Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Androidprofil: Rikard Skogberg, produktansvarig på Sony Ericsson

Postat:
07:06 - 2010-10-06
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Foto: Jeroen Wolfers

I den andra delen av vår artikelserie där vi ställer fem korta frågor till kändisar, androidprofiler och människor som rent allmänt är i branschen så har turen kommit till Sony Ericssons Rikard Skogberg. Många av er känner sedan tidigare till Rikard då han är produktansvarig för bland annat Sony Ericssons androidflotta och därför har figurerat flitigt både i media rent allmänt och här på Swedroid.

Rikard figurerar även flitigt på Sony Ericssons officiella blog, Sony Ericsson Product Blog, där han arbetar med att informera om SE-relaterade nyheter samt på att försöka bemöta såväl kritik som beröm från slutkunderna som använder Sony Ericssons produkter.

Vi anar att det kommer bli ett hektiskt tempo kommande veckor, då lanseringen av Xperia X8 väntar alldeles runt hörnet, så vi är glada att Rikard tog sig tid. Ni finner de fem frågorna efter hoppet –>

Hej Rikard, och tack för att du ville vara med!

Vilken androidtelefon använder du mest frekvent?
– Just nu kör jag X10 med en betaversion av vår Android 2.1-uppdatering som ju är på väg ut till konsumenter snart.

Varför satsar Sony Ericsson hårt på just Android?
– Det är av många skäl där det kanske tydligaste just nu är den enorma konsumentkraft som finns runt applikationer, smartphones och faktiskt plattformen Android som sådan. Begreppet Android blir mer och mer känt av den breda massan och inte bara av oss som är teknikintresserade. Den hype som skapas gör att fler och fler relevanta appar tas fram, både globalt och lokalt och det ökar bara plattformens popularitet. Så just nu är branschen inne i någon form av ”god cirkel” runt det och det vill vi förstås inte missa.

Även om jag inte jobbar direkt med utecklingen av våra produkter har jag också förstått att plattformen som sådan är extremt flexibel att jobba med, ger oss stora möjligheter att ge rätt användarupplevelse och driver innovation inom branschen.

Vad använder du mest din androidtelefon till, utöver telefonsamtal och SMS?
– E-mail och Facebook är nog de bland de mest använda. Gmail för min privata mail och moxier för jobbet. Facebook i mobilen har ju funnits ett tag men det är först de senaste månaderna jag tycker att man ser att själva användandet av Facebook faktiskt förändras hos mina vänner när de har det i mobilen. Det blir verkligen på många sätt en annan typ av tjänst mobilt. Sen används förstås telefonen till mängder av mer saker som att lyssna på musik, filma barnen, fotografera etc.

Favoritapplikationer på din telefon?
– En av de appar jag använder absolut mest är NewsRob. Att läsa RSS-feeds i en multiplattformsmiljö där olika telefoner och datorer som man använder hela tiden vet vad som är läst och oläst är verkligen grymt. Givetvis är swedroid en av mina topplistade feeds ;-)

Slutligen, vill du hälsa något till Swedroids läsare?
– Oj, ja det skulle väl vara något kring att det är en väldigt turbulent och dynamisk marknad vi lever i, både gällande Android som plattform men också hela nyhetsflödet kring konsumentteknik i allmänhet numera. I mitt jobb med Sony Ericssons produktblog märker jag förstås av den frustration som finns därute när vi inte levererar allt som de riktigt intresserade vill ha. Det är förstås tråkigt och något vi jobbar hela tiden med att förbättra. Android är någonting ganska nytt för oss och även om vi är oerhört nöjda med vad vi lyckats leverera hittills har vi också områden där vi inte kommit iväg så fort som vi velat i alla lägen.

Min hälsning blir därför att vi jobbar hårt med att öka takten och att vårt fokus på Android är i det närmaste totalt. Målet för nästa års produkter är att alltid lansera på den senaste Android version som är tillgänglig för oss och vi tar också nya grepp kring hur vi jobbar med Android för att verkligen kunna ta ledartröjan på Android-scenen framöver.

Vi tackar Rikard för att han ville vara med i vår artikelserie, och vi hoppas att lanseringen av X8 går som på räls.

 • bah

  Lite långt kvar till målet. Tycker SE lurar kunderna när dom marknadsför ”android” utan att kunna leverera senaste versioner. Som att erbjuda sportbilar men när man betalt och startar den sitter en mopedmotor i.

 • OneMillion

  bah: Spot on. Håller med dig faktiskt. SE lurarna ligger även lite efter. Android 1.6, och de får snart 2.1 när folk redan har 2.2 och väntar på att de snart ska släppa 3.0? :D

 • Mattias

  Ett jäkla tjat om versionsnummer här, jag lovar att dom flesta inte har en aning om vad som skiljer versionerna åt. Har själv en x10 mini som funkar alldelens utmärkt med android 1.6.

 • Marcus I

  bah :Lite långt kvar till målet. Tycker SE lurar kunderna när dom marknadsför “android” utan att kunna leverera senaste versioner. Som att erbjuda sportbilar men när man betalt och startar den sitter en mopedmotor i. Rapportera inlägg

  Det är väl ändå en överdrift. Fortfarande är det samma motor, men ”förra årets” modell som kanske inte har samma effekt eller är lika effektiv. Du kan dock fortfarande flytta dig mellan punkt A till B med samma hastighet och på samma tid.

 • Daniel

  Mattias :Ett jäkla tjat om versionsnummer här, jag lovar att dom flesta inte har en aning om vad som skiljer versionerna åt. Har själv en x10 mini som funkar alldelens utmärkt med android 1.6. Rapportera inlägg

  Håller med dig!
  Min X10 mini funkar utmärkt med 1.6.
  Det enda jag saknar är vissa spel som inte finns till 1.6.

 • Craptastical

  @ Mattias
  Problemet är inte att 1.6 är trasig eller något. Alla vet SE backports egenskaper (naturligtvis kan de inte backport allt). Ett av de stora problemen med att inte vara på den senaste versionen är att apps på marknaden inte fungerar korrekt eller kanske inte ens göras tillgänglig för telefoner som kör äldre versioner av Android.

  Jag kan förstå varför många av SEs kunder tycker att SE har skruvade dem. Jag hoppas bara att SE siffror på ett bättre sätt att utveckla de ”latest and greatest” och få det att kunderna så att de inte behöver vänta så länge. Om SE skulle ha släppt 2.1 uppdateringen redan i mars eller april (när var det ursprungliga beräknat datum?) Jag tror inte att deras rykte skulle vara så dåligt som det är nu.

 • Simon

  Känns att 1.6 är på väg i graven nu faktiskt, försökte installera skype igår men där krävdes det minsann 2.1, och oj vad gammal man kände sig helt plötsligt. :) Vore inte fel om SE hoppade upp ett snäpp. Annars ganska nöjd med X10an faktiskt…

 • Fredrik

  Vad jag reagerade på var att dom kommer att lansera nya produkter med den senaste Android versionen dom har till gång på. Kan man tyda detta att x10 familjen bara kommer att få 2.1. Och sen lägger dom inte ner mer energi på x10 utan på nya produkter. Tyvärr var detta min misstankar länge nu.

 • Erik

  Undrar om X8 överhuvudtaget kommer att få 2.2.
  Personligen tycker jag att det är bra trist att köpa en nysläppt telefon som inte kommer att få 2.2. Sen kan ni som kramar 1.6 säga vad ni vill, 2.2 är ett stort steg man inte vill vara utan..

 • Freddan

  2.1 borde vara ett absolut minimum oavsett på en ny lur idag, 2.1 är väl en brytpunkt i applikationsstödet.

 • Anonym

  När man köper en sportbil som är 1år gammal och det kommer en ny eftertredare så kan man inte begära att få den nya motorn i sin bil.

 • Craptastical

  Anonym :När man köper en sportbil som är 1år gammal och det kommer en ny eftertredare så kan man inte begära att få den nya motorn i sin bil. Rapportera inlägg

  Det är inte alls samma sak.

 • bah

  Nej men när dom står på hyllan bredvid konkurrenter står det Android. När säljaren säljer säger han ”den kör Android och du kan ladda hem tusentals apps på market…”. Pröva själv.

  Att 1.6 fungerar bra är det ingen tvekan om men om man har ambitionen att vara ledande inom Android så bör man väl komma med senaste versionerna?

 • Bengt

  Rimligtvis borde det märkas att SE satsar mer på Android genom att man flyttar över resurser från Windows, Symbian och sitt eget OS så att det går snabbare att få ut uppdateringar i framtiden.

 • Lobo

  Jag såg igår att X10 mini/pro för andra veckan i rad ligger högst på phonehouse topplista.

  Att den breda massan av kunder väljer en android med 1.6 och är nöjda med det är ju ganska talande för hur bra SE trots allt lyckats med sin satsning på android. Och det säger också hur lite ”tekniknördarnas” åsikt väger när en mobiltillverkare avgör på vad de ska lägga sina begtränsade resurser.

  Det är ju bara att gratulera SE och hoppas att de med ökade resurser/marknadsandelar kan höja tempot på sina OS-uppdateringar.

 • Kristers Bensin

  Men förstår inte hur svenska folket kan vara så naiva, de ska verkligen ha ”svenska” telefoner, de bryr sig verkligen inte om resten av världen. Har pratat om detta med flertal kollegor o de säger ”bara det är ericsson…” usch. Själv har jag såklart testat de flesta android lurar å måste säga att ericsson’s utbud är riktig skit som inte håller måttet, förrutom kanske x10mini pro, då den har ”rätt” pris för svensson. Det här är såklart vad jag tycker, ni får gärna försöka försvara era telefoner.

 • Erik

  Har testat Desire och jämfört den med min X10i och jag jag blev mycket förvånad när den inte visade sig vara jämfört mycket bättre. Vad alla gaphalsar här har sagt skall ju X10 stå sig slät mot just Desire…

  Välj rätt, välj svenskt och välj något som är snyggt!

 • tramsgar

  De måste vara rejält i säng med Google för att våga satsa uteslutande på Android. Symbian hade de ju mycket mer inblandning i utvecklingen av m m, och var därmed mindre riskfyllt.

 • Anonym

  Tramsgar, på vilket sätt är det en risk att satsa på Android? Nokia äger symbian lika mycket som Google äger Android om inte mer..

 • Ture

  Vilket gnäll det är bland många här och på andra forum. SE har vid flera tillfället meddelat att uppdateringen kommer. Nu senast denna månad. Låt dom jobba fram den nu istället för att tjata. Bara tröttsamt att läsa allt trams.

 • alongusername1

  Kul att han ville vara med och jag hoppas att han menar allvar när han säger att dom ska försöka köra nyare Androidversioner från och med nästa år.

  Jag tycker att SE gör snygga telefoner och dessutom har dom generellt dom bästa kamerorna så jag hade inte haft något emot en uppföljare till X10an med grym kamera, riktig MT och Android 3.0 :) Min Nexus är ju snart ett år gammal trots allt.

  Finns det ingen med en rootad X10 med Android 2.x som kan bekräfta om Skype fungerar?

  Bilmetaforen med motorn fungerar inte eftersom det är hårdvara, motor = cpu. Om X10 vore en bil skulle den snarare vara dåligt mappad :) Och jag tycker att man kan kräva att åtminstone få en ”up to date” telefon en gång, säger inte att man ska få 10 uppdateringar men åtminstone så borde dom släppa 2.2 eftersom 2.2 kom strax efter att dom släppte telefonen…

 • Jerry Berglund

  Kom å tänka på att orsaken till sen ankomst för 2.1 kanske är just samma orsa till varför 1.6 faktiskt inte är helt ute. 1.6 har i princip de funktioner som 2.1 redan har. Så egentligen saknar vi ju faktiskt inte så värst mycket, vad jag förstått. Så det kan ju vara så, att SE kanske försöker implementera 2.2 egenskaper i 2.1 som t ex spara och installera appar på minneskortet t ex. Bara slog mig att SE gjort detta tidigare i android, så varför inte även denna gången? Annars blev jag också besviken på att skype inte har en version för X10. Jag tror inte det i sig har med att göra att det är 1.6 i den, för jag har hört att vissa 1.6 mobiler har kunnat installera skype. Utan möjligen är det att vi inte har en styrkula och den måste också fixas utav skype. Så det kommer nog en version snart. Jag misstänker att vi troligen inte skulle ha den ens om vi hade 2.1.

 • Yellowzombie

  Anonym :När man köper en sportbil som är 1år gammal och det kommer en ny eftertredare så kan man inte begära att få den nya motorn i sin bil. Rapportera inlägg

  Det var den dåligaste metaforen jag hört på länge. Du kan ju inte jämföra ”hårdvara”(motorkomponenter) med mjukvaran (Bilens dator).

  Detta vore i telefonvärlden som det redan är att säga att jag vill ha den nya processorn i min 1 år gamla telefon.

  Ditt budskap var förmodligen att man inte ska gapa så mycket och vara nöjd för det man får och det som komma skall.

 • Andreas

  Jag är nöjd med X10. Visst 1.6 men den buggar inte och har aldrig hängt sig.
  Har prövat andra Androider som är betydligt buggigare så X10 är väldigt användarvänlig iallafall!

 • Fredrik

  bah :Lite långt kvar till målet. Tycker SE lurar kunderna när dom marknadsför “android” utan att kunna leverera senaste versioner. Som att erbjuda sportbilar men när man betalt och startar den sitter en mopedmotor i. Rapportera inlägg

  Hahahah Volvo gör ju reklam på att när man servar sin bil så uppdaterar dom mjukvaran så att den skall vara så optimerad som möjligt :P

 • Anonym

  Mattias :Ett jäkla tjat om versionsnummer här, jag lovar att dom flesta inte har en aning om vad som skiljer versionerna åt. Har själv en x10 mini som funkar alldelens utmärkt med android 1.6. Rapportera inlägg

  Lycka till att få igång ett blåtandspulsband i 1.6 tex :)

 • Anders

  Google har kommit med nya versioner av android i snabb takt. Vad pekar det på? Enligt min uppfattning så pekar det på att android är ganska omoget – inte färdigt – operativ som har mycket som måste åtgärdas. Det är inte telefontillverkarna som gjort dåliga jobb. De har varit tvungna att hantera knöligheterna i android så vi som kunder kunnat få bra och fungerande lurar. Enligt min uppfattning har S-E lyckats bra i sina strävanden att ge oss väl fungerande telefoner trots bristerna i android. Alla fixar som man tvingats till gör det svårt att sedan släppa in nya versioner av android utan problem. S-E har varit väldigt ambitiösa när det gäller att skapa ett interface som skall ge kunderna en lur med mervärde jämfört med konkurrenterna. Det har lett till man tydligen fått svårare att få 2.1 att funka med allt det egna man skapat för att komma tillrätta med bristerna 1.6. För normalanvändaren tror jag inte att det har någon praktisk betydelse vilken version av android som körs i luren.
  När android blir mer moget så kommer man kanske att klara sig med uppdateringar var 12 – 18 månad. Då blir det förmodligen också en klart bättre sits för telefontillverkarna. Det borde kunna ge bättre lurar till bättre priser.

 • xaphod

  alongusername1 :Kul att han ville vara med och jag hoppas att han menar allvar när han säger att dom ska försöka köra nyare Androidversioner från och med nästa år.Jag tycker att SE gör snygga telefoner och dessutom har dom generellt dom bästa kamerorna så jag hade inte haft något emot en uppföljare till X10an med grym kamera, riktig MT och Android 3.0 :) Min Nexus är ju snart ett år gammal trots allt. Rapportera inlägg

  Instämmer fullständigt! Är lite halvtekniknördig och vill gärna ha senaste operativ etc. Men mycket viktigt är också att telefonen är snygg! Vill inte behöva ta upp den ur fickan och alltid tänka på att ”fan, vad ful den är!” varje gång. Tycker X10i är klart snygggast av alla Androider!

 • Kristers Bensin

  iOS är inte heller allt för moget, det har ännu flera brister och saknar funktioner som finns i andra OS, så man kan väl konstatera att inget OS är ”moget” på mobilmarknaden.

 • M

  Har var jäkligt nöjd med de Ericsson-lurar jag har haft genom tiderna fram till och med K800i som var den sista riktiga telefonen från dom. Vet inte vad som hände efter, men alla gånger jag har provat så har jag fått en ej färdig telefon med bristande kvalité och ofta med operativsystem som de knappast kan ha provat själva.
  Så fortsätter det än idag. X10 säljs FORTFARANDE med 1.6, kom igen – öppna ögonen, det finns ett antal tillverkare som säljer flertalet vassare (och billigare) android-telefoner. Jämför Desire HD mot de utdaterade kvalitetsmissarna SE försöker mota ut till kunderna via sina lobbade försäljningskanaler. Det är ofattbart i min värld att man väljer SE i dagsläget.

 • B

  Det kommer aldrig finnas ett OS som är perfekt eller täcker upp allt som alla vill ha. Fördelen med Android är att du kan forma den väldigt mkt utefter hur du vill ha din telefon och använda den. Fördelen med iOS är att den är lättanvänd som fan, större utbud av apps och att det kommit längre gällande gränssnittet.

  Dom flesta bryr sig inte om vilken version det är i. Dom som bryr sig är dom som tänker varje gång SE, HTC eller tex samsung släpper ny schysst android lur att ”den vill/måste jag ha!”. Vill man ha det senaste hela tiden blir man aldrig nöjd. Det blir inte märkvärd skilnad på operativ-versionerna förräns hoppet till 3.0! Då kan vi snacka skilnader mellan dom. Innan dess, 1,6 i SE lurar funkar skitbra! 2.1/2.2 i HTC lurar funkar också skitbra!

 • Mondroid

  Har en känsla att dom kommer satsa efter 2.1 till 3.0 för att hinna ikap senaste Android versionen. Om det skulle vara så skulle SE vara med i kampen igen för de bästa mobiler med Android plattformen.

 • Misselina

  Svenskt och svenskt?
  Jag köpte varsin Huawei U8100 med Android 2.1 till mina barn under sommaren och dom visade stolt upp sina mobiler för intresserade kompisar tills det var en kille som sa att sån där kines skit är det väl ingen som vill ha, jag hörde detta och sprang in huset för att hämta min frus nyligen inköpta SE X10 mini pro inkl. kartongen som den levererades i. Jag frågade killen om han visste vilken typ av mobil det var och var den tillverakdes, han svarade Ericson och Sverige. Då visade jag honom kartongen och visade att den var Made in China?? efter detta så var inte Huawei så dålig längre den funkade riktigt bra.
  ”Så mycket svenskt är det väl inte Sony Ericson eller andra mobiler heller för den delen möjligtvis designen”

 • Alex

  Hoppas att nästa generation X10 blir up to date. Tycker egentligen inte SE behöver göra så mycket med telefonen förutom att göra digitizern snabbare. Den har helt seriöst marknadens långsammaste, vilket bara inte får finnas i en telefon i denna prisklass. Hade man gjort den snabbare och även varit marknadens snabbaste på att få ut nya versioner av android så ser jag inte någon anledning till att X10:an inte skulle kunna vara så populär som Galaxy S

 • @ alongusername1
  Jag tror honom då han säger att deras ambition under 2011 är att ligga betydligt närmare senaste androidversionen. De har bara inte kommit ikapp ännu.

  SE och Google har ett väldigt tight samarbete numera, enligt uppgifter som framkom då vi talade med branschfolk på Android Only.

 • Dan

  @ Misselina
  Och din poäng är? Att hemelektronik främst tillverkas i Kina?

  Sonyericsson är ett till hälften svenskt företag och många arbetstimmar har spenderats i Sverige för att få ut dessa telefonerna. Huawei är 100% kinesisk.

  Sen om man vill ta det i beaktande när man väljer telefon är en annan femma.

 • Anonym

  Marcus I :

  bah :Lite långt kvar till målet. Tycker SE lurar kunderna när dom marknadsför “android” utan att kunna leverera senaste versioner. Som att erbjuda sportbilar men när man betalt och startar den sitter en mopedmotor i. Rapportera inlägg

  Det är väl ändå en överdrift. Fortfarande är det samma motor, men “förra årets” modell som kanske inte har samma effekt eller är lika effektiv. Du kan dock fortfarande flytta dig mellan punkt A till B med samma hastighet och på samma tid. Rapportera inlägg

  2.2 är ju upp till 4ggr snabbare än 2.1… så att 1.6 skulle vara ”förra årets model” är ju bs…. jämför inte en Lotus med en trampbil…

 • Borren

  inte direkt den finast om man säger så

 • Anonym

  Kristers Bensin :Men förstår inte hur svenska folket kan vara så naiva, de ska verkligen ha “svenska” telefoner, de bryr sig verkligen inte om resten av världen. Har pratat om detta med flertal kollegor o de säger “bara det är ericsson…” usch. Själv har jag såklart testat de flesta android lurar å måste säga att ericsson’s utbud är riktig skit som inte håller måttet, förrutom kanske x10mini pro, då den har “rätt” pris för svensson. Det här är såklart vad jag tycker, ni får gärna försöka försvara era telefoner. Rapportera inlägg

  Men sen finns det ju faktikst många såna som säger tvärtom att allt SE gör är skit fast i själva verket gör de bra produkter emellan åt.

  Samma sak med HTC, iphone många köper och ser fram imot innan ens produkten har kommit ut eller sätt hela specen men ändå vill de ha för märkets skull delvis.

  Sony Ericsson är inte hel-svenskt som Volvo var tex. Men jag gissar på att Volvo såld bra här i Sverige pga att det var ett svenskt märke.

  robincc

 • christian

  Det känns fortfarande som X10:an inte kommer få mer än 2.1. För att sälja mer telefoner så räcker det med 2.1 till x10 och sen fortsätter dom med x12 med 2.1 o uppåt.
  Och när man läser vad rickard o SE skriver så räcker det med 2.1, 2.2 tror dom inte skulle förbättra ngt.
  Swedroid skulle pressa Rickard lite mer.

 • Felix

  söt han var <3

 • gluten

  Att de ska släppa nya mobiler med senaste mjukvara de har tillgängligt behöver inte betyda att de nya lurarna har 2.2 eller 3.0. Vad vi vet just nu håller de på med 2.1 till X10-familjen. Så det kan mycket väl vara den senaste version de har tillgänglig. Även om jag hoppas det inte är så.

 • Jonas B.

  Jag tycker att Rikard m.fl. missar poängen helt när det kommer till att erbjuda senaste mjukvaran. Det är ju inte bara så att 2.2 är oumbärlig just nu (vilket jag faktiskt tycker att den är, inte bara på grund av den förbättrade prestandan jämfört med 2.1). Det handlar om framtiden.

  Om tre år när vi när vi sitter med Android 4.3 kommer många applikationer kräva kanske Android 3.0 för att ens kunna installeras. Då vill jag inte sitta kvar med 2.1 bara för att tillverkaren av min telefon hellre vill sälja nya telefoner än att man ska uppgradera mjukvaran.

  Det är helt enkelt inte acceptabelt. Även om det är nördarna inom detta som bryr sig idag så har vi faktiskt en del att säga till om. Det är trots allt oss folk i vår närhet frågar om råd. Och baserat på Sony-Ericssons än så länge usla track record att erbjuda mjukvaruuppgraderingar kommer jag utan tvekan att avråda från att köpa deras modeller.

 • Anders

  generellt sett ser jag inte att gnället är mindre på andra telefoner. Så min bild är att S-E inte är så fel ute. Jag är helnöjd med min X10. Inget krångel och den gör det jag vill att den skall göra. Några buggiga appar har strulat till det för mig några gånger. Det har inte alltid varit så lätt att komma fram till att en app kan störa en annan app osv. Jag har ju en stor brist i som deltagare i sådana här forum: jag spelar inte spel på min lur och inte på mina datorer heller. Har inte tid och inte lust.

 • tractatus

  När man läser alla kommentarer om olika Androidversioner så känner man sig som nördig
  HTC HD2 ägare rätt nöjd. Den kör Windows Mobile i grunden, men kan väldigt lätt köra Android från minneskortet. Har själv kört Android 2.2 Froyo i ett antal månader nu. Och det på en enhet som har ett helt annat OS egentligen. Det fungerar inte optimalt i alla lägen med alla appar, men kan ofta användas som ett dagligt OS.

  Faktum är att 2.2 fanns i vissa fall till HD2 före det fanns till mobiler som har Android från början. Tack vare xda-developers.com.

  Mäkta nördigt är detta resonemang kanske men jag har lite svårt att förstå varför tillverkare ej kan få fram uppdateringar till Android. När jag som inte ens har en Androidmobil kan köra den allra senaste versionen.

 • Varför inte bara släppa betan av 2.1 till oss konsumenter också? Då blir iaf några nöjda.. till och med en alphaversion kanske? på så sätt ger ni kunderna hopp. Visst kan det leda till en hel del reklamationer etc, men de flesta som ger sig på att installera en A eller B version vet vad de håller på med.

  Har ni börjat arbeta på senare androidversioner redan nu?

 • Karim

  Dan :@ Misselina Och din poäng är? Att hemelektronik främst tillverkas i Kina?
  Sonyericsson är ett till hälften svenskt företag och många arbetstimmar har spenderats i Sverige för att få ut dessa telefonerna. Huawei är 100% kinesisk.
  Sen om man vill ta det i beaktande när man väljer telefon är en annan femma.
  Rapportera inlägg

  Hahaha! Sponsra ett företag för det är svenskt?
  Tror du SE tänker på ditt bästa när de planerar och bygger nya produkter?
  Tillbaka till kapitalismen A-och-O: SE är ett privat företag vars syfte är högsta möjliga utdelning till SE:s ägare. Företag som SE kämpar därför om marknadsandelar genom att konkurrera med pris och teknisk utveckling. I brist på konkurrens kan företag maximera sina marginaler genom att öka priserna och minska på teknisk utveckling.
  För ditt bästa, för att du skall kunna få en bra och billig produkt, bör därför SE (och alla andra) utsättas för konkurrens. Motsatsen heter monopol och de vet hur det funkar :-)

 • Dan

  @ Karim
  Om du läser mitt inlägg igen så ser du att jag inte propagerar för att välja SE för att det är till hälften svenskt. Jag påpekar att bara för att en telefon fysiskt tillverkas i Kina, så är inte den kinesisk.

 • Karim

  @ Dan
  Mitt fel! Mitt inlägg var en kommentar till inlägg #17.

 • ibbe

  jag tycker du ska visa lite mer om 2.1 uppdateringen !!! -.- man ser ju inte mkt på youtube..

 • Anonym

  @ Mattias
  Just versionsnumret 1.6 är helt plötsligt jäkligt viktigt när många nya applikationer kräver högre än 2.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Bli IT-konsult på 12 veckor genom Academy Publicerad 20 Nov 2017
Nu söker vi systemutvecklare till vår kund i Luleå! Publicerad 20 Nov 2017
Applikationskonsult till Telia Publicerad 20 Nov 2017
Front-end developer to OP5´s step into the future! Publicerad 20 Nov 2017
Helpdesktekniker sökes för kortare uppdrag! Publicerad 19 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Försäkringen Samsung Mobile Care täcker två olycksskador under två år
 5. Minitest av Google Pixel 2
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

Mest läst

 1. Alla uppgifter om OnePlus 5T läcker ut i förtid
 2. Vi går igenom nyheterna i Android 8.1 Oreo
 3. Hands on med OnePlus 5T
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons