Huawei Vision: unibodykonstruktion, 3.7-tumsskärm och 1GHz-processor [Uppdaterad med demovideo]

Postat:
13:38 - 2011-08-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
41

Kinesiska tillverkaren Huawei har nyss presenterat en ny androidenhet som de döpt till Vision. Modellen kör Android 2.3 och har en kapacitiv 3.7-tumsskärm och 512MB RAM-minne. Processorn tickar på i 1GHz och är en del av MSM8255-plattformen. Således rör det sig om samma CPU som i bland annat Sony Ericsson arc/neo, med grafikkretsen Adreno 205.

Huawei Vision är 9.9mm på tunnaste stället och väger 121g, vilket tillverkaren i pressreleasen lustigt nog poängterar är ”lättare än en flaska parfym eller aftershave”. Bland övriga specifikationer finner vi en 5MP-kamera med LED-blixt och stöd för videoinspelning i 720p, samt diverse självklarheter som aGPS, Wi-Fi, FM-radio och plats för minneskort.

Enheten har en så kallad unibodykonstruktion i aluminium, vilket förhoppningsvis gör Vision mer robust än snittet.  Modellen kör som sagt Android 2.3 men har även ett ”unikt 3D-interface”. Det rör sig dock inte om någon autostereoskopisk 3D utan ett vanligt gränssnitt med 3D-effekter. Av skärmdumparna att döma är gränssnittet inte heller särskilt unikt, då det ser ut att bestå av launchern SPB Shell 3D som går att köpa i Market.

Huawei kommer släppa Vision i september i utvalda regioner som förhoppningsvis inkluderar Sverige.

Uppdatering: Huawei har nu släppt demovideon nedan (tipstack till Samurai237).
httpvh://www.youtube.com/watch?v=fuK93HmyS_Y

Genom EuroDroid