ZTE Tureis – en BlackBerry-liknande Android i budgetklassen

Postat:
12:21 - 2011-07-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
23

httpvh://www.youtube.com/watch?v=-qh3G2gVvDk

Som med allt annat varierar naturligtvis preferenserna om mobiler. För vissa är bara snabba enheter med stora skärmar och den senaste hårdvaran av intresse, medan somliga prioriterar helt andra egenskaper. För de androidentusiaster som gillar BlackBerry-telefonernas formfaktor, det vill säga en skärm i kombination med ett fysiskt QWERTY-tangentbord i porträttläge, kan kanske ZTE Tureis utgöra ett alternativ.

Enheten har utrustats med en 2.6-tumsskärm med QVGA-upplösning (320×240) – alltså lika stor display som på HTC ChaCha men med snäppet lägre upplösning. Processorn tickar i 800MHz och är av typen Qualcomm MSM7227, vilket är samma plattform som bland annat sitter i Xperia X10 Mini och Mini Pro. Tureis RAM-minne ligger på 256MB och modellen har även en 3.2MP-kamera och aGPS.

För närvarande kör ZTE Tureis Android 2.2 Froyo och hela rasket väger 130g. Tureis specifikationer är med andra ord minst sagt blygsamma, men vad som sannolikt kan locka köpare är formfaktorn, det nätta formatet och det låga priset.

Huruvida enheten hittar fram till Sverige är ännu okänt. ZTE Tureis kommer dock till England i augusti med en prislapp på £144, vilket motsvarar cirka 1500kr. Är det några av Swedroids läsare som skulle vara intresserade av Tureis om den släpps i Sverige och vad är det i så fall som intresserar?

Genom EuroDroid

Lägsta pris på ZTE Blade på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus One på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: