Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Apples evenemang börjar 19 ikväll svensk tid – här kan du se liveströmmen

Postat:
11:36 - 2017-09-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Androids största och enda konkurrent, IOS, kommer att få ny hårdvara ikväll. Apples evenemang börjar 19:00 svensk tid och liveströmmas i vanlig ordning på Apple.com.
De som vill följa presentationen live behöver använda Safari eller Microsoft Edge, då Apple valt att inte stödja Chrome eller Firefox.

Det har förekommit ovanligt många läckor kring höstens nya Iphones. Om ryktena stämmer får vi för första gången se tre nya mobiler: Iphone 8, Iphone 8 Plus, samt en specialupplaga kallad Iphone X med slimmad konstruktion och en design i stil med Essential Phone.

Vi återkommer ikväll med de officiella uppgifterna och tar en traditionell titt på konkurrensen.

 • Benke

  Jag väntar med spänning!

 • Fraz

  ”De som vill följa presentationen live behöver använda Safari eller Microsoft Edge, då Apple valt att inte stödja Chrome eller Firefox.”

  Funkar det inte i Chrome på Android längre? Enligt Wiki har det iaf. gjort det tidigare.

  https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_Live_Streaming#Supported_players_and_servers

 • ska bli kull att se hur mycket man skall behöva betala för gårdagens hårdvara / prestanda, appell är ju kända för att ta mer betalt än vad det är värt, burkar sälja sina gamla telefoner med en liten uppfräschning

 • Robban

  Och tydligen ska dom få nåt så revolutionerande som trådlös laddning 😂 Trodde det var standard i mobiler sen flera år tillbaka, haha. Apple är skrattretande, och deras kunder än mer som går på allt

 • Alexander Atkinson

  wow, så mycket smärta :/

 • gneken

  Gammal hårdvara? A11 lär nog rulla på rätt fint, vilket även A10 gör.

 • inte alls säger bara som det är, bara att köpa en skälv som man har gjort , finns även massor med videos som stärker det jag skrev innan,

 • gneken

  Deras kunder är nöjda med hur deras produkter funkar, är väl därför de är återkommande kunder? Det enda som stoppar mig från att köpa den nya är priset. Dyrare än 10k så får jag nog kika efter en Pixel XL 2 eller något annat.

 • säkert , men fortfarande gammal, och seg, köpte en Iphone 7 plus med 256Gb fick betala 11000 kr inte vät det kan jag säga, då jag har en Samsung s 7 att jämföra med, som är bäte på alla plan, har fått byta in min Iphone 3 gånger , på grund av diverse fel, tycker snarare att en Iphone borde kosta 3000kr mer kan det aldrig vara värt tycker jag

 • Mattias Jacobsson

  Brukar komma en länk man kan spela upp med VLC, vet inte hur det är med mobila versionen dock.

 • gneken

  Ska inte sitta här och argumentera, men jag gillar all teknik, och nu sitter jag på en Android-site och här finns det många anti-apple :)

 • Naetrogen

  Har ni koll på hur mycket iPhone 7 32Gb går ner i pris i samband med lansering av dem nya telefonerna (om de nu ens sänker priset)?
  Skulle vilja köpa en iPhone 7 om den går ner i pris. Lär nog inte ha råd att betala för de nya modellerna.

  Har inte använt iPhone sedan iPhone 4 och skulle vilja testa igen. Har just nu en s7 Edge som jag är nöjd med men vill av nyfikenhet testa iOS och iPhone. Har en Macbook Pro och Ipad som jag är jättenöjd med och jag tror att en iPhone skulle funka bra med tillsammans dessa.

 • Appel gör okej mp3 spelar

 • Qwerty4life

  Apples hårdvara är fantastisk dock efter jämfört med Samsung, Lg & HTC.
  Apples största problem och därför jag och många andra inte kan tänka oss byta är OSet. Det är så begränsande och så efterblivet.
  Det funkade för 5 år sen men inte idag. Får rysningar bara jag tänker iOS

 • TomBlueMoon

  Vad är det som är så dåligt med iOS? Frågar av nyfikenhet. Bytte själv till en iPhone nyligen efter att använt Android länge, tycker inte nackdelarna är jättemånga.

 • Daniel

  Får väl ändå säga att Apple får ut jävligt mkt av sin hårdvara. Mindre ram och batteri än samtliga andra flaggskepp man ändå snarlik eller bättre prestanda.

 • Bryysh

  Ideal of Sweden har redan lagt upp bilder på skal för iPhone 8.

  https://idealofsweden.com/produkt/fashion-case-ss17-iphone-8-island-paradise-marble/

 • Jacob Jexmark

  Seg? Real life så spöar A-chippen oftast Androidvärldens motsvarigheter på fingrarna.

 • Qwerty4life

  Alla exempel jag kommer ge är inte riktigt avgörande men dem ger dig en finger visning i hur modulärt android är och ger användaren väldigt mycket möjligheter.
  -Välja var jag vill ha min klocka i status fältet
  -gömma navigations knappar för att ta fram dem med ett swipe
  -gillar jag inte navigations raden kan jag installera något helt annat till mit behag, tex Pie navigation
  -Google Assistent verkligen hjälper mig i vardagen om jag säger till den: Send a text message to Johan through whatsapp.
  -gillar jag inte hur volym knapparna beter sig kan jag mappa om dem till precis hur JAG vill ha min telefon.
  -Gillar jag inte att skärmen vaknar till när jag kopplat in laddaren kan JAG stänga av det.
  -Har jag bra syn och vill förminska system upplösningen kan JAG välja att göra det.
  -Adblocker
  -Vill jag att min telefon ska vibrera när samtalet kopplas upp kan JAg återigen välja det.
  -Vill jag att bakgrundsbilden ska automatiskt bytas var 5minut från en förvald mapp kan JAG göra det.
  -Vill jag inte ha app ikoner i min hemskärm kan jag dölja ALLT.
  -Vill jag ha min hemskräm fylld av widgets istället kan jag också göra det.

  Det här några väldigt förenklade exempel. Det ger dig en fingervisning i hur Android låter mig göra vad JAG vill i min mobil.
  Min telefon är aldrig sig likt någon annans även om vi har samma hårdvara.
  Jag vill ÄGA min telefon och använda den på ett sätt för att underlätta min vardag.

 • C.M.S

  Dax att läsa på om du tror att Apple ligger efter vad gäller prestandan. Tvärt om är det något Apple ligger klart före konkurrenterna är det just på den punkten. Apples A-serie SoC är överlägsen de som konkurrenterna erbjuder.

 • Adipatus

  att skaffa en iphone finns inte på min karta men att kolla in detta är lika intressant varje år. Som det är när google har sina event.

 • daniel
 • Simon

  6S 32 GB gick ner från 7 490 kr till 6 390 kr när 7:an kom. 6S 128 GB hamnade på samma pris som 7:an med 32 GB, dvs 7 490 kr. Borde bli något liknande även denna gång. Lycka till med ditt köp! :-)

 • Simon

  Snacka om fånigt att av ren princip inte stödja den totalt dominerande webbläsaren Chrome eller att lägga upp presentationen live på YouTube bara för att dess ägare är Google. Godmorgon Apple, det är nu 2017.

 • Peter Nilsson

  Fundera allvarligt på att byta till iPhone. Inte använt de sen 4an. Sitter nu på en Samsung s8+ och bra telefon. Men wtf efter alla dessa år och bra hårdvara så har man ännu ej lyckats åstadkomma ett UI som flyter som smör. De är väl i så fall pixel telefonerna som gör de. Men Chrome för Android rullar inte så fint längre. Och har tröttnat på att hålla på med telefonen. Dok så är man väldigt inkörd i gmail och drive med foto backup osv. Måste nog forska i hur de funka på iphone sidan.

 • 8

  Du måste vara ett troll. Du får absolut tycka vad du vill men som du säger är det inte. Vilka videos? , 1år gamla iphone 7 är ju snabbare än s8+. Och trots mindre ram så kan den öppna nyligen stängda appar snabbare.

  https://www.youtube.com/watch?v=-pFpv0Im1UY

  Tycka vad man vill om Apple men gårdagens hårdvara / prestanda är det verkligen inte…Dem är ju kungar på att optimera något som på pappret kanske inte borde vara bättre än motsvarande snapdragon, exynos osv men som ändå vinner prestandatester.

  Jag tycker personligen de flesta av dagens mobiler är snabba nog för det jag gör iallafall, min Honor 8 duger garanterat 1år till :) Är väl batteriet i såfall som har börjat bli lite slitet efter 1 års användning.

 • Ganska dryg..

  Funkar på en Mac, varför skulle de vilja att icke-sektmedlemmar ska ta del av klanmötet?

 • max

  Klart du ska migrera till IOS. Det blir lite jobbigt i början med att vänja sig kan jag tro, men om du måste ha ett UI som flyter utan hickups så låter det väl rimligt.

 • max

  Något så enkelt som att komma in i wifi-inställningar när man långtrycker på wifi-ikonen i notifikationsdrawern. Möjligheten att siza en widget på din hemskärm efter behag. Kan vara anteckningar (Keep) eller wunderlist som du kan ticka av saker i utan att behöva gå in i appen, eller kalender som listar events och påminnelser. Appar som autostartar musikappen varje gång man ansluter med BT, användbart i bil. Jag brukar använda mycket gestures i min launcher som hjälper till med saker jag vill åt. Sätta rutnät med ikoner så man kan göra en layout efter behag.

 • FX111

  En iPhone känns som en enhet för att köra appar. En android används visserligen till samma sak men känns mer som en portabel dator.

 • Erik

  Tack för lågtryck på wifi -ikonen, det har jag missat och stört mig på!

 • Jerker

  alla google produkter finns och fungerar fint på iphone

 • Prisjakt loggar priserna över tid: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=3895089

  Ibland ser det lite märkligt ut dock när någon butik av misstag lagt upp en vara för billigt, sedan dyker demoexemplar också upp bland vissa butiker ibland, vilket Prisjakt också brukar logga.

 • Peter Nilsson

  Ah najs vad bra. Då bli de kanske ett köp :)

 • Fraz

  Ännu enklare; Kunna välja vilken app som ska vara default för en länk. Får du t.ex. en position skickad till dig ska den GIVETVIS öppnas i Apple maps. Finns ju inte en chans att användaren vill använda Google Maps på en Iphone.

 • Ganska dryg..

  Sätt animeringsskalan till 5x eller 10x på din S8+ så får du ditt flyt. Allt tar en jävla evighet, men det är ju så smoooooooooth. Bra att köra med det ett tag inför bytet till IOS också, så du inte blir galen vid övergången.

 • Erik

  Nu svarade du nog på fel post :-)

 • Prisjakt loggar priserna över tid: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=3895089

  Ibland ser det lite märkligt ut dock när någon butik av misstag lagt upp en vara för billigt, sedan dyker demoexemplar också upp bland vissa butiker ibland, vilket Prisjakt också brukar logga.

 • Kristina Berkehag

  Jag önskar Apple lycka till. :) Konkurrens är alltid bra, det driver utvecklingen framåt.

 • Anton

  Vill man kolla på eventet via Android kan man göra det i t.ex. MX Player eller VLC genom denna länk:

  http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/15pijbnaefvpoijbaefvpihb06/m3u8/atv_mvp.m3u8

 • HardcoreMango

  Fast i vissa aspekter gör det ju inte det. Apples succé visar ju bara att det inte är den senaste innovationen som gör att man tjänar bäst. Vad är det för mening att ha den senaste funktionaliteten när de som tjänar mest i sektorn ligger ett par år efter på den fronten?

 • Patrik

  Måste vi tjata om det här på Swedroid också när det redan tjatas om det på så många andra ställen. Alla vet ju redan vad som kommer – nya telefoner med några marginella förbättringar (varav det meste redan finns i Android) som apple presenterar som guds gåva till mänskligheten och fårskocken plockar fram tälten och campar utanför sin lokala telebutik.

 • Kristina Berkehag

  Jag vet för lite om iPhone för att egentligen kunna jämföra, men vad jag menar är att jag inte tror att Android hade satsat såpass mycket på utveckling om de varit praktiskt taget ensamma på marknaden. Windows phone kan väl knappast räknas som konkurrent längre…

 • Micke på taket
 • TomBlueMoon

  Okej, tack för svaret!

  Var mer lik dig förut, gillade att ändra saker hela tiden, nya widgets, launchers etc. Men det har liksom gått över, därför kändes en iPhone okej.

 • TomBlueMoon

  Haha, just det med wifi är något jag stör mig på enormt!

 • Mattias Arvin

  Mycket bra sammanfattat, kunde inte ha sagt det bättre själv.

 • Dennis

  så… byt launcher då om du inte trivs med stock versionen? :s
  en S8+ ska absolut flyta på problemfritt, annars är din enhet defekt.
  jag har en Xperia x compact och jag har aldrig använt en smidigare eller snabbare telefon. Apple är knappast ensamma om det, MEN dom va långt före alla andra under många år, men det är längesen nu.

 • Micke

  Du vill ha mer valfrihet än vad Android erbjuder out of the box. Om jag inte är helt fel ute så kräver vissa av de saker du skriver root. Ett rootat Android bör i mitt tycke jämföras med ett jailbreakat iOS och det är väl ändå en hel del funktioner som låses upp då om inget ändrat sig sedan iPhone 4s -tiden ( då jag själv hade en iPhone).

  Två av punkterna du tar upp platsar inte riktigt om syftet är påvisa olikheter

  1. Du skrev:
  -Google Assistent verkligen hjälper mig i vardagen om jag säger till den: Send a text message to Johan through whatsapp.

  Mig veterligen kan du göra det på Svenska med en iPhone sedan länge.

  Du skrev:
  -Adblocker

  Fungerar i Apples webbläsare av vad jag vet sedan flera år tillbaka.

 • DmBzls

  !! Hur ändrar du vart klockan är i status fältet?? Jag har testat appen ”status” men tycker den buggar mycket tsms med Nova :(

 • Flamso

  Eh. Hur stänger jag av att skärmen tänds när laddaren kopplas in?

 • Flamso

  IPhone har rätt långsamt gränssnitt, det syns bara inte så ofta på grund av alla animationer.

 • roma05

  det är väl fritt fram att läsa lr hoppa över artikel. man ska komma ihåg att det apple och iOS va först o de har faktist bra grepp om smartphone världen över.

 • KalleKn

  OCh det kan du tacka Apple för att du inte kan byta…

 • Ztax

  Tänker inte ge mig in i Android vs ios, men håller med om att dom flesta mobilerna duger alldeles utmärkt till i stort sett allt jag gör.
  Det enda jag känner att man ger upp genom att köpa en midrange mobil är i stort sett kameran.
  Sen att batteritiden ofta kan vara bättre då dom inte har en topp processor, utan nöjer sig med en energisnålare Snapdragon 6xx, gör inte saken värre. Få saker som kräver mer än det. Är det inte massa bloatware flyter det på hur fint som helst.
  Har en honor 8 jag också och även om tekniknörden I mig vill uppgradera bara för att så kan jag inte rättfärdiga det pengamässigt.

 • Henrik Wikberg

  Instämmer. Brukar vara roligt att höra hur bra de är, det Apple oftast glömmer helt är att konkurrenterna redan har deras revolutionerande features

 • KalleKn

  Vill man titta på animationer som döljer lagget så är man väl på samma nivå som ett småbarn som man kan distrahera med att vifta nått färgglatt framför ögonon…

  Men visst, jag respekterar folk som bara vill köra en app i taget.

 • KalleKn

  Apple är apple, de har inte valt att inte stödja Chrome eller Firefox, dom har valt att använda en proprietär teknik för att streama… Så bara deras egna enheter och den gamla kungen av proprietära weblösningar Internet Explorer (jag skiter fullständigt i att dom sminkat om grisen med ett nytt namn) har stöd. Det är en liten men men ack så väsentlig skillnad i varför det inte fungerar i Chrome eller FF. Skulle gärna se ett förtydlingade i artikeln.

 • Micke på taket

  En mobil är inte bättre än kvaliten på apparna ,utbudet och givetvis användarvänligheten och flytet , och där e Apple så sjukt långt framme,
  Apples mobiler och OS kan av många uppfattas som tråkigt och vill man hålla på att Modda o tweaka så är inte iOS något att ha.
  Men om man vill ha de bäst programmerade apparna ,spelen så är iOS det enda valet..
  Några enkla vardags appar som får android att kännas som medeltida är tex Spotify , djay2 , blocket , Facebook mm
  Några mer avancerade appar som AutoCAD , Djay PRO mm tar android tillbaka till istiden..
  Medicinska appar, träningsappar och appar för musikskapande är obentliga på android .. android ligger pinsamt långt efter här med …
  Men när det gäller hårdvara ,framförallt när det gäller display ,ram mm så är android givetvis monster …

 • Adrian B

  För att ta mer avstånd i såna politiska frågor från vissa diktaturer…

 • KC

  Ok……Iphone 8 och Iphone 8 plus är Iphone 7 och Iphone 7 plus fast med lite bättre prestanda.
  typ 50% av framsidan är Bezels.
  Skall bli intressant att se Iphone x strax.

 • Toydroid

  Jag har inga problem med iPhone isig, men denna jämförelsen blir inte helt korrekt, då S8’an har dubbla upplösningen mot iphone vilket såklart sätter mer press på processor och grafik. Men absolut är iphone bra och snabba telefoner, det jag tror många stör sig på. Är apples sätt att lansera befintliga tekniker som banbrytande och magiska, när andra tillverkare har haft samma eller liknande i ett par år.

 • Toydroid

  Jag använder tjejens iphone då och då, och stör mig på, såna enkla saker som tex att rensa allt i notikationsfältet, stänga alla öppna appar, långtrycka på en funktion i statusfältet, typ wifi för att välja vilket wifi man vill ha, väldigt enligt mig enkla och basic funktioner men som verkligen gör allt smidigare att jobba med.

 • Tuomi

  Funkar bra att chromecasta också, chrome i telefonen plockar upp det förövrigt..

 • Tuomi
 • Bahusia55
 • Bahusia55

  Chipset A11 Bionic som sitter i nya Apple 8 är outstanding.

 • KC

  Va?? Först med vad? De tog redan existerande ideer och gjorde en snygg förpackning av det :)
  En tidigare smartphone http://www.fonearena.com/nokia-9300_192.html
  En handheld med toutchscreen från 2002 :D http://www.tomshardware.co.uk/comparison-of-six-pdas,review-444-10.html

  så glöm att Apple någonsin varit först med någonting. De endast använder det som redan finns, gör en snygg grej av det och sätter ett hemskt pris, sen säljer dom det som om det vore en revolution för alla.

 • KC

  Iphone x blir en hit :) Bra jobbat Apple! 8orna är bara uppdaterade 7or (som vanligt) men Iphone x var verkligen fin :)

  Men….nej Apple, ni har INTE skapat ansiktsigenkänning :O Face ID är ansiktsigenkänning som finns på de flesta kameror och många mobiler.

 • Totally Hawaii

  Fin design, blir säkert en hit bland fåren.

  Men var är dom banbrytande nyheterna?

  Ingen ny teknik alls som inte redan funnits i flera år.

  Nedräkning till Note8 som borde dyka upp redan på Torsdag!

 • Robin Cederlund

  That price though..

 • Micke på taket

  Som du kan öppna med foton på papper Jorrå 😂😂

 • KalleKn

  Det gjorde man med C64an en gång i tiden oxå. Vet man exakt vad som finns i maskinen är det så mycket enklare att optimera mjukvaran brutalt. Skall den funkar på en massa olika så är det en annan sak men i slutändan så brukar den sidan ändå dra det längsta strået för att tillverkaren aldrig vet vad kunden kommer använda det till och då är det en fördel med olika prylar. One size doesn’t fit anyone.

 • KalleKn

  Snarare att dom är inlåsta i ett ekosystem.

 • Ganska dryg..

  Varför vill man begränsa sin adblocker till bara webbläsaren?

 • Naetrogen

  Tack för svaret :) Det har inte gått ner så mycket alls som jag hade hoppats. Kanske sänks successivt de kommande veckorna.

 • Naetrogen

  Tack för svaret :) Jag beställde en iphone 8 istället via tele2. Det var inte så stor prisskillnad mellan 7 och 8, så fick bli en 8. Dessutom är snabbladdning ett stort plus i 8an (även om man får pröjsa ca 500kr för en separat laddare).

 • Simon

  I valet mellan 7 och 8 så valde du helt rätt. Ha dock i åtanke att Tele2 inte prissänkt 7:orna ännu och denna i 32 GB:s utförande kommer hamna på 6 390 kr (266 kr/mån) som jag skrev häromdagen.

 • Naetrogen

  Jo, det är sant att de inte har sänkt priset på iPhone 7 men jag orkade inte vänta, vet inte riktigt när de skulle sänka priset så det fick bli en iPhone 8. Personligen tycker jag att processorkraften och det utökade minnet från 32 till 64gb samt stöd för snabbladdning väger upp för prisskillnaden mellan 7 (32gb) och 8. Nu gäller det bara att vänta tills man får hem telefonen. Ska bli spännande att använda en iPhone igen efter 6 år :)

 • Simon

  Det förstår jag, jag tycker att du gjorde helt rätt! Mycket nöje med nya telefonen när den kommer! :-)

 • Naetrogen

  Tack ☺️ Om jag har tid så lär jag skriva en ”review” på forumet om telefonen och min upplevelse ☺️

 • Simon

  Gör så, jag vet inte hur stort intresset är av iPhone på Swedroids forum. Jag är själv aldrig inne på forumet men jag vet att det är allt annat än högt i tak gällande iPhone:s på Swedroid.se Men det viktigaste är ju att du är nöjd! :-)

 • apple fanboy , jag går på fakta ”

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 4. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Minitest av Google Pixel 2

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons