Skype 2.0 finns nu i Market med stöd för videosamtal

Postat:
13:51 - 2011-06-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
38

Skype 2.0 finns nu i Market med stöd för videosamtal

Skype, som köptes upp av Microsoft förra månaden, har nyss släppt en rejäl uppdatering av sin androidklient. Största nyheten i version 2.0 är att det nu går att genomföra videosamtal med Skype. Än så länge stödjer videofunktionen emellertid ett begränsat antal enheter, nämligen Nexus S, HTC Desire S och Sony Ericsson Xperia neo/pro. Företaget lovar dock att det snart kommer gå att hålla videosamtal med Skype på fler mobiler.

Videosamtalen är gratis och går att genomföra över både mobildata och Wi-Fi. Trots att pressmeddelandet påstår motsatsen fungerar enligt vissa rapporter tyvärr inte videosamtal mellan mobiler och datorversionen av Skype, utan endast mellan två telefoner. I övrigt sägs videosamtalen ha mycket god kvalité, med höga framerates, ett snyggt och enkelt men samtidigt funktionsfyllt gränssnitt. Det ska bland annat gå att välja mellan den främre eller den bakre huvudkameran.

Andra nyheter i Skype 2.0 är omdaningar av gränssnittet (annan huvudmeny m.m.) samt stöd för att skicka SMS, vilket dock kostar pengar. Skype påpekar att Android 2.2 krävs för att kunna använda appen på Samsung Galaxy S – i övrigt är det Android 2.1 eller senare som gäller.

Är det någon som hunnit testa att genomföra ett videosamtal med nya Skype än och hur tycker ni i så fall att funktionen fungerar?

Genom Engadget

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: