Samsung Galaxy Tab 10.1 tillfälligt stoppad?

Postat:
21:30 - 2011-08-09
Skribent:
| Björn E
Kommentarer:
126

Om du är ute efter en Samsung Galaxy Tab 10.1 så kan det vara en bra ide att köpa en så snabbt som möjligt. En domstol i Tyskland har nämligen belagt Samsung med ett tillfälligt sälj- och reklamförbud av Samsung Galaxy Tab 10.1, ett beslut som påstås gälla i hela Europa förutom Holland.

Få har nog missat att Apple och Samsung befinner sig i en bitter strid just nu. I detta fall handlar det inte om patent utan att Apple anser att Samsung med sina telefoner och sin surfplatta ”kopierat” iPhone och iPad och försöker ”snylta” på deras goda rykte. Apple har tidigare haft viss framgång i t ex Australien där de även blockerat försäljningen av Samsung Galaxy Tab 10.1 och nu är det alltså dags för Europa.

Vad detta kommer innebära för Sverige blir intressant att se. Kommer Telia och andra försäljningsställen stoppa försäljningen eller helt enkelt strunta i det? 

Vad säger ni? Är Galaxy Tab 10.1 för lik iPad eller är det ett tecken att Apple börjar bli lite oroade över framgångarna för Android och Samsung? Varför ger de sig inte på Motorola Xoom, Acer Iconia A500 och Asus eeePad Transformer i samma veva? Och är det inte lite udda att driva detta mål samtidigt som man kopierar flera av Androids funktioner till utseende och funktion i iOS5?

Källa: Handelsblatt (Tyska) via AndroidCentral

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1 (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu: