Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Android dominerar nu i många länder – 4 av 5 sålda smartphones i Spanien kör Googles plattform

Postat:
13:33 - 2012-07-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Ny statistik visar att Android för första gången tagit åtminstone hälften av smartphoneförsäljningen i England, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Australien. I USA började Android dominera under det andra kvartalet i år då 51, 8 % av smartanvändarna valt en enhet som kör Googles plattform. 

Särskilt Spanjorerna föredrar Android då fyra av fem sålda smartphones i Spanien utrustats med operativsystemet. Hur stort kan Android bli och finns det nackdelar med en eventuell dominans i stil med den Windows haft för datorer?

Tack till de som tipsat! Genom CNET


 • Danne

  Varför känner så många människor ett behov utav att tillhöra det mest populära systemet? Jag menar många mår ju uppenbarligen direkt dåligt om det går bra för konkurrenter.

  Själv finner jag mer ”nöje” i att tillhöra en underdog.

 • Malx

  Det som krävs för att ”öppna” marknaden så det blir ordentlig konkurrens igen är ett tvång för de största appmarknaderna att tillhandahålla synkroniseringsAPI:er (läs google play, apple app store m.m) så tillverkarna får MÖJLIGHET att kunna ge rabatterade priser/gratis till de kunder som köpt deras applikation på annan plattform. I dagens läge drar man sig för att byta plattform med förlust av alla pengar man lagt ner på applikationer.

  (Jag köper inte mycket men om jag lägger ihop allt jag köpt de sistan 3 åren så blir det ändå en hel del)

  Jag tor faktiskt att det skulle ligga i apptillverkarnas intresse att just ge rabatterade priser för ”dubbelköp”. Vi skulle definitivt se reklam såsom ”köp en gång/få till alla plattformar”.

  Ett typiskt ställe där EU faktiskt skulle kunna göra lite nytta! (Tvånget att införa gemensamma laddsladdar var ett bra exempel)

 • Stefan

  Så länge utvecklare inte kan tjäna pengar och gör applikationer först till Android, så tror jag att dessa siffrorna spelar mindre roll.

  Det enda negativa är väl att virusmakare lägger ner mer tid på att ta fram malware etc till Android.

 • Stefan

  Du förstår att detta aldrig kommer att ske va?

 • Joakim Salomon

  Föratt innovationen inte ska stanna av och priset ska hålla sig långt behövs två helst tre lönsamma alternativ. Med det sagt väljer jag ett öppet operativ alla dagar i veckan.

 • Malx

  Hoppet är det sista som överger en… Men ja, mitt hopp är litet. Verkar som att det bara är Microsoft som åker på konkurrensmål (när det gäller desktopen) medan Apple och Google får göra så många inlåsningar dom vill oavsett marknadsandel.

 • darkly

  Så true, den dagen då det ropas över världen att Android gått långt förbi Apple så kommer man ju tappa intresset.

 • manick

  DroidSheeps. :>

 • Håller fullt med! Men genomsnittsanvändaren. Hur många appliktationer tror du den har köpt?
  Själv gissar jag på 3-10.

 • Daniel Forsberg

  Det kan bero på att alla vill ha allting gratis. Själv har jag lagt ut ca 800kr på Apple Appstore, det kändes visserligen lite surt när jag bytte till Android men nu börjar jag närma mig tusenlappen på Google Play. Man måste ju nära utvecklarna :)

 • uno

  Jag tror snarare att det handlar om att man vill att det system man använder ska ha en starkt ställning. Det innebär att det är sannolikt att nya tillämpningar kommer fort till plattformen, och att man kan ställa frågor till exedit i telefonbutik om telfoner och andra produkter som relaterar till systemet och få vettiga svar, Nåja, det sista kanske mest var en önskedröm, men att använda något som många andra använder har sina praktiska fördelar.

 • wunderbaum

  Apple har lämnat dörren öppen i och med deras långa produktintervall och förhållandevis få produkter, 4 och 4s. Iphone 5 borde släppts för ett halvår sedan. Plattformen är fortfarande något vassare men Android efter Jellybean kan vara ikapp.

 • Daniel

  Då gissar jag att du har en WP? :D

 • Notna

  Pluralformen av sheep är sheep. :<

 • Asadf

  Ett fattigdoms bevis. Men vi vet ju alla att Spanien ligger risigt till

 • Jan Banan

  Bara om du räknar flyt i systemet. Resten tillhör Android idag. Skulle sagt att Android är betydligt lättare när jag lagt upp allt där jag vill ha det, Men att komma dit?
  Sen ser jag wp och ios som ganska lika ios, Skulle hellre skaffa en win8 surfplatta idag faktiskt då jag gillar deras upplägg på vanlig datorn med win8.
  Men än har bara min barn surfplattor, Så kanske en till hösten…
  Faktiskt har 8 av 10 mest omtyckta telefonerna wp av användarnas egna betyg i Usa. Själv tycker jag de är för tråkiga, som ios. Stelt och okunnigt.

 • rokatoka

  fattar inte hur android kan vara dominerande ? att skriva in tel.nr och addr i android är löjligt krångligt om man jämför med andra os…

 • Ravengenocide

  Eller kanske Meego?

 • Danne

  WP och Android kör jag! Det bästa från två världar.

 • Daniel

  Visst, meego är säkert en grym plattform, men företagen som backar det försöker ju knappt få ut det på marknaden tyvärr.

  Microsoft slänger ju pengar på WP och Nokia, men ändå lyckas det inte.

 • Ravengenocide

  Och det är alltså allt du gör med din telefon? Jag har aldrig upplevt något problem med det,vad är det som du tycker är så svårt?

 • Guest

  Min Samsung Galaxy S3 flyter bra mycket bättre än min tjejs iPhone 4S, om man tex scrollar i browsern eller facebook-appen är hennes telefon rena skämtet i jämförelse. Så inte ens där kan man nog säga att iPhone ligger före. Som OS är ju dessutom iOS bara en app-launcher så på det planet har väl Andoid varit ikapp iPhone sedan dag ett…

 • rokatoka

  TEX min syrra har samsung galaxy s3 och en iphone 4s. hon skriver in adresser utan problem med iphone 4s men när hon kommer till sg3 får hon problem ! hon har s.e arc samma problem uppstår där ,,vanliga människor utan att vara speciellt duktiga måste kunna utan problem klara sånt. hade en experia mini och jag tyckte det var krångligt men klarade det förstås.slutsats android är krångligare på det området än andra.har pratat med flera och dom säger att det är struligt…

 • Jag tror att Android ligger halvrisigt till mot iOS (ingen kris, men ändå). Kollar man Statcounter så håller iOS globalt nästan jämna steg med Android (och ökar i Nordamerika mot Android!), fast iPhone 4S närmast är antik. Om en månad har vi enligt vissa bedömare en ny modell som många väntat på och som kommer lanseras enormt, inte minsta av operatörerna. Folk köper vad alla andra köper och vet inte om vad de hade kunnat få i stället och de hade inte brytt sig om de visste.

 • Ravengenocide

  Vart någonstans? I Maps? I kontakter? Jag har aldrig upplevt något problem med det så jag förstår inte vad du menar med att hon har problem med att skriva.

 • BarT

  Hur kan det vara svårare att skriva adresser på en Galay S III? Okej för att layouten på tangentbordet ser lite annorlunda ut från iPhone, men tecknen sitter ju på samma ställe (eller har inte iPhonen qwerty tangentbord?)

 • BarT

  iSheep :-)

 • rokatoka

  är det nåt som e tråkigt så är det ”android”

 • Oskar Karlsson

  Är inte det här helt normalt? Apple har ju dominerat marknaden en stund på grund av ren innovation och skicklig timing. Att de så sakteliga börjar förlora andelar till andra system är ju bara att räkna med.

  Se på Apples datorer, de är otroligt smidiga att använda, ofta kraftfulla nog för standardanvändaren och ganska snygga. Men inte fan dominerar de den marknaden.

  Samma väg som de går med telefonerna och plattorna, de kommer bli ett premiummärke och ligga och fäktas med de andra toppmodellerna från Samsung osv men troligen kommer den stora delen av marknaden hållas av billigare modeller och där har ju apple med sitt designkrav, sin känsla för kvalitet och sina långa produktcykler väldigt lite att hämta.

 • Merlin

  Jag hade Nokia N900 när den kom med Maemo 5. Systemet var suveränt bra, men jag gick se’n över till Android 15 månader senare.

  Varför? – För att det var större.

  Varför tillhöra ett populärare system? Därför att det är dit apparna släpps. Det var så enkelt för mig, faktiskt.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons