Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Android N uppdaterar sig själv helt sömlöst

Postat:
22:46 - 2016-05-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Hittills har Androidanvändare aktivt behövt välja att installera systemuppdateringar. Vissa som inte är teknikintresserade och knappt ens vet vad en uppdatering är eller gör kanske ignorerar uppdateringarna helt, vilket i värsta fall kan försämra enhetens säkerhet och prestanda.
I Android N hanteras firmware-uppdateringar på ett nytt vis. Nya uppdateringar laddas hem i bakgrunden, sannolikt endast över Wi-Fi. Nästa gång telefonen startas om kommer uppdateringen appliceras automatiskt.

Enligt Google innebär den här approachen att 99 procent av användarna får senaste uppdateringarna i Chrome OS. Företaget hoppas att Android ska nå liknande resultat.

 • temp

  Kommer det gå att stänga av?

 • Teodor Axel Johan Jönsson

  Jag undrar hur detta kommer fungera på enheter som är rootade. Jag rootar alltid min enhet

 • Fredrik Ingman

  Gäller det android N över lag eller bara dom lurar som stöds? För jag skulle vilja peta in android N i LG nexus 5. Sedan med RasbPery Pi 3 så vore android N intressant att prova. Men android är ju redan defragmenterat då det finns kvar lurar som påstår sig ha senaste version eller vara uppdaterad, tråtts att sanningen är något helt annat. Har st SAMSUNG lurar som har ”senaste version” installerad. Dom 2 får inte android N via OTA. Lurarna är för gamla.

 • chris

  På samma sätt som att det inte fungerar med dagens OTA, kommer du få att sköta det manuellt.

 • Det händer att jag startar / startar om min telefon och inte har tid att vänta på en uppdatering. Hoppas detta går att ställa in på något sätt!

 • Anton Holmstedt

  Nu ska inte ”Android uppdateras.. 1 av 120” inte dyka upp längre så det går fortare än tidigare att uppdatera hur som helst :)

 • chris

  Jodå, appar kommer fortfarande optimeras, men det går *mycket* fortare.

 • Lobster

  Say what?

 • Mein förare

  Du verkar inte förstå att senaste version till en äldre lur inte är samma sak som senaste version av Android…

 • Broken arrow

  Låter som bra idé, men låt en själv välja vilket.

  Hade hoppas mer på att Google fixat fragmenteringen av olika android versioner (något jag trodde med rubriken).

  Hoppas Google kan separera android från tillverkarens egna skin (så android kan uppdateras lättare).

 • Daniel Jansson

  Eftersom vi talar om Android så låter det livsfarligt (lite lätt överdrivet). Jag vill ha kontroll över vad som intalleras och när på min telefon. Mitt skräckscenario är om telefonen uppdaterar sig själv på något sätt och man får problem eller batteridrain pga något som knasat sig (vilket vi alla vet kan hända). Om man då får dessa problem utan att kanske veta att något har installerats eller vad som har installerats så kanske det blir svårare att felsöka.

  Vet inte kanske har fel men jag skulle nog hellre ha det som det är nu.Om de inte lyckas lösa det på något suveränt sätt det vill säga.

  Detta lär väl enbart gälla Nexus-enheter också? Svårt att se att något annat kommer stödjas.

 • Sillstrypare

  Borde utformas så att man välja hur man vill ha uppdateringarna
  Annat vore märkligt kan man tycka

 • nZb

  Startar nästan aldrig om min telefon. Borde jag det? Hur blir det med factory reset, bör man ändå göra det efter varje uppdatering?

 • Ben Gone

  Då är du den där 1% som inte får uppdateringarna.

 • Ben Gone

  Ja och säkerligen gå tillbaks till tidigare uppdatering.

 • Niclas

  Det kommer säkert att vara på som standard. Men antagligen går att stänga av i inställningar. Men varför skulle man. De flesta vill ju ha det senaste i operativsystemet..

 • Peter Hjalmarsson

  ”Bör” är ett svårt ord. Om du vill vara säker på att minimera problem, så ja. Men du har mycket goda odds att klara dig helt ok utan factory reset så länge det rör sig om normala uppdateringar av fabrikantens orginalprogramvara.

 • Peter Hjalmarsson

  Nej, med största sannolikhet inte.

 • blue mike

  Ja, det låter väl bra, tycker dock att dom först borde lösa problemet med tillverkare som inte uppdaterar sina enheter. Android skulle tjäna mycket på detta. Har själv haft en bunt Android-enheter, men börjar ledsna lite på att inte vara säker på uppdateringar. Inte ens Nexus får uppdateringar längre än max 2 år, andra för inte ens en enda uppdatering. Tråkigt…

  Och ja, jag vet att man kan flasha någon obskyr ROM, och det kanske passar vissa, men inte alla

 • 4g-nörd

  Apple gör tvärtom, levererar iOS-uppdateringar till äldre telefoner, även till de vars hårdvara inte orkar med det.
  Efter att min iPhone 3G blev ”brickad” och det inte gick att avinstallera senaste uppdateringen => aldrig mer iPhone!

 • blue mike

  ja, det är väl tillvissdel en balansgång. men nu är det ju så att nyare Android versioner faktiskt kräver MINDRE system resureser, så nog skulle de kunna uppdateras längre

 • Roco

  Man ”Bör” köra factory reset efter varje stor versions-uppdatering.
  Dom små som kommer emellan behöver du inte köra, ifall det inte buggar ur då såklart.
  Det är tom rekommenderat från tillverkarna.

 • Broken arrow

  Exakt, får ut mer av mobilen varje uppdatering (nästan). Problemet i mitt fall är att chippet har stängd källkod, så att köra L och M får man stå ut med buggar.

 • Exodite

  Och om jag inte vill ha den senaste mjukvaran då?

  I min erfarenhet så har alla uppdateringar av systemmjukvaran efter den version som skeppats med enheten representerat en försämring.

  Batteritiden är det som mest konsekvent blir lidande, plus godtyckliga buggar som bara visar sig efter allmän release.

  I en perfekt värld skulle väl automatiskt pushad mjukvara leda till förbättringar på den fronten men jag håller väl inte direkt andan.

  En av anledningarna att jag valt Android över andra platformar är att jag är svårt allergisk mot hela idén att enheten, eller företaget bakom, vet bättre än mig vad jag vill ha.

  Automatiska uppdateringar i all ära, så länge man kan välja bort det så…

 • Marcus Rise

  Min Google Nexus 9 blev skitslö efter första uppdateringen och brickades vid den senaste. Nej tack vi vill inte ha automatiska uppdateringar!

 • Teodor Axel Johan Jönsson

  Jo, men jag tänker att den kommer försöka varje gång och ändå misslyckas? Jag hoppas att det kommer gå att stänga av

 • Teodor Axel Johan Jönsson

  Nexus 4 fick uppdateringar i 3 år

 • Rome73

  Jag har medvetet valt bort Nexus för att jag inte vill vara först med att bli försökskanin på dåligt fungerande uppdateringar. Jag väntar gärna ett par månader tills andra som inte är lika beroende av att luren verkligen fungerar har hunnit testa åt mig…

  Inte emot själva funktionen men jag vill kunna stänga av den…

 • Rome73

  Några gånger har det hänt mig att jag ibte har haft koll på batteriladdningen och pratat i telefonen och batteriet dött. Jag stoppar i en sladd, startar mobilen och ringer upp igen…
  Väldigt irriterande om telefonen just då skulle få för sig att uppdatera sig i ett par minuter…

  Inget omfattande problem kanske men väldigt irriterande om det skulle hända…

 • ZaInT

  Android är defragmenterat? Come again?

 • Frans Johansson

  Kunde inte sagt det bättre själv!

 • blue mike

  ja, det kanske var så, jag kommer inte ihåg när min N4:a slutade få nya Android versioner, men jag tror inte att den skulle ha några större problem att driva nästa generation android heller…. jag antar att jag bara tycker att det är trisst att inte folk kan garanteras uppdateringar eller hur länge de hålls aktuella. å andra sidan struntar nog den stora massan i detta, det är bara vi nördar som vill ha det senaste

 • blue mike

  japp, det är kanske där problemet ligger i grunden

 • Teodor Axel Johan Jönsson

  Den släpptes November 2012 och fick sin sista uppdatering runt oktober 2015. Sedan håller jag helt med dig om att den skulle, och klarar av, MM utan problem. Jag har kört CM 13 på den utan problem

 • Ulrik Borg

  Nästa gång telefonen startas om? Det finns folk som inte startat om sin telefon på tre år…

 • Broken arrow

  Kör ju custom, samsung gav upp min mobil inte långt efter jag köpte min (två uppdateringar på 1 år, en mindre uppdatering och sen 4.3 sen var mobilen bättre dom brevpress).

  Så min blev 10 gånger snabbare med custom.

  Dock måste jag flasha om då och då, annars bilr mobilen slö tydligen. Så är troligen flashminnet som håller på att säga sitt.

  Ändå tycker jag själva hårdvaran håller längre än tidigare jag haft, oftast knappar som gett upp på mina tidigare.

  Provade för ett år sen starta mina två urgamla mobiler och dessa är ännu slöare än den jag sitter på nu. Var SonyEriksson en u10 och w610 tror jag betäckningen är.

 • tramsgar

  Med tanke på att i stort sett hela Google konstant är i beta…

 • blue mike

  det kan ha ändrat sig, men Android hade tidigare inte någon inbyggd de-fragmenteringsfunktion. Detta innebar (innebär?) att enheterna blir slöare med tiden, eftersom du installerar och tar bort saker titt som tätt

 • Broken arrow

  Nej, installerat 1 gång alla appar, kan slinka in någon enstaka på vägen.

  Men sist slöa mobilen totalt ihop på 1 månad (ingen nyinstallation av några appar, i så fall få stycken). Installerade ny uppdatering på mitt rom (kör android M), fungerade fint i några dagar, men en vecka senare behövdes nytt rom och nu efter haft samma rom i 4 dagar börjar det bli dags igen.

  Varit såhär sen minst custom 4.4, dock 10 gånger värre problem än slöhet (i början av utvecklingen). Öppna 10 appar sen behövdes omstart omgående (hjälpte inte döda processerna), L kunde mobilen vara igång i dagar (sen behövdes omstart, vilken befrielse), men när uppdateringar slutade komma och mobilen blev som sirap (precis som 4.4, som även verkade i slutet sakna buggfixarna sen tidigare).

  Så ja det är snarare något galet på min S3, vist köpa ny mobil löser troligen problemet helt, men alla jag tittat på är antingen metall eller inte med 820 soc.

  Har hört av annan, att det är S3 Flash minnet som är en svaghet (om det stämmer, så är tydligen många S3 som har felet). Att minnet kan gå sönder på sikt (tror det var i det ordalag han nämnde).

 • Roger Christensen

  Hej jag har laddat hem nya android N beta o när jag ska ringa någon blir min skärm alldeles svart o tänds inte förrän den andra läger på vad jag än gör undrar om någon vet hur man får rätt på det har till och med nollställt den men hjälper inte skulle vara glad om någon vet mvh Roger

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons