Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

77 procent av Swedroids community använder inte Google+

Postat:
11:44 - 2017-06-01
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Vi vill poängtera att det inte rör sig om en vetenskaplig undersökning, men 77 procent svarade nyligen att de inte använder Google+ – upp från 69 procent i fjol. Endast 12 procent angav att de utnyttjar det sociala nätverket varje dag.
En lika stor procentsats använder istället Google+ någon gång i månaden, medan 7 procent kollar läget varje vecka.

Av kommentarsfältet att döma är Google+ främst en plats att diskutera och ta del av specialintressen och för att följa personer av intresse, snarare än ett mer traditionellt socialt nätverk i stil med Facebook.

Andra resultat av undersökningar

 • Veteranen

  Googles taktik med att ständigt slänga saker på väggen och se vad som fastnar fungerar inte för sociala nätverk och meddelandetjänster. Kontinuitet är A och O för dessa. Ett begrepp som är främmande för Google. Enda undantaget är kanske Gmail där ingenting händer längre, tack och lov :)

 • Ganska dryg..

  ”Enda undantaget är kanske Gmail där ingenting händer längre, tack och lov”

  Bortsett från Inbox då, menar du?

 • Kriztoffer

  Fast Gmail och Inbox är ju två separata saker. Gmail är sig fortfarande lik!

 • Ganska dryg..

  Jag uppfattade det som att vi pratade om tjänster. Gmail och Inbox har för närvarande olika appar, men utvecklingen som Inbox innebär kommer säkerligen påverka grundfunktionaliteten i Gmail som tjänst, oavsett app.

 • Brallander

  En fråga: har Google fortfarande kvar 20%-tiden (att anställda under 20% av sin tid på egna ideer). Det skulle ju i så fall förklara varför det dyker upp så mycket som testas ”för att se vad som fastnar på väggen”.

 • Kriztoffer

  Jaha, ja det kanske det var!

  Men Inbox ändrar väl inte hur själva tjänsten fungerar? Bara hur man använder sig av den? Kan ha fel då jag inte har lika mycket erfarenhet av Inbox’s app

 • Jag använder inte Fakebook, insta, twatter eller någon av de andra sociala heller. :P

 • Ulrik Borg

  Synd, finns mycket bra med Google+. Använder det för att hitta nya klockor till watchmaker främst, men som ”communities” är G+ väldigt mycket bättre än facebook-grupper t.ex.
  Men det är väl grejen, att olika ”sociala medier” har olika användningsområden för folk, och det kanske inte är lite lätt att identifiera för G+ som saknar tydlig profil. Använder ju G+, Fb, Insta osv på väldigt, väääldigt olika sätt. Men går man in i G+ och tror att det är ”Googles Facebook” så får man nog inte ut mycket ur det.

Aktuellt

Hur pass nöjd är du med din operatör?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

7.9

Minitest av Nokia 6

9.2

Test av HTC U11

8.5

Test av Sony Xperia XZ Premium

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS