Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

App2Zip låter dig återställa applikationer via recovery [Tips]

Postat:
20:04 - 2012-07-12
Skribent:
Viktor Å
Kommentarer:

App2Zip

Vid installation av en ny ROM på en Androidenhet är det inte sällan backup och återställning av installerade applikationer som tar längst tid, särskilt om dessa är många till antalet. Det kan dessutom bli svårt om man inte har tillgång till Internet.

Vissa förlitar sig på Androids inbyggda backup och återinstallation av applikationer via Google Play Store, något som inte fungerar med alla specialanpassade ROMs, tar lång tid och kräver en fungerande datauppkoppling.

Många använder MyBackup eller Titanium Backup, som med 1-5 respektive 5-10 miljoner installationer är bland de mest populära och välkända applikationerna i backupkategorin. Med dessa är problemet istället att de själva måste installeras innan återställningen kan påbörjas, vilket tvingar användaren att antingen installera via Play Store (som återigen kräver datauppkoppling), eller att kopiera APK-filen till installationsfilen för den ROM som skall installeras. En tredje möjlighet är att skapa en ny fil som går att installera i recovery.

Vore det inte enklare att i sådana fall installera alla applikationer via recovery i ett enda svep? Detta är tanken bakom App2Zip, en backupapplikation som skapar en zip-fil som sedan kan installeras direkt efter ROM. Användaren startar applikationen, ger den rootåtkomst och kan sedan välja vad som skall inkluderas i installationsfilen.

Utvecklaren nämner att återställning inte fungerar på alla enheter och rekommenderar att man först utför ett test med en mindre viktig applikation innan man använder den skarpt:

App2zip is in very early stage, does NOT work on some devices, so please first of all make a test to see if it works for you (e.g. backup an app you don’t care much, uninstall it and restore back via CWM recovery). Use at your own risk!

 

Vid test med en Samsung Galaxy Nexus med Android 4.1 fungerar det ganska väl; applikationen återställs men däremot finns inte inloggningsuppgifter och dylikt kvar.

Vad tycker ni som har testat App2Zip? Står den sig mot de mer etablerade alternativen ovan?

 

Källa: XDA Developers

 • @FredrickTurfare

  Återställer den allting? T.ex. inloggningsuppgifter till Twitter (i Twitter-appar) och sparar rekord i spel så som t.ex Flick Soccer?

 • Viktor Å

  Den återställde inloggningsuppgifterna till Google Drive och efter återställning fungerade den precis som innan.

 • Andreas Lindhé

  Hm. Titanium är så äckligt bra, så jag byter ogärna. Men jag gillar idén. Hoppas tb apar efter.

 • andost

  fast Drive använder väl Google-kontot…

 • Viktor Å

  Det har du helt rätt i, vet inte riktigt vad jag tänkte på. Vid test med Dropbox och Pulse återställer den inte inloggningsuppgifter, uppdaterar artikeln.

 • Emil

  Den sparar antagligen inte data (inloggnings uppgifter o dyl.) eftersom att inloggningsuppgifterna var borta. Vilket titanium backup gör utan konstigheter, just därför jag använder den. Även bra om man vill spara framsteg i spel.

 • Markus Levin

  Funkar det även om man använder sig av app2sd? I så fall är den ju verkligen ett alternativ

 • Appextractor är ju det som gäller!

 • Attila Wiszmeg

  Detta verkar också intressant, skall kollas in. Tack för tipset!

 • Attila Wiszmeg

  Värt att testa.

 • Andreas Trygg

  verkligen värt att kolla upp!

 • riptide

  TitaniumBackup kan ju skapa sin egen installations fil (update.zip) som man flashar direkt efter man flashat sin ROM. På detta sätt så har man TB installerad direkt vid första uppstart. TB kan även återställa direkt från en CWM backup (samma som Appextractor) så man har valet att antigen använda sig av senaste TB backupen eller sin senaste CWM backup (vilket man bör ha gjort direkt innan man flashar en ny ROM).
  Jag ser inget program som slår TB på fingrarna när det kommer till smidigheten att återställa sina program efter en omflashning.

 • Viktor Å

  Att Titanium Backup kan skapa en egen update.zip är sant, men i det skedet (direkt efter ROM-installation) bör det vara bättre att återställa alla sina applikationer med samma installationsfil snarare än bara TB, om inte annat för att det är enklare.

  Jag håller med om att TB fortfarande är bäst när det gäller återställning, men om App2Zip inkluderat applikationsdata hade jag kunnat tänka mig att byta till den.

 • riptide

  Jag ser hellre att jag har möjligheten att välja vad jag vill återställa till den nya ROMen efter att jag gjort backup på allt istället för att först välja vad jag vill göra backup på och sedan återställa allt som den backupen innehåller. Iofs så blir ju detta program ett bra alternativ om det hade funkat 100%. Men jag tycker fortfarande att TB är ett bättre alternativ då man har större möjligheter att välja vad man vill ha och att det inte är speciellt stor skillnad på att återställa innan första boot eller direkt efter.

 • TedFloryd

  Smartphone utan Datauppkoppling låter dumt är det enda jag kan tänka! Hur skulle det gå till? Verkar ju utomordentligt korkat att passa på att flasha hela luren just när man befinner sig mitt ute på havet, i norrländska storskogen eller i ett skyddsrum…

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemkonsult Publicerad 23 Nov 2017
.Net-utvecklare Publicerad 23 Nov 2017
Visual UX designer to Atlas Copco, Industrial Technique Publicerad 23 Nov 2017
PROJEKTLEDARE INOM IT/AUTOMATION TILL INFRACONTROL! Publicerad 23 Nov 2017
Software Engineer for TrustWeaver in central Stockholm Publicerad 23 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 4. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 5. Minitest av Google Pixel 2
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons