Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Android 2.2.1-uppdateringen för Samsung Galaxy S rullar ut via Kies

Postat:
09:38 - 2011-01-18
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Enligt ett antal tips i vår inkorg under morgonen så har Samsung nu påbörjat utrullningen av 2.2.1-uppdateringen till Galaxy S. Uppdateringen är i sig inget att bli pirrig i magen över, men den täpper till en del säkerhetshål och vi gissar att Samsung tar tillfället i akt att samtidigt fixa en del buggar.

Edit: det påpekas i kommentarerna att uppdateringen gör telefonen snabbare – något som onekligen är något att bli pirrig i magen över om det stämmer.

I och med Android 2.2.1 så slutar enligt uppgift flertalet så kallade ”one click root”-lösningar att fungera, så om ni tillhör den klicken användare som på ett smidigt vis vill kunna roota era telefoner så kan det vara läge att avvakta.

Ni uppdaterar i vanlig ordning genom USB-uppkoppling till er dator och via Samsungs Kies-mjukvara. Om ni ännu inte kan se uppdateringen så beror det sannolikt på att Samsung rullar ut uppdateringen gradvis. Bara att försöka igen lite senare.

Om ni har några tips om hur man kan påskynda uppdateringen eller om ni har synpunkter på uppdateringen rent allmänt så är är det bara att skriva en rad eller två i kommentarerna.
 

Tipstack till alla som skickade in detta och ett särskilt tack till Henrik för skärmdumpen!
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu:


 

 • Johan

  ”Uppdateringen är i sig inget att bli pirrig i magen över, men den täpper till en del säkerhetshål och vi gissar att Samsung tar tillfället i akt att samtidigt fixa en del buggar.”

  What, JPY-firmwaren är ju en ENORM förbättring i och med att lagget försvinner. Eller är detta en annan uppdatering?

 • @ Johan
  Om skillnaden i JPY är så stor så skall artikeln naturligtvis reflektera det. Vad säger ni andra, är det en stor skillnad i prestanda?

 • Adam Karlsson

  har läst att den ska bli mycket snabbare, har även sett det på youtube där en del visat skillnaden.

  va jobbigt att jag inte har något internet hemma, nu får reperatörerna ta och komma och fixa mitt fibermodem.

  samsung borde fixa OTA uppdatering snart.

 • Bara pga nyfikenhet, är det många av Swedroids läsare som faktiskt kör med stockh-ROM?

 • Tantfarbror

  Jag såg i fredags en Galaxy S med ”nya uppdateringen” som Samsung-representanten uttryckte sig och där var telefonen blixtsnabb. Inga av de problem som jag har haft med mailen eller hopplösa fördröjningar när man ska lägga till widgets eller genvägar på startskärmen fanns på denna version under de få minutrarna som jag testade telefonen.

  Sedan ska inte jag gå i god för att det var samma uppdatering som har kommit nu, men enligt honom skulle den uppdateringen han hade i sin telefon komma denna vecka så det är ju relativt troligt. Väntar spänt på att få uppdatera min enhet.

 • mikael

  Dags för alla att inbilla sig att samma prestanda är höjd prestanda? Placebo-effekten någon?

 • Hank

  Har uppdaterat nu och visst känns telefonen rappare. Är iofs lite för tidigt för att lämna något betyg då jag inte hunnit köra så mycket än.

 • Gabriel

  Min telefon är rootad och kör lagfix, dock är det stock rom. Måste jag unroota och ta bort lagfix innan jag uppdaterar?

 • Cheesus

  Nuub som jag är när det gäller Android och Samsung…måste man ta backup på mobilen innan man uppdaterar telefonen? Ska man köra factory reset?

 • Christer Forslund

  En sak till som kan vara värt att nämna är att 2.2.1 har inbyggt stöd för OTA (och med Over-The-Air Så kanske man ”förhoppningsvis” slipper kies från och med n. =)

 • John

  @ mikael
  Min tanke också. Man hör ständigt folk tala om att uppdatering x gör telefonen mycket snabbare, trots att uppdateringen många gånger inte har ändrat något i Android/ROM:en som har med prestanda att göra. Ren placebo, således. Men just den här uppdateringen verkar faktiskt göra telefonen snabbare, på riktigt :)

 • Samuel

  Jag har en Galaxy S operatörslåst till 3, någon som vet om det kommer dröja innan jag får tillgång till uppdateringen? Sitter på jobbet nu och kan kolla när jag kommer hem, men det kliar ju i fingrarna redan nu…

 • Niclas

  Kommer alla appar och kontakter försvinna om jag uppdaterar?

  Hur backar jag upp alla telefonnr enklast? Länka gärna guide!

 • uno

  Alltid trevligt att se tillverkare som tar hand om sina kunder och levererar uppdateringar och buggfixar, men det hade varit ännu bättre om uppdateringen hade skett over the air. Många andra tillverkare lyckas med detta, varför inte Samsung. Hur gör användare som inte kör PC, eller är på resande fot och lämnat PC:n hemma.

  Speciellt säkerhetsuppdateringar borde alltid ske OTA, så att de kan läggas in med så lite dröjsmål som möjligt

 • Challe

  @Samuel

  Galaxy S köpt via 3 är inte operatörslåst så det ska bara vara att tuta och köra.

 • Hank

  Någon som inte gjort uppdateringen som kan köra ett full benchmark i Quadrant Standard. Jag har för mig att jag inte kom upp i 1000 poäng innan uppdateringen men är inte säker. Nu kom jag upp i 1209 poäng…

 • Bugumala

  @ Niclas
  Har precis uppgraderat och alla appar och kontakter ligger kvar. Jag körde in voodoo i förra veckan för att härket helt brakat ihop, men den här uppdateringen känns faktiskt lika snabb. Quadrant ger 1201 mot vanliga ~800 så nåt måste de ju ha gjort.

 • Springare

  Har inte uppgraderat men kör voodoo och får 1450 när jag köra ett full benchmark i Quadrant Standard.

 • Anonym

  Jag kör stock rom…

 • @ Hank
  Jag körde Quadrant innan jag flashade om med Doc’s Rom för ett tag sen och då låg jag runt 750-900. Efter uppdateringen med Doc’s Rom hamnade jag runt 1800 istället.
  Men om man nu kommer upp i 1200 på originalromen så är ju det helt klart en förbättring!

 • Rikard

  Innan 2.2.1
  Vanlig: 950
  Voodoo: 1451
  One Click lag fix: 1824

  Återkommer när jag har uppdaterat och benchmarkat

 • Davve

  Då Samsung fixat RFS filsystemet i denna uppdateringen så är det en enorm ”prestanda” skillnad. Nu äntligen kan man rekommendera SGS till alla, även vanliga Svenssons.

 • Niclas

  2.2
  one click lag fix = 1688.

  gör en edit senare med resultat från 2.2.1 utan lagfixen. eventuellt med om det går :O

 • Kalle

  Har haft denna innan den kom på svensk markrnad… Den är BETYDLIGT mycket snabbare samt sparar mycket batteri… Absolut värt att vänta på….Och snart så kommer även 2.3 till Galaxy S :)…..Enl. Samsung Support så var 2.2.1 väntad och att man jobbar på att släppa 2.3 inom första kvartalet i år :)

 • Yellowzombie

  Men snälla någon. Detta med quadrant är ju bara siffror! visst att det säkert är bättre om orginal jpy får bättre testresultat än den äldre versionen,

  Men jag har gärna en telefon som presterar kasst i quadrant men som jag upplever flyter fram felfritt!

  ps, Tyckte det var oväntat att uppdateringen kom nu. Nu väntar vi bara på GB.

 • cgswe

  hej! undrar bara om någon här vet hur man gör om man har lagt in Darkys och man vill ha denna?

 • Nza

  Jättekul att det hela tiden dyker upp nya uppdateringar för SGS och (eventuellt) andra modeller, men icke har jag som SGT-ägare sett en enda uppdatering för denna terminal. =(
  Varför fixar Samsung ej lagget på SGT också? Lite tråkigt, tycker man.

 • Samuel

  @Challe

  Aha, det hade jag ingen aning om! Tack så mycket!

 • mickeko

  Än sålänge är uppdateringen enbart för telefoner med produktkod NEE. Vi som suttit med telefonen längst har XEE, och får uppenbarligen vänta längre… YAY!

 • CC

  Stirra er inte blinda på Quadrant scoren har för mej att de testet är utvecklat för qualcom och gynnar snapdragon processorn dvs de som sitter i desire, n1 osv. min telefon med enclair JM9 var både piggare och rappare än polarnas desire och N1 på 2.2 med JIT boosten. Nu kan jag ha fel med mitt påstående men jag har för mej att jag läst detta någonstan, så rätta mej gärna :)

  Nya updaten från sammy är mycket bra och telefonen blir mycket piggare nu behövs inte OCLF och Voodoo-lagfixen något mer. Synd att det inte kunde komma en fix som tar bort den enda negativa saken med SGS nu vilket är GPS:en mitt ex´s Legenden presterar mycket bättre än min SGS .

  High Five till Sammy för denna updaten :) lovar gott inför kommande flaggskepp

 • tgs

  Får meddelandet ”enheten som ska uppgraderas har inte tillräckligt med ström. Ladda batteriet och försök igen.” Någon som har en lösning (ja, batteriet är fulladdat…)?

 • Anders

  @ cgswe

  Jag hade då lagt tillbaka ”stock 2.2” med hjälp av samfirmware.com och Odin, och sedan låtit Kies uppdatera till 2.2.1. MEN varför i hela friden vill du göra det om redan är på 2.2.1?

 • John

  @ CC
  Det är Neocore 3D som är utvecklat av Qualcomm, inte Quadrant. Men Quadrant har kritiserats en hel del då resultaten kan variera kraftigt. Kör man det fem gånger så kan man få väldigt spridda resultat; ibland så mycket som 4-500 poäng mellan högsta och lägsta. Så mycket varierar inte andra benchmarks.

 • Marwen

  @ mickeko

  var ser man vilken version man har? Jag har inte fått någon uppdatering:(
  Känns skönt att man har en telefon som sålts i över tio miljoner exemplar.. känns som att Sammy tycker att det kan vara värt att uppdatera oss lite.
  (förbeställde SGS:en och fick den med första leveransen i juni om jag inte mins fel.. tappade den två veckor senare:) löste ut en ny på försäkringen:)

 • ulsa

  @Marwen
  Knappa in *2767*4387264636# i telefonprogrammet.

 • Marwen

  @ ulsa

  aha tack för det.. XEE har jag:( YAY?!

 • Mockfrog

  Jag rekommenderar inte någon att gå efter Quadrant vad gäller prestanda i telefonen då det inte alls ger en vettig bild av verkligheten. Det är mycket vanligt att folk fått bättre Quadrant score med OLCF än med Voodoo, medan de i realiteten fått avsevärt mycket bättre flyt med Voodoo.

 • Pär B

  Till alla som undrar om man ska ta bort rootning och one-click lagfix:
  Jag kör dessa, och tycker det är värt att ta bort one-click lagfix, då Samsung verkar ha fixat RFS så prestandaproblem som one-click löser kanske är borta nu.

  En annan anledning är väl att om rootningen nu försvinner med uppdateringen så kan man ej ta bort one-click lagfix.

  Min poäng för Quadrant Standard: 1866
  2.2 med one-click lagfix

 • cruzin4bruzin

  uppdatera inte!! min gick paj!! …heheh bah skoijjja …..ahh ja äger fett….ren fakta

 • Jocke

  Efter denna uppgradering verkar videouppspelning i Kanal 5 Play-appen funka. Kan någon annan bekräfta?

 • Hank

  Kanal 5 Play-appen funkar finfint! =)

 • Mattias

  har precis uppdaterat min telefon och den känns betydligt snabbare än tidigare.

  fick även högre score i quadrant jämfört med tidigare (2.2)
  men, iaf, telefonen känns rappare, sen är det frågan om det är bara för stunden eller om det kommer att hålla i sig.
  /mattias

 • Twisted1

  Om man har någon form av lagfix, OCFL som många (tyvärr)fortfarande kör mm. Så bör man deaktivera den innan, annars kan det gå åt skogen.

  Har förvisso inte kört stock FW på länge men har kört JPY ganska länge, och innan dess JPU och JPX. Lagfix är totalt onödigt sedan JPU i princip, det enda lagfix ger på JPY är i princip högre quadrant score.

  Det är en helt annan lur med JPY, snabbare utan lagfix än något jag nånsin provat innan div. överklock/lagfixes som gav 2000+p i quadrant inkluderade.

  Quadrant säger väldigt lite om telefonens praktiska prestanda, använd luren och lite och bilda en uppfattning om hur det funkar istället. Det är lätt att se att man har massa poäng i quadrant och sedan får man för sig att den är jättesnabb.

  Min erfarenhet är snarare att dom configs som gett extrema quadrant poäng har funkat mindre bra i praktiken med små lagg och ojämn prestanda/stabilitet.

 • infexis

  trevligt att samsung gör det de ska, men jag håller mig till darkys, då jag ändå kör 2.2.1 fast bättre :)

 • Stakker

  manny :@ Johan Om skillnaden i JPY är så stor så skall artikeln naturligtvis reflektera det. Vad säger ni andra, är det en stor skillnad i prestanda? Rapportera inlägg   +2

  Min SGS blev duktigt snabbare och nej, det är ingen Placebo-effekt.
  Bara en sån sak som att lista nerladdade ikoner till Tasker gick extremt långsamt tidigare men nu laddas dom mycket snabbare. T.o.m synkningen till Exchange går snabbare.

  De som tror att det är inbillning har troligtvis inte haft en långsam SGS och vet inte vad de pratar om, alternativt har dom haft tur och inte fått en 2.2 SGS med laggproblem (om de existerar :P )

 • zetar

  @ CC
  För att fixa GPS-en behövs en liten böjning av en kontakt som tyvärr är felkonstruerad i Galaxy S. Kolla Galaxy S-delen i forumet efter GPS Hack. GPS-en blir som ny!

 • Marwen

  jaha men hur länge ska vi behöva vänta:)? XEE..
  Ni som lyckats uppdatera: Har ni varit tvungna att uppdatera Kies först? som tidigare.
  Kan det vara någon betydande skillnad på XEE och NEE telefoner?
  Får vi med XEE uppdateringen?
  åh, varför ska jag behöva vänta. hatar att :)
  jag som skaffade min SGS direkt när den kom.. jag borde få uppdateringen först av alla:) Exklusivt:)

 • Erik

  Min lur är rootad och jag har lagt in OCLF. Kör stock froyo. Behöver jag ta bort rooten för att kunna lägga in 2.2.1 från kies?

  Sparas mina inställningar/apps när jag updaterat till 2.2.1 eller måste jag göra någon form av backupp?

  Tacksam för svar!

 • Thex

  @ Erik

  Nej du behöver inte unroota, dock köra en undo på OCLF.

 • Peter

  Jag läser böcker med Aldiko Ebook reader och kör Docs JPY 2.2.1 firmware, utan vodoo så tar aldiko evigheter på sig att öppna böcker (speciellt när du läst dig igenom halva), men med 2.2.1 + voodoo så går det på ~2 sekunder så quadrant säger inte så himla mycket..(var samma med 2.1 och OCLF). Program som grottar mycket med filsystemet går fortfarande snabbare med voodoo än utan…
  sen vet jag ju inte om den JPY som samsung nu skickat ut på något sätt skiljer sig åt från Docs romkichten men …

 • Johan

  Jag uppgraderade precis. Kies uppdaterade först som vanligt men gick helt smärtfritt för en gångs skull. Även update av mobilen gick felfritt och snabbt! Allt i mobilen är stock och jag kan säga att den blev bra mycket bättre, ingen placebo här inte. Saker som jag vet alltid har tagit tid att öppna hoppar igång som ingenting nu, väldigt skönt!

 • Anonym

  kanal 5 play fungerar för mig också, med 2.2.1

 • Anonym

  Den blev mycket snabbare nu! :D

 • Fredrik Salla

  Ähh får det inte att fungera, blir till att läsa lite forumtrådar … suck

 • Anonym

  Nääär kommer uppgraderingen för oss med XEE? :)

 • Jan

  Hur uppdaterar man om man sitter på en mac?

 • swedroooo

  MAN SITTER INTE PÅ DATORER!!!@ Jan

 • Orange

  the update is available in Asia? I heard that update started rolling in Europe last December.

 • Stab

  Jan :Hur uppdaterar man om man sitter på en mac? Rapportera inlägg   -1

  Man frigör sig från sin steve jobs talibanism och köper en riktigt dator, vips så kan man uppdatera allt och spela spel och göra vad man vill, inte bara sådant som steve jobs vill att du ska kunna göra eller inte göra.

 • larssonen

  2.2.1 är ett det bästa firmware från samsung behövs nästan inte änns laggfix :D:P

 • pelle

  En fråga funkar facebook servern nu? Så man kan synka sina kontakter?

 • _Radat

  Mycket rappare jämfört med 2.2! De har fixat webläsaren som var helt oanvändbar i 2.2. Finns nu också alternativ att uppdatera telefonen OTA!

 • John

  Min SGS kraschade totalt! Alla appar stänger av sig själva och vissa går inte att öppna. Någon annan med liknande problem? Finns det möjligheter att ‘göra om’ en sån här installation?

 • larssonen

  @john: du borde ju kunna göra reghack i kies? funkar det inte att fabriksåterställa ?

 • Springare

  Installerade Kies_2.0.0.11011_16_5.exe på datorn men det står ”Ansluter…” när jag ansluter telefonen och väljer USB-läge Kies. Vad gör jag för fel?

 • Jan

  Tack för att ni är så hjälpsamma

 • Anonym

  Jan :Tack för att ni är så hjälpsamma
  Rapportera inlägg  0

  Verkar inte finnas kies till mac, så antar du får låna en bekants pc,ska kunna köra kies via webläsaren, behöver på såvis inte installera något.

 • Mike Hammer

  Det är ingen som säger något om GPS buggarna, är de fixade?

 • Stal

  Springare, testa köra så att mobilen ansluter autoamtiskt med Kies i USB-läge. Har jag så att jag måste välja Kies, Media eller Masslagring så hittar Kies inte min mobil.

 • Niclas

  Uppdaterade nyss min. Blev sjukt mjuk å och följsam i menyerna. bättre än tidigare med 2.2 och oneclicklagfix :) supernöjd.

 • Ante

  Roligt för er att SGS verkar fungera bättre efter uppdateringen. Hur fungerar browsern? blev det nå fart på den?

  Hoppas innerligt att en liknande uppdatering är på väg till Galaxy Tab

 • Jan

  Behöver man göra en backup eller behåller man sina filer om man gör detta?

 • aaaa

  nä men seriöst har ända sen jag uppdaterade denna på morronen så kan jag säja att batteri tiden ligger nu på 84 … mycke bra!

 • Kalle

  Jan :Behöver man göra en backup eller behåller man sina filer om man gör detta?
  Rapportera inlägg  0

  Jag hade nog gjort en backup för vara på säkra sidan. Kopiera över kontakter till sim osv.

 • Lillpelle

  Tänkte köra uppdateringen, men har lagt in Voodoo lag-fix. Någon som gett sig på det? Räcker det med att avaktivera lagfixen och låta den göra sin grej efter att man startat om innan man uppgraderar? Tack.

 • Anonym

  Det jag har hittat än så länge:
  Det finns mer ledigt ram nu efter att systemet tagit sitt, 304 innan 339 nu.
  OTA som många har skrivit innan.
  Appar som är installerade på externa SD kortet ligger kvar på skrivbordet även efter omstart även i touchwis.
  Mycket bättre flyt.

 • impreza

  Det funkar inte att uppdatera.
  Hade 2.2 root + oclf.
  un rootat , tagitbort lagfix. fabriks återställt .

  ändå misslyckas uppdateringen. vad beror det på?

  den säger att konverteringen misslyckades…..

 • Al

  har haft uppdateringen i några timmar nu, testat det jag tyckte lagga/var segt förut och det är en klar förbättring.
  I min lur gäller det:
  Market snabbare
  E-post segar fortfarande enär man tar bort många mail samtidigt
  skriva text kunde sega ibland, inget alls efter uppdatering!
  webbläsaren har fått lite fart!
  efter uppdatering får jag inte Bankdroid widget att funka (den lila)
  upplever bättre flyt överlag!!

 • Stal

  Någon med XEE som fått uppdateringen?

 • Tephlaun

  OK, en snabb förta reflektion. ALLA genvägar försvann. Ska det vara på det viset? Jävla kneg att lägga upp 5 hemsidor genvägar igen. :-( Nu ska jag kolla om den blev snabbare som alla påstår.

 • Snajd

  Varför bara till dom med NEE som produktkod?? Förstår inte hur Samsung tänker när dom utesluter vissa telefoner?!

 • John

  Ny version – nya problem…
  Dolphin säger; ”An unexpected error forcing the application to stop…”
  Google Earth; ”Det går inte att skriva till datakatalogen. Det kanske finns för lite diskutrymme.”
  Skype, Swedroids widget mm, svarar inte eller stänger av sig efter 30 sek…

  Har ni någon idé om vad som kan vara felet? och framförallt – nån lösning?

 • InS

  Synd att det inte var 2.3. Tror inte jag kommer upp(ner)datera. darkyy’s 2.3 fungerar 10 gånger bättre än stock 2.2 och allt är generellt bättre i 2.3 så 2.2.1 verkar inte så intressant.
  släpp 2.3 samsung ffs. det är inga problem :)

 • Gabriel

  NICE! det är ju uppdateringar via luften nu, som i HTC :D

 • Anonym

  @ Jan
  laddaner parallels fins test version free i 30dagar, sen laddaner en windows installations iso cd ex vista. kör en installation med parallels sen laddaner alla windows updates sen installera samsung update program

 • Anonym

  John :Ny version – nya problem… Dolphin säger; “An unexpected error forcing the application to stop…” Google Earth; “Det går inte att skriva till datakatalogen. Det kanske finns för lite diskutrymme.” Skype, Swedroids widget mm, svarar inte eller stänger av sig efter 30 sek…Har ni någon idé om vad som kan vara felet? och framförallt – nån lösning? Rapportera inlägg   0

  starta mobilen i recovery lägge och kör en clean på den, troligen bara massa skit filer kvar sen den gammla os versionen

 • Anonym

  Undrar om det är ngn väsentlig skillnad på denna nordiska 2.2.1 jämfört med den från UK som jag installerade via Odin? Min telefon blev mycket stabilare och snabbare med 2.2.1. Enligt Kies 2 finns inga uppdateringar till min lur nu. Finns det någon anledning att dra bort min UK 2.2.1 för att trycka in Nordisk 2.2.1? Någon klok här som är insatt ovh vet? Kör 3xJPY.

 • Tomas

  Använd Kies Registry Patcher för att uppdatera din XEE bara att välja produkt kod NEE http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=835628

 • teletubby

  Jag har inget koll alls på SGS, men av denna tråd att döma så har folk varit missnöjda med webbläsaren. Någon som har testat HTC desire och kan säga om den ena eller den andras webbläsare är snabbare? Jag har HTC Desire och har aldrig tänkt på att webbläsaren skulle vara seg, men jag kanske bara är van…

 • Kermit

  Men varför säger kies att jag redan har senaste versionen (JP4). :(

  Nevermind. Läste på forumet och spoofade registert till NEE. Nu uppgraderas den. Hoppas det funkar. :)

 • Christian

  Någon som är sugen på att lägga upp installationsfilen till Kies på någon FTP/direktlänk? Det går inte speciellt fort att tanka från Samsung…

 • Daniel

  @ Kermit
  Det hände mig med när jag precis försökte uppdatera… Den säger att jag redan har den senaste versionen. Lagom kul ju.

 • F_Walker

  Uppdaterade precis och nu känns det som om det går betydligt snabbare, tidigare var det lite lagg, inget lagg än…

 • Tomas

  Alla polare anväder den grymma webbläsaren ”dolphin browser” oavsett om man har SGS eller HTC.

 • 200dl

  Daniel :@ Kermit Det hände mig med när jag precis försökte uppdatera… Den säger att jag redan har den senaste versionen. Lagom kul ju. Rapportera inlägg   0

  Om du läser kommentarerna högre upp så har du nog svaret. Du har en XEE-lur. Sitt still i båten så kommer det nog.

 • Marwen

  @ Al

  nää var är den?!

 • Daniel

  Börjar bli lite irriterad på att de inte går att uppdatera… Kermit hur fick du din att funka?

 • Tiny Turtle

  InS :Synd att det inte var 2.3. Tror inte jag kommer upp(ner)datera. darkyy’s 2.3 fungerar 10 gånger bättre än stock 2.2 och allt är generellt bättre i 2.3 så 2.2.1 verkar inte så intressant. släpp 2.3 samsung ffs. det är inga problem :) Rapportera inlägg   -1

  Meh. Darky’s ”2.3.1” (sic) är 2.2.1 med Gingerbread-tema ovanpå – inte en riktig 2.3. Läs på lite innan du sågar JPY eftersom Darky’s 8 *är* JPY…

 • Christian

  Jag måste säga att Kies Air är riktigt najs! :) Testa det!

 • Christian

  Christian :Jag måste säga att Kies Air är riktigt najs! :) Testa det! Rapportera inlägg Klicka för att redigera   0

  Kunde inte redigera inlägget… Men Kies Air finns med i Samsung Apps!

 • Janne

  Hej

  jag har 2.2 nu och tänkte uppgradera till 2.2.1 men jag får bara
  ” Aktuell ver: PDA:JPA / PHONE: JPP / CSC JP4
  Den senaste verisionen är redan installerad på den anslutna enheten.”

  Varför får jag så, jag har inte installerat 2.2.1

 • Twisted1

  John :Min SGS kraschade totalt! Alla appar stänger av sig själva och vissa går inte att öppna. Någon annan med liknande problem? Finns det möjligheter att ‘göra om’ en sån här installation? Rapportera inlägg   0

  Fabriksåterställ telefonen! Man bör alltid göra det efter en liknande uppdatering för att få optimal prestanda. Dom allra flesta problem så kan uppstå efter uppdatering löses med en fabriksåterställning.

  Men tänk på att allt i luren ryker då, apps, sms, ja allt man själv lagt in. Så gör gör backup om ni vill spara nåt.

 • Anders

  Installation gick galant och telefon verkar kvickare. Men alla ikoner på startsidan återställdes till standard och övriga ikoner under ‘Program’ blev omblandade till konstig ordning. Dessutom ställdes locale om från svenska till engelska.

 • Anders

  ALLA bokmärken i webbläsaren försvann !!!
  (kunde inte redigera förra inlägget. Beror det på att jag använder Firefox?)

 • Johan

  Enorm skillnad i prestanda, blir nästan illamående av allt pirr i magen!

 • Björn

  Väldig skillnad, allt flyter väldigt mycket bättre. BRA SKIT!

 • Erik

  Har min telefon rootad med SuperOneClick, och har lagt in Oneclick lagfix. Är sugen på att testa denna 2.2.1 men är lite nojig över att göra något felsteg som blir svårt att åtgärda.

  Hur ska jag gå tillväga för att få in senaste uppdateringen? Vill gärna behålla mina launcher/apps/inställningar om det går.

 • Ben

  Kan inte folk som har frågor med rootning ställa sina frågor i forumet?

 • Tiny Turtle

  Erik :Har min telefon rootad med SuperOneClick, och har lagt in Oneclick lagfix. Är sugen på att testa denna 2.2.1 men är lite nojig över att göra något felsteg som blir svårt att åtgärda.Hur ska jag gå tillväga för att få in senaste uppdateringen? Vill gärna behålla mina launcher/apps/inställningar om det går. Rapportera inlägg   -1

  Varför frågar du det i kommentar-tråden på nyheten? Frågar du brevbäraren om varför du får så dyra räkningar också?

  Marsch iväg till forumet istället!

 • nemo

  uppdateringen är klockren allt flyter på skitbra Inga lagg lr frysningar som ja hade innan denna uppdatering.

 • Andreas

  Jag märkte en Enorm skillnad på min SGSbench: innan: 925 efter:1144

 • MODO

  Är faktiskt mycket nöjd!!! Har varit lite halv-nöjd med min sgs tidigare… men shit va det flyter nu… hoppas det håller i sig… men vem vet?!?!?

 • Rularn

  Supernöjd, känns som en helt ny lur!

 • Stal

  Jäklar i mig, var det så luren skulle rulla på. Känns som att jag fått hem en helt annan mobil än den jag hade innan uppdateringen. Får som sagt hoppas att detta håller i sig.

 • Martin

  Jag instämmer med flera andra. Måtte deta hålla i sig för det är nu en helt ny telefon. Förbluffande bra jämfört med tidigare:)

 • emilh

  Flyter på lika bra som med voodoo-lagfix innan.

  1233 i quadrant om man bryr sig om det, fick runt 1000 först men gjorde en factory reset o formatering av interna kortet så hoppade det uppp lite

 • ota

  Nån påstod att man kunde köra uppdateringen OTA? Jag hittar inte stans vart man kan göra detta, på min kompis desire kan man leta efter uppdateringar under inställningen ”om telefonen”, men hittar inget på min SGS?

 • davidd

  Iom denna uppgradering kommer ota att börja fungera så nästa gång kan man göra det alltså. Finns i settings – about phone. Där finns med 2.2.1 software update…

 • Twisted1

  davidd :Iom denna uppgradering kommer ota att börja fungera så nästa gång kan man göra det alltså. Finns i settings – about phone. Där finns med 2.2.1 software update… Rapportera inlägg   -1

  Är det nåt samsung har bekräftat? Det alternativet fanns även på JPU/JPX om jag inte minns fel.

 • Pello

  @ Jan
  Installera Windows (XP SP2 tex) på din Mac mha boot camp (det följde med din dator). Samsungs USB drivrutiner verkar vara kluddigt skrivna så det fungerar inte att köra Kies upgrade i VirtualBox/Windows.

  Tänk på att göra partitionen så pass stor att du alltid har några gigg ledigt diskutrymme (kies kräver minst 1GB ledigt vid uppgradering av telefonen). Jag gjorde min partition ganska liten (5GB) eftersom jag aldrig använder windows annars, och minskade ner paging filen till att börja på 128M.

  Som tur är kan man uppgradera OTA (over the air) efter 2.2.1 uppgraderingen så man slipper boota in i Windowshärket nästa gång.

  Lycka till!

  PS
  Vill du inte installera boot camp kan du kolla hur stödet är för de andra kommersiella virtuella miljöerna Parallells och VMWare Fusion.
  Det är möjligt att det fungerar där, men inte alls säkert.
  DS

 • Friedrich

  Holy fuck! Helt ny mobil :D Nu är min SGS awesome!

 • Christian

  Sitter fortfarande och väntar att det ska komma till Kies, har precis uppdaterat till 2.2 efter mkt strul men nu funkar det underbart!

 • Le

  Hej!!
  Jag updaterade sgsen.. och när jag skulle restarta den SÅ FASTNAR DEN I LOGGO screenen… och ligger där och vibbar hela tiden.. förstår inte vad det kan vara för fel =/

 • Nusse

  Varför hittar inte Kies uppdateringen?
  Jag har senaste versionen av Kies.

 • Nusse

  Uppdateringen dyker inte upp för mig. Det står bara att jag har senaste uppdateringen och att jag därför inte behöver uppdatera.
  Jag har senaste versionen av Kies.

 • Anonym

  Fick problem första gången jag skulle uppdatera, stog att uppgraderingen inte lyckades osv. Provar igen, funkar galant, kör en fabriksåterställning på det.
  Direkt när jag börjar använda telefonen märker man skillnad, när man unlockar homescreenen laddar den betydligt snabbare än innan, känns som att den flyter mer.

  Anyone with me? =)

 • InS

  @ Tiny Turtle
  Hmm, jag förstod det som att de tog nexus S-rommen och moddade den men det stämmer som du sa att den är baserad på jpy.
  still, funkar väldigt bra så om det samsung släpper är likvärdigt så kanske de har gjort rätt för en gångs skull. :)

  Men det känns som om de borde kunna göra en 2.3 då nexus S är rätt lik galaxy S.

 • Arno

  @ Pello
  Jag fick igång kies (och kontakt med telefonen) under virtualbox (dock under en linux-host). En liten brasklapp bara: har inte testat att uppdatera än då den bara ville uppdatera till JPA/JPP/JP4 (om jag minns rätt – i vilket fall inte till JS3…)
  Hoppas verkligen att nästa version kommer OTA

 • Johan

  Janne :Hejjag har 2.2 nu och tänkte uppgradera till 2.2.1 men jag får bara ” Aktuell ver: PDA:JPA / PHONE: JPP / CSC JP4 Den senaste verisionen är redan installerad på den anslutna enheten.”Varför får jag så, jag har inte installerat 2.2.1 Rapportera inlägg   0

  Du har produktkod XEE . Endast telefoner med NEE (de nyare nordiska) uppdateras. Känns som ett litet svek av Samsung mot oss som köpte SGS när den kom..

 • Anonym

  Johan :

  Janne :Hejjag har 2.2 nu och tänkte uppgradera till 2.2.1 men jag får bara ” Aktuell ver: PDA:JPA / PHONE: JPP / CSC JP4 Den senaste verisionen är redan installerad på den anslutna enheten.”Varför får jag så, jag har inte installerat 2.2.1 Rapportera inlägg   0

  Du har produktkod XEE . Endast telefoner med NEE (de nyare nordiska) uppdateras. Känns som ett litet svek av Samsung mot oss som köpte SGS när den kom..
  Rapportera inlägg  0

  Menar du att uppdateringen inte kommer till XEE alls? Fick intrycket att de rullade ut den för en produktkod i taget bara.

 • Mike

  Johan :

  Janne :Hejjag har 2.2 nu och tänkte uppgradera till 2.2.1 men jag får bara ” Aktuell ver: PDA:JPA / PHONE: JPP / CSC JP4 Den senaste verisionen är redan installerad på den anslutna enheten.”Varför får jag så, jag har inte installerat 2.2.1 Rapportera inlägg   0

  Du har produktkod XEE . Endast telefoner med NEE (de nyare nordiska) uppdateras. Känns som ett litet svek av Samsung mot oss som köpte SGS när den kom..
  Rapportera inlägg  0

  Men va’ f-n, nu blir jag skitsur!!! Varför kan inte ALLA uppdatera sina SGS?!? Vad är svårigheten med att lösa detta??? Jag såg fram emot att få komma till jobbet och uppdatera min SGS och det var så gött att läsa om att det blev en såpass bättre prestanda, men ICKE!!!

 • Anders

  Johan :

  Janne :Hejjag har 2.2 nu och tänkte uppgradera till 2.2.1 men jag får bara ” Aktuell ver: PDA:JPA / PHONE: JPP / CSC JP4 Den senaste verisionen är redan installerad på den anslutna enheten.”Varför får jag så, jag har inte installerat 2.2.1 Rapportera inlägg   0

  Du har produktkod XEE . Endast telefoner med NEE (de nyare nordiska) uppdateras. Känns som ett litet svek av Samsung mot oss som köpte SGS när den kom..
  Rapportera inlägg  0

  Menar du att uppdateringen inte ska komma till XEE alls? Jag trodde att den rullas ut i omgångar för de olika produktkoderna.

 • Jogga

  Ni får ursäkta en möjligen dum fråga, men var tusan hittar man produktkoden som verkar vara så avgörande?

 • Johan

  Anders :

  Johan :

  Janne :Hejjag har 2.2 nu och tänkte uppgradera till 2.2.1 men jag får bara ” Aktuell ver: PDA:JPA / PHONE: JPP / CSC JP4 Den senaste verisionen är redan installerad på den anslutna enheten.”Varför får jag så, jag har inte installerat 2.2.1 Rapportera inlägg   0

  Du har produktkod XEE . Endast telefoner med NEE (de nyare nordiska) uppdateras. Känns som ett litet svek av Samsung mot oss som köpte SGS när den kom.. Rapportera inlägg  0

  Menar du att uppdateringen inte ska komma till XEE alls? Jag trodde att den rullas ut i omgångar för de olika produktkoderna. Rapportera inlägg   0

  Nej,

  Det kommer säkerligen även till XEE inom kort. Dock tycker jag att det är surt att vänta då min Froyo inte är helt 100.

 • 200dl

  Pratade just med Samsung. De lovade att uppdateringen för oss med XEE kommer inom någon dag.

 • Mike

  @200dl

  Gött jobbat, nu är jag glad igen :)

 • Perus

  Instämmer i det positiva som skrivits här – en riktigt bra uppdatering :)
  /Per

 • Wesslan

  Ni som upplever en stor prestandaskillnad till det bättre, vilken version hade ni innan uppgraderingen?
  Själv kör jag fortfarande 2.1 för att jag helt enkelt inte orkat gå upp till 2.2 än. :)

 • Frux

  @ Wesslan
  När jag köpte min SGS med 2.1 så flöt den på bra men hade en del buggar, t.ex. spontana omstarter ibland. Med 2.2 så försvann buggarna men istället blev telefonen sjukt seg. Flera sekunders fördröjning varje gång man klickade i en meny osv. Nu med 2.2.1 så flyter allt på igen, som en ny telefon. :)

 • Marwen

  snälla läs lite tidigare i kommentarerna så hittar ni ju alla svaren..
  200dl bra jobbat. vänta.. inte min favorit syssla:)

 • 200dl

  @ Marwen
  Håller med. Man är ju väldigt ivrig. Särskilt som de flesta verkar vara supernöjda.
  Nördigt nog måste jag erkänna att jag pluggar in till kies en gång i timman för att se om det hänt något.

 • Ben

  @ 200dl :-)

  Själv har jag XEE så får vänta men måste säga att jag gör det gladeligen, hade såååå mycket problem från 2.1 till 2.2. Dessutom verkar någon ha problem med vissa program, Dolphin browser, skype mm.

 • Aleks

  Fråga kolon, behöver man ha JP4 installerat för att få upp denna eller? tycker mig ha ändrat överallt i registret till NEE, istället för XEE och får ändå bara upp JP4?

 • Anonym

  Hej, jag har uppaterat min sgs. Jag har tele2 och kan ej tar emot mms. Har gjort
  Anvisningar om mms på tele2 hemsida, fungerar änå inte.
  Och när jag lyssna på spotify på mobilen hacka musiken hela tiden.
  Jag hoppas att någon kan hjälpa mig.
  Kundtjänst kunde inget.

 • moltar

  För mig klagade först kies på att batterinivån var för låg. När jag laddat det och försöker igen så hävdar den att jag har den senaste versionen (PDA:JPA)/PHONE:JPP / CSC:JP4.
  Har dock en NEE lur…

 • Nisse977

  Mitt Wifi blev sjukt mycket snabbare! Sen blev det 3G mycket snabbare också!??

  Förut fick jag ca 1 Mbit ned och 1 Mbit upp via Wifi.. och då sitter jag ändå med 100mbit lina och 802.11n router.
  Nu får jag 2 Mbit ned och hela 9,5 Mbit upp??

  När det gäller 3G-hastigheten så låg jag på 0.4 Mbit ned och 0.1 Mbit upp förut, nu ligger jag på 1 Mbit ned och 0,3 Mbit upp (jag har 1 Mbit abonnemang hos telenor)

  Förutom dessa saker så är telefonen bra mycket snabbare, Firefox laddar uppskattningsvis in på en tredjedel av föregående tid. Telefonen bootas upp och blir redo snabbare.

  :D

 • JoC

  @ moltar
  Jag har precis samma problem. Finns det nån lösning för att få uppdateringen att dyka upp igen?

 • Dannovarius

  Undrar om detta fixar den störande buggen med att launchern alltid startar om efter man stängt av kontakter med hjälp av program monitor? Det är i princip den enda buggen jag upplever men den är sjukt störande.

 • ulsa

  @moltar & JoC

  Hade samma problem och då hjälpte en uppdatering av Kies (hade inte gjort det sedan i höstas dock…)

 • moltar

  @ ulsa
  Skulle kanske kompletterat med att jag uppdaterade till kies 2.0 utan resultat

 • tjenare hur vet man om man har NEE eller XEE? :P

 • Kristian

  Slå in *2767*4387264636# i telefonläget

 • David

  min kies hittar ingen uppdatering? nyaste uppdateringen av kies och 2.2 på sgs:en..

 • Itachi

  hur vet man om telefonen är rootad??

 • Patrik

  När jag slår in koden ovan står det GT-I9000HKDNEE men jag får ändå inte möjlighet till att uppdatera i Kies :S

 • Nrober

  Samma sak för mig. Har senaste Kies 2,0 versionen. 2.2 android på SGS:en och det är en NEE telefon. Ändå säger Kies att jag har den senaste inbyggda programvaran.

  Kan windows7, antivirus program och brandväggar ställa till det?

  Surt hur som helst…

 • pelle

  jag tror att samsung har tagit bort uppdateringen för att göra om den lite.
  samma sak som dem gjorde när 2.2 kom.

 • Nrober

  Ok. Varför tror du det? Eller hur vet man det menar jag…

 • David

  200dl :Pratade just med Samsung. De lovade att uppdateringen för oss med XEE kommer inom någon dag. Rapportera inlägg   +9

  frågan är hur mycket man kan lita på samsung? det var ju sisådär med trovärdigheten kring svaren om 2.2 i höstas.. JAG VILL BARA FÅ UPPDATERA!

 • Bjarne

  Genom att:
  – Spoofa min XEE till NEE
  – Stänga av batterikollen
  …har jag nu fått Kies 1.5.3.10103_102 att hitta uppdateringen. Men när den laddats ner och ska försöka trycka in den i telefonen så försvinner telefonen med meddelandet ”Connection lost” där telefon ikonen var innan.

  Detta upprepar sig identiskt på WinXP(32bitars) och Win7(64 bitars).

  Nån som har fått samma problem och löst det eller har en ide om vad som händer?

 • Patrik

  Min galaxy vart MYCKET snabbare med 2.2.1,uppgradrdae igår (18/1) tänkte uppgradera sambons nu men står att hon redan har senaste (2.2). Bara försöka sen igen

 • qURe

  Vågar nästan påstå att jag har fått en ny telefon efter att ha uppdaterar till 2.2.1. Telefonen bli grymt mycket snabbare. Mailclienten fungerar som den ska (exchange). Flash fungerar väldigt BRA, inte flavless. Nerladdning och installation av appar går så jäkla fort att man knappt tror att det är sant. Har inte provat de olika play apparna än, ska göra det senare. Kort o gott så är jag väldigt nöjd! Hade dock lite skärmflimmer direkt efter uppdateringen men det har försvunnit (?).

 • Adam karlsson

  får hoppas dom inte ändrar för mkt så den blir dålig. jag som var så sugen på uppdateringen så tar dom bort den, vilka lirare…
  nåtera även att jag gjorde fabriks återställning inann jag visste att den försvunnit, lagom kul med telefonen med allt på stock.

 • gormo

  Samma för mig…Jag gjorde en återställning innan jag kollade om den fanns för min telefon. Vill inte lägga in massa om det kommer 2.2.1 till min i typ morgon

 • Adam karlsson

  @ gormo

  det enda jag ändrat är språket, hoppas dom får ordning på det snart, kanske är någon störning när dom fixar så alla med xee och ska få?

 • Erik

  Jag har NEE i produktkoden men när jag trycker upp kies står det att jag kan uppdatera till senaste versionen som är

  PDA:JPA/PHONE: JPP / CSC:JP4

  Skulle inte 2.2.1 vara JPY? :S

 • Anonym

  @ Kristian
  Eller *#1234# :) lite lättare

 • 200dl

  @ David
  Ja jag kan ju inte lämna någon garanti. ;) Och ja. Jag håller med dig men det var vad de sa igår.
  ”Någon dag” är ju inte så värst specifikt. Vi får hålla tummarna helt enkelt.

 • Albin

  Undrar om det är någon som kommer åt uppdateringen för tillfället?
  Jag har en NEE telefon men har ingen tillgång till en uppdatering…

 • Anonym

  Under dagen eller morgondagen kommer en ny uppdatering som skall gå till NEE enligt Samsung support.

 • David

  men dom sa inget om uppdatering för xee? för den skulle ju ta ”någon dag” enligt vad supporten sa igår. herregud alltså. det här med att ”inte ropa hej förren man är över bäcken” stämmer ju rätt bra alltså. inte ens när officiell uppdatering för samsung galaxy finns i kies kan man vara säker, för då hade man fel produktkod. jaja bara att vänta @ Anonym

 • Robert

  Skulle bara fråga om det är någon som har märkt om batteriet håller längre med 2.2.1.

  Det känns så ialla fall

 • Nrober

  Har dom lagt ut någon uppdatering än? (ivrig)

 • Micke

  jag vill också ha, till min xee :-P
  Har noll tålamod när det gäller sånt här :O

 • Jeppe

  Samsung säger att preliminärt så skall uppdateringen till 2.2.1 komma till
  XEE telefonerna under vecka 5.

 • Micke

  Tack Jeppe. Bara att hålla tummarna för det nu då :-)

 • Sami

  Så nu måste vi vänta till v5?? Sikken ful teaser o lägga ut någon dag bara för att kalla tillbaka den..

 • Danne

  Vecka5? Fyfan, nästa gång blir det en HTC, Samsung suger vad gäller uppdateringar. Är inte hemma vecka ´5. Tack för att man köpte telefonen när den var ny, för det straffas man.

 • Claes

  Har inte haft telefonen mer än nån vecka så jag kan inte direkt jämföra om den är så mycket snabbare, däremot håller batteriet lätt 2 dagar istället för en vilket inte gör något alls:D

 • Marwen

  Aldrig i livet en htc:-) men fy vad taskigt, sukta så där med en uppdatering.. Först att skaffa.. Vi borde få först. Blää

 • Ozborne

  Är det verkligen så att XEE var de första telefonerna som såldes?

  Om detta stämmer, och det inte finns väldigt bra anledning pga telefonerna är olika på något avgörande sätt (vilket i sig i så fall inte är bra), så är detta inte bra eftersom de allra bästa förespråkarna till övriga konsumenter för just en sådan här produkt måste vara ”early adopters” och Samsungs produktfans sedan tidigare.
  Håll er väl med era ”bästa förespråkare”. En market strategy som denna, speciellt om den skulle avsiktlig, gör just enligt min mening bara dessa viktiga personer onödigt irriterade.
  Nöjd Samsung Galaxy Sägare

 • Johan

  Ozborne :Är det verkligen så att XEE var de första telefonerna som såldes?Om detta stämmer, och det inte finns väldigt bra anledning pga telefonerna är olika på något avgörande sätt (vilket i sig i så fall inte är bra), så är detta inte bra eftersom de allra bästa förespråkarna till övriga konsumenter för just en sådan här produkt måste vara “early adopters” och Samsungs produktfans sedan tidigare. Håll er väl med era “bästa förespråkare”. En market strategy som denna, speciellt om den skulle avsiktlig, gör just enligt min mening bara dessa viktiga personer onödigt irriterade. Nöjd Samsung Galaxy Sägare Rapportera inlägg   0

  Japp – XEE var det första svenska telefonerna. NEE som är en ”nordisk” produktkod kom senare att säljas i Sverige.
  Jag håller för övrigt med dig till 100%!

 • André

  Mitt Samsung kies hittar inte den nya uppdateringen. Har den kommit ut nu eller hur är de? Ska man bara vänta?

 • Erik

  @ André

  Verkar som Samsung dragit tillbaka den, bara att vänta o se…

 • Jepp, uppdateringen är tillbakadragen men om ni kollar i svenska forumet här, se länk nedan, så kan ni flasha via ODIN och få 2.2.1. Jag gjorde det igår och telefonen är helt FANTASTISK nu!! Den är riktigt snabb, flyter på jättefint och batteritiden är t ex lika bra som för min HTC HD, alltså helt okej!

  Detta från att ha gått från att vara skitseg med den gamla uppdateringen, en battertid som inte var mer en max 7h med allting avstängd och telefonen bara legandens i viloläge så är den bokstavligen talat en dröm!! :)

  http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=31760

 • Stefan Åkerlund

  Ser i Inställningar att man kan skapa ett Google konto!
  Tror inte man kunde göra det innan 2.2.1 uppdateringen!

  Iallafall där kan man söka efter uppdateringar så man slipper kies!!

 • Stefan Åkerlund

  Edit på inlägget ovan!

  Samsung konto ska det vara hehe :)

 • anna

  hej,

  Efter min uppdatering på min SGS har det gjort så att min mobil dör varje natt trots att den är fulladdad.. Och det har resulterat i att jag har försovit mig i tre dagar.

  Så är det någon som har samma problem som mig eller vet varför det blir så? Hjälp snälla!

 • matti

  hej hur ska jag in uppdatera kies från laddingen 2.2.1???

 • matti

  jag har laddat hem uppdateringen men hur lägger jag in kies???

 • Faxe

  @ anna

  Jag har samma problem. Varje morgon var telefonen död. Stängde av GPS och Wifi inatt för att testa och det fungerade. Telefonen levde imorse :). Nästan inget batteri hade använts. Nu blir det att testa vilket av det, GPS eller Wifi som drar ström.

  Efter 2.2.1 som för övrigt är en underbar uppdatering har jag fått ladda telefonen två gånger om dagen mot 1.5 dagar per laddning innan.

  Kan detta vara anledningen till att de tagit tillbaka uppdateringen?

 • Bjarne

  @ matti
  Tror du missuppfattat lite: om du laddat ner uppdateringen utan att ha Kies så har du troligtvis laddat ner en såkallad ROM som man trycker in med Odin eller annat ”hacker verktyg”, om man vill gå den enkla/officiella vägen så behöver man bara Kies. Här kan du dra ner den http://www.samsung.com/se/consumer/mobile/mobilephones/mobilephones/GT-I9000HKDXEE/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support (klicka på filarkiv-> mjukvara.

 • matti

  oh jag har kies före men kommer inte nya uppdatieringen :(

 • matti

  måste jag ha 2.0.0.11011_16_5 ????

 • Pynthax

  @ Faxe
  Tänkte bara säga att jag kan lova dig att det är GPSen den slukar galet med sörja, medans wifi knappt drar någonting, iaf inte för mig O.o

 • bobie

  Någon som hört något nytt om när 2.2.1 går att få tag på via kies igen? Som vanligt med Samsung går det inte att få reda på någon info what so ever..

 • k

  jag har uppgraderat mig till 2.2.1 men har samsung dragit tillbaka den? jag uppgraderade den 18e januari. jag hänger inte alls med här i svängarna..

  kan nämna efter uppdateringen att batteriet är blivit katastrofalt och att inga av mina appar funkar.. är tvungen att avinstallera dem och ladda ner dem igen på nytt. Sedan har jag fått den gamla versionen av android market.. vilket jag tycker är väldigt konstigt. kommer det komma en förbättrad 2.2.1 version?

 • rodrigo

  Någon som hört något nytt om när 2.2.1 går att få tag på via kies igen? jag har kies före men kommer inte nya uppdateringen :(

 • Jeppe

  Som jag skrev i ett tidigare inlägg i denna tråd så är det senaste jag hört ifrån en tekniker på samsung så skall 2.2.1 uppdateringen preliminärt komma igång igen vecka 5.

 • pelle

  @Nrober dem måste väl ha några som testar den nya uppdaterringen och få in feedback. så det blir färre människor som klagar på den. och så im dem har glömt något viktigt.. men enligt ryckten sägs det att denna uppdateringen är bara för underlätta övergången till 2.3 :)

 • Anton

  Vi har tillfälligt inaktiverat 2.2.1 uppdateringen till Galaxy S, anledningen till detta är att det för vissa användare har visat sig vara problem att öppna DRM skyddade filer. Så snart detta är löst kommer uppdateringen att åter finnas tillgänglig.

 • Simon

  Jag undrar om det inte går att uppdatera till den näst senaste firmwaren i väntan på att denna nya ska släppas igen? Jag verkar ha en riktigt gammal version, (eller så har jag missförstått detta med JPY, JPP och allt vad det heter) – har JPA… Kies 2 säger att det inte finns något att uppdatera.

 • headberg

  Seriöst måste ha den här updaten, min galaxy är hur seg som helst… Musiken laggar när ja går online eller får sms… It sucks!

 • Erik

  Kan man fuska med att ändra i registret från XEE till NEE? Vad jag funderar över är om Kies laddar ner och installerar NEE i min XEE mobil, blir det konflikter mellan mjuk och hårdvara? Är det bara några bokstäver eller finns det någon påtaglig skillnad som kan skada mobilen?

 • Patrik

  Gick inte uppgradera sambons idag heller.
  Min uppgraderade jag för ett tag sen men tycker den slukar batteri nu, men har som andra sagt blivit sjukt snabb.

 • Anonym

  Kommer de nån uppdatering via keis eller? Rekommenderar ni att man ska uppdatera?
  Förlorar man all data?

 • Hasse

  Men vafan vad dom stoppar sina uppdateringar hela tiden.
  När man väl släpper en uppdatering som gör den här så otroligt sega telefonen så den blir helt oanvändbar så drar man tillbaka den.
  Skärpning Samsung

 • Jesper

  Är det någon som har hört problemet att det sprakar när man pratar i telefonen. Då när man kör bil? Har 3 st vänner som har samma problem. Stannar man bilen så blir ljudet kristallklart igen. Ringde till Samsung om detta och dom hade ingen aning om det.

 • @ Jesper
  Jag tror min fru har samma problem.. Mystiskt!

 • Min frus telefon har lider av sprucken högtalare redan, så det var inte bara problem i bilen… :( dags för service.

 • Jesper

  Jag har kommit på problemet. Den kan inte registrera massa ljud i omgivningen. När jag drog på fläkten på max så sprakade luren hos mottagaren och när jag hade den på normal fläkten i bilen så hördes jag glasklart.

 • Glödhet

  Nä nu har jag gått å blivit riktigt förbannad på Samsung, skall det verkligen ta så lång tid för ett stort multinationellt företag att släppa en uppgradering?…och som då ändå inte löser problemen med GPS´n då dom säger att det är bla är pga hårdvarufel.
  Till Samsung….jag säger det en gång för alla, det var sista gången jag köpte något från er, hade ni skött er så hade ni fått sålt en kanske möjligtvis två Galaxy Tab, men det kan ni helt glömma, jag väljer istället Motorolas Xoom.
  Man kan inte driva ett företag som ni gör och förvänta sig att ha kunderna kvar !

 • Bejram andreas

  Hejsan alla SGS användare undrade bara jag har haft min SGS på 2.2 ett bra tag nu och har ominstalerat Kiess runt 30 gånger på 3 olika PCs men får ändå bara att jag har den senaste veriationen )= csc:jp4(NEE) Någon som vet vad man kan göra har nog kört en Faktory reset på min SGS ett par gånger och ingen skilnad.Men jag har rootat den en gång innan men den elaka Superuser försviner ej och mobilen är ej rootad )= Någon plz help

 • Jonas

  Uppdateringen ligger uppe nu! :)

 • Anonym

  Har nee . Finns ingen för mig än :( .

 • Dille

  Vart kan jag ladda ner 2.2.1? Behöver verkligen den nu min mobil är sjukt seg Galaxy S så snälla kan nån hjälpa mig med det?

  MVH Dille

 • Jag har kört 2.2.1 via Kies ett tag nu och är som sagt supernöjd, den är mycket smidigare och snabbare, hackar inget längre.

  Dock så dör den varje natt, väldigt irriterande då jag använder den som väckarklocka, tur att jag har fler samtidigt annars hade jag försovit mig tack vara Samsungs defekt. Vad är detta och hur lösa??

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior programmerare till Telenor Publicerad 18 Jan 2018
Supporttekniker till Handelsbanken Publicerad 18 Jan 2018
Securities Operations Analyst till spännande uppdrag i Stockholm Publicerad 18 Jan 2018
Systemutvecklare till mobiloperatör i Kista Publicerad 18 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 4. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons