Amazon presenterar Kindle Fire HD [notis]

Postat:
21:06 - 2012-09-06
Skribent:
Björn E
Kommentarer:

Som väntat presenterade Amazon idag en ny uppdaterad Kindle Fire med det kanske inte så innovativa namnet Kindle Fire HD. Med rejält uppdaterade specifikationer, nya mjukvarufunktioner och ett lågt pris hoppas Amazon att de kan konkurrera både med Nexus 7 och en förmodad Apple iPad Mini. Och nej, vi i Sverige kommer med allra största sannolikhet inte heller kunna köpa denna version.

Den första Kindle Fire slog igenom främst på grund av ett låg pris och tillgång till Amazons olika tjänster. Enligt Amazon har Kindle Fire 22% av surfplattemarknaden i USA (en av få marknader där den släpptes). Förutom en mindre uppgradering till Kindle Fire (mer minne, 44% snabbare) så är det främst Kindle Fire HD som imponerar. Känn på dessa specifikationer:

  • 8.9″ skärm med IPS-panel och 1920×1200 upplösning (254 ppi) (finns även som 7″ skärm även om vi är osäkra på upplösningen där)
  • Specialskikt på skärmen så att reflektioner minskas ner med 25%
  • TI OMAP 4470 som enligt Amazon är snabbare än Tegra 3
  • Stereo-högtalare och Dolby Digital Plus stöd
  • MIMO WiFI-stöd med 2 antenner. Mjukvaran känner av vilken antenn som har bäst signal
  • hdmi-ut
Förutom den nya hårdvaran har Amazon uppdaterat mjukvaran med bland annat stöd för multipla profiler för till exempel barn och möjlighet att ställa in olika tider som olika appar får användas, något som föräldrar med små barn kommer uppskatta. En annan intressant funktion är en ny version av Whispersync som klarar av att synka både ljudböcker och läsböcker på samma gång så du kan lyssna på en bok i bilen och sedan läsa vidare när du kommer hem.

Priset för Kindle Fire HD 7″ 16 GB är $199 och för 8.9 ” 16 GB $299. Som alltid med priser i USA så är det utan moms. Även en version med LTE (4G) och 32 GB presenterades och dess pris blir $499.

Den stora frågan är självklart om vi i Sverige någonsin kommer att få möjlighet att köpa en Kindle Fire HD. Amazon har dock nyligen börjat erbjuda vissa av sina tjänster även i Europa till några utvalda länder och även om det tog ett tag för Sverige att få tillgång till den vanliga Kindlen så kom den till slut även hit. Vad vi bör känna av även här i Norden är pressen nu på andra tillverkare när både Google och Amazon släpper/har släppt imponerande små surfplattor till i stort sett tillverkningspris.

Läs mer om Kindle Fire HD härEngadget och AndroidCentral

 

Lediga jobb inom data / IT Företag
CaptureInnovation söker en Master of Science inom mjukvara/mjukvarusystem Publicerad 24 Nov 2015
Third Line Support med intresse för E-handel Publicerad 24 Nov 2015
Utvecklare .NET Publicerad 24 Nov 2015
Systemutvecklare inom PHP & MySQL Publicerad 24 Nov 2015
Junior Build Manager till världsledande spelbolag Publicerad 24 Nov 2015
Se fler jobb