Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Alla nyheterna i Android 4.0 Ice Cream Sandwich – vi betar av listan

Postat:
11:49 - 2011-10-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Ice Cream Sandwich, ICS
Som bekant presenterade Google äntligen Ice Cream Sandwich i natt och Swedroid har redan tagit upp de mest grundläggande förändringarna samt publicerat sökjättens egen introduktionsvideo.

Nu ska vi kika närmareAndroid 4.0 och alla nyheter den senaste versionen av Googles plattform för med sig. Releasen innehåller åtskilliga förbättringar och vi längtar efter att få testa om Ice Cream Sandwich är lika bra i praktiken som på pappret.

Användargränssnittet

Teamet bakom Android har jobbat mycket på att förfina och utveckla plattformens gränssnitt. Vanliga kommandon ska nu vara mer tillgängliga och det ska vara lättare att navigera i gränssnittet med gester.

Google har putsat på alla animationerna för att göra Android mer inbjudande och har skapat en ny font. Det nya teckensnittet är optimerat för högupplösta skärmar och ska erbjuda bättre läsbarhet.

Virtuella knappar visas längst ner i något som kallas för systemfältet (”System Bar”): Tillbaka, Hem samt en knapp som listar de senast använda apparna. Fältet kan döljas av program som använder sig utav hela skärmen, som exempelvis videospelare och spel.

Applikationers kontextuella alternativ ska tydligen gå att nå genom ett actionfält (”action bar”) vilket vanligtvis ligger högst upp på skärmen, men som även kan ligga längst ner. Som vi förstår saken är det genom det här fältet man får fram de alternativ som man tidigare visade genom Meny-knappen.

Multitasking har fått samma visuella lyft som i Honeycomb – man får nämligen se små miniatyrer av de senast körda apparna när man växlar mellan dem.

Launchern

Google har även till sist lagt till några mycket välbehövda förbättringar i launchern. Ice Cream Sandwich låter användare ändra storleken på widgetar och mapphanteringen har finputsats. Precis som i iOS kan man nu skapa mappar genom att dra en genväg och släppa den på en annan.

Från applikationslådan kan man genom att dra en app även få information om den, avinstallera den och rentav inaktivera förinstallerade appar. Fältet längst ner i launchern går dessutom att skräddarsy så att man själv kan välja vilka genvägar som ska ligga där.

De mest kompetenta hemskärmsersättarna i Market har länge haft alla dessa funktioner och mer därtill, men i och med förbättringarna kanske fler kommer köra Androids egna launcher.

Låsskärmen

Låsskärmen har fått en ny design och liknar nu bland annat HTCs motsvarighet, eftersom man kan starta en app och låsa upp skärmen med en och samma rörelse.

Man kan få tillgång till notifikationsfältet direkt från låsskärmen och lyssnar man på musik har man kontroll över uppspelningen utan att först behöva låsa upp skärmen. Det går numera även att svara på inkommande samtal med ett SMS direkt från låsskärmen.

Notifikationer och tangentbord

httpvh://www.youtube.com/watch?v=-F_ke3rxopc

Android 4.0 ger oss bättre kontroll över notifikationer. Det går att avfärda/ta bort enskilda notifikationer i notifikationsfältet – tidigare kunde vi bara välja att rensa allt. Användare kan även enkelt ta bort en app från listan över senast använda applikationer och radera en flik från browsern genom att svepa med ett finger.

Androids virtuella tangentbord har fått nya funktioner i och med Ice Cream Sandwich. Felkorrigeringen och ordförslagen har finputsats och felstavade ord understryks, precis som i en ordbehandlare. Trycker man på ordet ifråga får man upp en lista med förslag. Från listan kan man även lägga till och ta bort ord från den egna ordlistan. Nya tangentbordet har stöd för tredjepartstjänster i Market som exempelvis ordlistor och stavningskontrollerare.

Förbättrad röstigenkänning

Många hade förväntat sig att Google skulle släppa ett svar till Apples virtuella assistent Siri. Någon sådan assistent dök inte upp den här gången, men Android 4.0 har i alla fall fått en starkare röstigenkänning. Användare kan diktera text under en längre tid, med pauser och interpunktion, och skapa grammatiskt korrekta meningar.

Medan röstinputmotorn matar in texten understryks eventuella oklarheter så att de enkelt går att korrigera för hand efteråt. Vi förmodar att svenska inte stödjs för detta ändamål, än i alla fall.

Information om datatrafiken

Alla har inte abonnemang som tillåter obegränsad datatrafik varje månad. Eftersom Android i allra högst grad är ett uppkopplat operativsystem har Google därför lagt till en funktion för att mäta mängden datatrafik.

Från inställningarna kan man få statistik över mängden överförd data för både Wi-Fi och mobildata. Det går även att se hur mycket data varje enskild app använt, vilket kan vara intressant även om man får surfa fritt med sitt abonnemang. Användare kan sätta alarm som meddelar ifall man börjar nå en viss gräns och som vi förstår saken ska man även kunna blockera enskilda applikationer från att använda bakgrundsdata.

Adressboken och kalendern

Androids egna adressbok har omarbetats och visar nu mer information om varje kontakt, inklusive större profilbilder och eventuella statusuppdateringar från sociala nätverk. Användares profiler och kontakter ska tydligen vara sammanlänkade och integrerade genom hela systemet, för snabb och smidig åtkomst.

Kalenderappen har omarbetats och innehåller nu separata agendor (”personal/work/school/social”) för att enklare kunna organisera möten och evenemang. Man kan ge andra appar tillåtelse att bidra till kalendern och hantera påminnelser. Google har försökt göra kalendern lättare att överblicka och navigera, med färgkodning och stöd för gester och pinch-to-zoom.

Vi undrar om den här funktionen kommer finnas i Sverige, men Android 4.0 har stöd för en visuell röstbrevlåda i telefonappen. Den ska kunna integrera eventuella röstmeddelanden, översätta dessa till text och även förse oss med ljudfiler.

Ny kamera-app

Androids nya kamera har fått en hel del nya funktioner, bland annat ”zero shutter lag exposure” vilket innebär att bilder tas i stort sett utan fördröjning. Zoomningen och fokusen har förbättrats och vill man ta en stillbild medan man spelar in video behöver man bara trycka på skärmen.

Kameran känner av eventuella ansikten och lägger då automatiskt fokus på dessa. Användare kan även trycka på skärmen för att manuellt sätta fokus och kamera-appen har fått ett panoramaläge.

Bildeditor och omarbetad galleriapp

Android har fått en egen bildredigerare som är integrerad i galleriappen. Användare kan beskära och rotera bilder, sätta olika nivåer, ta bort röda ögon, lägga till effekter med mera.

Själva galleriappen har en ny design, vilket många tycker var på tiden. Den förra galleriappen för telefoner var måhända snygg, men knappast särskilt praktisk och den kunde inte visa särskilt stor mängd simultan information. Den nya galleriappen ska göra det enklare för oss att hantera, visa och dela bilder. Layouten har fått ett lyft och kan visa många fler album samtidigt.

Vi har även fått en ny galleriwidget som gör att vi kan bläddra bland bilderna i ett visst galleri direkt från hemskärmen.

Realtidseffekter för inspelad video

Om man vill spexa till sina videor kan man byta ut bakgrunden mot valfri bild, antingen när man filmar med kamera-appen eller när man har videosamtal i Google Talk.

I samma lättsamma anda innehåller Android 4.0 något som kallas för ”Silly Faces”, vilken använder avancerad ansiktsigenkänning och GPU-filter för att applicera diverse realtidseffekter till ansikten. Det går exempelvis att lägga till en effekt som gör att ens ögon blir mindre, att läpparna eller näsan blir större, eller att ens ansikte trycks ihop.

En av många efterlängtad funktion är även inbyggt stöd för att ta skärmdumpar.

Webbläsaren och mejl

Webbläsaren i Android 4.0 kan synkronisera bokmärken med Google Chrome på datorer och det går att spara innehåll för att läsa offline vid ett senare tillfälle. En lista över sparat innehåll visas tillsammans med bokmärken och webbhistorik.

Nya webbläsaren ska även erbjuda en markant förbättrad prestanda när det gäller att rendera hemsidor tack vare uppdaterade versioner av WebKit och kompilationsmotorn V8 Crankshaft för JavaScript.

När Ice Cream Sandwich körs på Nexus S har webbläsaren 220 % prestandaökning i V8 Benchmark Suite gentemot Android 2.3 och 35 % ökning i SunSpider 9.1. Samma siffror på Galaxy Nexus är 550 % respektive 70 %.

Mejlhanteringen i Android 4.0 ska överlag vara enklare och smidigare, med förbättrade förslag på mottagare och stöd för förinställda snabbsvar. Google har även lagt till en ny mejlwidget. För företag kan nämnas att mejlappen nu stödjer EAS v14.

Nymodigheter – NFC och ansiktsupplåsning

Google tror på NFC (närfältskommunikation) och Android 4.0 har fullt stöd för tekniken. En app som heter Android Beam gör att information och data snabbt och smidigt kan delas mellan två enheter med hjälp av NFC.

Det ska gå att dela nästan vad som helst med Android Beam, som exempelvis appar, kontakter, låtar, videos och övriga filer. Processen ska vara väldigt intuitiv och användare behöver inte starta en särskild app eller öppna någon meny. Allt som behövs är att två androidenheter förs nära varandra och att man godkänner transaktionen.

En ny funktion i ICS som vid en första anblick ter sig som en gimmick är att låsa upp ens enhet genom ansiktsigenkänning. Man behöver bara hålla upp enheten mot ansiktet och telefonen känner då igen dig och låser automatiskt upp mobilen.

Avslutningsvis kan vi nämna inbyggt stöd för Wi-Fi Direct och Bluetooth HDP (”health device profile”). Genom Bluetooth HDP kan man genom tredjepartsappar exempelvis ansluta till träningsredskap på gym, medicinsk utrustning och sensorer på sjukhus, och så vidare. Ice Cream Sandwich stödjer också Bluetooth Hands Free Profile (HFP) 1.6.

Det var som sagt en hel del nyheter och vi hoppas att vi fick med det mesta. Bland de mer grundläggande förbättringarna finner vi som tidigare nämnts hårdvaruacceleration, sant stöd för flerkärniga processorer och en bättre hantering av Javas ”Garbage Collection” vilket i tidigare androidversioner kunde ligga bakom så kallade mikrofrysningar.

Hur ser ni på Android 4.0 Ice Cream Sandwich nu när korten ligger på bordet? Levde den nya androidversionen upp till förväntningarna och vilken nyhet tycker ni bäst om? Är det någon funktion ni saknar? Ordet är naturligtvis fritt!

Genom developer.android.com

Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation XE på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:

 • Vandergrift

  Kopierat från Engadget och lagt till några själv (som komplement till den lysande sammanställningen ovan):

  – All-new layout across the entire system including new modern font (Roboto), buttons/sliders etc
  – Option to use virtual buttons in the UI, instead of taking up capacitive touch buttons
  – Widgets are in a new tab, listed in a similar list to apps
  – Improved notification menu
  – Folders are much easier to create, with a drag-and-drop style similar to iOS
  – A customizable launcher
  – Disable preinstalled apps
  – New phone app with visual voicemail functionality that lets you speed up or slow down voicemail messages
  – Pinch-to-zoom functionality in the calendar
  – Gmail has offline search, a two-line preview, and new action bar at the bottom
  – Swipe left or right to switch between Gmail conversations
  – Integrated screenshot capture by holding power and volume down buttons
  – Improved error correction on the keyboard
  – Ability to access apps directly from lock screen (similar to HTC Sense 3.x)
  – Improved copy and paste
  – Better voice integration
  – GPU accelerated UI
  – Face Unlock, a facial recognition service
  – New tabbed web browser, allowing up to 16 tabs
  – Browser now automatically syncs your Chrome bookmarks
  – Copy webpages for offline reading
  – Data Usage section in settings lets you set warnings when you reach a certain amount of use and disabling data when you go over your limit
  – Ability to kill off apps that are using data in the background
  – New multitask-screen with preview thumbnails of the state the program was left in
  – Ability to remove objects from the multitask- and notification-screen by simply dragging the object to the side
  – Camera app: zero shutter lag, time lapse settings, zoom while recording, picture while recording, single-motion panorama
  – Built-in photo editor
  – New gallery layout, organized by location and person
  – Improved UI for sharing content between apps
  – Refreshed people app with social network integration, status updates and hi-res images
  – Android Beam, a NFC feature that lets you exchange websites, contact info, directions, YouTube, etc.
  – True dual core support allowing applications to run multiple threads split over the cores
  – Updated garbage collector

 • Elias

  Google överträffar sig själva gång på gång och ICS är fruktansvärt vackert på alla sätt och vis.

  Hoppas att dom inte börjar ta idotiska priser för sina produkter bara, som Fapple.

 • Per

  Har inget gjorts med kalender-fuktionen?

  Den skulle kunna göras grymt mkt bättre.

  Varför är funktionerna som Kalendern, Talk och Browsern inbyggda i systemet och inte separerat som egna appar i market precis som Goggle Maps och Gmail?

  Jag vill ha Google Calendar, Gtalk och Chrome som egna appar!!!

 • Per

  Hur får jag Android 4.0 Ice Cream Sandwich till min Nexus S?

  Kommer det komma som en OTA eller inte alls eller måste jag customgöra själv eller har ngn customgjort det redan?

  Hjälp mig.

 • T68

  Ni som har mer koll på Android, tycker nu att detta är en ”wow-uppdatering” eller en ”nice-uppdatering” (som iphone 4s)?

 • Snälla

  notifikationer. notifikationsfältet. Snälla ägna lite mer tid åt översättning. Notifications översätts normalt med aviseringar. Aviseringsfält alltså. Det finns inget som heter notifikation.

 • Anders

  @T68
  Steget mellan 2.3 och 4.0 är enormt mycket större än iOS 4.x och nya 5.
  Beträffande mobilen är steget större mellan S och Prime än 4 mot 4S.
  Däremot så m.h.a mjukvaran så är 2.3+S och 4.0+Prime ett megakliv jämfört med
  4+ios4 mot 4S+ios5.

  Det du i princip får är en iPhone som är lite snabbare, en sekreterare och en
  bra bunt med hype.

  Jag ser fram emot ICS på min Prime som ligger i byxan snarast!

 • Daniel

  @Per
  Google har sagt att ICS kommer till Nexus S. Men har svårt att tro att det kommer innan Nexus Prime är släppt, så det är bara att vänta tills det släpps.

  Fail@Snälla
  http://sok.saol.se/pages/P620_M.jpg

 • FearZ

  Ja Google lägger inte ner på krutet. SDK är redan släppt :P

  http://www.xda-developers.com/android/ics-sdk-finally-hits-the-streets-now-the-real-race-begins/

 • Emil

  Skulle vara intressant att höra om det finns möjlighet att använda knapparna på äldre modeller istället för de som finns på skärmen. Vore väldigt tråkigt om det inte gick!

 • Skärtp dig

  @Snälla
  Vad det någon som bad om Allan Ballans åsikt?

 • Sahandroid

  Legen…wait for it…and I hope you’re not lactose intolerant ‘cause the second part of that word is…DARY!

 • Björnis

  Vill ha faktorn är ju sjukt hög. NÄR KOMMER DETTA TILL SGS2?!

 • Simon

  Tror de virtuella knapparna kommer suga getpung. Undra hur många gånger man kommer råka gå till hemskärmen när man ska göra mellanslag..

 • j

  @Emil
  Det går .

 • Daniel

  @Simon
  Vem vet innan man har testat? Men visst är det härligt att gnälla?

 • Dennis

  Wooooooohooo!!!

 • Robban

  Som jag sa till en polare: ”Killarna som utvecklar iOS lär ju skita knäck vid det här laget” – ICS sopar mattan med ALLT hittills. Väntar ivrigt på att det ska plinga till i min Nexus S nu om några månader :D

 • Per

  Snälla>> Man kan visst använda ordet ”notifikation”.
  I just detta avseende är det mer än rätt att göra det också.
  Tror de allra flesta begriper ordets mening och betydelse mycket bättre och intuitivare än om ordet ”avisering” skulle användas i stället.

  T68>> Det är alltid lovande med uppdateringar. MEN nu för tiden blir risken allt större att man slöpper lös de grafiska designerna och ger de för mycket mandat att påverka. Jag vill ha funktionalitetet, enkelt och samtidigt kraftfullt. Jag vill INTE ha en massa lullull, flashiga animationer, tvetydiga symboler och nästan gömda eller irrationellt placerade knappar/layout.
  Jämför med varje Windowsuppdatering, man idiotiserar användaren. Jag bävar inför varje uppdatering som man till slut måste gå över till.
  Slutklämmen blir att Android 4.0 verkar komma farligt nära denna gräns. Kraftfullare och snabbare, JA tack! Men INTE på bekostnad av ännu mer bloat.

 • Johan E

  Ser fram emot att HTC ska bli klara för uppdateringen av Sensation då! :D

 • Oscar Stegland

  @Anders
  Iphone 4s var ju ett större kliv upp än Galaxy Nexus. GS2 är enormt mycket bättre på hårdvarufronten.

  ICS däremot var en bra uppgradering

 • master_of_rock

  Jag är väldigt imponerad av hur snyggt och genomtänkt allting är nu. Tror inte att jag skulle behöva roota med ICS.

  10000% ha begär!!!

 • Anonym

  Det ända jag är skeptisk till är knapparna, och bakåt-knappen framför allt. Vad händer om en app bestämmer sig för att köra helskärm sen inte ge användaren nå alternativ att backa ur appen? Visst, då kommer få dåliga betyg och försvinna för allmänheten.. Men även om de ger alternativ för att backa ur så är jag rädd för att det kommer förstöra helhets-intrycket lite. Att backa ur en app är något jag vill kunna göra enkelt utan att behöva tänka på det, då kan det bli irriterande om massa appar erbjuder olika sätt att göra just det.

  Spel som ignorerar bakåt-knappen tex är något jag stör mig ofantligt på.

 • Hans

  ”Precis som i iOS kan man nu skapa mappar genom att dra en genväg och släppa den på en annan.”

  Fanns inte det tidigare? Min Ray har det, trodde det ingick i Gingerbread. :P

 • Johan

  @Per Fast ”notifiering”, inte ”notifikation” på svenska då, väl?

 • FearZ

  Hans :
  “Precis som i iOS kan man nu skapa mappar genom att dra en genväg och släppa den på en annan.”
  Fanns inte det tidigare? Min Ray har det, trodde det ingick i Gingerbread. :P
  0

  Är tillagt av SE i din launcher.

 • Maveric

  Anonym :Det ända jag är skeptisk till är knapparna, och bakåt-knappen framför allt. Vad händer om en app bestämmer sig för att köra helskärm sen inte ge användaren nå alternativ att backa ur appen? Visst, då kommer få dåliga betyg och försvinna för allmänheten.. Men även om de ger alternativ för att backa ur så är jag rädd för att det kommer förstöra helhets-intrycket lite. Att backa ur en app är något jag vill kunna göra enkelt utan att behöva tänka på det, då kan det bli irriterande om massa appar erbjuder olika sätt att göra just det.
  Spel som ignorerar bakåt-knappen tex är något jag stör mig ofantligt på. 0

  Tror du inte att de kan ha löst det med en gest? Swypa över skärmen på ett viss sätt så stänger du helskärm? Det stod ju att det var ett utökat stöd för gester!

 • Anders

  @Hans
  Det är SE’s anpassning.

 • Rasdroid

  Alltså knapparna som de har integrerat tror jag är mest för mobiler som inte kommer ha fysiska, som kommer släppas längre framåt, och att telefoner med fysiska knappar kommer kunna ha möjligheten att ta bort de knapparna, eller så kommer de inte vara med över huvud taget på fysiska-knappar mobiler.

 • X

  @Anonym
  Tror det kommer vara som i honeycomb, alltså att raden längst ner alltid finns där eller fade:as till svart när man t.ex. ser på film. Jag tycker det är ett steg i rätt riktning då samtliga tillverkar placerar sök/tillbaka/hem/menu knapparna olika, t.o.m. mellan egna modeller. Nu kan jag ju inte svara på om google kommer tillåta apparna att skriva över denna rad längst ner, men troligtvis inte..

 • Hans

  @FearZ
  Jaha. Ser att även andra nyheter finns med i SE’s launcher. :P

  Efter att ha läst listan så är jag mest intresserad av hårdvaruacceleration. :)

 • Erik

  Ja som SE-användare så känner man ju ‘igen sig’ i ICS.

 • Rambo

  Tror det kommer att ta en evighet tills SGSII får ICS.

 • linus

  Visuell röstbrevlåda? Menar de virtuell måntro?

 • Robert S

  Lite svårt att få en känsla med en lista och en video där dom presenterar allt lite kort.
  Det är först när man får klämma å känna på både mjukvaran och telefonen man kan uttala sig.
  Kommer nog gå på en Nexus istället för en Note i alla fall. Förhoppningsvis är hårdvaran strömsnål och så brukar det komma en hel drös med rolig mjukvara till Nexus lurarna.

 • Samuel

  Snälla :notifikationer. notifikationsfältet. Snälla ägna lite mer tid åt översättning. Notifications översätts normalt med aviseringar. Aviseringsfält alltså. Det finns inget som heter notifikation. 0

  Men snälla gnäll mer. Varför startar du inte själv en blogg och sitter vaken på natten och bevakar för andras räkning gratis? Sen kan du skriva det du vill på det sätt du vill

 • Anonym

  @Per Android 4.0 har PRECIIIS släppts… Du får vänta helt enkelt. Skicka ett mail till google eller samsung så kanske de svarar på din fråga.
  Eftersom det är en Nexus-telefon så tror jag att den bör bli uppdaterad.

 • Sebastian

  Ær det nån som vet om det går o få en lik låsskærm (Lockscreen) den ser ju fantastisk ut.

  /SGSII

 • master_of_rock

  Nu har det hänt! Det är första gången jag upplever min original Desire ”gammal”. Blir svårt att vänta till nästa telefonköp. Speciellt när man har så mycket annat att prioritera just nu. Hoppas verkligen på en ny ROM med ICS till Desire. Det kommer att lindra lite. Dock känns som att en processorkärna till hade inte skadat.

 • Diggy

  Hur mycket jag än älskar Android så tycker jag att gränssnittet fortfarande lämnar en hel del att önska.. Funktionaliteten får ”tumme upp”, utseendet får ”tumme ned” :(

  Nu är det ju naturligtvis en personlig smaksak, och det kommer att komma många alternativ så fort alla utvecklare får sätta sina tänder i ICS, men jag tycker att man kunde lagt lite mer krut där.. adressboken tex ser ju för hemsk ut :/

 • Gäsp

 • @Oscar Stegland

  De har väl likvärdiga specs, förutom att Nexus har makalöst bättre upplösning.. ?

 • Gambit_2K

  Varför är inte ett accelererat GUI den största nyheten? Som jag fattat är ju det som de flesta saknat mest, varav mig. Istället nämns knappt det.

  Måste finnas nån hake tror jag. Att accelereringen bara funkar i goggles egna appar eller ngt.

 • @Samuel

  @Samuel.
  Nej, Nexus har samma gpu som Nexus S, dvs sämre än GS2 vilken inte heller hade någon outstanding gpu prestanda.

 • Hans

  Simon :
  Tror de virtuella knapparna kommer suga getpung. Undra hur många gånger man kommer råka gå till hemskärmen när man ska göra mellanslag..
  +2

  Tror jag också, därför ogillar jag exempelvis Ray’s kapacitiva knappar, som inte har någon tydlig gräns fingret kan känna av när man går från skärmen till knappen. Detta har lett till att ibland när jag scrollar så råkar jag dra fingret för långt ner och trycker på antingen back eller menu-knappen. Nä, fysiska knappar ska det vara imo.

 • Oscar

  Känns att det är dags att uppdatera från min sgs i900 nu :D

 • Daviid

  ”Det går att avfärda/ta bort enskilda notifikationer i notifikationsfältet – tidigare kunde vi bara välja att rensa allt” Vadå detta finns ju redan? Alltså att man kan ta bort enskilda notifications. Genom att dra åt sidan etc eller är det möjligtvis så att det är en feature i ROM:en jag kör?

 • GooGleye

  Shit… Jag är fullkomligt kär i ICS nu, måste ha en galaxy nexus till jul…

 • Dave

  Stödjer ICS, ICS kalenderformat eller WEBDAV(nej jag vill inte gå via google calender), det hoppas jag på iaf.

 • perre

  GE MIG CM8 <3

 • kraggel

  Dom påstår mikro frysningar fortfarande finns kvar och så.. trist om detta stämmer!

 • Marcus

  Menyknappen blir kvar, men saker från menylistan hamnar i toolbaren, i mån av plats. Om inte allt får plats är det kvar där det alltid har varit. :)

 • Micke

  hoppas bara att HTC Sensation inte blir utan denna uppdatering

 • Sebastian

  Nån som vet en lik Lockscreen gærna som man kna vælja widgets o apps sjælv med dragfunktionen, har haft Ripple Lock tidigare men buggade från start o la sig bak standardskærmlåset i tillægg…

 • DanneD

  Förutom att de bytt ut fonten i gränssnittet, så är det väl inte direkt många nyheter i ICS som inte går att fixa med appar från market?
  Nästan allt som rabblas upp i artikelnhar jag redan i min SE Arc.

 • Ösregn

  Enligt webbläsartestet så verkar det som om ägare av samsung nexus s kommer att kunna lägga in ICS
  Någon som kan bekräfta?

  Tack!

 • Edward

  Knappfältet (vad det nu kallades) är ju inget vidare på en äldre telefon eftersom det tar upp plats på skärmen
  På Galaxy Nexus är problemet mindre eftersom skärmen är på 4,7” (typ, har redan glömt) men det kan ju störa på mindre skärmar typ Nexus One med 3,7” och Nexus S med sina 4”

  Kanske….

 • Giz

  När kan man uppdatera till ICS då?

 • Anders

  Tycker de ser ganska laggigt ut… min Desire lirar rappare med MIUI i skrivande stund! Är däremot glad att utvecklingen verkligen har tagit fart från Googles sida :)

 • Anonym

  Verkar ju grymt!

 • Anonym

  ett ord: AWESOME!

 • dampwall

  En tanke bara att det där med att svepa bort notifikationer gör jag idag på min nexus s med nscolab är det bara ett cm7 påhitt alltså? trodde det ingick i gingerbread.

 • kraggel

  Det som är oroande är frysningar/lagget.. det ska flyta mycket bättre egentligen med så bra hårdvara. Hoppas dom får bukt med det innan ICS släpps.

 • Alioooop

  @Edward

  mobiltillverkare kommer kunna välja om dom ska köra med den eller med hårdvaruknappar :) används hårdvaruknappar kommer knappfältet som du kallar det vara borta :)

 • Marcus

  @Mig själv
  Detta gäller dock bara om man har en telefon med fysiska knappar. Hur en telefon med de nya knapparna beter sig om man har en för stor meny eller inte har någon toolbar har jag inte luskat ut än. Någon som vet?

 • tramsgar

  den djupare integreringen med sociala nätverk i ICS är väl det enda som kan rädda G+ i det här läget.

 • tob

  Usb host (utg) hittar inget om det, någon som vet hur det blev med detta.

 • kraggel

  Håller med @Anders. Nu ska det vara hårdvaru accelaration så då borde det inte vara så laggigt. Förhoppningsvis får dom bort det innan det släpps men börjar redan tvivla lite.

 • pmugghcc

  Tror att behovet av separata launchers som LPP, ADW och Go kommer att minska. ICS har det mesta inbygt.

 • Ihab

  Tror ni att uppdateringen kommer finnas till HTC Desire S?

 • jesp3r

  Förstår att Google kallade detta den största Androiduppdateringen hittills – på pappret ser det RIKTIGT genomarbetat och intressant ut! Väntar med spänning :)

 • Moonshine Fox

  Det här ser rejält mumsigt ut. För en gångs skull så ser det ut som Google verkligen lagt manken till både grafiskt och funktionellt. Många av funktionerna som nämns är saker som är duktigt välbehövliga och riktigt trevliga. Jag börjar mer och mer få lust att skaffa en Nexus.

 • Oliver

  mest nyficken på hur HTCs Ice cream kommer se ut. Förövrigt så ser det ju helt okej ut det som visas :)

 • Anna

  Något jag saknar är att kunna flytta foton till en speciell mapp..

 • Wall

  En spontan fråga, den obligatoriska inställningsknappen som finns på alla lurar va hände med den?

 • Anonym

  Ser ur som någon reklamkampanj för filmen Tron. Ush, eller en tweakad och laggig wp7. Hade hoppats på något moget gränsnitt som inte kommer direkt från någon sci-du nörds skissningar.längtar ändå. Hårdvaruacc ftw

 • daniel

  sms appen?? dom måste la ha gjort om den! hatar stocksmsapp! hittar inget om de? eller har dom redan gjort den perfekt??? (hemska tanke)

 • Anonym

  Jag tycker användargränssnittet ser stelt ut. Det borde ha lite mjukare former och kanter.

 • lol

  Fan va nice med Hårdvaru acc =) längtar tills Galaxy S2an får ICS nu!!

 • @kraggel

  Ja, om du kollar alla videos som finns kommer du att se att det inte är 100% smooth ännu, särskilt när det är lite mer som ska visas som i gallerier och annat. Verkar prestera lika bra som 3.x faktiskt. Verkar inte vara en riktig hårdvaru acceleration direkt.

 • tommy

  @kraggel

  Dom påstår?? urkorkat inlägg

 • Jasse

  Kommer det finnas Swype funktion på tangentbordet?
  Det är det jag älskar hos Samsung Galaxy mobilerna, det går så snabbt att skriva med det.

 • Anna Norén

  Har precis uppdaterat till 4.0 och inte har jag ngn ny kamera, kalender, adressbok eller galleri :(

 • Har också uppdaterat till 4.0 och är inte alltför övertygad. 
  framför allt, att det rullar hackigt när man bläddrar, vissa appar startar inte och skärm dump funktionen har antingen försvunnit eller ändrats, funkar gör den inte i alla fall, som det har gjort tidigare.Jag har en Galaxy S2. 

 • Jesperjohansson2010

  var fan är mitt riktiga tagenbord älskade det med min sgs2 men nu är det borta

 • John

  Som jag ser det är min Samsung Galaxy S2 helt förstörd sedan uppdateringen till ICS kom! Kalendern suger värre än värst. Jag har hela mitt jobbschema i kalendern men nu går det bara att se när börjar, inte när jag slutar! E-postvyn är omständligare än tidigare och webbläsaren startar alltid på senaste sidan jag hade uppe (startar inte som tidigare med en ny fräsch startsida) om jag inte typ 10 ggr går in och stänger via uppgiftshanteraren…

  Jag var SÅ nöjd med min sgs2 men hann bara vara nöjd i 1,5 månad tills den här ICS-skiten kom. Och inte stod det särskilt att det var ett nytt operativ heller, bara typ ”Nya uppdateringar finns”. Säkerhetskopierade och uppdaterade. Vad hände? Typ det mesta raderades och fick läggas upp på nytt, e-posten borta t.ex… och inte gick det att återställa från säkerhetskopian heller så det momentet var ju bara värdelöst. Nej, det blir nog tyvärr att gå tillbaka till min Nokia C7, den fixade i alla fall på ett utmärkt sätt allt jag hade behov av. Lite långsammare dock, men hellre det än att reta sig hela tiden på nåt som bara strular.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Senior fullstack-utvecklare till Spark Vision Publicerad 10 Dec 2017
Senior fullstack-utvecklare till Spark Vision Publicerad 10 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 10 Dec 2017
Serviceinriktad IT-Support Publicerad 09 Dec 2017
Junior frontendutvecklare sökes till expanderande SoftOne Group Publicerad 07 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Så här ser Sonys slimmade 18:9-mobiler ut enligt löst rykte
 2. Telia och Google lanserar RCS i form av SMS+
 3. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?
 4. Hur mycket lagringsutrymme behöver du i en smartphone?
 5. Xiaomi lanserar Redmi 5 och Redmi 5 Plus med 18:9-skärmar
 6. Qualcomm tillkännager Snapdragon 845 – alla detaljer släpps senare idag

Mest läst

 1. Telia och Google lanserar RCS i form av SMS+
 2. IKEA inleder samarbete med Sonos – ny produktserie med fokus på ljud under 2019
 3. HMD och OnePlus förklarar varför de inte ger telefoner Treble
 4. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?
 5. OnePlus 5T Star Wars Edition kommer till Sverige 14 december
 6. Så här ser Sonys slimmade 18:9-mobiler ut enligt löst rykte

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket lagringsutrymme behöver du i en smartphone?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons