Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Android – Bäst säljande smartphone-OS i USA under 1:a halvåret 2010

Postat:
16:01 - 2010-10-06
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:

Totala marknadsanelar USA

Under årets första halvår så är androidtelefonerna det som lockat amerikanarna allra mest. RIM:S BlackBerry OS har annars varit USA:s största OS med en total marknadsandel på 36% under januari, iPhone 29% och Android 8%. Siffrorna har nu ändrats till augusti där BlackBerry minskat med 5% till 31%, Apple har minskat en procent till 28% och Android har gått fram från 8% till 19%.

Om vi istället tittar på vad de som köpt helt nya telefoner har valt, så har BlackBerry gått från 34% i januari till 26% i augusti. iPhone har minskat från 32% till 25% och androidbaserade telefoner har gått från 14% till hela 32%.

Andel i procent av nymobilsförsäljning i USA, OS: Android, iPhone, BlackBerry

Android har såledels fullständigt kört över framförallt BlackBerry och man undrar hur de tänkt tackla konkurrensen.

De resterande 17% av marknaden (om man lägger ihop iPhone, BlackBerry och Android så får vi 83% av marknaden) fördelas till Symbian, Windows Mobile m.fl. Så det finns fortfarande kunder för alla att locka till sig! Kan BlackBerry återhämta sig? Kan iPhone stå emot?

Via: Engadget

Av: Mortalis

 • Anzen

  ”Kan iPhone stå emot?”
  Om Apple slänger ut en ny egenutvecklad app till iOS och marknadsför den i en dag så kommer Applefanboys att gå galna ett tag till framöver. Så tror nog att Apple klarar sig.

 • Samuel

  Najs bajs :D
  det är inte vart man är som räknas utan åt vilket håll man går.

 • Alex

  Tackar för intressant statistik.

  Efter vad jag har förstått så ser det ut som att Android lär kunna ha lika bra tillväxt en bra tid framöver.

  Skulle vilja se att Android börja plocka iOS användare, så Apple får lite press på sig.

 • tramsgar

  Tittar man bara på graferna verkar konkurrensen mest stå mellan blackberry och apple, medan android tar jämnt från de båda. När det mäts i procent ska man dock vara försiktig med slutsatser eftersom det faktoriserar bort storleken på marknaden – det kan vara så att marknaden vuxit mycket och att nytillkomna i första hand väljer android medan tidigare apple- och blackberryägare köper en ny telefon av främst ett av de två märkena.

 • Per

  Ja bara Apple kan sno patent, vägra betala för att DOM inte tycker den är värd bötesbeloppet, sedan kovända gällande andras patent osv osv. Apple är Apple…. :)

 • Lobo

  Intressant är att en stor del av mätningen är gjord under och strax efter apple lanserade iphone4.

  Många olika tillverkare > 1 tillverkare.

 • joerlo

  ”minskat med 5% till 31%”
  Menar ni inte minskat med 5 procentenheter?

 • Zawaq
 • uno

  Alex :Skulle vilja se att Android börja plocka iOS användare, så Apple får lite press på sig./blockquote>

  Jo, visst vore det bra om Apple fick lite konkurrens, men ska Android sno åt sig iOS användare vill det nog till att Google förbättrar sin butik en hel del. En bra början hade varit att låta utvecklare ansöka om att få sina appliktioner Google certifierade. En sådan certifiering skulle till exemple kunna innebära att Google kontrollerar att applikationerna inte använder känsliga uppgifter som t.ex. telefonbok på otillbörligt sätt. Naturligtvis skulle det fortrarande stå utvecklare fritt att släppa vilka applikationer de vill på Market, men jag tror nog att rätt många hade föredragit att få Googles kvalitetsstämpel.

 • Johan

  Apple har sjukt övertag iaf om man istället kollar på utbudet dom har när det gäller telefoner och den höga prisklassen dom ligger i.

  Att android som finns i ett tiotal märkens telefoner har så dåliga siffror är pinsamt. Ända anledningen att folk köper android är att det finns ett lågbudget segment. S

  kulle Apple släppa tre telefoner per år i tre prissegment skulle android försvinna ur tomma intet!

  Apple styr världen! Och hur låst man än är med en iphone är kvalitén på allt från appar till mobilerna ljusår föra resten!

 • Erpatjoff

  @ uno tycker det var en rätt bra idé faktiskt.

  @Alex dem lyckades plocka mig från iOS! Superdupernöjd med min Desire nu

 • snällebjörn

  @johan: vill du verkligen att bara ett företag ska ha monopol på marknaden? Det skulle göra oss alla till förlorare.

 • riper

  @ Johan
  På vilket sätt har dom övertag när det gäller utbudet av telefoner? Utbudet av Android-mobiler är väl mycket större?

  Hur motiverar du att majoriteten av de Android-anhängare som vill ha en billigare lur skulle köpa en budget-iPhone hellre än en budget-Android?

  Det är just inlåsningen (som tom. du tydligen ser som något negativt) som är en stor anledning till varför folk inte väljer iPhone. Tänk bara en sån enkel grej som att själv kunna välja vilket mjukvarutangentbord man vill använda. Det är en självklarhet i Android men en omöjlighet i iPhone.

 • Proson

  Tror Johan är inne på fel forum.

 • Johan

  Jag har själv faktiskt gått från min Iphone 3gs och istället inhandlat en desire men det handlar om hur vinklade all statistik är .

  Och jag menar att apple har gjort 4 telefoner och det lär väl finnas närmare 50-60 android telefoner och ända har mer marknad.

  Jag anser att den inlåsning apple har i framförallt ios finns för att garantera kvalitén på appar och för att minska buggar och säkerhetshål i mjukvaran.

  och jag är säker på att problem kommer uppstå när ”företagen” överger telefoner efter ett halvår på nån åldrad android 1.5..Medan dom nyaste har android 3.0 och alla appar ska optimeras och fungera på dom spridda versionerna.

  Apple sätter alltid kunden först.

  Sen för övrigt för mig som älskar kodning och är androids öppenhet ett helt klart plus men känns som att det är lika lätt att jailbreaka en iphone som att roota en android och på så sett få tillgång till de flesta funktionerna som apple valt att välja bort eller låsa.

  Det här är som att jämföra mac och pc.

  Men om min son sparar ihop till sin första telefon hoppas jag att det blir en iphone och att han inte lägger det på en telefon från nått företag som spottar ut halvdana telefoner varje månad istället för att lägga ner den tid och kärlek apple har för att få allt att fungera!

 • mortalis

  Personligen tycker jag att det mest anmärkningsvärda är att blackberry som haft usa i sin hand tappar fotfästet. De är nog ändå rättvisast att jämföra med Android.

 • @ mortalis
  Det var min tanke också. BB har haft USA i ett järngrepp i åratal. Jag gissar att deras ras kommer bli snabbt och smärtsamt nu när till och med affärsfolk börjar gå över på andra plattformar.

 • sundrik

  @Johan.. ”apple sätter alltid kunden först”….öhhhh. Skulle nog omformulera det till ”apple sätter alltid kunden där dom vill ha dom”…

  Företaget du menar spottar ut halvdana telefoner är förmodligen HTC. Nexus one är knappast halvdan. och spöar vilken ajfån vilken dag som helst. Det gör även desire btw.

  ajfån-folk har blivit lite stöddiga sedan äpple har ”lyckats” med multitasking….. äntligen…

  Såg BBC igår att android leder försäljning just nu i usa före BB sedan äpple. Vad nu det är värt…

  Saker jag är irriterade över med ajfån….
  1. måste koppla mot dator med itunes för att kunna använda den.
  2. måste skriva lösenord varje gång man hämtar från appstår.
  3. kan inte ha widgets…. lol!? WTF
  4. batteritid…. suger ur rejält mycket. Använder man den inte så är det helt ok.
  5. Laddkabel…. det gäller att inte glömma den när man reser. Vad är det för fel med universalkontakt?
  6. Kan inte se vem som ringer a´la truecaller för andriod.
  7. Kan inte sätta som trådlös accesspoint.
  8. Kan inte göra den personlig… mest pga avsaknad av widgets. Byta bakgrund är så 1900-tal
  9. Flash….. pinsamt.
  10. priset… ocker.
  11. kan inte push from pc.

  vad kan en ajfån göra som inte android kan? Och börja inte parata om apps. För varje app som finns för ajfån med android saknar, finns det en för android som ajfån saknar.

 • billy

  Så nu är Android definitivt det folkliga alternativet?

  Pfft… Tur att Kubuntu Mobile är på gång, så att man snart kan fortsätta vara lite…”alternativ”, och nördig.

  Allt i enlighet med min livsfilosofi; min nästa telefon kommer att vara något som ingen någonsin hört talas om.

 • Johan

  Kan svara på frågorna:

  Saker jag är irriterade över med ajfån….
  1. måste koppla mot dator med itunes för att kunna använda den.
  2. måste skriva lösenord varje gång man hämtar från appstår.: Säkerhetsskäl vill du ha en 10 årig son som kan köpa hur mycket appar som helst utan att du kan ha ett lösenord som skyddar från detta?
  3. kan inte ha widgets…. lol!? WTF: Säg en anledning till att ha widgets?
  4. batteritid…. suger ur rejält mycket. Använder man den inte så är det helt ok.: Kan garantera att batteri tiden på Iphone 4 är betydligt bättre en desire.
  5. Laddkabel…. det gäller att inte glömma den när man reser. Vad är det för fel med universalkontakt?: Apple har gedigna och välbyggda laddare med en storlek hälften så stor som desires.
  6. Kan inte se vem som ringer a´la truecaller för andriod.: Vem ringer finns på appstore och är godkänt.

  7. Kan inte sätta som trådlös accesspoint.: Går med jailbreak

  8. Kan inte göra den personlig… mest pga avsaknad av widgets. Byta bakgrund är så 1900-tal: Finns ingen anledning att förändra något i ett perfekt ios. Samsung Galaxy s är en pinsam iphone kopia både design mässigt och i menyerna..
  9. Flash….. pinsamt.: Flash är snart utdött och totalt uråldrigt fyllt med buggar.
  10. priset… ocker.: Gediget bygge med nyskapande funktioner.

  11. kan inte push from pc.: Går med jailbreak.

 • Sven

  ”3. kan inte ha widgets…. lol!? WTF: Säg en anledning till att ha widgets?”

  Haha, du har aldrig använt widgets va? Prova en dag, så finner du svaret.

 • Bubbel

  @ Johan

  Ganska platta svar på platta påståenden.

  3. Ganska vanligt svar från en som använder Iphone. Vilken anledning till att ha widgets? Dumt svar då grundiden för widgets är just möjligheten att göra skärmen personlig.

  Ganska noobig vad gäller IPhoenen men måste inte alla telefoner som säljes inom eu ha samma USB kontakt idag?

  Sen för att få en funktion i apple så MÅSTE man göra en Jailbreak är ett uruselt argument. För finns inte funktionen i den Android lur du har, letar du reda på en telefon med rätt PROGRAMVERSION för att fortfarande ha kvar garantin på leksaken.

  Sen när det gäller FLASH är det inget argument varken för eller imot robboten eller äpplet. I min mening har ADOBE skött skiten så dåligt att det borde försvinna från marknaden.

 • miii

  Att jämföra Android med en jailbreakad iPhone är allt annat än smart.

  Du kan inte jämföra Android med någonting som iPhone vill stoppa, dessutom har Apple lämnat in en patentansökan om att få använda teknik som ska möjliggöra låsning av jailbreakade iPhones.

  Själv står jag lite mittemellan angående frågan om ”vilket som är bäst”. Iphone har sina fördelar och nackdelar, likaså Android, men det viktigaste tycker jag är att företagen lär varandra och på så sätt förbättrar framtida mobiler.

  Något som jag stör mig enormt på är att i och med att det lanseras nya Androidlurar hela tiden så blir mjukvaruuppdateringarna allt färre på de redan existerande mobilerna. På den fronten ligger Apple långt före, likaså appkvalitén & spelgrafiken.

 • anders

  Siffrorna är fel.
  Det är viktigt att skilja på procent och procentenheter.
  Exempel: ”minskat med 5% till 31%”

  Minskningen av andelen är alltså 5 procentenheter.
  (Eller 14% i det här fallet (5/(5+31)=0,14)

 • Summera den senaste månaden. Då saknas ca 22%. Dessa har Symbian. Såg en rapport från Gartner i våras som angav Symbians andel av världsmarnaden av smart phones till 48%. Allså större an alla de andra! Ändå glömmer ni dem här på forumet!

  Mike

 • pentti

  @ Mike
  Problemet är att Gartner räknar alla Symbian S60-telefoner som smartphones, trots att de inte är det. Det krävs mycket god vilja att få en N82 till att vara en smartphone. Det är dumbphones med vissa smartphoneegenskaper. Räknar man riktiga smartphones, som vi ser smartphones av idag, så ha Symbian/Nokia betydligt mindre andel. Problemet med det är att det är svårt att dra gränsen för vad som är en smartphone, så Gartner fegar och räknar alla Symbian S60-enheter, trots att det är vansinnigt fel.

 • Kalle

  Johan! Vem ringde finns till iphone ja. Men du kan inte se vem som ringer när det ringer för det. Det gör man däremot på appen till Android. Är väl nåt apple inte tillåter som vanligt.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Mjukvaruutvecklare till Tieto i Luleå Publicerad 22 Jan 2018
Algoritmingenjör till växande Masimo! Publicerad 22 Jan 2018
Junior utvecklare till Roi Rekrytering i Malmö Publicerad 22 Jan 2018
Servicedesktekniker till Sweco Publicerad 22 Jan 2018
Javautvecklare i Internetbanken till Handelsbanken Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons