Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Apple vilseleder domstol i Samsungmålet?

Postat:
20:56 - 2011-08-15
Skribent:
Björn E
Kommentarer:

Cirkusen runt Apple:s attack mot bland annat Samsung fortsätter. Den Holländska siten http://webwereld.nl har studerat de dokument som Apple har skickat in till domstolen och noterat att vissa bilder som visar Samsung Galaxy Tab 10.1 inte helt överensstämmer med verkligheten.

Det visar sig att Apple:s advokater använt sig av bilder som har fel dimensioner och som gör att Samsung Galaxy Tab 10.1 liknar Apple iPad 2 mer än den gör i verkligheten.

Bilder från http://webwereld.nl klippta från Apple:s eget dokument.

Om vi bortser från att förhållandet mellan längd och bredd är fel, något som skulle kunna bero på att man använt tidiga bilder, så är det också lite typiskt att Apple väljer att visa en bild på programlådan med ikoner istället för Honeycomb:s normala utseende. Att Samsung-loggan är borta är lite mer förståeligt eftersom den saknas på många bilder från Samsung. 

Det är ofta lite svårt att helt greppa vad sådana här mål handlar om från kortare rapporteringar på nätet. Vi tog därför en titt på Apple:s kompletta inlaga som kan läsas här hos scribd.com(på Tyska) för att bilda oss en bättre uppfattning vad Apple egentligen påstår.

Först och främst så handlar det alltså inte om ett mjukvarupatent utan det handlar helt om att Apple anser sig ha skyddat utseendet och ”känslan” hos iPad. Apple anser att iPad 2 har följande kännetecken (direkt översatt från Tyska på sidan 15-16):

 • En fyrkantig produkt med rundade hörn.
 • En platt blank ovansida.
 • En synbar metallram som syns runt framsidan.
 • En skärm som är centrerad runt den blanka ytan. 
 • När produkten är påslagen, färgade ikoner.

En bra fråga är hur någon ska kunna göra en surfplatta som inte har liknande kännetecken? Vi har en Motorola Xoom inne på testlabbet och den har i grunden samma kännetecken.

Det blir även intressant när vi tittar närmare på de bilder som Apple använder för att visa att Galaxy Tab 10.1 inkräktar på deras design.

Man kan återigen fråga sig hur någon ska kunna skapa en surfplatta om ett så pass generellt utseende kan mönsterskyddas?

Apple hävdar på sidan 24-25 i dokumentet att Samsung Galaxy Tab 10.1 är i stort sett identisk när man ser till de kännetecken som de anser iPad 2 har, d v s fyrkantig med rundade hörn, tunn, skärm med blank yta runt om etc. Det lustiga är naturligtvis att de även påstår att Samsung Galaxy Tab 10.1 har ”färgade ikoner” när den är påslagen, något vi som använt Honeycomb vet är en sanning med stor modifikation. Det normala utseendet hos Honeycomb skiljer sig ganska mycket från iPad 2:s generiska rutnät med ikoner.  

Vi rekommenderar intresserade med rudimentära Tyska-kunskaper att läsa igenom dokumentet då det ger en nyttig inblick i vad detta mål egentligen handlar om.

Tipstack: Tomas

Källor:   Webwereld (på Holländska) via  OSNews.
Rekommenderad läsning:  Scribd.com

Lägsta pris på Acer Iconia A500 32GB på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Motorola Xoom 32GB (WiFi) på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1 (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu:

 • FSDallan

  Apples beteende är ju löjeväckande, om jag någonsin kommer överväga att köpa en iPad är det ju bara tänka tillbaka på all skit som Apple sysslar med (se ovan artikel, stämningar, allmän idioti)

 • AmirAli

  Gud vad Apple ska vara jobbiga helatiden.

 • Rättar lite..
  ”Först och främst så handlar det alltså inte om ett mukvarupatent”
  Mjukvarupatent, glömde j:et :)

  Intressant läsning, är inte förvånad.

  Gillar deras mönsterpatent
  En fyrkantig produkt med rundade hörn.
  En platt blank ovansida.
  En synbar metallram som syns runt framsidan.
  En skärm som är centrerad runt den blanka ytan.
  När produkten är påslagen, färgade ikoner

  haha, så barnsligt!

 • swanden

  Nämn en telefon eller surfplatta som inte är fyrkantig med rundade hörn?

 • Hasse

  Man kan ju bli matt för långt mindre inskränkta tankar. Tror dom verkligen att detta kommer hålla?

 • Tobias

  Ja jag kan väl erkänna att samsungs produkter börjar likna apples produkter, men just det där är ju otroligt. Det beskriver verkligen som sagt i princip varenda surfplatta som finns på marknaden. Kan inte dom som gjorde den första plattan stämma apple på samma grunder?

 • tirim4

  Hej, tror ni jag kan skaffa patent på Fyrkantiga trästrukturer med sluttande tak, glasfönster samt färgade dörrar och sedan stoppa all småhusproduktion i hela Skandinavien samt stämma alla som bygger hus? :D

 • X10_minipro

  Fyfaan vad dåligt av apple!

  Skulle inte förvåna mig om dom skulle stämma alla mobiltillverkare för att ha ett operativsystem inbyggt …

 • blunden

  swanden :Nämn en telefon eller surfplatta som inte är fyrkantig med rundade hörn?
  Rapportera inlägg +3

  Precis! Alla har ju rundade hörn i någon form. Helt vinkelräta hörn i metall skulle man lätt kunna göra illa sig på och det skulle heller inte vara särskilt bekvämt att hålla i.

 • Baeckman

  Jag skummade också genom dokumentet härom dagen tack vare bloggen http://fosspatents.blogspot.com/. Det första jag reagerade på var de konstiga bilderna. Jag tog med en gång fram linjalen och mätte direkt på skärmen. Visst var det fel precis som ni visar.

  Att apple medvetet visare galaxy tab och ipad ur konstiga vinklar och rent ut förvränger bilder borde ju ogiltigförklara hela fallet. Ingen kan ju iaf tro att apple ”av misstag” förvrängt bilderna. Som sagt en vettig domstol borde lagt ner fallet och straffat apple.

  Och visst är detta patetiskt av apple. Men ännu konstigare måste det ju vara att domstolen köpte dessa argument. Hur kan man i första läget få igenom ett sådant mönsterskydd?

 • André

  Jag tror jag ska ta patent på att ta patent. Det borde kunna kvitta mina studieskulder…

 • Tarek
 • Pål

  dagens skratt, tack Apple XD hahaha

 • Gabriel

  Apple kan gå och dö………

 • Jens

  Den centrala frågan är här, varför i hela världen, kan någon få patent på (eller mönsterskydda) något så allmänt som ”fyrkantig platta med runda hörn”?

  Skulle det verkligen vara möjligt att mönsterskydda ”fyrkantig avlång låda med runda kanter och ett hjul i vardera hörnet”?

 • Samuel

  Jag blir så ledsen… För alla jag känner som köper Apple-produkter svarar på detta med ett enkelt:
  ”Vadå, jag skiter väl i vad de gör. Bara de ger mig en bra produkt i fickan, så får de göra vad de vill”

  Men Apples agerande får stora konsekvenser på marknaden. Till viss del kan det skyllas på hur patent- och mönsterskyddsvärlden i framförallt USA ser ut, men inte bara.

  Jag hoppas av hela mitt hjärta att Google inte kommer att använda sin nyförvärvade patentportfölj till att stämma Oracle, Apple, Microsoft, Nokia eller någon annan. Världen ska inte behöva se ut så.

  Att tillverka konsumentelektronik kommer aldrig att bli helt ärligt och genomgott, men bra mycket mindre smutsigt än såhär, hoppas jag verkligen att det kan bli!

 • mekstro

  blunden :

  swanden :Nämn en telefon eller surfplatta som inte är fyrkantig med rundade hörn? Rapportera inlägg +3

  Precis! Alla har ju rundade hörn i någon form. Helt vinkelräta hörn i metall skulle man lätt kunna göra illa sig på och det skulle heller inte vara särskilt bekvämt att hålla i. Rapportera inlägg 0

  Ungfär som en Iphone 4 då :) Maken till obekväm telefon har jag nog aldrig hållt i.
  Lika skön som en bit formplyfa.

 • Därför

  Det finns ju en anledning varför man har Android. Dels för att Hockeystats finns till Android, dels för att Apple envisas med att skämma ut sig.

 • Anonym

  Ett mönsterskydd är ju bara bilder på en design som man lämnar in och som arkiveras utan granskning. Man kan alltså i princip mösterskydda precis vad man vill. Det är först då det uppstår en tvist som en domstol eller liknande utvärderar om mönsterskyddet kan anses vara så unikt och ”speciellt” att det kan användas för att stoppa en liknande design. Motargumenten blir väl oftast att utseendet som beskrivs i mönsterskyddet är för generellt eller att liknande produkter funnits på marknaden redan innan mönsterskyddet inlämnats, eller helt enkelt att produkten inte är tillräckligt lik den produkt som skyddats.

  Bedömningsgrunden i tvister som denna är att om ”kopian” har ”i huvudsak samma helhetsintryck” så ska den bedömas som kopia. Jag tycker personligen inte att det ser så ut. Om Samsungen haft samma lilla runda knapp med fyrkantig symbol mitt på ena sidan så vore det kanske en annan sak… Dock kan man kanske tycka att Samsung stulit metallramen runt om hela produkten och att det ska räcka.

 • Anonym

  blir så jävla förbannad för sånt här, förvränga bevis i en rättsak borde vara samma straff som att ljuga som vittne.
  Sen fattar jag inte hur systemet med att förbjuda försäljning redan innan domstolen har tagit sitt beslut fungerar ? Är det inte just det som är hela meningen med domstolen ? att man ska få ett rättvist beslut, och inte bara ett beslut från en dommare som är taget på basis av ett par mail han läste på sin semester typ ? wtf !

 • David

  Har en polare som har en ipad 2 och jag har nästan lust att dra till honom och ta bilder på den när den ligger brevid min galaxy tab 10.1 och sedan skicka de till både apple och alla andra inblandade parter

 • Henric

  Samuel :Jag hoppas av hela mitt hjärta att Google inte kommer att använda sin nyförvärvade patentportfölj till att stämma Oracle, Apple, Microsoft, Nokia eller någon annan. Världen ska inte behöva se ut så.Att tillverka konsumentelektronik kommer aldrig att bli helt ärligt och genomgott, men bra mycket mindre smutsigt än såhär, hoppas jag verkligen att det kan bli! Rapportera inlägg +1

  Bästa inlägget hitils om det här fallet.

  Skulle vara grymt skönt att se ett stort företag försöka försörja sig på annat sätt än via patentportföljen…

 • Moi

  *Kommentar borttagen*

 • Tarek :Hej! kolla den härhttp://www.engadget.com/2006/03/09/samsung-digital-picture-frame-stores-pics-movies-music/ Rapportera inlägg +2

  Bästa fyndet, Ipad redan 2006, ven snodde vems design? ;)

 • Loke

  *Läser artikel, skakar på huvudet, sluter ögonen, klämmer av hagelgeväret.
  It is done, my iPod is dead.*

  Jag skulle då gärna höra Steve Jobs förklara bort det här, att dem hade storhetsvansinne var ju inte nytt, och idiotin den växer då hela tiden den med.

 • Baeckman

  @ Tarek
  Strålande, ramen har ju det enda som kan tyckas gemensamt för galaxy tab och ipaden, ”metallisten” runt allt. Notera att produkten kom ut 2006. Dvs året innan iphone lanserades-

 • Dreo

  Borde inte detta innebära fullt krig mellan alla tillverkare av TV-apparater nu? Dom är ju också förvillande lika.

 • Anonym

  ”Färgade ikoner”. Fick i alla fall mig att skratta!

 • Moody

  Anonym :blir så jävla förbannad för sånt här, förvränga bevis i en rättsak borde vara samma straff som att ljuga som vittne. Sen fattar jag inte hur systemet med att förbjuda försäljning redan innan domstolen har tagit sitt beslut fungerar ? Är det inte just det som är hela meningen med domstolen ? att man ska få ett rättvist beslut, och inte bara ett beslut från en dommare som är taget på basis av ett par mail han läste på sin semester typ ? wtf ! Rapportera inlägg 0

  I tyskland funkar det så en domare kan tillfälligt stoppa försäljaren och om Samsung vinner så måste apple ersätta dom med en summa som ska motsvara tappad försäljning.

 • tomas

  Kom att tänka på TV-apparater också när jag läste om detta. Varenda platt-TV som finns är rektangulär med rundade hörn, men inte håller TV-tillverkarna på att stämma varann åt höger och vänster för att det tillverkar liknande prylar.

  Bilar ser mer eller mindre likadana ut med fyra hjul, dörrar som går att öppna och stänga, en ratt, säten att sitta på osv… tänk om biltillverkarna kom på att börja stämma varandra och påstå att ”Vi uppfann det här med säten i bilar, bara våra bilar ska få ha säten!!!”

 • calle_d

  Moody :

  Anonym :blir så jävla förbannad för sånt här, förvränga bevis i en rättsak borde vara samma straff som att ljuga som vittne. Sen fattar jag inte hur systemet med att förbjuda försäljning redan innan domstolen har tagit sitt beslut fungerar ? Är det inte just det som är hela meningen med domstolen ? att man ska få ett rättvist beslut, och inte bara ett beslut från en dommare som är taget på basis av ett par mail han läste på sin semester typ ? wtf ! Rapportera inlägg 0

  I tyskland funkar det så en domare kan tillfälligt stoppa försäljaren och om Samsung vinner så måste apple ersätta dom med en summa som ska motsvara tappad försäljning.
  Rapportera inlägg 0

  Det vore ju bra, men det ersätter inte min besvikelse på att den enda surfplattan jag vill ha just nu är en Galaxy tab. Död åt apple!

 • dragontrumpetare

  Haha, ja se Apple. *skakar på huvudet* Om nu detta skulle gå igenom så är det nära på omöjligt att göra en surfplatta utan att krångla till det. Möjligen skulle Sony’s surfplattor vara ok, eftersom de är verkligen säregna. Men i princip skulle Apple kunna gå monopol på ett utseende? Inte klokt alltså. Nä, man får hoppas att domstolen ser detta som idiotiskt om de skulle acceptera detta. Jag hade förstått det om det var exakt samma mått eller om det var skalenligt mindre eller något. Men att proportionerligt samma utseende. Men det är det fans inte.

 • Smuts

  Mycket bra gjort av Swedroid att gräva djupare (tyska källan) än att bara skriva om vad nån annan teknikblogg skrivit om :)

 • Jolle

  En fyrkantig produkt med rundade hörn.
  En platt blank ovansida.
  En synbar metallram som syns runt framsidan.
  En skärm som är centrerad runt den blanka ytan.
  När produkten är påslagen, färgade ikoner.

  Skulle precis påpeka att det är ju anpassningsbart till även fotoramar som funnits i jag vet inte hur läge? Men tarek hann före med sin länk (längst ner Engadget i mitt inlägg) men är inte detta även anpassningsbart till Tvapparater, de är ju tunna med metalram med skärm och färgade ikoner kan man ju få upp genom texttv? eller hyrfilm via tvn? jag orkar inte ens skratta så löjligt som det är… man kanske borde söka patent på dörrar…. lycka till att komma till jobbet någon!

  http://www.engadget.com/2006/03/09/samsung-digital-picture-frame-stores-pics-movies-music/

 • Robban

  Ja det är väl bara att joina in på min konsumentupplysningstråd på offtopic där vi (mest jag haha) försöker samla förklaringar till varför jag inte gillar äpplet och inte skulle drömma om att ge dem mina pengar. Huruvida deras plattform och produkter är bra eller dåliga blir mer och mer irrelevant i denna ståndpunkt.

 • Christoffer

  Oerhört barnsligt av Apple…men dom känner sig väl sig ganska så hotade av androidenheterna och tar till med fula knep.

  Skulle företag stämma varandra på lika lösa grunder som dessa kan man ju undra hur världen hade sett ut. Konkurrens är ju en av byggstenarna för en stark världsekonomin och allt vad det innebär.

 • Libanon

  Men asså fy va elacka apple är.

 • Mozze

  Kan Apple dra tummen ur och konkurrera istället för grina och stämma alla för att dem bidrar med ordentlig konkurrens?

 • uno

  I värsta fall får väl Samsung ta bort metallisten, och ersätta den med en t.ex. matt gummilist och göra den vattentät, och hävda att den ger mindre reflexer och bättre ergonomi, samt att deras platta är den enda väderskyddade plattan på marknaden. Borde inte direkt minska deras försäljning. Lite jobbigt på 10.1 plattan som redan är i produktion men kanske fortfarande möjligt för 8.9 utan alltför mycket försening.

 • Alltså… Man finner inga ord. Jag har både en htc legend och en iphone 3gs. Jag ville prova på båda världarna så jag med open mind kunde säga både för ich nackdelar med både android och ios. Var alltid hätska diskussioner i min vänkrets. Och ingen kunde egentligen komma med bra anledningar för att den ena var bättre än den andre. Spontant kände jag att nästa lur ändå lutade åt android. Men detta blev sista spiken i kistan. Jag känner verkligen avsky mot apple nu. Dom är så fruktansvärt barnsliga. Påminner om microsoft när dom försökte hålla kvar sin monopol situation. Visserligen inget patentkrig. Men barnsligheten skiner igenom.

  Vad vill apple åstakomma? År dom så fattiga på nya ideer att man vill få bort all konkurrens? Hur skulle det se ut? En marknad med telefoner som alla ligger efter flera år i hårdvara och som kostar alldeles för mycket än vad innehållet rättfärdigar? Pads har jag inget att säga om. Ser inget stlrre syfte med dom i allmänt. Men poängen är väl densamma där. Nog kan ipad ha bättre hårdvara om man kollar vad som finns redan.

  Man skäms som medmänniska iaf…

 • anonym

  Domaren i fallet är mutad av apple, svårare än så är det inte!!!

 • För att uppfinningar skall godkännas krävs att de uppnår en viss verkshöjd, dvs de får inte vara endast en sammansättning av tidigare kända metoder eller tekniker. Om mönsterkydd kan godkännas för en rad så generiska designelement som Apple grundar sig på så är hela konceptet med mönsterskydd skrotfärdigt.

 • Anders

  Mozze :Kan Apple dra tummen ur och konkurrera istället för grina och stämma alla för att dem bidrar med ordentlig konkurrens? Rapportera inlägg +2

  Dom behöver ju knappt konkurrera längre, överlägsenheten är ju ganska slående så dom har väl lite tid att döda numera. Skämt åsido, jag har en Desire HD och skulle byta den mot en iPhone varje dag i veckan. Maken till ostabil telefon får man ju leta efter. Plus att jag har en iPad som är helt fantastisk, men det här är ju som ni andra säger bara löjligt, fast det kommer ju inte ändra det faktumet att telefonerna och paddan är helt suveräna produkter. Men det kommer nog visa sig om dom fokuserar på rätt saker eller om produkterna blir lidande i framtiden, det är ju svårt att sia om just nu.

 • Mikael

  Märks att Steve jobs är sjukskriven. Minns hur bra apple gick sist han var borta.
  De må vara rikaste företaget nu, men ge det två år med såna här metoder så får vi se.

 • stab

  Kan ni okunniga människor sluta länka till fotoramar? Varje mönsterskydd är för en produkt, inte en form. En fotoram är ingen ”padda”.

 • Westby

  De är BARA för att Samsung Galaxy Tab 10.1 anses vara de största hotet mot iPad 1/2 (som många skribenter skriver) som Apple gör såhär, de är så jävla rädda att förlora marknadsandelar nu när de har den position de har – därför de alltid (numera) tagit till sitt nya ”vapen” och vill sätta säljförbud på vissa marknader i samband med sina stämningar!

  Detta beteende får ju än att tänka tillbaka på tiden på Dagis när man va liten och de omogna bråk man hade då om allt möjligt, men man va ju inte så gammal då så man visste ju inte bättre – Apple borde ju skämmas egentligen som de håller på, vidrigt av ett så ”seriöst” företag att försöka styra marknaden på de där viset!

 • Mindtraveller

  Får bli runda android plattor med kantiga hörn i fortsättningen då…

 • Notna

  @stab

  Då har ju Samsung lösningen där: byt namn till Samsung Galaxy Fotoram-med-internet-och-appar.

 • rootmoose

  Jag har sett ett matbord som stämmer överens med de första tre punkterna. Bäst jag varnar tillverkaren om inkommande lawsuits från Apple.

 • Anonym

  Löjligt av Apple!
  Visar att har man pengar kan man anlita hur många advokter man vill, och få igenom sin vilja i en mindre nogräknad domstol.
  Min digitala fotoram hemma ser ut som en ipad2. Tycker de skall stämma apple!

 • Anonym

  @ stab

  Ok så alltså om jag gör en elektronisk handalmanacka som exakt ser ut som en iphone4 så gäller inte mönsterskyddet?

 • Zyko

  !

 • Zyko

  Skönt med en motpol till det otrooooooligt applefanboyiga Feber.se (som jag förövrigt gillar annars)

 • Martin Slingsby

  Ytterligare skäl av avstå Apple =)

 • Niklas

  En fyrkantig produkt med rundade hörn.
  En platt blank ovansida.
  En synbar metallram som syns runt framsidan.
  En skärm som är centrerad runt den blanka ytan.
  När produkten är påslagen, färgade ikoner.

  som denna? http://farm4.static.flickr.com/3038/3028416090_c87e712584.jpg

 • Dedalo83

  Jag har alltid haft en mac, men nu orkar jag inte. När jag läste till Grafisk Formgivare var mac en måste. Datorerna var stabila och fungerade bra för design och videoredigering. Men nu, trots att datorerna är fortfarande stabila, Apple är bara en mygga som suger allt blod som rör sig. Från ett företag som inte brydde sig mycket om vad dem andra gjorde till ett företag som markera pulsen och rytmen i marknaden. Och självklar allt handlar om pengar, det vet jag, och jag ser ingenting fel på det. Men problemet är hur har man skaffat pengarna.

  Jag har en macbook nu (som jag håller på att sälja för att köpa en vanlig pc. Jag har alla mina bilder i Iphoto och allt min music i iTunes. Varför? för att det var enkel! Allt var förinstallerade när jag köpte datorn! Sen köpte jag en Android mobil och kunde inte föra min music till den. Jag skulle exportera låtarna till mp3 och sen till android, en och en. Jag ville göra en back up med bilderna… då måste jag kopiera varje ”händelse”, som dem kallar varje album, en och en till min extern HD eftersom jag vill inte kopiera allt som en Iphoto library. Nu köper jag en pc… hur fan ska jag föra över allt till den? Jag måste sitta timmar och timmar och göra mappar och konvertera allt till vanliga filer som alla använder (som mp3 eller jpeg)…
  Men nej, det är mycket enklare att köpa en ny mac, eftersom det är lätt att föra över informationen från en mac till en annan mac. Och sen en iphone också för att då har du tillgång till alla dina filer, musik och bilder i din telefon. OSV.

  NEJ, APPLE. ALDRIG MER. INTE MED MINA PENGAR. JAG VILL VÄLJA!

  och jag kan inte välja med eran produkter utan at krångla.

  Jag orkar inte mer.

 • OT

  Hvem kopierer hvem.
  Datoen er mars 2006 – lenge før IPhone

  http://www.engadget.com/2006/03/09/samsung-digital-picture-frame-stores-pics-movies-music/

 • Sakeyn

  Rada upp ett antal bildskärmar och försökt visa på skillnaderna mellan olika tillverkare. En överväldigande majoritet är platta skärmar med svart tunn kant. Varför stämmer inte Asus, Acer, Benq, Dell, Fujitsu, HP, Samsung, Neq… varandra? Jo, för att det är löjligt. Precis samma sak med iPad. Det hade varit en helt annan sak om de försökte skydda den första iPaden och förbjuda alla andra att hoppa på tablet-tåget. De var trots allt först, man hade haft lite förståelse för det. Men inte nu, med version 2, långt senare, och bara mot en av de större konkurrenterna. Jävligt lågt.

 • David

  Det går inte att söka mönsterskydd på tekniskt betingade designer och funktioner, att den är fyrkantig med rundade hörn är därför helt ointressant, att den sedan har en blank och jämn framsida faller lite under samma kategori.

  att kraven sedan uppfylls av de första iphones gör väl att det inte heller kan anses vara särskilt ”nytt eller särpräglat”?

  det var ett tag sedan jag läste immaterialrätt så kan mycket väl ha fel men tycker ändå att detta känns bra långsökt..

 • Westby

  @ Mindtraveller

  Tycker Apple borde ha kört på den designen redan från början ja, de ser ju mer ut som deras logga då – ett runt Äppelskrutt med skärmen där någon tagit en tugga!

 • Westby
 • Anonym

  Alltså, alla såna här saker lär ju Samsungs skara av advokater har koll på, det är knappast nåt nytt ifrån någon sida. Om nu inte advokaterna är helt blåsta förstås vilket de knappast lär vara. Det handlar nog om mer bakom kulisserna än vad vi får veta. Det känns mest logiskt med tanke på vad som händer.

 • Neomaister

  Jag förstår inte allt detta joll (fånigheterna) som Apple håller på med. Bara för att Samsung råkar vara störst så ger de sig på dem i det här..
  Det är ju i princip som att som bil tillverkare anse att man inte får göra en bil med 4 hjul och motor, för det har vi redan gjort…
  Det spelar ju för f*n ingen roll om de ser lika ut, vill man ha en padda och tycker om att ha en padda man inte kan modda något själv så köper man väl en från Apple då, och tycker man inte om det så tar man en med ett android system. Paddorna ska se ut som de gör, och det är pga att de är så lätt och behändiga i jämförelse med en stationär eller bärbar dator. Ja jag har varit anti apple ända sedan det blev sån hype men det här tycker jag bara är tragiskt av dem..

 • Rainer

  @ Dedalo83

  1. iPhoto –> Högerklicka alt, ctrl+klick på iphoto library under bilder i finder.
  2. Välj, visa paketets innehåll.
  3. Leta upp mappen Masters.
  4. Där har du alla dina original uppdelade i år, under år uppdelade i datum och händelser.

  Har du sparat alla musikfiler i aac och din mobil inte klarar att spela upp dom, skyll dig själv.
  Mp3 är såklart ett val man kan göra när man rippar av sina CDs.
  Dina piratade mp3:or blir inte automagiskt aac bara för att du stoppar in dom i itunes.

  Är huvudet dumt…. o.s.v

 • janne

  Bra sätt att driva marknaden framåt… Eller?

 • Dedalo83

  Rainer :@ Dedalo83 1. iPhoto –> Högerklicka alt, ctrl+klick på iphoto library under bilder i finder. 2. Välj, visa paketets innehåll. 3. Leta upp mappen Masters. 4. Där har du alla dina original uppdelade i år, under år uppdelade i datum och händelser.Har du sparat alla musikfiler i aac och din mobil inte klarar att spela upp dom, skyll dig själv. Mp3 är såklart ett val man kan göra när man rippar av sina CDs. Dina piratade mp3:or blir inte automagiskt aac bara för att du stoppar in dom i itunes.Är huvudet dumt…. o.s.v Rapportera inlägg 0

  Tack så mycket för informationen och för din förolämpning ”är huvudet dumt…”

  Nu älskar jag Apple…

  Men du, kan du svara också på en sak?

  http://www.inet.se/artikel/1968984/msi-ge620dx-291ne-geforce-gt-555m

  6990kr

  http://store.apple.com/se/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro?mco=MTAyNTQzMzk

  Sämre specifikationen än msi datorn för 16.495,00 kr

  Kan du förklara detta?

 • Dedalo83

  raderad…

 • Me

  Apple kan lika gärna stämma nästan alla surfplattillverkare, eller?

 • järnakille

  @Dedalo83

  du har alltid kunnat välja..

 • järnakille

  @Rainer

  systemet är rätt dumt..

 • Anonym

  Hur ska dom göra då? En tjock trekantig platta skärmen går ut ända ut i kanterna och en sne matt ovansida?

 • MrBase

  Jag som funderade på att köpa en mac dator hur kunde jag ens tänkt tanken.
  Tur att man kom på bättre tankar.

  Själv funderar jag på att på patent på en avlång låda ,ratt och fyra hjul. Få en massa pengar och köpa upp en tillverkare och börja tillverka en egen bil och sen stämma/hindra alla andra att sälja.
  Precis som Apple gör.

  Apple kan ju stämma alla mobil, tv, spis, ugn, fotoram, fjärrkontroller tillverkare. Så nu är det väl bara att vänta på iTV, iOwn, iStove allt enligt iGod själv

 • Goodtimes

  @MrBase
  Glöm inte stället iRaq och skon iRan
  http://www.youtube.com/watch?v=6eCdpgHkkjU

 • Martin

  Det hemska är ju att även om apple tvingas betala samsung för förlorad försäljning så kommer de tjäna in motsvarande summa på en ökad egen försäljning. Det är nog den ökande marknadsandelen som är det verkliga målet för apple i detta fall.

  Att deras försprång håller i ytterliggare 1 år tjänar de nog in många gånger skadeståndet på :/

 • DroidShout

  Samsung, kontakta mig så ska jag designa era nya mobiler och paddor. De ska inte se ut som iphones och ipads, och ni ska kunna ta patent på designen så att Apple inte kan utveckla sina produkter. Kom igen fan, betala tillbaka med samma mynt. Designa era nya telefoner redan nu och ta patent på det så att Apple får det svårt när de ska utveckla iphone 6, då kanske de måste göra en telefon som ser ut som en rubiks cube och då ser vi hur det kommer gå för de.

 • droidscout

  @ Zyko Va? Det är ju bara fandroids and generella apple-haters på feber ju?! De är åtminstone betydligt fler!

 • Westby

  Höhö, Apple får sig en käftsmäll tillbaka från deras egen stämning – IN YOUR FACE Apple! X)

  http://www.prisjakt.nu/pryl/ovrigt/1061_samsung_nu_mer_populaer_aen_apple

 • järnakille

  http://www.androidcentral.com/galaxy-tab-101-isnt-banned-netherlands-now

  stämningen i Holland gäller nu inte bara designen av plattan utan även mjukvara

 • Bj;rn

  @ Dedalo83
  Men… Varfor anvander du inte exportfunktionen i iPhoto?
  Da kan du exportera alla bilder pa nagon minut…

  (ursakta, men windows tror helt potsligt att tangentbordet ar amerikanskt)

 • xod

  Tror inte det är nån som kan neka till att Apple är duktiga på det dom gör.
  Och att det mesta dom tar sej för blir en otrolig succé.
  Men räcker det inte?
  Hade respekt för dom förut, dom gjorde sin grej och var otroligt populära.
  Det dom håller på med nu gör mej så jävla irriterad.
  Det är ju bara pinsamt.
  I slutändan tror jag ändå att det kommer att slå tillbaka.
  Dom tappar folks respekt, och dom kommer tillslut få dåligt rykte.
  Och det, det kommer bli nåt helt nytt för dom.
  Ingen gillar ruttna äpplen…. haha!

 • Djhg2000

  Någon annan som tycker att beskrivningen låter som ungefär hälften av alla moderna TV-apparater?

  Vill stämma Apple över deras iPhone på följande punkter:
  *Handhållen
  *Form av en rundad rektangel
  *Visar bild på ovansidan
  *Unibody design

  Min produkt är en telefon som jag gjorde för 10 år sedan i träslöjden och jag ritade bara en bild och knappsats på en träkloss…

 • Jörgen Linnè

  Sickena puckon,snacka om att ha gjort bort sig.

 • Per
 • Pallee

  Sandlådekrig på hög nivå. Undrar hur mycket billigare en telefon skulle bli om dom bara kunde sluta stämma varandra?

  OT: Själv älskar jag mac för stabiliteten och smidigheten, Linux älskar jag för anpassningsmöjligheten och Windows för mjukvarustödet. Det finns helt enkelt inget system som är ultimat för alla. Snälla sluta klaga på apple för att det inte faller dig i smaken. Köp ett päron eller en banan istället.

 • Adam

  @ Sakeyn
  Fast det stämmer ju iofs inte att iPad var den första tableten. Microsoft tillverkade sin första tablet 2001, iPad lanserades nio år senare.

 • RazerBlader

  Fy fasiken, Apple är dummare än jag trodde, väldigt luddiga kriterier för vad en iPad är, den är fyrkantig men har runda hörn? när man slår på den så har den färgade ikoner? Dåligt Apple, hoppas dem får betala rättegångskostnader etc, jag skulle lika gärna kunna sälja en patenterad bil med kriterierna: den har fyra hjul, sedanmodell men ändå kombiliknande och varvräknare och hastighetsmätare fungerar när man startar den t ex., luddigt, jag är glad att jag inte äger en Apple-produkt, för mina pengar kan gå till så mycket mera utvecklande och kreativt än att betala ett par kostymnissar pengar…och det ironiska är att dem får PR men den är inte ens bra x)

 • Merlin

  Undrar om man, utan juridisk utbildning, skulle kunna söka jobb som advokat i de här ärendena? Det borde ju inte vara så förbannat svårt att visa att hela målet borde kasseras, och att Apple sträver efter monopol på så många marknader som möjligt, med extremt lösa (för att inte tala om löjliga) argument och förfalskade bilder.

  Jag vet inte vad som händer bakom kulisserna, men det vi konsumenter får ta del av låter ju så förbannat sjukt att man undrar hur fan de har lyckats få igenom någonting alls.

  Kanske man borde skriva en insändare till media så att de inte bara säger att ”Apple stämmer Samsung på grund av patentintrång” utan också tar med de löjeväckande argumenten de andvänder. Apples rykte skulle gå ner galet mycket snabbare om alla som läser Metro/DN/SVD osv också kunde läsa om det hela.

 • Merlin

  För övrigt, är inte den här ganska lik en iPad. :)
  http://www.harvestofhistory.org/primary_source_detail.html?ps_id=72

 • zorco

  http://www.engadget.com/2006/03/09/samsung-digital-picture-frame-stores-pics-movies-music/ Nej men seriöst, känns som Samsungs foto/film ram från 2006 är rätt lik iPad, eller ska man säga att iPad är SJUUUKT lik samsungs fotoram då ipad kom efter fotoramen med marginal (iPad kom 4 år efter samsungs fotoram…)??! Var det inte det apple hade patent på designen… Fyrkantig/rektangulär med en centralt placerad skärm med svarta kanter och synlig metallkant runt om? får man ta det efter någon annan redan designat något som ser su ut flera år innan ;) Go Samsung och Androidvärlden, Hoppas Äpplet förlorar detta för en gångs skull o åker på svinigt höga böter/skadestånd för allt de ställt till med för alla mindre stackars tillverkare!

 • Henrik

  @ Sakeyn
  Det fanns ju diverse usla Windows-tablets från flera tillverkare långt före iPad, så de var knappast först med en platt tablet med en skärm och ikoner. Kanske var de först med en tablet som inte var värdelös, men det är inte vad de försökt skydda.

 • Kriterierna som apple har där dom tycker att dom bryter mot mönsterskydd är riktigt irriterande. Finns ju inget vettigt i denna stämning tycker jag. Hoppas dom får det svårare då dom redan fuskat i rätten en gång.

 • Pelle

  En till sida som inte fattar vad det handlar om. Jag skulle rekomendera er att läsa Nilay Patel http://thisismynext.com/2011/04/19/apple-sues-samsung-analysis/ det är den gamla men han visar upp en del likheter som är mer än slumpmässiga.

  Det handlar om att utseendet, färger och form som är löjligt lika. kanske inte för någon insatt men min mor skulle aldrig lyckas skilja de åt. När jag såg samsungen avstängd i en affär så trodde jag att det var en ipad.

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 4. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 5. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 6. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons