Officiell androidversion av Duke Nukem 3D släpps snart

Postat:
10:48 - 2011-10-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
31

Officiell version av Duke Nukem 3D släpps snart för Android

De som är gamla nog att ha varit unga på 90-talet och dessutom var intresserade av dataspel känner säkert till Duke Nukem 3D – en klassisk förstapersonsskjutare som släpptes 1996, strax efter genrens genombrott i och med id Softwares Doom.

Spelet gavs ut av Apogee Software och kännetecknades av våld, macho-oneliners och ironisk humor. Nu är en officiell androidversion av spelet på gång som sägs komma ”snart”. Ordet ”snart” passar inte särskilt bra ihop tillsammans med Duke Nukem 3D med tanke på att uppföljaren till spelet länge var ett av spelvärldens främsta exempel på vaporware.

Utvecklingen pågick i hela 15 år och releasen av uppföljaren Duke Nukem Forever blev hela tiden försenad och framskjuten. När spelet mot förmodan till sist släpptes i somras blev det totalsågat. Androidversionen av Duke Nukem 3D lär dock inte drabbas av samma öde utan dyker säkert upp inom kort.

Det är utvecklarna Tapjoy och MachineWorks som ansvarar för porten och den ska stödja alla enheter som kör Android 2.1 eller senare, inklusive surfplattor. Är det några som spelade Duke Nukem 3D för PC på 90-talet och kommer ni testa androidporten? En video av iOS-versionen av spelet går att kika på nedan.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=1-Pjnd8AS74

Genom Phandroid

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia pro på Prisjakt just nu: