Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

90 procent av Nexus 6P- och 5X-ägarna använder någon form av skärmlås

Postat:
11:13 - 2016-05-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Enligt Stephan Somogyi från Google utnyttjar 90 procent av de som äger en Nexus 6P eller Nexus 5X någon form av skärmlås. Uppgiften nämndes i samband med en säkerhetspresentation under Google I/O.
Det innebär att en stor majoritet har en mer eller mindre säker smartphone. Innan 5X och 6P var det bara runt hälften av Nexus-ägarna som använde skärmlås, trots att Google försökt få fler att säkra sina enheter genom Smart Lock.

Den kraftiga ökningen i användandet av skärmlås har skett tack vare fingeravtrycksläsarna.

 • Tim

  I dagsläget blir jag nästan förvånad när man ser någon som inte har skärmlås på sin telefon. Man har ju massa med känslig data på sina enheter idag; bankID, Mail, Sociala medier mm. Hoppas siffran blir närmre 100% snart

 • Daniel Malmgren

  Det är väl iofs inte alltid man SER om någon har det. Själv har jag smartlock aktiverat så att så länge min wear-enhet (dvs min klocka) är inom range så behöver jag inte låsa upp. Så visst HAR jag skärmlås på, men det är sällan det märks…

 • Oscar Ericsson

  Kan tänka mig att många Nexus telefoner används endast av utvecklare och innehåller därmed ingen ”känslig/privat” information.

 • Apako

  Går det ställa in range på smartlock via min wear-enhet?. Har kört smartlock några gånger o testat. Men jag vill ju att min telefon inte ska vara låst om jag sitter 1-2 meter ifrån telefonen. Så fort jag går ifrån den över 2 meter så ska den låsa sig.

 • Daniel Malmgren

  Nja, det är väl det som är kruxet egentligen. Så länge klockan är inom bluetooth-range så är telefonen olåst. Så det funkar ju om jag glömmer den på bussen, men om jag bara har glömt den på kontoret och själv är i personalrummet ett par meter bort så gör det ju ingen nytta.

 • Apako

  Okej, synd :(
  Syftet enligt mig är ju så fort man går iväg 1-2 meter så ska mobilen låsas.
  Borde la inte vara ”svårt” att göra på något sätt så den känner av hur bra mottagningen den har? Alltså hur den mäter bluetooth. Så som den mäter vanliga 3g/4g, då ser man ju om det är sämre täckning etc.

 • Tidigare har jag aldrig kört skärmlås, meckigt att håla på med speciella svep eller koder när man tittar på telefonen stup i kvarten. Men sen jag skaffade min 6P har jag kört med fingeravtryckläsaren och det fungerar klockrent.

 • nickewi

  Tidigare har jag aldrig använt de enbart för att de inte är ett dugg smidigt. Men med fingeravtrycksensorn så är de ju verkligen grymt enkelt.. Låser ju upp den när ja tar den ut fickan, är så naturligt att göra så nu.
  Sjukt bra grej!

 • Fred .

  90% använder vilket leder till ”herd immunity” (flockimmunitet), folk utgår då från att även jag har skärmlås så då rör dom inte min telefon, även fast jag inte har skärmlås. :p

 • Christoffer Hulthén

  Precis samma anledning som gör att jag inte använder det heller.
  Gillar smart lock och även trusted places men de är lite för vaga i dagsläget.

  Borde gå att ställa in som sagt på t.ex. klockor/smartband säg 1-3m.

  Samma gäller places.
  Har testat med min adress och jag kan då öppna i nästan en radie om 50m åt alla håll utanför lägenheten vilket är lite för mycket.

  Jag ser hellre en försiktighet på det så att den inte är upplåst redan när jag är på gården en bit från lägenheten. Självklart kräver det mer precis GPS ”location” men det är har jag inga problem med.

 • Bossen

  Skillnaden i signalstyrka är större om du har tröjärmen över klockan eller ej än skillnaden mellan 1-2 och 3-4 meter. Detsamma gäller ju såklart om du har telefonen i fickan eller på bordet eller ännu värre, du vänder på dig så kroppen är mellan luren och klockan.

 • Richard

  Finns det en fingeravtrycksläsare så använder då jag den iaf. Och placeringen är ju bra på nexus 6P så det är självklart att man använder den då :)

 • Apako

  jojo men man borde kunna lägga ett spann hur bra mottagning den har. Inte så att mottagningen blir 90% sämre bara för ett klädesplagg eller om jag ”min kropp” blockera det.

 • Apako

  Ja precis. Vet ju att dom har kommit en del på vägen när det gäller wifi att den kan börja mäta avståndet. Men frågan är om det går göra så på bluetooth också. Men det är la mycket längre i framtiden.

 • Mattias Arvin

  Använder fingeravtrycksläsaren på min 5x. Hur smidigt som helst. Använder Bluetooth i bilen som betrodd enhet, så där är den olåst.

 • Fredrik Ingman

  Själv så har jag inget sjärmlås tråtts HUAWEI nexus 6P. Har satsat mer på säkerhet med VPN i stället. Ser internet mer som ett hot än att luren försvinner/konfiskeras.

 • Fredrik Ingman

  För mig så är jag mer orolig för yttre hot än lokala hot. Ändras bilden så skall jag ändra andvendandet av HUAWEI nexus 6P

 • Walter Iego

  Bra att ha, helt enkelt.

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons