Amazon Appstore aktiverad för Sverige

Postat:
23:36 - 2011-09-19
Skribent:
| Björn E
Kommentarer:
20

Det ser nu ut som det äntligen är dags för oss svenska användare att få tillgång till Amazon Appstore. Amazon har smugit igång det internationella stödet för sin appstore och även om det inte finns några länkar till den från några av deras internationella sidor som amazon.co.uk eller amazon.de så går det att ladda ner appstore från www.amazon.com/app-email via telefonen.

(Uppdatering 20110920: Det verkar som Amazon stängt ner möjligheten igen. Vi kunde köpa Plants vs Zombies, Age of Zombies och Airport Mania 2 utan problem tidigare men nu får vi samma felmeddelande som tidigare, d v s att regionen ännu inte stöds. Förhoppningsvis är detta en indikation att de snart kommer öppna upp officiellt).

Vi installerade först applikationen på vår telefon och loggade sedan in med våra vanliga inloggningsuppgifter hos Amazon och kunde utan problem både ladda ner gratisprogram och köpa betalprogram. Det går även att gå till https://www.amazon.com/mobile-apps/ och köpa/hämta program där och få dem nerladdade till telefonen automatiskt.

Det är egentligen två anledningar varför vi är glada att äntligen få tillgång till Amazon Appstore utan att behöva ”lura” Amazon att vi bor i USA. 1/ Exklusiva applikationer. Fortfarande kan vi till exempel endast köpa Plants vs Zombies via Amazon Appstore. 2/ Dagens gratisapp. Amazon ger bort en app/ett spel varje dag som kan laddas ner gratis.

Många tror att detta är en förberedelse för Amazons egen Android-baserade surfplatta som förväntas släppas under hösten och som troligtvis är hårt knuten till Amazons egna tjänster.

Källa: Android Central

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: