du håller med ;)

 • Anonym

  Älskade Launcher Pro till min Xperia Play men den hanterade inte att pausa ett spel och ge en valet att ta emot ett telefonsamtal medans man spelar. Hoppas det fixas i en uppdatering.

 • master_of_rock

  Agenda widget är den bästa jag har sett! Bara det är värt att betala för.

 • Hrafnahnef

  LauncherPro var den första launchern som jag fastnade för en längre tid, men sedan kände jag att ADW sprang om den, så då skaffade jag betalvarianten av ADW. Men de senaste månaderna har Go Launcher sprungit ifrån konkurrenterna tycker jag.

  Go Launcher gör allt som beskrivs här i artikeln, fast bättre, och utvecklingen går mycket snabbare känns det som över lag.

  Go gör även en rad andra appar som varierar från lysande (Go SMS Pro och Go Facebook Chat for Go SMS Pro, bägge gratis) via åtminstone imponerande (Go Weather, men alltför bloated) till tämligen mediokra (Go Keyboard).

 • Micke

  Jag har kört LP sen starten och det är helt klart min favorit. Andra launchers känns inte alls lika rappa på min Blade, samma sak med min Spica men jag kan tänka mig att det är skillnad om man har en bättre och snabbare telefon. Testade GO Launcher eftersom jag kör både GO SMS, Go Dialer och GO Contacts men den kändes alls inte lika klockren.

 • Öhman

  Är väldigt grön gällande det här med lauchers och undrar bara om man måsta köpa Launcher pro plus för att ta sig till ”Preferences”?

  X10

 • Stefan

  Tänkte jag skulle byta dockan men går inge vidare. Får dubbla bakgrunder. Vet något vad jag gör för fel?

  Är det fler än mig app drawern flyter dåligt för? Den funkade bra förut men nu laggar den hela tiden. Väldigt frustrerande. DHD.

 • Anonym

  @Öhman

  Nej. Menyknappen –> Preferences.

 • Markus

  Tack för ytterligare tips, kört LP i ett år men fick endå lära mig några nya saker!

 • swaavad

  Hej

  Var hittar man de fräcka gula textknapparna till snabbstartfältet som visas i artikeln ?

  swaavad

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
JUNIOR KUNDSUPPORT TILL WORLDLINE Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. LG ansöker om patent för vikbar smartphone – öppnas som en bok

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons