Google lanserar Transit för Maps i Sverige

Postat:
10:49 - 2011-10-12
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
47

Google Sverige höll under dagen en presskonferens, som passande nog ägde rum på Spårvägsmuseet i Stockholm,  för att introducera tjänsten Transit Navigation för hela Sverige. Tjänsten är förvisso inte unik för specifikt det här landet utan har sedan tidigare lanserats i bland annat USA och England, men vad som är unikt för sverigelanseringen är tjänstens täckning. Google erbjuder tack vare sitt samarbete med Samtrafiken praktiskt taget full täckning vad berör både buss- och tågtrafiken i Sverige.

Transit erbjuder steg-för-steg-beskrivningar med möjligheten att se tidtabeller och lokalisera hållplatser. Tyvärr uppdateras inte tidtabellerna i realtid och det går med andra ord inte att se information om avbrott eller förseningar. Ambitionen är dock att tillhandahålla detta på sikt genom Transit Live Update.

Funktioner i kort
*Hämta steg-för-steg beskrivningar för kollektivtrafik
*Hitta hållplatser i närheten
*Visa stationsinformation och tidtabeller (Live transit update inte tillgängligt ännu)

Thijs van As , product manager för Transit, redogör för tjänstens täckning

I jämförelse med övriga länder i Europa där Google också erbjuder Transit ligger Sverige bra till eftersom antalet samarbetspartners är så stort. Förklaringen är som vi tidigare nämnt samarbetet med Samtrafiken.

Googles inhyrda buss vittnade om vad närvarnade hade att vänta

 Stockholmare möttes av följande syn utanför Hotell Anglais under torsdagsmorgonen. Det rådde inga tveksamheter om vad Google hade för avsikt att presentera senare under dagen.

Samtrafikens VD Gerhard Wennerström fanns också på plats och talade om bolagets ambition att tillängliggöra kollektivtrafikinformation på ett vis som ger kollektivtrafikanter en så bra upplevelse som möjligt.

[Google Transit]