Microsoft kräver $15 för varje androidmobil Samsung tillverkar [Notis]

Postat:
11:36 - 2011-07-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
72

Samsung har redan blivit stämda av Apple för plagiering och nu kräver Microsoft att den sydkoreanska elektronikjätten betalar $15 för varje androidmobil de tillverkar. Microsoft äger ett antal patent som används i Android och mjukvaruföretaget vill ha en del av kakan i form av ekonomisk kompensation.

Med tanke på hur pass många androidtelefoner Samsung tillverkar – de har exempelvis redan sålt tre miljoner exemplar av Galaxy S2, kan de behöva betala mycket stora summor till Microsoft. Samsung är världens näst största mobiltillverkare och analysföretag beräknar att de krängde 19 miljoner smartphones under det andra kvartalet i år.

Androidtillverkaren försöker inte motsätta sig Microsofts begäran utan vill enligt utsago istället få ned avgiften till tio dollar per telefon. I gengäld skulle de satsa mer på Microsofts mobilplattform Windows Phone 7.

HTC betalar redan Microsoft för att de använder Android som operativsystem på sina telefoner, men med skillnaden att summan är tre gånger lägre – alltså $5 per enhet. Kanske har detta att göra med att Microsoft och HTC länge haft ett samarbete i och med Windows Mobile?

Tror ni Samsung kommer undan med tio dollar per androidtelefon och kommer avgiften i så fall påverka tillverkarens produktion på något vis?

Genom Android and Me och Reuters

Lägsta pris på Samsung Galaxy 3 på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy 5 på Prisjakt just nu: