Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Amazon presenterar Kindle Fire HD [notis]

Postat:
21:06 - 2012-09-06
Skribent:
Björn E
Kommentarer:

Som väntat presenterade Amazon idag en ny uppdaterad Kindle Fire med det kanske inte så innovativa namnet Kindle Fire HD. Med rejält uppdaterade specifikationer, nya mjukvarufunktioner och ett lågt pris hoppas Amazon att de kan konkurrera både med Nexus 7 och en förmodad Apple iPad Mini. Och nej, vi i Sverige kommer med allra största sannolikhet inte heller kunna köpa denna version.

Den första Kindle Fire slog igenom främst på grund av ett låg pris och tillgång till Amazons olika tjänster. Enligt Amazon har Kindle Fire 22% av surfplattemarknaden i USA (en av få marknader där den släpptes). Förutom en mindre uppgradering till Kindle Fire (mer minne, 44% snabbare) så är det främst Kindle Fire HD som imponerar. Känn på dessa specifikationer:

 • 8.9″ skärm med IPS-panel och 1920×1200 upplösning (254 ppi) (finns även som 7″ skärm även om vi är osäkra på upplösningen där)
 • Specialskikt på skärmen så att reflektioner minskas ner med 25%
 • TI OMAP 4470 som enligt Amazon är snabbare än Tegra 3
 • Stereo-högtalare och Dolby Digital Plus stöd
 • MIMO WiFI-stöd med 2 antenner. Mjukvaran känner av vilken antenn som har bäst signal
 • hdmi-ut
Förutom den nya hårdvaran har Amazon uppdaterat mjukvaran med bland annat stöd för multipla profiler för till exempel barn och möjlighet att ställa in olika tider som olika appar får användas, något som föräldrar med små barn kommer uppskatta. En annan intressant funktion är en ny version av Whispersync som klarar av att synka både ljudböcker och läsböcker på samma gång så du kan lyssna på en bok i bilen och sedan läsa vidare när du kommer hem.

Priset för Kindle Fire HD 7″ 16 GB är $199 och för 8.9 ” 16 GB $299. Som alltid med priser i USA så är det utan moms. Även en version med LTE (4G) och 32 GB presenterades och dess pris blir $499.

Den stora frågan är självklart om vi i Sverige någonsin kommer att få möjlighet att köpa en Kindle Fire HD. Amazon har dock nyligen börjat erbjuda vissa av sina tjänster även i Europa till några utvalda länder och även om det tog ett tag för Sverige att få tillgång till den vanliga Kindlen så kom den till slut även hit. Vad vi bör känna av även här i Norden är pressen nu på andra tillverkare när både Google och Amazon släpper/har släppt imponerande små surfplattor till i stort sett tillverkningspris.

Läs mer om Kindle Fire HD härEngadget och AndroidCentral

 

 • Jocke

  Heter den ”Kind Fire HD”, ”Kinde fire HD” eller ”Kindle Fire HD”? :)

 • SwedBear

  Sorry. Satt och följde live-blogg och skrev samtidigt som barnen rusade runt och levde ett herrans liv. Har försökt fixa till alla småfel nu men servern är lite seg så det tar lite tid att spara. 

 • Aggskal

  Ja tack !

 • Kalle

  ”Amazon har dock nyligen börjat erbjuda vissa av sina tjänster även i Europa till några utvalda länder och även om det tog ett tag för Sverige att få tillgång till den vanliga Kindlen så kom den eventuellt.”

  Ordet ”eventually” på engelska är inte samma som det svenska ordet eventuellt.

 • Mer intressant än Nexus sju. 

 • PowerFluffy

  Inte konstigt att amazon kan sälja den så billigt. Dom tar en förlust på hårdvaran men grov vinst på mjukvaran. Hela skiten är så upplåst som ios.

  Fattar inte varför man vill ha detta till sverige? Dom har tagit något öppet och bra och satt feta hänglås på skiten och sedan har dom placerat fötterna i en bytta med cement för att slutligen kasta in hela android roboten i in container med låsta dörrar med beväpnade vakter utanför!

  Vethut sånt gör man inte ostraffat, får hoppas att även dessa blir ‘jailbreakade’ så vår lille maskot kan få dansa fritt igen i de fria :-)

 • Per

  eller inte

 • Sebastian

  Men jaaa, sluta tro att majoriteten av konsumenterna bryr sig om öppenhet. Så jävla dryga.

 • Sebastian

  Skärmen imponerar helt klart!

 • flygandekorven

  Vore bättre om de(google) låste hela android så folk som dig höll sig borta från Swedroid :) Det är inget fel på Kindle men den har en helt annan målgrupp än dig det gör den inte till skit för det.

 • Grimx

   Som Sebastian Danielsson sa så bryr sig (tyvärr) inte majoriteten av konsumenterna om hur öppet operativsystemet är, iaf inte tills det blivit informarade om vad skillnaden är mellan ett öppet och slutet system.

  iPhone är ju trots allt ett bevis på det.

 • Fred .

  Nice upplösning.
  Men den har väl inte Google Play?
  Sen är den väl säkert nerlåst så man inte kan göra nåt med den?

 • Philip

  Med tanke på att man kan köpa den från amazon.co.uk så förmodar jag att man kan köpa den till Sverige.

 • Julius Laurell

  Jag är ägare av en Kindle Fire. Den har inte Google Play dom standard. Men med lite fix så har du helt plötsligt stabilt Jelly Bean på den.

 • Jocke

  Det är Lungan :) Bara driver lite med dig/er, tycker ni gör ett toppenjobb som kommer ut med nyheter så snabbt som ni brukar göra :D

 • Devve

  En upplåst kindle fire HD 8.9 med Jelly Bean.. mmm..

  Kindle fire HD 7 har upplösningen 1280×800 med IPS panel

 • Nisse

  1280×800 HD display för 7″

 • DeLorean75

  Håller med. Såg den också. Handlar ungefär en gång i månaden därifrån. Aldrig strulat. Bra priser och fri frakt över £25.

 • andersostling

  Jag förstår inte varför en del säger att Amazons tjänster inte fungerar i Sverige. Har köpt e-böcker ett bra tag med ”1-click” på Amazon.com, och 10 sekunder senare så finns de i min Xoom-platta med Kindle appen. Dock inte på svenska, men det kan jag leva med. Hade dock varit gött om de svenska förlagen hade fått ihop det med Amazon. Maken till smidigt förfarande får man leta efter. Jämför jag med att ex låna en bok på bibblan med Aldiko-appen så skiljer det ljusår. 

 • Richard

  Nej, de levererar interest Kindle HD till Sverige.

 • Anders Nilsson

  Till artikelförfattaren:  MIMO är inte samma sak som ”Antenna diversity”. Läs mer om MIMO på http://sv.wikipedia.org/wiki/Multiple_Input_Multiple_Output .
  Generellt tycker jag tyvärr att journalister/bloggare slarvar med vilken typ av WiFi som enheter stödjer.  Det allra viktigate med Kindle HD är att den stödjer 5GHz vilket inte framgår av artikeln.

 • Jörgen Pettersson

  Är det möjligt att hyra filmer genom amazon och köpa lösnummer/prenumerera på magasin i Sverige (utan vpn)?

  Jag har bara erfarenhet av att köpa böcker genom deras kindle-app till android och tycker det är suveränt. Jag var först för snål för att köpa eböcker och lånade alltid eböcker på biblioteket, men enkelheten i amazons  ”Buy now with 1-Click”-system har fått mig att köpa massor av böcker. Denna tjänst är ju suverän och funkar till alla android-enheter, behövs ju inte en Kindle Fire för detta.

 • Eller jo.

 • JeppeJ

  Framgår det någonstant? Kan inte se någon begränsing vad gäller Kindle Fire HD på Amazon.co.uk

 • Martin

  Varför skulle det vara bra med monopol? Det är väl bra att det inte bara är googles ekosystem som gynnas av Android. Utan Amazons Kindle Fire hade nog inte Nexus 7 varit så billig. Google höll på (eller hade) förlorat surfplattemarkanaden i USA till Amazon, därav behovet av en billig surfplatta. Toppen att Amazon är med i spelet tycker jag!

 • JeppeJ

  Enligt Engadget kör Kindle Fire HD en ”heavily-skinnes version of Android 4.0”: http://www.engadget.com/2012/09/06/kindle-fire-hd-7-inch-hands-on/

 • JeppeJ
 • Railwayman

  För den målgrupp Amazon har är Kindle Fire HD utmärkt som jag ser det. Vi får inte glömma att denna produkt snarare säljs som en Kindle med utökad funktionalitet (det finns ju konservativa kunder som vägrar tablets och till varje pris skall ha en e-reader) och för att nå dessa krävs en annan paketering. Den är begränsad om man betraktar den som en tablet och då börjar jämföra med andra tablets men det är egentligen inte poängen. Amazon säljer dessa som en plattform att konsumera Amazon-innehåll med. För min del, som övervägande använder Amazon för mina bokinköp, är en Kindle Fire HD intressant i teorin men jag lär satsa på något mer öppet i praktiken. 8.9-tumsskärm med HD-upplösning är ett mycket bra steg och jag hoppas helt klart på en Nexus 8 eller Nexus 9.

  Går det att roota Kindle Fire HD och konvertera den till en ”konventionell” tablet lär jag absolut överväga ett köp dock snarare än invänta en Nexus 8 eller 9.

 • Grimx

   Skulle gärna vilja veta varför det är mer intressant än Nexus 7.

 • insight_66

  Vad handlar ni för något? De gånger jag försökt köpa något från antingen amazon us eller amazon uk får jag meddelandet att de inte levererar till Sverige.

 • Richard

  Jag provade att beställa och får beskedet att de inte skickar till min adress i Sverige.

 • Chk

  Kindle Fire är ”The Un-droid”. Google är inte ens förvald sökmotor i webläsaren. Google står gratis för allt grundarbete med Android och Amazon snor det rakt av och allt Google får är ett långfinger.

  Varför skall någon tillverkare satsa på att göra Androidtablets? Amazon och Google säljer Kindle Fire resp Nexus 7 till självkostnadspris och hoppas att tjäna pengar på att sälja innehåll på Amazon resp Play. Hur skall HTC eller Samsung kunna sälja plattor med vinst? De har inga egna markets att tjäna pengar på. Kommer sedan Apple med iPad mini för 199 dollar är det kört.

  http://mobile.theverge.com/2012/9/7/3301112/kindle-fire-hd-search-engine-microsoft-bing

 • JeppeJ

  Jag har handlat allt möjligt från Amazon UK: DVD-filmer, PS3-spel, minneskort, köksredskap, hudvårdsprodukter till sambon och t.o.m en fritös. Allt har funkat bra till Sverige utan något trixande. Precis som DeLorean75 sa ovan är det fri frakt till Sverige (på de flesta varorna, inte allt dock) om om handlar över 25 pund: 
  http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/ref=hp_492868_top_fre?nodeId=1204872

 • JeppeJ

  Tyvärr verkar du ha helt rätt. Fick samma meddelande när jag försökte beställa. Trist.

 • bobkitten

  De kan alltid sälja på bättre design, eller hårdvara då man får tänka på att både Amazon och Google trots allt i sin tur ändå köper det mesta av, antar ja, Samsung.

  Och exemplvis Sony försöker sälja en del oloika tjänster, som musik och spel via sina plattor så det kan kanske finnas möjligheter där för de andra med.

 • bobkitten

  Kommer garanterat finnas ett stort utbud via Ebay, eller kanskt även Tradera, rätt snart.

 • Det är inte helt lätt att få någon överblick över vilka Kindle-modeller som levereras till Sverige, så jag satte ihop en sida som sammanfattar: http://ametist.se/kindle-sverige/

  Tyvärr är det inga Fire-modeller, utan bara e-ink-plattorna, och det är bara Amazon.com som levererar Kindle internationellt.

 • Erik Stensmo

Lediga jobb inom data / IT Företag
Bli IT-konsult på 12 veckor genom Academy Publicerad 20 Nov 2017
Nu söker vi systemutvecklare till vår kund i Luleå! Publicerad 20 Nov 2017
Applikationskonsult till Telia Publicerad 20 Nov 2017
Front-end developer to OP5´s step into the future! Publicerad 20 Nov 2017
Helpdesktekniker sökes för kortare uppdrag! Publicerad 19 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Försäkringen Samsung Mobile Care täcker två olycksskador under två år
 5. Minitest av Google Pixel 2
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

Mest läst

 1. Alla uppgifter om OnePlus 5T läcker ut i förtid
 2. Vi går igenom nyheterna i Android 8.1 Oreo
 3. Hands on med OnePlus 5T
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons