Fyra i natt smäller det – Google presenterar Ice Cream Sandwich och nästa Nexus

Postat:
12:51 - 2011-10-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
169

Ice Cream Sandwich, ICS

Klockan fyra i natt svensk tid kommer Google och Samsung presentera Android 4.0 Ice Cream Sandwich samt av allt att döma även nästa Nexus, vilken hittills kallats för Nexus Prime. Evenemanget hålls i Hong Kong 10:00 lokal tid och kan följas live på adressen www.youtube.com/android.

Förväntningarna är kanske högre än vanligt inför offentliggörandet. Dels för att Ice Cream Sandwich ska vara den största enskilda androidreleasen hittills och dels för att nya Nexusen förmodas erbjuda helt ny hårdvara.

Inget ont sagt om de tidigare modellerna i Nexus-serien, men de har inte legat i absolut framkant hårdvarumässigt. Nexus S är exempelvis i stort sett en Galaxy S i ett annat skal och den kom sju månader efter att hårdvaran var fräsch. Förhoppningsvis har nästa Nexus specifikationer vi inte sett för en Android tidigare.

Av kommentarerna Swedroid att döma ligger hårdvaruacceleration högt på önskelistan när det gäller mjukvaran. Ice Cream Sandwich slår samman de två befintliga androidversionerna Gingerbread och Honeycomb och sägs innehålla åtskilligt med nyheter.

Vad tror och hoppas ni att ICS och Nexus Prime kommer erbjuda? Har ni några särskilda önskemål och vad tycker ni Android saknar? Är det några tappra entusiaster som kommer försöka hålla sig vakna (eller gå upp i ottan) och se evenemanget live på YouTube i natt? Försnack inför presentationen uppmuntras i kommentarsfältet!

Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation XL på Prisjakt just nu: