Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Android O blir sista stora uppdateringen för OnePlus 3 och 3T

Postat:
09:32 - 2017-08-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Enligt ett officiellt inlägg i OnePlus forum kommer Android O att bli den sista uppdateringen till en ny Androidversion för OnePlus 3 och 3T. Enheterna kommer dock fortsätta att få säkerhetsuppdateringar och uppdateringar av tillverkarens egna applikationer framöver.
För OnePlus 3, som släpptes i juni förra året, är det kanske en naturlig utveckling. Nästa stora Androidversion efter 8.0 kommer förmodligen inte förrän hösten 2018, och då har det gått två år sedan enheten lanserades.

För OnePlus 3T är det dock en annan visa. Den uppgraderade upplagan landade i början av december i fjol och är idag alltså bara cirka nio månader när den blir dömd att köra Android O för evigt.

Kunder bör kunna kräva att få uppdateringar till nya Androidversioner i två år, även om det långt ifrån är att räkna med alla gånger. Därför är det beklagligt att Android O blir slutstationen för OnePlus 3T.

Processor: 2,35GHz quad-core
Plattform: Snapdragon 821 64-bit
RAM: 6GB
Skärm: 5,5" / FHD / 401PPI
Skärmtyp: Super AMOLED
Kamera: 16MP

 • Anders Olsson

  Men det är väl inte så uppseendeväckande, det har väl alltid varit OP:s affärsidé att ha ett stort stöd bland hobbyutvecklare och många som köper den gör väl det delvis för det breda XDA stödet, det lär finnas ett gott utbud med Android 9 roms för OP3.

 • ToungiLou

  Samtidigt så är det 9 månader idag. O kommer inte ännu så den får det cirka 1 år efter lansering. Nästa stora kommer ungefär när 3T är 2 år gammal. Inte så konstigt att den inte får något mer då. Om den inte fått O hade man kunnat bli riktigt sur men ser inte detta som en större besvikelse alls.

 • Emil Oskarsson

  #NeverSettle som de säger, sen är de rätt usla själva med uppdateringar om man jämför dem mot vissa andra mobil tillverkare xD

 • Wehooo

  Blir intressant att se hur det blir med 5:an då man inte kan hävda att den är så mycket billigare. Höjt pris skulle väl betyda bättre support?

 • cesse00

  Som en ägare av OnePlus 3t blir jag lite ledsen, men inte överraskad. Jag förväntade mig aldrig mer, speciellt med tanke på hur de har behandlat sina tidigare modeller. Helt ärligt måste alla sluta se OnePlus som någon slags Messias i mobilvärlden, de är ett vinstintresserat mobilföretag som alla andra.

 • Thex

  Inte så konstigt att 3T trots senare lansering inte får senare än O då det snarare är en uppdatering av 3 och inte en helt ny modell. Annars tycker jag att OP har skött uppdateringarna bra, betydligt snabbare än de Samsungs jag haft innan.

 • johala02

  Så är det. Vad än Carl Pei säger i intervjuer så är OnePlus inte ett litet oberoende uppstartsföretag som har ett särskilt förhållande till sina fans.
  Visst är det lite tråkigt att de som har en OnePlus 3t inte får längre support än Android 8.0 men det var väl rätt väntat.

  Det gäller väl egentligen de flesta mobilföretag, man ska inte förvänta sig flera års mjukvarusupport undantaget möjligen Pixel telefonerna.

 • Mattias Arvin

  Kör ändå inte OxygenOS längre på min OP3, så bryr mig inte så mycket.
  Det lär ju som tidigare skrivits finnas gott om stöd för att köra nyare versioner av Android via XDA även i framtiden.

 • Wehooo

  iPhone 5s kommer få iOS 11, den skeppades med iOS 7. Det är fyra stora uppdateringar.

 • Cœur de Lion

  Aldrig mer 1+. Köpte X som lades ner några månader senare och som de inte ens bryr sig om längre. Sålde den och köpte Nexus 5X istället

 • DmBzls

  Op5 kommer bli fast på Android O hahaha

 • DmBzls

  Dom själva verkar Settle hehehe

 • Patrik

  Och med Android så kan utvecklare uppdatera enskilda delar i OSet genom att viktiga komponenter flyttats till Play butik, det är helt enkelt inte jämförbart.

 • Fredrik_77

  Vad är det i nya android versioner som är ‘must have’? Det står ju att de kommer få säkerhetsuppdateringar, vad mer kan man begära?

 • Wehooo

  Skulle du vilja upplysa en okunnig vad det är för komponenter? Lyckas inte googla mig till det.

 • Patrik

  Absolut!
  Det kan egentligen gälla vad som helst, exempelvis systemfunktioner som bara existerar i bakgrunden så som Ant+ eller mer synliga funktioner som exempelvis tangentbordet. Apple uppdaterar absolut ingenting utav OSet mellan sina stora versionsuppdateringar, förutom kanske säkerhetsuppdateringar men jag är osäker på den punkten så någon annan får gärna fylla i.

 • ..som sirap

  Apple släpper uppdateringar för sina äldre mobiler för att få dom att sega ner. Har du provat använda en Iphone 5 med senaste IOS? Segt segt segt…

 • Emil Oskarsson

  Sony har varit rätt duktiga med uppdateringar sen 2013. De ville ju ge nougat till z2 och z3 serien men Google satte ju käppar i hjulet där….

 • Tim Gylldevik

  börjar tappa hoppet om oneplus, blir nog inte en till.. både oneplus 2 o oneplus 3

 • candy

  Jag kör med lineage OS och är super nöjd 👍

 • Victor

  Google? Var det inte Qualcomm som inte ville släppa drivrutiner till de prosessorerna?

 • Victor

  Det stämmer helt rätt. Apple kan endast ändra på systemet via uppdateringar medans android kan fixa detta med mindre uppdateringar och till och med på appnivå. Systemen är helt olika uppbyggda. Att Apple får fler uppdateringar betyder inte att den har längre livslängd än en lika gammal android.

 • Victor

  Vad får dig att tro det?

 • John F. A.

  Detta är varför samma människor som köpt OPO knappast kommer köpa nuvarande och framtida Oneplus lurar… Det är viktigt att som konsument inte bli för kär i ett företag och bygga upp nån slags lojalitet.

 • Wehooo

  Tack. Ditt antagande om iOS stämmer inte helt dock. De uppdaterar och ändrar funktioner även i uppdateringar mellan de stora versionerna.
  Men jag förstår inte riktigt varför de då slås så på stora trumman inför varje bokstavs-uppdatering av Android.

 • Emil Oskarsson

  Var Google som inte ville att de skulle uppdateras till Nougat (enheter med snapdragon 800/801 soc) pga av att de inte stödjer Open GL ES 3.1 eller vulkan :p De stödjer bara Open GL ES 3.0 eftersom det Snapdragon 800/801 släpptes före Open GL ES 3.0 kom :/ Något de lade till i den näst sista preview mjukvaran av Nougat :(

 • Weehaaw

  Det funkar för mig. Kanske blir lagom att byta min 3T till pixel 3 till nästa höst… Om jag inte hinner tröttna och bli sugen på nåt annat innan dess.

 • Paulista

  Min gamla femma rullar på fint än.

 • Patrik

  Förlåt, du har rätt. Jag lyssnade bara på vad andra sagt angående den punkten. Men skit samma haha! Poängen är att även Android uppdaterar olika systemfunktioner mellan de stora uppdateringarna.

  Anledningen att folk lägger så hemskt stor vikt vid de nya bokstäverna är väl att de inte känner till hur Android uppdateras eftersom det inte var så förr.

 • nissepisse

  Det jag blir lite förvånad över är att många blir så förvånade när ett företag slutar att uppdatera en telefon.

  Givetvis måste ett företag släppa nya lurar för att tjäna pengar. Skulle de bara sitta och uppdatera gamla telefoner vad skulle då hända.

 • Emil

  Knappast. Varför skulle OnePlus 5 stanna på samma version som 3an stannar på?

 • Fraz

  Det får man ju hoppas med tanke på att deras strategi är att fortsätta sälja de gamla modellerna väldigt länge, som budgetalternativ.

 • Alias joje67

  Att man stärker sitt varumärke?

 • Dennis Bohman

  Förstår inte problemet? När Android var nytt så var det skillnad på upplevelse/funktion, efter JB så märks enligt mig inga jättekliv i upplevelsen. Motbevisa mig gärna.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons