Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Acer offentliggör Chromebook 15 under IFA

Postat:
15:16 - 2017-08-30
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Presentationerna från IFA har redan tjuvstartat, då Acer nyss har introducerat sina nyheter. En av dessa är Chromebook 15 som fått en 15,6 tum stor IPS LCD-skärm med 1920 x 1080 pixlar.
Ovandelen består av metall och likaså stödet för handflatorna. De två högtalarna är uppåtriktade och omger det bakupplysta tangentbordet. Kunder får vidare en HD-upplöst webbkamera, 32/64GB lagring, 4/8GB RAM och antingen en dubbelkärnig Intel Celeron-processor eller fyrkärnig Pentium-processor.

Det går även att köpa en modell som har utrustats med pekskärm. Batteriet räcker i upp till 12 timmar, enligt Acer. Övriga specifikationer för Acers senaste Chromebook inkluderar W-Fi 802.11ac 2×2 MIMO, USB 3.1 Type-C, Bluetooth 4.2, dubbla USB 3.0-portar, en HDMI-port, minneskortsläsare (SDXC), samt hörlursutgång.

Acer Chromebook 15 blir tillgänglig i Norden i oktober. Svenska priset börjar från 4290 kronor och fortsätter uppåt, beroende på konfiguration.

 • Erik

  För dyrt för en Chromebook :-(

 • DmBzls

  Är chromebooks användbara för något annat än plugg och slösurf?

 • Fred .

  Många klarar sig galant med en Chromebook och den gör allt som dom behöver. Lyssna på musik med Spotify, kollar på film med YouTube och Netflix. Sociala medier, chatt, nyheter, betala räkningar, etc.

  Däremot inte lämpad för gaming, professionell bildbehandling, filmproduktion, musikskapande, osv.

 • Anders

  En fråga. Fungerar Plex media server på Chromebook?

 • Erik

  Nope. Inga servermjukvaror. Det är alltså bara en browser. Allt som man kan göra i en browser funkar, ingenting annat funkar.

 • Erik

  Vad är slösurf? Netflix, Svt play, Googles appar (ink drive, docs, photos, Gmail, calendar, YouTube mm), hantera ärenden på banken, försäkringskassan, shoppa på nätet mm? Isf är allt jag gör med en dator slösurf :-P

 • Erik

  Apropå Chromebooks måste jag passa på att tipsa om att man enkelt kan göra om en gammal trött laptop till en Chromebook. Har provat och det var busenkelt!
  http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.686518/gor-om-pc-till-chromebook

 • Kostkandidaten

  Jag ser mig själv som en hardcore-surfare ;-). Har haft chromebook i ca 6år nu. 3 olika varianter (gett bort 2st som fortfarande används). Betalat som mest 2300kr.
  5 års universitetsstudier funkade bra fram till mitt examensarbete som krävde särskild programvara. Jag spelar inte eller gör avancerad bildredigering. Kan inte komma på nångång min chromebook inte är tillräcklig. Utan nästintill bara fördelar

 • Jonas

  Och jag kan tipsa om att man enkelt kan göra om en chromebook till en användbar dator ;)

  https://galliumos.org/

 • Chris Andersson

  Fel. Numera finns Play Store för Chromebooks, dvs att Android appar är kompatibla med Chrome OS och vad jag kunde se vid en snabb dubbelkoll så var det inga problem med att installera Plex på min Chromebook.

 • Chris Andersson

  Ja.

 • Erik

  Du har rätt i att Android -appar kan köras på vissa Chromebooks (dock inte på alla, inte på min Samsung Chromebook 2 t.ex.), det glömde jag. Men Anders frågade om Plex media server, inte Plex klienten. Vad jag vet finns inte Plex media server till Android?

 • Erik

  Jag installerade en Linux distro på min Chromebook när den var ny, inte denna, någon annan, minns inte vad den heter. Ville testa om det gick, och tänkte att det vore nice att kunna köra en riktig ordbehandlare (LibreOffice) och bildredigerare (Gimp). Det funkade utmärkt, även om det begränsade hårddiskutrymmet innebär att man inte kan installera hur mycket som helst. Men hur många gånger har jag använt det? Exakt 0. :-) men för vissa är det säkert superanvändbart.

 • Chris Andersson
 • Erik

  Det verkar vara servern ja! Men funkar den? För mig säger den att den inte är kompatibel med någon av mina enheter…

 • ToungiLou

  Ja kan göra det mesta. Vill man spela spel eller redigera video får man nog se sig om för är lite för dåligt med videoredigering i en android app.

 • ToungiLou

  Ser fin ut men för stor. Släpp en 15 tum, en 13 och en 11 tums kan man tycka

 • Chris Andersson

  Kollade på min Chromebook och jag får samma svar men den finns ju uppenbarligen till Android så frågan är ju hur det är tänkt att man ska använda den…?

 • Synd på bluetooth 4.2. Oväntat.

 • Erik

  Du behöver väl göra något för att kunna installera Android -appar..? Tror det är en egen play store till Chromebooks… Men jag vet inte :-)
  Men den appen var inte kompatibel med någon av mina Android -enheter heller, då har jag ändå flera telefoner och surfplattor som kör allt ifrån Android 4.1 till 7.0…så jag vet inte vad den är kompatibel med.

 • Chris Andersson

  Jag har Play store och kör således Androidappar på min Chromebook (acer r13), det kom automatiskt med senaste uppdateringen för ett par veckor sedan, däremot får jag samma meddelande som dig gällande servern.

 • Erik

  Ah ok då fattar jag, skumt…

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 4. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Minitest av Google Pixel 2

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons