Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Apple Pay kommer till Sverige [Konkurrensen]

Postat:
11:44 - 2017-10-24
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Apple Pay har idag lanserats i Sverige. Betaltjänsten är begränsad inledningsvis då den endast fungerar tillsammans med Visa och MasterCard från Nordea. Det enda andra företaget som listas som samarbetspartner är St1.
Företaget skriver att stöd för Ticket Rikskuponger kommer ”snart”. Apple Pay fungerar tillsammans med alla kontaktlösa betalterminaler som redan accepterar Visa och MasterCard.

Tjänsten kan vidare användas till att genomföra betalningar på webben. Apple Pay agerar även digital plånbok genom ”Wallet” där det exempelvis går att placera boardingkort och biljetter.

Vi har nu både Samsung Pay och Apple Pay i Sverige – men Android Pay lyser fortfarande med sin frånvaro.

 • PatricF

  Kul att det händer lite grejer inom mobilbetalning. Det enda tråkiga är att Samsung Pay är så överlägsen med sin MST-teknik. Det gäller ju såklart Android Pay som också bara fungerar med NFC. Hade alla kunnat använda MST så hade nog mobilbetalningar skjutit i höjden.

 • GrinigGammalGubbe

  FitBit pay saknas den med.

  Skandiabanken sover vidare.

 • Ole J. Sollie

  Samsungs teknik är riktigt imponerande. Så himla kul att se minen på de i butiken/restaurangen då de säger ”Nej, tyvärr det där fungerar inte hos oss”. Och 2 sek senare så blir transaktionen godkänd. :)

 • PatricF

  Eller hur! Det känns som att mobilbetalningar som är NFC only kommer ta ett bra tag innan det blir ”standard” och är inte direkt så imponerande. Själv har jag inte haft kortet med mig sedan jag fick min S8. Har bara stött på ett ställe det inte ville fungera men då var jag extremt stressad så hann aldrig riktigt testa ordentligt (som tur var hade jag frugans kort kvar i fickan som jag slängde fram innan jag sprang vidare).

 • Skinnknutte

  Att Android Pay fortfarande lyser med sin frånvaro i Sverige är bara en(1) av alla funktioner, applikationer och hårdvaror som delar detta öde. Jag är varken den första eller sista som beklagar att äpplet var en annan syn på verksamheten här. Det är kanske inte så underligt att deras produkter syns så ofta i händerna hos våra medborgare.

 • Knugen

  Håller med. Samsung Pay är helt överlägsen. Android Pay och Apple Pay som bara klarar NFC är ju relativt värdelöst idag.

 • Knugen

  St1? Har deras tankstation NFS-terminaler?

 • Concha

  Skulle tro att man betalar via QR-kod eller liknande sedan dras det från deras betalkort av speciell karaktär . Inte vanligt St1-kort alltså.

 • Concha

  Absolut.. kontaktlösa terminaler (NFC) finns bara idag hos mindre än 40% hos handlarna. Men det växer. Men det är också en kostnadsfråga att behöva byta ut terminalerna. Men skulle tro att inom överskådlig framtid , säg 2-5 år, så har den siffran ökat markant och kombinerade terminaler finns på en stor del av marknaden.

 • Rob

  Vad du kort förklara vad FitBit gör? :)

 • Rob

  En familjemedlem har inte fått Samsung Pay (genom MST) att fungera. Var ska man hålla telefonen? Vi kunde inte riktigt förstå varför det inte gick, det ska ju funka i princip i alla kortterminaler. Kan det vara att vissa kortterminaler i Sverige behöver någon mjukvarujustering för att acceptera MST?

 • GrinigGammalGubbe
 • Daniel

  Man ska hålla telefonen där man skulle dragit sitt kort. Jag brukar hålla den vid sidan om terminalen där man ska dra kortet, i början höll jag den ovanför och hade mer problem. Men det KAN vara så att det var en terminal som det inte fungerade på. En lokal djurbutik fick jag det inte att funka med. Terminalen var utrustad för NFC (ej aktiverad), men var en tvådels terminal, en för kunden en för kassören.

 • Simon

  Jag har varit med om att jag fick starta om telefonen en gång men efter det så gick det. Så det hade säkert löst det för dig med.

 • Simon

  Precis! 😃 Önskar dock att kunskapen kunde fått varit lite högre om Samsung Pay. Alla storbankerna är ju nu med på tåget så då borde Samsung Pay vara mer välkänt ute i handeln.

 • Pzycic

  Flera Statoil, ST1 stationer och även några bankomater i Göteborg har NFC men inte stött på någon som är aktiverad ännu.

 • MartenGas

  Om terminalen har en symbol för NFC (Som en solfjäder) så kan du inte betala med MST utan måste hålla telefonen mot displayen på terminalen eller på den sidan som symbolen sitter på.
  Råkade själv ut för detta på Cirkel-K.

 • PatricF

  Då är det nog olika för de terminalerna jag har testat med NFC fungerar också med MST. Hålla telefonen på displayen gör dock inte jag. Jag håller den bara på sidan där du drar kortet med magnetremsan och det är väldigt sällan det inte fungerar.

 • Broken arrow

  Varför inte en standard?

  NU kommer det tryckas upp skyltar för apple pay och folk kommer då tro att det är enda lösningen som finns helt plötsligt :/

 • Malx

  Jag är fundersam på reklamen.
  ”Det går lika snabbt…”
  Ok, min lilla kortplånbok är alltid med precis som telefonen (körkort behöver man ju åtminstonde). Varför ska jag använda telefonen istället för kortet om det går lika snabbt med kortet?

 • nils

  Det är säkrare att använda samsung pay t.ex i taxin där man kan bli skimmad det slipper du med mobilen.Blir kortet slitet så fungerar samsung pay bättre,lite så kanske.

 • Roco

  ”Apple Pay fungerar tillsammans med alla kontaktlösa betalterminaler som redan accepterar Visa och MasterCard”
  Skulle inte tro det va.
  Där får ni nog ändra texten.

 • pao

  Det går inte snabbare än tex min Secrid plånbok och kreditkort. Men det är säkrare och i flera fall kan det vara behändigt med endast mobilen med sig. Då kommer man till var man förvarar körkort. Jag tycker plånboksfodral är så klumpiga och fula. Köpte därför Samsung LED Case med plats för ett kort = körkortet när man är on the go 😊

 • Roco

  I regel 99.9% så är MST till höger och NFC till vänster.
  De få gamla modeller som bara har chip i botten brukar fungera bra att hålla över skärmen på=MST.
  Sista frågan Svar:Nej
  För NFC Svar:Ja

 • Erik

  Under 2018 kommer det komma till bensinautomaterna :)

 • Damas

  Alltså där du i dag kan använda Visa/MasterCard med Blip (NFC) ska du alltså kunna använda Apple Pay. Eller tror du inte det stämmer??

 • Gustafsson

  Det är redan sagt, men håll telefonen i stort sett emot terminalens högra sida där spåret du vanligen skulle dra ditt kort i är. Det fungerar i 99 procent av fallen för mig. Har terminalen NFC sitter den läsaren ofta till vänster eller som en del av terminalens skärm.

 • Gustafsson

  Jag har fått det att fungerar med MST på flera sådana terminaler – Det handlar teoretiskt sett om att inte komma i räckvidd till NFC-läsaren samtidigt då jag i sådant fall fått ”medges ej” innan någon ordentlig läsning hunnit göras.

 • Roco

  Den är bara begränsad till NFC ja.
  Nu är det långt ifrån alla som har NFC som är konfigurerad, fast dom har dom nyare kortterminalerna.
  Jag vet att det inte stämmer.

 • Fraz

  Men de kontaktlösa betalterminaler som idag accepterar Visa och MasterCard (givetvis kontaktlöst!) funkar det på. Jag tror du missuppfattar vad de skriver.

 • Roco

  Ja. Tycket det var lite luddigt skrivet bara :)

 • Roco

  Jo. Men det beror på ifall man påstår att alla terminaler som har NFC fungerar eller alla NFC terminaler som är konfigurerade fungerar.
  Funkar tex. skitdåligt hos Ica fast dom har ”blip”.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
JUNIOR KUNDSUPPORT TILL WORLDLINE Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. LG ansöker om patent för vikbar smartphone – öppnas som en bok

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons