Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Är du märkestrogen? [Undersökning]

Postat:
04:34 - 2012-12-01
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:


När det gäller prylar som telefoner och tablets, ofta dyra enheter som hänger med i många år och används flitigt dagligen, så är det lätt hänt att man mer eller mindre medvetet bildar sig en slags tillhörighet. För somliga är det mjukvaran, operativsystemet som är klistret som håller oss trogna, men många fäster sig även vid hårdvaran och en viss tillverkare.

Detta brukar i dagligt tal ibland kallas ”fanboybeteende” och vi ser dagligen prov på det runtom på nätet och även precis runt hörnet på vårt eget forum. Ofta ligger det några korn av sanning och rationalitet bakom användarnas beslut att vara en viss tillverkare trogen, men minst lika ofta handlar det om ren subjektivitet, vana och ovilja att ändra på sig.

Vi på redaktionen är lite av en tillverkares mardröm då vi är ytterst otrogna vad gäller märke och hårdvara. Vi försöker alltid välja den enheten som just för tillfället ger oss mest och bäst av det vi vill ha – till bäst pris, om det finns flera likvärdiga alternativ att välja mellan.

Vi vet dock att många tänker annorlunda och gärna väljer exempelvis en till HTC om deras föregående HTC var till belåtenhet. De ”kan” telefonen och gränssnittet och de känner att de vet vad de får. Inte minst är detta en trygghet då det ofta handlar om en utgift på uppåt, eller över, 5 000 kronor och en enhet som man skall använda och förhoppningsvis trivas med dagligen i ett par års tid.

Vi bollar således över frågan till er; är ni märkestrogna? Om inte; hur väljer ni era prylar? Om ni är trogna; vilket märke är det som gäller, och varför?
 

Är du märkestrogen då det gäller prylinköp?

 • Nej. Jag väljer alltid det som för tillfället ger mig mest för mina pengar. Märket kvittar. (58%, 2 174 röster)
 • Mja, till viss del. [Berätta i kommentarerna] (22%, 834 röster)
 • Japp. Jag vet vad jag tycker om och jag vet vilken tillverkare som kan leverera detta. (19%, 711 röster)

Antal som röstat: 3 719

Loading ... Loading ...

 

 • Rebecka

  Svarade nej, behöver väl ingen vidare förklaring.

 • flurka

  Svarade ja. Det är till något märke blir bättre än Samsung, då kanske jag byter.

 • Cyron SE

  Mja, till viss del. [Berätta i kommentarerna] (6%, 1 Votes)- Okej, jag inledde Android-resan med 2 HTC (Tattoo & Desire), gick vidare till SonyEricsson där det blev X10, X10 mini pro innan jag gick tillbaka till HTC och Desire HD. Sen blev det SE Arc och Xperia mini pro innan jag helt gick över till Galaxy Nexus och hade denna som min enda telefon, tills för några månader sedan. Då återskaffade jag en SE Arc, mest som backup dock.

  Framtiden är ovis. Jag vill ha stor skärm, minst 3000 mAh-batteri och 4G.

 • hobs0n

  Nej, fast det har inte med pengar att göra. Mest hårdvaran, för tillfället är endast Galaxy Note 1/2 och Asus Infinity TF700 som är intressanta för mig :)

 • Sami_m

  Svarade ja, har nästan bara haft Sony Ericsson telefoner och Nuvarande Sony är den ända tillverkaren som tillverkar snygga vattentåliga telefoner i en passande storlek, exakt vad jag behöver men är inte rädd för att byta om en annan tillverkare gör en telefon som håller för mina krav

 • hobs0n

  nyfikenhet, vad är det som gör att du har behov av vattentålig mobil?

  För övrigt så har mitt behov av en stor telefon minskat sen jag skaffade min kära padda Asus Infinity så nu börjar intresset av vatten/stöt tåliga mobiler växa :)

 • Wuash

  Svarade mja….
  När det gäller telefoner har jag bara erfarenhet av se x10 och Samsung s1 och s3 4g. Valde Samsung s3 4g just för att mitt abonnemang löpte ut och ville inte vänta i över 2 månader på att en ordentlig recension av nexus 4 har kommit (av swedroid). Fanns ett bra student erbjudande.
  När jag köper nytt läser jag oftast in mig, pratar med människor som jag känner som ha en erfarenhet kring produkter jag är intresserad av samt tar mina egna erfarenheter av ett specifikt märke.
  Dock väger mina egna erfarenheter mer än vad människor runt omkring säger. Men att läsa på väger mer än mina egna erfarenheter.

 • Streambrook

  När det gäller telefoner så köper jag helst HTC. Att köpa HTC är som att köpa Levis-jeans eller champagne. Någon måste ha varit först, och det känns rätt att köpa android Orginal märket. ;)

 • MGA89

  Svarade mja, till viss del. Detta för att jag bara har haft HTC sedan jag slutade med dumbphone.
  Jag är inte fast vid just HTC utan jag väljer den telefon som för tillfället är bäst till vettigast pris (runt 5000 kr). Om det finns flera telefoner som för tillfället är klassade som de bästa på marknaden och en av dessa råkar vara en HTC, då tittar jag nog kanske lite mera på den innan jag bestämmer mig.

  Att alla mina smartphones (2 st) har råkat vara just HTC beror på att dem (Desire och HOX) har varit de bästa på marknaden vid de tillfällena då jag har skaffat ny telefon.

 • Andreas Trygg

  Mja… Jag köper bara Nexus.

 • putte40

  Jag väljer det som för tillfället ger mig mest , äger iphone 4 , ipad 2, sony acro s , asus transformer . Frugan dock är väldigt märkestrogen , kör HTC i alla lägen, jag blev förvånad när hon bytade nu till en galaxy s3 ;)

 • putte40

  Ett förtydligande, Sony acro s måste jag säga pga mitt yrke (snickare) så är det otroligt skönt att kunna skita ner telefonen med damm och lera och sen bara spola av den sen.

 • MetadonPatient

  ”Mja… till viss del”. Jag kom på mig själv att jag höll mig gärna till Sony/Sony E. och det var efter jag köpte Xperia S som jag ”kom på mig själv”, att vafan, detta var inte vad jag ville ha (dvs. usel batteritid, dåligt med OS-uppdateringar osv.). Så vid köp av surfplatta så höll jag på att ”trilla dit” igen och välja Sony’s senaste platta. Som tur var dök artiklar upp om att Sony’s platta hade en glipa mellan skärmen och glaset som gjorde att enheten ej var så vattentät som utlovat. Återigen höll jag på att gå Sony’s väg men det slutade med Samsung, som jag är väldigt nöjd med.

 • Skit I Min

  Alltid köpt Samsung innan men den här gången var jag så korkad att jag köpte en Xperia S. Aldrig varit så missnöjd med en telefon. Höjdes till skyarna i många tester, skulle ha så bra skärm, kamera, och snabb launcher. Skärmen hade gula fläckar när fick den. Lämna in den och sen fick jag ny skärm. Snabb launcher? Inte för mig, mycket lagg. Lägg in mer än 10 appar eller 2 widgets så är den seg som sirap. Självklart återställt telefonen osv. Kameran är största skämtet, segaste autofokus någonsin. Bra bilder i perfekta förhållanden, men hur ofta har man det? Inomhus blir det grynigt hur jag en ställer in den. Autoläget är självmord. Vet självklart att det inte brukar bli bra bilder inomhus men ALLA telefoner jag har haft innan tar bättre kort.
  Så ja, nu har jag fått spy lite galla över Sony :) aldrig mer nån produkt från Sony. Samsung blir nästa telefon

 • Carljn

  17 av 24 telefoner jag ägt har varit Sony/SE. Lite mer utjämnad siffra om man bara ser till smartphones. Men helt klart så föredrar man vissa kvalitéer som bara återfinns i vissa fabrikörers telefoner.

 • Dusan

  Har varit det med HTC, men nu har jag tröttnat på dom med deras ”vi släpper en ny telefon varje halvår”. Och tröga uppdateringar.
  Om Samsung inte skärper till sig och börjar bygga snyggare mobiler blir det nog Nokia eller Asus näst.

 • Thomas

  Inte så mycket att jag väljer ett speciellt märke utan mer att jag väljer bort märken som jag vet att jag absolut inte vill ha (typ LG).

 • Fredrik_Droid

  Inte något specielt annat än att jag vill fortsätta med Andriod, mest för att man har köpt en massa appar men självklart för att jag gillar os:et och guit, sen att jag alltid ”råkar” köpa Samsungs produker för att dem faller mig i smaken mest och så klarrt designen + byggkvalitet :-P

 • Tim Gylldevik

  Tja om Nexus hade räknats som ett mobilmärke så…..

 • Andree Rehnberg

  Ja, jag är nog aningen partisk i min kärlek till Nexus-enheterna, men om Google skulle släppa en Nexus som var direkt dålig i jämförelse med andra lurar ute på marknaden så hade jag nog inte tvekat med att ta något bättre.

 • Matthias B1

  Vill ha alltid en nexus men den är ju inte alltid bäst :)

 • Daniel

  Ett stående motto är att inget Jobs-relaterat kommer att hamna i min ägo, så klart. Just nu har jag en Galaxy Nexus och en Galaxy Tab 10.1. Taben valde jag för att jag gillade Nexusen, så jag måste nog svara ”ja” på märkeslojaliteten. Skulle jag köpt tablet idag hade det nog blivit nexus 7 exempelvis, inte för att jag är missnöjd med 10.1 men mest för att ha en ”familj”

 • frihet forever

  Med tanke på hur personer här kan starta krig varje gång de hör någon nämna iPhone så har jag svårt att tänka mig att alla svarat ärligt på frågan. Har man inte Android blir man nästan lemlästad. Nej, jag har aldrig haft Apples produkter men man ser likheten mellan fundamentalister och smartphone ägare…

 • pixlas

  Xperia tablet S blev åtgärdad och din telefon med. Så du gillade inte launchern? Finns otaliga att ladda ner.
  håller med om att autofokus inte är bäst. Men att det blir gryniga inomhusbilder är ju för att low light sensorn tillåter bilder i dovt ljus. Betyder inte att alla bilder blir bra för det dock. En annan telefon hade du inte ens försökt fotografera med.

 • morph3us

  Föredrar samsung, men skulle inte tveka att byta om det finns någon tillverkare som har bättre pris/prestanda & byggkvalitet. Har haft motorola, lg & samsung androider.

 • Boss

  Jag har haft iphone (kommer aldrig hända igen). Det var ett elände jag inte med rent samvete kan rekommendera någon. ;-)

 • Orc

  Brukar hålla mig till ett märke fram tills det märker inte leverar efter mina önskemål, då brukar jag titta på ett nytt.

  Fördelen med ett prövat märke, är att man vet vad man får utanför specen. Bl.a i form av support och kvalité.

 • fryguy

  Mina senaste tre lurar har varit Samsung (men innan har jag kört HTC och ZTE). Har dock haft en LG 2x. Tycker Samsung på nåt magiskt sätt har lite bättre flyt generellt i sina teffloner. Dock hade LGn fördelen att ha en microHDMI direkt i telefonen så man slapp mecka med MHL-kabel. Min surfplatta är en Asus.

   

 • pixlas

  Fuktig jacka och otur räcker som argument

 • Jeo

  Jag är nog något av en fanboy till HTC.. jag vet inte riktigt varför, för jag tvivlar inte en sekund på att Samsungs lurar är lika bra..

  det kan vara för att jag tror att min HTC One X har funktioner som Samsung saknar.
  Tex att man kan byta språk med e
  EN enkel knapptryckning och därmed få engelsk ordlista, eftersom jag ganska ofta skriver på engelska.

  Något som jag också fått för mig är att det bara är HTC som har funktionen att texten i artiklar på nätet bryts om när man zoomar, så man inte behöver scrolla i sidled när man läser..

  Och visst är det bara HTC som har piltangenterna att flytta markören med i originaltangentbordet?

  Är det någon som kan slå hål på mina fördomar, så gör gärna det..

  Jag kan tom känna en viss spänning när jag kommer in på Swedroids sida och ser att det står något om HTC i överskriften till någon artikel. Vad är på gång nu? något nytt? någon ny uppdatering eller modell?

  det går tom gått så långt att jag kan känna lite sorg när jag läser att det går dåligt för företaget HTC.

  Fanboy? söka hjälp? :)

 • MetadonPatient

  Tror du svarade på fel inlägg. Inlägget ovanför mitt inlägg är nog det du svarade på.

 • MetadonPatient

  Instämmer. Aldrig behövt pilla så mycket med kamerans inställningar förut.

 • Ceji

  Tidigare har jag varit SonyEricssontrogen i många många år men sedan Ericsson försvann är de bara en i mängden. Nästa telefon blir troligtvis en Samsung 

 • Peter Tersmeden

  Jag hade en HTC Desire var intresserad av en ny HTC efter två år för jag gillade den. Men när One X kom och jämfördes med Samsungs S3 var det ingen tvekan vilken det skulle bli.
  Jag skulle ha svårt att gå över till Iphone även om jag fingrat på den men tycker att den är för stel för att passa mig.

 • A Olof

  Jag vill inte kalla.mig ”fanboy” även om jag tidigare var lojal till SonyEricsson. För skilde
  Tilverkarnas OS om mqn hittade ngt som man var trygg i. Jag gillad även när.de gick wmot strömmen med sina ”mini” lurar när skärmarna blev allt större. Felet var att SE hade svårt att leverera kvalite och uppdateringar som lovat. Olika buggar duggade tätt… när jag i min rillslut skapande bitterhet läste om Samsung g2, på denna sida fakriskt började jag ifrågasätta Se och de andra stora aktörena på marknaden. Min erfarenhet från tidogare lurar var Sam, LG mfl stit produkter. De lovade tex mp3 uppspelning med hörlurar som höll superduper kvalite… Men internminnet var begränsat till 10mb… Men idag kan jag säga att jag älskar Sams mobiler. HTC är inte illa heller…

 • Eliassheikh

  För mig är det viktigaste Android. Annars kan jag tänka mig vilket märke som helst.

 • Patrik Liind

  Känner att inget märke förtjänar någon form av dykning, förvisso är jag lite svag för nexus. Sålänge det är Android i en vettig förpackning så flyter det min båt.

 • Jan Hemphälä

  Kör på Android. ”Lurade” på min fru en iphone på dagen de kom till Sverige men trots att jag gillar enkelheten vill jag kunna kustomisera gränssnittet. Älskar widgets! Sen så är jag gammal Ericssonanställd och så länge Sony gör tillräckligt bra telefoner är det de som gäller. Läser mycket på skärmen och då är ju Xperia S perfekt och tom bättre än SIII. Vad gäller surfplatta blir det nog Nexus 7. Sony har ingen bra mindre. Vad gäller större surfplatta ligger ipad i förarsätet när det blir en sån investering. Bla beroende på frugans iphone…

 • Det är svårt att inte vara märkestrogen när konkurrenterna inte erbjuder nånting bättre. Jag gick från ”vanlig telefon”, till ios (via min ipod touch) och blev sedan frälst då upplevelsen från den var så grym jämnfört med min SE K800i. När det var dags att köpa en ny lur, så villee jagg kolla upp miina alternativ innan jag la fllera tusen kronor på den. Då blev jag mer lockad över Sgs2’an än en iFåne.

  Jag kan inte påstå att jag ändrat mitt beslut sen dess. Android har allt jag vill ha, medans ios inte tilltalar mig alls i dagsläget. När det var dags att förnya sig så blev det en Note2. Jag kan säga att jag kollade upp andra alternativ för att uppleva ett nytt gränssnitt med annan tillverkares telefon, men även denna gång, så kände jag att denna tilltalade mig mest.

  så nu har det blivit två smartphones från Galaxy-serien från samsung + en Galaxy tab2 10.1.

 • Monkie79

  Skrev mja då jag tänkte byta märke nu. Har haft HTC Hero och nu HTC Desire HD (bästa telefonen jag haft tror jag, rootad förstås med jelly Bean) men nu blir det nog en Asus padfone 2.

 • Jonas Svensson

  Att växla språk med ett kick går på både Samsungs tangentbord och det inbyggda i Android. Ännu bättre är SwiftKey X där den byter språk automatiskt beroende på vilket språk man skriver.

  Att texten auto-wrappas är en funktion i android-webbläsaren. HTC har ingen egen webbläsare. Att flytta markören med piltangenterna är däremot unikt.

 • jag har haft 3 HTC’s, två android och en windows, innan det var jag trogen till SonyEricsson (innan smartphones) – men nu sneglar jag på en Asus Padfone2 eller en Nexus. svar: mja

 • Gissadetdu

  Säg för Guds skull att det är en gnuggis… :/

 • gäst

  I 13 köpte jag bara Ericsson/ Sony Ericsson. Det var bra kvalitet på dem och jag fick något som jag kände mig bekant med, men nu när Sony verkar tillverka riktigt usla telefoner och alla andra tillverkar bjässe telefoner blir det troligast en iphone nästa år.

 • Sgt_Stinger

  Jag valde mja, eftersom mina tidigare erfarenheter av ett märke spelar in vid ett nytt köp. T. ex. är jag tveksam till att köpa en LG, eftersom jag har dåliga tidigare erfarenheter av dem, medans jag å andra sidan kan tänka mig både en HTC, Sony eller Samsung, eftersom jag har tidigare goda erfarenheter med dem.

 • Lindman77

  HTC (DHD)->Samsung (SGS3)->LG (Nexus4). Alltså den bästa på markanden.

 • Mr JL

  I sina tankar tänker man att man vill ha av det bästa. De dyraste, ledande företagen borde väl vara det oftast det bästa? Man vill ju inte något ska paja.

  Alla vet ju Samsung ligger mycket väl till, Sony, HTC..Jag står just nu inför just detta dilemma ämnet handlar om, ska jag våga köpa Nexus4 av LG (Hallå, LG lixm?) – min förra mobiltelefon (Samsung Galaxy S) har totalt givit sig och har en samtalstid på 16 minuter innan den dör (batteriet som är dött? lade in froyo stock på den bl.a för hoppas om lösning, kernel mm).Jag ska in till Göteborg ikväll och under min färd har jag tänkt känna hur Note2 känns, den verkar väldigt given, bra färg, batteri, inga stora klagomål som LG’s värmetemperaturer som jag läste på swedroid och en till sida här om dagen? Note2 är äldigt väldigt stor dock.
  ”2gb ram känns som något måste för framtida bruk” och i Sverige hittar man inte för många telefoner med just 2 gb ram..

 • Johan

  JAg köper den gärna av dig billigt. ;)

 • Markus Folkesson

  Har en Samsung och grejen är att när det kommer till att leverera bra telefoner till bra priser ligger Samsung väldigt bra till. Ett annat märke som för all del legat bra till där är Sony (-Ericsson) men har haft dem tidigare och litar inte på deras kvalité. 

  Att hålla sig till ett märke innebär dock inte att man måste vara en fanboy som inte accepterar kritik av det egna märket… Det sista är bara dumt om ni frågar mig.

 • Jag har haft två HTC:er hittills och skaffade den andra, nuvarande, av märkestrogenhet. Dock väntar jag på en Nexus 4 just nu, jag hoppas kunna få den innan jul.

  Detta dels på grund av en liten, inte stor, besvikelse på HTC och dels på grund av att jag numera hellre är trogen Nexus-varumärket än HTC.

 • bobbeyblade

  Nej inte märkesfanboi, kanske lite Android fanatic men skulle kunna byta OS om ett bättre alternativ dyker upp, det handlar för mig om att skapa ”MIN” mobil snarare än att den ska ha ett standardiserat utseende ”som funkar”. Har provat polarna och flickvännens iPhone och blir inte klok på dem, samma med Mac.

  ”Se det funkar ju, är så lätt, Steve Jobs är gud” osv biter inte på mig helt enkelt.

 • Ludvig Lundmark

  Jag skulle inte säga att att jag föredrar en speciell tillverkare, så länge mobilen är bra och det är en Android mobil så är jag glad!

 • Karin

  Har kört en Galaxy S som fungerar utmärkt idag och rullar på med Android 4.2, en riktigt bra mobil med andra ord. Men nu har jag en Galaxy S3 som är ett skämt när det gäller roms då Samsung inte släppt källkoden till Exynos 4. Vi får hoppas att de släpper den nu i december som de säger men de har trollat mycket innan och släppt värdelösa saker vilket har fått mig att tappa förtroendet för Samsung. Tvingas köra en moddad stockrom då AOKP laggar för mycket, samma med CM10, CM10.1 finns inte ens till S3.
  Detta är min sista Samsung om inte nästa Samsung är en Nexus. Blir bara Nexus för mig i framtiden så man vet att man kan få en stabil och bra rom som man är nöjd med och inte Samsung bloatade skit.

  Synd att Samsung inte bryr sig om den lilla skaran som faktiskt vill göra sin telefon bättre genom att använda annan mjukvara än den skit som Sampung ger oss.

  Håller med om att Sony’s launcher är ett skämt. Farsan har en highend Sony från 2011 och launchern är seg och laggig och då är den fabriksåterställd samt att han inte har installerat några appar då han bara använder den för att ringa med och skicka några sms. Och ja det är självklart något fel på hans telefon så ni slipper säga att det är fel på hans telefon för att ”skydda” Sony.

 • Jonas

  Alltid SAAB!

 • Amanda

  Mja, till viss del.

  Jag vet vilka tillverkare jag absolut inte kommer köpa något av och jämför sedan de resterande för att hitta vad som passar mig bäst. Dock verkar aldrig någon tillverkare utom Sony/SE komma i närheten av vad jag vill ha vilket har gjort att jag använt deras produkter mest. 

  Dock om det kommer släppas en Nokia med Sailfish… you never know ;).

 • Jerry Berglund

  Valde Mja, till viss del, eftersom jag just nu är lite åt vara märkeslojal. Men jag köper inte en lur just för att den har t ex android, utan för just märket. Jag har testat andra märken som NOKIA, Motorola, LG men alltid återvänt till just Ericsson, Sony Ericsson och nu SONY (efter 2012 alltså. Sony innan Sony Ericsson var inget att hänga upp i granen) just för att jag har trivts hos dem. Trots att jag fått tag på många måndags ex hos detta företag. Men visst har jag förståt suget för Samsung och HTC lurar, och kan tänka mig köpa en sådan, om de hade skippat sitt gränssnitt. För det är där magin ligger tycker ja. Jag gillar att SONY lurar känns just som Ericsson, och fortfarande gör. Men jag är inte blind, och kan tänka mig testa andra märken. Motorola A1000 var en lur som jag verkligen gillade (Men hade samma gränssnitt som SONY ERICSSON lurar) Jag gillade till viss del även LG Viewty, iallafall till sin början innan jag upptäckte att den var inte lika najs som en SONY ERICSSON lur. Glömde. Jag väljer inte lur efter specs alltid, utan efter gränssnitt och känsla. Och där har alltid Ericsson, Sony Ericsson/SONY legat överst för mig. Samsung nya touchwiz version är hyfsat bra annars som just nu har ett gränssnitt som ligger nära SONY’s tycker ja.

 • ismaskin

  Sticker ut hakan och säger att alla är fanboys. Så länge en dyr smartphone inte är något livsnödvändigt måste man motivera sitt dyra köp för sig själv för att inte bli galen. Därför känns valet man gjorde det mest ”rationella” och alla andra är dumma som köper något annat, för inte köper man något dåligt själv inte?.

  För mig är det numera Apple som får mina pengar efter att ha varit och nafsat på HTC och senast Samsung.

 • Anton B

  Mja, till viss del.

  Det finns vissa tillverkare som jag är lite skeptisk till och vissa som jag vet levererar bra grejer i de flesta fall. Men Jag tittar alltid genom olika recensioner, användarupplevelser etc för att skapa mig en uppfattning om olika produkter. Jag är inte rädd för att bli motbevisad men då ska det finnas grund för den andra partens resonemang. Men så länge produkten levererar utefter mina krav till en rimlig prislapp så är jag alltid öppen för ett köp.

 • Perra

  tilll viss del, har ju samsusng skärmar till datorn hemma, samsung led 3d tv, – men kommer dock antagligen inte köpa samsung som nästa telefon , har avverkat en Galaxy s II , Galaxy Note och en Galaxy Nexus senaste året, vilket innebar att jag övergår till NEXUS enheter framöver för den sköna känslan de bjuder på. 

  Köpte en Nexus 7:a sjukt nöjd, så väntar med spänning på nästa nexus telefon som förhoppningsvis har LTE , Galaxy Nexusen duger ett år till, bytte även ut samsungs smart-tv funktion mot en raspberry pi, så lutar åt det kommer stå NEXUS / GOOGLE på allt här hemma inom 5 år ;)

 • Glst

  Bra svar! Tummen upp!

  Ser produkten bra ut så kommer jag köpa den, oavsett om det är från LG eller Apple. Har dock ännu inte gillat någon ios produkt så valet har fallit på Android. Nu är det dessutom svårt att byta, då måste man börja om och köpa appar osv…

  Apple gör däremot riktigt bra produkter!

 • Björn Danielsson

  Har vart trogen Sony Ericsson/Sony sedan 2004. Hunnit med 11 st mobiler sedan dess. Men nu har jag tröttnat på segheten hos Sony. Har inte varit helt nöjd sedan de gick in i androidvärlden. Haft X10, Arc, och Xperia S och blivit mer och mer missnöjd för var och en. Alltid fått nya androidversioner sent, skal som bara spricker som med Arc och hopplösa touchknappar på Xperia S t.ex. Dessutom snålt med internt lagringsutrymme förrutom Xperia S då. Nu tröttnade jag för en månad sedan och köpte en Samsung Galaxy S3. Skillnaden är som natt och dag. Jelly bean fick jag 2 dagar efter jag fick den och funkar bra. Till Xperia S spås den komma först i februari nästa år… Ingen jättebig deal men alltid kul att ha det senaste som går att få när man ändå köpt en toppskiktsmobil.

 • Mattias

  Jo, jag föredrar android som OS, men det har jag anledbingar till. Inget fanvoyande här :) Jag gillar omväxling, så att ha en telefon som flr det första ser ut precis som alla amdras, och sen inte går att ändra någonting på, är inte ett alternativ.

  Nästa telefon blir nog en LG. Antingen nexus 4 eller optimus g när den kommer, bara för att den är så snygg :) men det kan lika gärna bli en htc eller vad som helst annat. Antagligen inte samsung dock. Deras enda topp-telefon atm är galaxy s3, och den är för vanlig för mig :) gillar inte designen så mycket heller.

 • Jerry Berglund

  Nja, vet att Sony Ericsson körde något liknande i Android 1.6 när det begavs sig. Men nu kanske de är unika. :-)

 • Sdrfs

  Mac som bärbar, pc stationär och android för lur

 • Funkar bra!

  Stämmer inte med det du sa om kamera och appar, har 8 sidor appar i luren o den flyter på lika bra, det med widgets har ju att göra med arbetsminnet, inte konstigt att alla telefoner blir lite slöa när dom ska hämta senaste info, om den inte gör det i förväg, kameran är ju fantastisk i dagsljus slår det mesta o bästa, skulle inte vilja ta kort med något annat i dunklare ljus heller. Appar som fungerar klockrent på sonys mobiler, fungerar inte på samsungs hur kommer det sig? Är nöjd med min Xperia S förutom det med touchknapparna nederst.

 • Jerry Berglund

  Nä, faktiskt inte. Jag tror ärligen att vi inte är lika hemska som iphoneägare. Jag ser inte ner på någon som väljer andra märken med Windowsphone eller ens iOS. Det jag däremot ogillar är när vissa iPhoneägare hårdnackat försöker få mig att ogilla mitt val av telefon. Jag får hela tiden försvara att jag har valt en androidlur. Själv har jag t o m rekommenderat lurar till folk utan tanke på OS i luren. Så tror att många av oss android ägare är helt klart märkeslojala, men ändå inte. Vi är demokratiska och anser att folk får välja va de vill, men vi är inte dumma. Och försvara såklart vårat egna val om man blir påhoppad. Jag är väldigt ofta inte den som börjar ett flamewar som sagt, utan jag känner mig tvingad att försvara mig.

 • Jerry Berglund

  Dåligt med uppdateringar? Sony har ju släppt massor på sista tiden? Förstår inte vad den tron kommer ifrån. Sony Ericsson och Sony har lämnat 2010 bakom sig och släpper faktiskt relativt frekvent buggfixar och uppdateringar till sina lurar. 2011 års lurar har fått ett antal t ex… även lurarna 2012. Xperia S däremot har fått inte lika många (i Sverige alltså men utomlands har det dykt upp ett antal) Men sedan hoppas jag förstås att du trivs hos Samsung. De gör ju bra grejer de också. Sony Xperia Tablet platta har fixats till och den är tät igen. Sådant som händer. 

 • Glj

  Antingen många lögnare som röstar eller så röstar inte fanbojsen alls, för gud i himmelen vad det här forumet är överfullt av kids som kissar på sig av skräck när någon inte höjer just deras val till skyarna. Det handlar väl mest bara om ungdomlig osäkerhet och rädsla för att inte tillhöra den populära klicken.

  Själv kör jag mest bara Sony nu, men det beror nog mest på att jag hellre handlar ‘lokalt’, dvs jag gynnar oändligt mycket hellre Lund och Sverige än en sweatshop i Korea. Gudarna ska veta att det finns en hel del att reta sig på i deras produkter, och deras QA är inte alls så bra som man borde kunna förvänta sig av svenskar, men å andra sidan så är inte andra tillverkare bättre. Bara att gå in i forumets tillverkarkategorier (där man dessutom slipper fanboyismen) och läsa om vilka problem det finns med alla märken. Så, så länge jag inte får bättre kvalitet nån annanstans så fortsätter jag nog handla ‘svenskt’.

 • Peter Jönsson

  Hade en Iphone ett tag…men dom är så satans tråkiga…Sterila och färglösa..

  Bytte till Android. först en Samsung galaxy S2 sen en HTC One X.

 • Johan_m

  Är droid trogen, ej tillverkare

 • dz321

  Tror det finns få fanboys av specifika märken.

  Däremot märker man en tydlig fanboyism kring Android som OS på forumet i vissa fall. Att ta upp saker som att Android fortfarande inte riktigt flyter på ordentligt på nya och dyra toppmodeller är sällan särskilt populärt. :)

  Fanboyism av alla slag är öht irriterande då det gör att diskussioner lätt kan komma att hålla en lägre nivå.

 • Marcus

  Kommer försöka hålla mig till Samsung då deras service är bland den bästa jag någonsin stött på. Synd när man som jag föredrar Nexus-enheter…

 • dz321

  Du hann före, håller med. :)

 • Bara det är Android så är jag nöjd, vill ha många funktioner, vilket jag inte får hos iOS.

 • DND

  Ägt en HTC, ZTE och Samsung, så inte direkt märkestrogen dock alltid Andriod trogen. 

 • uno

  Ja, jag vet vad jag vill ha, och det är senaste versionen av vanilla Android så ofta som möjligt. För närvarande är det Google som kan leverera detta med sina Nexus modeller, oavsett vem som står för den faktiskta tillverkningen.

 • pacman_42

  Jo tack, jag är märkestrogen. Så länge det är en GooGle/Nexus så är jag nöjd.

 • DND

  Andriod = Android 
  *doh*

 • Wspower

  Till viss del, det ska vara Android och inget äppelskit.. Hade desire tidigare men bytte över till Samsung s3 och det var bland det bästa jag gjort i telefonväg! Aldrig mer HTC, snåla och sega med uppdateringar, framförallt sega…

 • Hasse Gillberg

  Pendlat mellan htc,sony och samsung..Som sagt bara det är android som driver luren så bryr jag mig inte så mycket om märket

 • RomertL

  Hårdvar: nej. Mjukvara: har nog en bias för de flesta av Googles produkter, inte bara Android. Så har Google en produkt kanske man inte alltid ger konkurrenter chansen. Däremot däremot försvarar och rationalisera jag inte bort misstag som Google gör, enligt mig lite av definitionen av en fanboy.

 • Amel_hadzic

  Till en viss del. Finns mobil märken som det aldrig skulle falla mig in i att köpa. Det finns bara två märken för mig.

 • Hasse

  Så länge de e android och inte något skumt som typ motorola

 • Fred .

  Nej, det är bara puckade fanboys som är märkestrogna.
  Min lojalitet är till öppenhet.

 • Marcus Wallin

  Dumt att slentrianmässigt kalla det för fanboybeende. Värderationalitet, målrationalitet och känslorationalitet (som inte är vidare rationellt och det som mest kan kallas fanboyism) är väl det som kan förklara vissa konsumentbeteenden. De flesta hävdar nog målrationalitet, ett syfte bakom att välja vissa märken. Människor tycker om mönster och vanor, men vill samtidigt ha lite utmaning i sin tillvaro: rationalitet + vanor + utmaninger innebär ofta att man väljer samma tillverkare eller samma ekosystem, men väljer så klart en nyare, effektivare version av operativsystemet med nya funktioner. Detta fyller alla aspekter, och det är således onödigt att byta tillverkare

 • Marcus Wallin

  det roliga med Motorola i sammanhanget tillverkare är att i princip alla konsumenter som tillfrågas om vad de vill ha i en telefon, säger att de vill ha större batteri och bättre byggkvalité. Motorola är den enda tillverkare som faktiskt tillhandahåller just det – MAXX, gorillaglas, kevlar, plaskmotståndiga telefoner etc. ändå har de lyckats få konsumenter som aldrig använt deras telefoner (säger inte att du inte gjort det) mot sig. icke-rationella reaktioner mot Motorola baserat på vad…. andras erfarenheter?

  kan vi få en förklaring till varför motorola är ”skumt”? Sena uppdateringar?

 • mattias

  Köper alltid android. 
  Men sitter här på en macbook. 

  Så jag är lite sneaky ;P

 • Christoffer Wassberg

  Kan inte kalla mig själv för märkestrogen – jag har bara smak för bra kvalité och den fronten är Sony / Sony Ericsson och Samsungs starka sida (ja, jag äger en Xperia Arc S och en S3:a så vet vad jag pratar om..)!

 • Hugo

  Sitter här med en iPhone som fått mej att HELT tappa förtroendet från apple. Nästa gång blir det nog en nexus, även om jag aldrig ägt en nexus tycker jag vanilla android verkar bäst.

 • Tim

  Jag har en förkärlek till HTC, och tror att det grundar sig i Sense och deras byggkvalitet som passar mig perfekt. Men jag skulle inte kalla mig HTC-fanboy. Är grymt intresserad av S Note 2, och även kanske en Asus PadFone 2 eller en Nexus. Men känns nå naken och avskalat när jag använder vanilla eller något annat gränssnitt.

  Men sedan lider min One X av en hel del tråkheter med. HTC hjälper inte direkt communityn och låser mobilen så att S-Off nästan blir en omöjlighet. Och så har den inte den bästa batteritiden heller. Det är nog det jag kan klaga på faktiskt. De har alltid varit snabba med uppdateringar känns det som, lite synd att JB får vänta nu bara.

 • SKF

  Valde mja… Man kan säga att jag är en trogen android användare, kan kalla mig fanboy ifall det låter bättre. Vad gäller märke på mobil så kvittar det, det som får mig för tillfället blir det. Tex hade HTC Legend och HTC Desire S. Sen gick jag över till S2 och sen till S3. Gillar mer HTC’s sense men samtidigt kör jag Go EX loader på alla så det kvittar. Hoppas på att köpa en Sony ifall dom kommer med något som drar mig. Varför android ? För att den är mest öppen o kunna göra det man vill, ändra i systemet, köra appar utanför market(play) osv.

 • Erikkallman

  Har både iphone 5 och en asus padfone så nej. Däremot så skulle jag aldrig köpa en samsung för att jag tycker att de kopierar andras design och att de försöker lura sina egna kunder (tex samsung s3 mini)

 • Tsukasa-san

  Jag svarade ”Mja, till viss del”.

  Jag brukar oftast välja den mobil som uppfyller mina behov men märket är mest något som indikerar om tillverkaren gör kvalitativa mobiler.

  Min första Android mobil är ett tydligt exempel på det. Jag köpte en LG Optimus 2X, till stor del för att den uppfyllde mina behov rent tekniskt. Jag var dock lite tveksam då om den höll hög kvalité då LG har ett rykte att vara lite sämre på den punkten. Det visade sig snabbt att detta rykte kan stämma då jag upplevde den mobilen som låg kvalitativ. Jag sålde den och bestämde mig för att satsa på ett säkert kort, en Samsung Galaxy S2. Den mobilen har ett bra rykte att vara bra och den uppfyllde mina behov på den tekniska biten.

  Så som sagt, jag välja den mobil som uppfyller mina behov men märket är för mig något som bara indikerar om tillverkaren gör kvalitativa mobiler.

 • PowerFluffy

  Min kravlista / ej förhandlingsbart :
  Ingen låst bootloader
  Sdkort / hejdå nexus :/
  Top of the line prestanda
  Bra batteritid / minst en dag tung användning
  Bra skärm, ej mindre än 4″ lcd/amoled osv..
  Bytbart batteri / hejdå alla htc :)
  Ui/märke spelar ingen roll

  Varför blir det alltid samsung varje år? Kom igen nu alla övriga!

 • Jeo

  Många tack!

 • Max

  har ägt en iphone 3gs, en htc desire hd, samsung galaxy s2, lumia 800 och nu slutligen en galaxy nexus, i den ordningen. kommer nog aldrig välja en android telefon igen som inte är en nexus, så nöjd som jag är med den jag har nu kommer det krävas mycket innan jag ens överväger någon annan typ av mobil. Faktum är att jag köpt en Nexus 7 av just den anledningen och det är samma sak där. Vanilla android är en fröjd att använda, minimalistiskt och enkelt med snabba uppdateringar. 

  Har dock sneglat lite på Lumia 920 och dom andra Windows 8 lurarna som börjat dyka upp, då jag använder Win 8 på datorn och tycker att det verkar vara ett mycket genomtänkt system. Har dock investerat mycket i Googles tjänster (Gmail, Drive, Calender, Google Play osv) så ett byte känns idag opraktiskt.

  Så i dagsläget känner jag inte att jag har något som helst behov av att byta, men jag kommer hålla ett öga på Windows Phone 8’s :)

 • Tobias Johansson

  Jag är helt på din sida, (förutom Win phones)… Nexus for ever…

 • nickewi

  Jag fyllde i nej men det är ju inte hela sanningen egentligen. Till telefoner så kommer jag alltid välja android, enbart för flexibiliteten. Vill att saker ska se ut på ett visst sätt och att man kan använda sig av widgets osv. Använder telefonen till mycket så varje hemskärm är anpassat till visst tillfälle som skolan, räkningar, kommunikation(facebook, instagram, google+ forum mm) och spel/nöje.. Detta hade jag inte kunnat göra på samma sätt genom någon annan plattform. Sen gällande datorer så hade jag aldrig kunnat tänka mig något annat än apple just för att den är så enkel och logisk. Skulle jag skaffa surfplatta så hade jag valt apple av samma anledning. Men när jag köper telefon så kollar jag bara vilket som har just det jag saknat i tidigare telefoner och väljer efter vad som passar bäst just då, vet ju att oavsett så kommer den jag väljer vara bättre än den jag köpte 2 år tidigare. Gick från iphone 3gs till sgs2 för att den va oanpassningsbar, låst och för enkel sen även att storleken på skärmen va för liten. Nu när jag haft sgs2 så känner jag att vanilla android passa mig bäst då jag hatar alla samsung, htc och lg appar och skit dom lägger på då jag ändå aldrig använder det, sen saknar jag större skärm och inte en lätt och plastig telefon, tyckte att tyngden på iphone 3gs va bättre då det ingav en viss känsla av kvalite medans sgs känns som en ”tjock” plastbit. Sen gillar jag inte att vänta på senaste uppdateringarna från google utan man ska behöva roota och lägga in costum vilket är en risk i sig. 
  Vill bara kommentera de alla klagar på gällande nexus 4 och att det är LG som är boven i dramat om värme problem. Men det ända ni kan beskylla LG för är att dom valt glas som lätt går sönder. Att den blir varm är snarare qualcomms fel och google som inte anpassar mjukvaran. Tidigare problem som LG tidigare har haft är ju inte hårdvaran i sig som varit dålig, det är ju att dom har gett sig på mjukvaran och klantat sig ordentligt, kvaliten på hårdvaran har snarare varit riktigt bra! Förutom skärmen på optimus x2.. Dom har varit snabba ut med senaste hårdvaran och så vitt jag vet så har bygget i sig varit riktigt bra (baserat på vad vänner som ägt LG produkter har sagt) men mjukvaran varit katastrof. Så nu när LG inte har med mjukvaran att göra så tror jag att det kan bli sjukt bra.. längtar ihjäl mig efter min N4 utan minsta oro för värme problem eller andra saker..

 • Stefan1987

  Min första Android telefon var en HTC Desire HD köpte den drygt fär 4000:- och sålde den en månad senare. Nästa telefon blev en Sony Ericsson Xperia Arc, för jag hade haft telefoner från SE innan och visste att dom var schyssta men visste inte hur det var med ett annat operativsystem i. Köpte den mest för jag tyckte om designen. Internetminnet var dock värdelöst på (300 MB), även om jag hade plats för minneskort så kunde inte alla appar flyttas över. Så köpte jag min Galaxy Nexus i somras! Sjukt nöjd med den, stannar nog kvar hos Nexus-serien!

 • Micke

  Jag föredrar helt klart vissa märken men det är inte så jag ”måste” ha just dom. Däremot brukar jag alltid tala väl om just min favoriter om ämnet kommer upp. Sen är jag ju inte bättre eller sämre än att jag kan revidera mina åsikter om det visar sig att en tidigare favorit har blivit kass, eller vice versa för den delen.

 • Är helt google- frälst, har svårt att använda något annat mobil os även om jag skulle hellre använda windows då jag gör det på mina andra enheter. Men kör Nexus då jag även vill ha senaste mjukvaran.

 • Albin

  Har blivit 2 HTC-mobiler på rad, som många köpte jag en HTC Desire när den släpptes och bytte till en HTC One X som kom nästan exakt 2 år efteråt. Nästa mobil blir inte nödvändigtvis en HTC utan gärna en Nexus eller Samsung.

 • Toha

  Började min android resa med HTC Desire. Hadde på den tiden ögonen offta på Samsung Galaxy men ångrade alldrig min Desire (min första kärlek hahaha). Sedan bytte jag upp mig till LG O2X som snabbt byttes ut till Samsung GS2. Har dock hela tiden gillat SonyEricsson design men tyckte deras hårdvara och använndar upplevelse hela tiden var ett steg efter dom andra. Nästa mobil blir helt klart en Nexus då jag nu vill ha en ren android och installera det jag vill….men hoppar över det LG levererar!

 • Sami_M

  Jag behöver inte vara rädd för att spilla något på den eller tappa den i en pöl osv + den går att använda om man är ute i regnet :P Känner mig helt enkelt mycket säkrare med en vatten/stöttålig telefon

 • Sami_M

  tror jag inte ;P riktiga prylnördar. jag känner en kille som har en Xboxkontroll på armen :D

 • Gäst

  Mjaa till viss del, köper inte Apple av principsak.

 • Har ingen given favorit, men däremot märken jag aldrig skulle betala pengar för.

 • magnus78

  Nej, jag läser på och kollar vilken telefon som verkar uppfylla mina prioriteringar för stunden. Jag har haft lurar från Nokia, Sony Ericsson, Apple och just nu HTC (första Androidluren). Kan även tänka mig att byta till Windows Phone om det verkar passa mig bättre framöver :)

  Är dock väldigt tveksam till att det blir något från Apple pga dåliga erfarenheter av kvalité och dessutom beter sig företaget som första klassens skitstövel.

 • Vilka kopierar dem med Galaxy S3 Mini?

 • Samuel

  Köper inte Apple eftersom jag inte fastnat för deras OS…

  Och även om jag gillat deras OS känns det inte så bra att köpa samma komponenter i lyxförpackning för dubbla priset…

  Jag kör Windows för jag är ”van” vid det antar jag.Och jag kör Android för jag älskar att kunna ”customiza” och testa olika ROM:s.

  Sen om det blir Samsung, HTC eller nåt annat beror helt på vilken som verkar grymmast när det är dags att köpa nytt. Ska testa Windows Mobile nån dag, men det känns som det ligger närme iOS än Android faktiskt. ”Retard proof” på nåt sätt.

 • Patrik Lind

  han menar med lura än kopiera på den punkten. S3 mini kan man tycka borde ha samma prestanda. Men så är inte fallet.

 • olle

  Smartmobilerna började med första iPhonen till 3G, provade HTC Hero och var missnöjd med byggkvaliten. Gick tillbaka till 3GS och hade den i några månader. Köpte 4an vid lanseringen, den hade jag knappt 1år tills ag kände på en SGS2a.
  Har en SGS3a för tillfället och är förbannat nöjd!
  När det gäller Android så är jag Samsung trogen, till iOS finns bara en tillverkare :)
  HTC blir det förmodligen aldrig mer!

 • Glenn

  Jag följde såklart Nokiavågen på 90-talet och stöttade sen länge lite så där lagom lokalpatriotiskt SE (största marknaderna var Sverige och Sydkorea så länge företagen samarbetade, har jag för mig?). Ville ha Android senast och valet föll på LG. #aldrigmerLG är en lärdom så god som någon. Nästa vår är det byte igen och då väljer jag det märke och den modell som tillsammans tilltalar mig mest givet att det är en Android.

 • Aa

  Alltid varit svag för HTC och deras Sense gränssnitt, första Android luren var en Desire Z, kör One X nu och är helnöjd med den. Så länge HTC gör schyssta lurar har jag ingen anledning att byta.

 • Marcelo Paullo93

  Har haft Nokia, iphone och samsung. Samsung har jag fastnat på. (nexsus och S3)

 • Shieldfire

  Inte så att jag alltid köper att ett visst märke – snarare så att jag INTE köper av ett visst märke. I detta fall Apple och deras fascistoida ideologi, och LG vars prylar jag är allergisk mot efter det att i stort sett allt jag köpt av dem har pajat efter kort tid.

 • Bob

  mja: jag köper nexus.

 • Magnus

  Att köpa ”nexus” är ju själva definitionen på att inte var märkestrogen. Lite som att vara ateist.
  Google väljer ju avsiktligt olika tillverkare för sina Nexus-releaser och vill ha en så generell upplevelse som möjligt.

 • John Svensson

  Jag var med från början och har haft det mesta. Samsung har dock övertygat enormt de senaste åren, så numera kollar jag med dem först. Just nu har det ett mycket spännande SoC på gång, som förmodligen kommer ge dem ett enormt försprång. (SGS4)

 • hawk

  Kan inte hålla med. Nexus är ett varumärke i sig som utöver namnet har vissa kvaliteter förknippade med sig, även om det inte är knutet till en specifik tillverkare.

  ”Definitionen” på att inte vara märkestrogen vore ju i så fall snarare att bara välja en lur lite hur som helst baserat på pris/prestanda.

 • Kreth

  Låt oss se min märkeshistorik

  Ericsson GH198
  Ericsson GH688
  Asiatiskt märke (kan fan inte komma ihåg vilken)
  Samsung SGH C100
  Sony Ericsson föregångaren till z610i
  Sony Ericsson z610i
  Sony Ericsson xperia x10 mini pro
  HTC Desire Z
  Samsung S3

  Jag gillade ericssons mobiler men nu så bryr jag mig inte så mycket om märke längre

 • Joppe

  Inte märkestrogen, men jag går inte heller bara på vad som ger mest för pengarna utan vad som passar mig bäst. Vad som ger mig bäst för pengarna helt enkelt.

 • Adde83

  Inte det minsta, jag köper det jag anser vara det bästa för tillfället… Gått ifrån Nokia, till iPhone till HTC till Samsung…

  Genom åren har dessa passerat (vad jag kan komma ihåg :p)
  Philips Fizz (platt och tjock)
  Ericsson 337 (Kunde inte skicka sms, väldigt hett)
  Ericsson 628
  Ericsson 688
  Nokia 3210
  Nokia 3330
  Nån värdelös Siemens lur
  Ericsson T68
  Ericsson T68i
  Sony Ericsson T630
  Sony Ericsson K550
  Nokia slide-modell av 3G nånting (Höll inte länge)
  Nokia 6300 (den i aluminium)
  iPhone 3G
  HTC Sensation
  Samsung Note II

 • Urk

  Instämmer till fullo. Framförallt med tanke på att googlefanatismen är total hos många här.

  Själv tycker jag om den relativa öppenheten i Android Alliance, men önskar jag slapp spionerandet från Reklambolaget, plus de stora nackdelarna med plattform och arkitektur som gör att man fortfarande med multicore gigahertzprocessorer fortfarande får sitta och vänta på saker i både telefon o platta.

  Så än har jag ingen plattform att vara trogen. Väntar på en riktig opensourcelösning med kompilerad kod och framför allt noll koppling till Reklambolaget.

 • Nokip Swe

  om 2 produkter är i stort likvärdiga så går jag på ett märke jag gillar, men är produkten från ett annat märke bättre så byter jag tvärt.

 • Inzaghi

  Har haft Ericsson, Sony Ericsson, Nokia, LG, Samsung, HTC, Iphone, Qtek (sen HTC) och en Hiphone modell för test. Nu kommer jag byta från Samsung till LG Nexus. Har också en Asus platta. Den som är bäst och billigast är ju självklart den man ska ha. Varför ta något sämre bara för att det står samma märke på den som förra.

 • Sirisylvan

  Motorola gör också mobiler med android.

 • Jan Banan

  Vem tjänar pengar på att jag är märkestrogen?
  Betalar någon mig skulle jag gärna vara det!

 • Janet Nilsson

  Japp. Nokia har jag aldrig tyckt om. Iphone har jag testat och det var det tristaste jag varit med om,hur undviker man att bara somna från den? Just nu tycker jag ASUS har bra datorer. SONY har jag alltid gillat och det står så på all annan elektronik hemma just nu. På mobilfronten har jag testat de flesta märken och gissa om jag hoppade högt när det bara blev SONY kvar och Ericsson försvann :) 

 • zaq15

  Jag betalar dig ju! Du får nästan alla mina tomburkar, frågan är vad du jag vill att ska puffa för. Vaz Lada eller Rhoca-Gil. välj själv!

 • Rebecka

  Haha åh, Nokia 3210! <3 Första mobilen och jag minns hur lyrisk jag var! :)

 • That’s me!

  Fyfan vilken hemsk tatuering.

 •  Håller med, fattar inte vad det ska föreställa?

 • Förstår inte hur man kan ha så många likvärdiga modeller. Men det räcker med att man har haft en iphone, då har man i allafall en skruv lös. :)

  Men vi alla har väl tappat någon skruv i livet… ;)

 • rx

  Lägg till:
  Vattentätt

  Så blir det Xperia V enligt dina specifikationer! :) (en sån har jag beställt)

 • Loggainmedswedroidkontot

  Jag tycker den var hyffsat lik palm pre

 • Rebecka

  De som inte har ägt iPhone är snarare mindre berättigade till att klanka ner iPhone.

 • Mobiler: Ericsson -> Sony -> Sony -> Siemens -> SonyEricsson -> SonyEricsson -> SonyEricsson -> Samsung -> Samsung.

  Känner mig mindre märkestrogen än vad ovanstående visar. :)

 • Jonte

  Märke kvittar i detta sammanhang men har aldrig sett något mindre märke som är bra. Tror alla märken inom Android har haft sämpel ”bör undvika”  
  Först var det väl samsung, senare LG, Även SE?, Nu har väl HTC haft den lite? 

 • Voi

  Svaret är egentligen nej, men jag anser att ”mest för pengarna” är lite för luddigt. Jag kommer förmodligen aldrig köra nåt annat än nexus på varken telefon eller tablet. Sen jag skaffade min nexus 7 och fick känna på ”day one” uppdatering för första gången så insåg jag det. Jag har haft htc -> lg -> huawei -> samsung på telefonfronten. Jag följer alltid hur snabba tillverkarna är på att skicka ut uppdateringar och det tog 3 månader att få JB på min S3 och samsung var således först utanför nexuslägret. Det försvarar ändå inte att det ska ta 3 månader. Jag kommer förmodligen inte byta telefon förrän nästa nexus lanseras, och är den en riktig besvikelse så kan det bli vilket märke som helst, men då kommer det va dom som vid tillfället har skött uppdateringarna bäst. Just nu är det samsung.

  edit: Jag vill också tillägga, eftersom jag såg någon annan ha gjort det, att jag aldrig någonsin i mitt liv skulle köpa en appleprodukt av principiella och etiska skäl. Jag är en ganska hardcore idealist och apple står för allt jag inte står för. Teknikbranschens Shell.

 • Robin

  Och tvärtom.

 • Kroon

  Nokia 5110 -> Sony Ericsson z1010 -> Sony Ericsson k800i -> Sony Ericsson c300? -> 3GS -> Samsung galaxy note II. Alla utan nokian är med Tre abonnemang och förnyande med ny tele varannat år.

 • brage

  Jag får erkänna att jag gärna stannar kvar på märket jag har för tillfället eller väljer ett jag har goda erfarenheter utav sen tidigare, om den nuvarande luren skulle va kass.
  Tester av mobiler har ju visat sig några gånger att de prisar en viss telefon som efter några månader på marknaden visat sig vara skit så de vågar jag inte riktigt gå på heller.

 • SP

  Jag köper bara android telefoner. Har aldrig haft något annat men jag är tvärsäker på att alla dom har något annat, speciellt aJphöne, är efterblivna.
  Haha maps och dyrt och sånt. Hade handlat min mat på play store om jag hade kunnat.

 • Loggainmedswedroidkontot

  Jo det finns många system som används för att försöka få dig som kund att handla på samma ställe/samma grejer. Exempelvis om du köper en skrivare förhindras du att köpa piratbläck, och måste köpa orginal. Har du ett ICA-kundkort får du bonus ju mer du handlar på just ICA, eller liknande med coop. Det går inte att föra över apps från ett androidkonto till ioskonto (vad jag vet), därför blir du på ett sätt hindrad att byta till ios eller windows phone om du har lagt 2000 kronor på play store

 • Com

  Bara nexus

 • janbanan

  Men det är ju apptillverkaren som hindrar dig. De har dina uppgifter och låter dig inte köra mer än en plattform! Har inget med windows eller android att göra då de bara förmedlar köpet.
  Sedan får du samma bonus på coop. Medan willys tar mindre betalt från början.
  Alla vill ju vinna dig som kund, men att låsa systemet med både tillbehör och program är rätt nesligt.

 • vulfgar

   Det var huvet på spiken ”bäst för pengarna”! Håller med helt o hållet.

 • joje67

  Mest för pengarna gäller men oxå med backspegeln i åtanke vad gäller märkets meritlista, fiaskon etc :-)

 • joje67

  Har själv haft flera SE, flera Nokia, Alcatel, LG (fy), Siemens och två Samsung. Kanske glömde jag några :-)

 • Spirry

  För min del är det snarare tvärtom. 
  Hittills har varje tillverkare jag valt känts som undermåttlig och blivit en ren besvikelse, vilket leder till att jag INTE väljer denna tillverkare nästa gång jag köper mobil.

 • Gavin_Gadget

  Tycker att jag alltid väljer den för tillfället bästa telefonen. Men av någon anledning sitter jag nu med min tredje samsung… SGS – SII LTE – SIII. Hmm

 • Jerry Berglund

  Hmm…. Sony Xperia V, någon? hehe. Men visst. Batteriet stämmer nog, men någon som märkt att Motorolalurarna verkligen har bättre batteritider?

 • Jerry Berglund

  Ligger något i det du säger. Alla Xperias har haft någon form av akilleshäl. X10 hade mjukvaran (kerneln) samt äldre hårdvara, men var i sig ingen dålig lur. Arc, är väl luren som klarat sig bäst tycker jag, förutom då den där jädrans plasten som är dess akilleshäl. Xperia S har ju fått mycket skit för just sina touchknappar, som många i sig missuppfattat. Nu på sista tiden har man börjat få känslan av att Sony vill glömma även Xperia S, trots att det är ett flaggskepp. Som du säger att uppdatera den nästan sist av alla, borgar ju lite för den känslan. Det har släppts ganska många uppdateringar till alla andra lurar, medans Xperia S (iallafall i Sverige) fått vara utan. Det finns fortfarande mjukvaruproblem i luren t ex. Men ringer man Sony får man kommentaren: ”Vi testade med den vi har här, och den funkar precis som den ska”. Ok… Det kan vara möjligt, men det är ju ändå hos oss som kunder, som det bör funka hos. 

 • Methroix

  Till viss del…
  Efter att ha spenderat ett par år som ÅF för hifi/hemmabio har jag svårt för bland annat LG’s produkter på den fronten, eftersom de gav oss så mycket problem. Detta är nu ett par år sedan, och LG har naturligtvis ryckt upp sig, men det är svårt att ändra en så ingrodd känsla. First impressions last?

  I övrigt är jag inte särdeles märkesbunden, utan jag försöker bilda mig en uppfattning genom recensioner, och i den mån det är möjligt genom att klämma på produkten själv.Tyvärr är det senare ytterst svårt när det kommer till high end produkter eftersom jag bor i en liten stad.

  Smart Phone eran har dominerats av Apple, eller snarare iOS, med 2 av 3 enheter. Detta på grund av ”flytet” i telefonen, det totala designspråket i OS’et samt den gedigna känslan i telefonerna.I iOS är det samma designspråk genom hela telefonen, och i mångt och mycket genom apparna, medan Android har känts mer ofärdigt med spretig designfilosofi.
  Med det sagt gillar jag båda OS lika mycket.
  iOS på grund av designen och den totala känslan av ett gediget, om än begränsat, OS.Android på grund av att jag kan få min telefon att verkligen vara min, och bete sig precis som jag vill.

  Min mobilhistorik (som jag kommer ihåg den):
  Ericsson GH628Nokia 7110

  Ericsson T65 (tyvärr inte den dyrare T68 med färgskärm)

  Ericsson T630
  Sony Ericsson W550 (åbäke)Nokia 6300 (fantastisk telefon)
  iPhone 3GHTC Desire (trevlig bekantskap, men saknar byggkvalité)iPhone 4S

  …och för att verkligen tala emot mig själv lutar det åt att nästa lur blir en LG Nexus 4…

 • Methroix

  Mjaha… 
  Det vart ju en intressant formatering av listan.

  Ericsson GH628
  Nokia 7110
  Ericsson T65
  Ericsson T630
  Sony Ericsson W550
  iPhone 3G
  HTC Desire
  iPhone 4S

 • Seade

  Tyvärr finns det bara ett företag som levererar smartphones med high-end AMOLED-skärmar…

 • Själv har jag alltid gått efter prestanda på produkten, men på något sätt känns det som att de dyraste elektronikprylarna jag har är tillverkade av Samsung (Skärm: T240, Telefon: S2, Surfplatta: Nexus 10).
  Om valet står mellan ett känt märke och ett helt okänt och båda produkterna kostar ungefär lika blir det den kända, annars spelar märket inge roll, bara funktionen uppfylls.

 • Daniel Forsberg

  Du är helt Google-frälst men skulle hellre använda Windows då du har det på andra enheter. Men du kör nexus för senaste mjukvaran.

  Om du hellre vill köra Windows i mobilen är du Google-frälst då?
  Får inte t.ex. en Nokia Lumia 920 den senaste mjukvaran?

 • Daniel Forsberg

  Ge honom ett PS3 i julklapp vet ja. :)

 • Alex

  Som frågan är formulerad så är det extremt ledande… Oformulera om ni vill ha ett resultat som är värt att analysera

 • Daniel Forsberg

  Hade du skrivit det för 1-2 år sedan så hade jag fullkomligt hållit med dig, men nuförtiden känns det tvärtom. Många som använder Android nu är riktigt hemska med att trycka ner andra OS, främst Apple då.
  Det kanske är för att de som är sådana gärna följer strömmen för att inte känna sig utanför och vill ha en tillhörighet med majoriteten, förut var ju iOS på täppan, då köpte dem det. Nu när Android är störst så köper de det.

 • MP

  Dom som går runt och skäms för sina sunkiga tribals kan iaf bli glada av att se att det finns dom som har det värre…

 • Första androidluren vart en Hero, precis när den kom, med kommentaren till leverantören, vilken av dessa två kan du leverera fortast? Vill minnas det var Samsung som förlorade det racet.

 • Sundrik

  Jag vill bara ha det senaste hela tiden utan att hålla på att roota och flasha..

  Självklart vill jag kunna göra mobilen till ”min”. Bara älskar alla widgets och live wallpapers =D
  Jag har inget annat val än Nexus i dagsläget…. När andra tillverkare börjar hänga på och släppa senaste Android, så kommer jag ha lite valmöjlighet.

 • Viktor Appelgren

  Jag började med en HTC Desire. Älskar känslan av en HTC i min hand.
  Men när jag förnyade sist så föll det på en Galaxy nexus även fast jag hatar den plastiga känslan samsung-lurar har.

  Längtar tillbaka till HTC-landet men deras lurar ”just don’t cut it” speciellt nu när dom fått för sig att tunn/litet-batteri är bra skit.

  Vill gärna ha något stabilt lite tyngre i handen.
  Bra känsla och oftas mycket bättre batteri, även om desire var ett skämt när det kom till batteriet ^_^

 • Så du har inga problem med WLAN på din Arc S? Wlanet bestämmer lite själv hur det vill fungera på min Arc S (det verkar för övrigt vara ett vanligt fel på den modellen, om man googlar lite). Det är för övrigt bara ett av felen. Jag är mycket tveksam till att köpa Sony igen.

 • Why Required

  HTC Hero: verkade vara mest bang for the buck + bäst interface osv just då. Trodde under den tiden att det garanterat skulle bli HTC även härnäst.
  Xperia Play: Mer av ett spontanköp – dags att uppgradera, men det var just spelmöjligheten (emulatorer!) som lockade. Ej imponerad av Sonys gränssnitt osv, ingen Sony härnäst.
  Galaxy Nexus: Lärt mig uppskata vanilla android samt att det numera är lika bra eller bättre än customiseringarna av tillverkarna. Mest bang for the buck.

 • Paul

  ”Mja, till viss del.” för att:
  Jag har fått för mig att Samsung har bra kvalité, gillar även at de satsar på ”egen” gpu (bra med fler på marknaden).. Har en sgs2 idag. Android istället för iPhone för att jag vill stödja linux före iOS.

  Om valet står mellan någorlunda likgiltiga enheter väljer jag nog samsung av vana (och design).

 • Jag har länge ägt S(E)-telefoner och av någon anledning dras jag fortfarande till dessa trots att jag blir irriterad på deras brister med uppdateringar och flyt i gränssnittet  samt allmänt lagg. Har svurit på att inte köpa igen men det gjorde jag ändå (från Xperia X10 till Xperia S). Förmodligen var det för att jag fick ett bra erbjudande, annars hade det blivit HOX. Dessutom har Sony det snyggaste gränssnittet och widgets tycker jag. Mycket stilrent.

 • Kingsix2000

  Älskade min HTC Desire, men med tiden insåg jag hur Sense begränsade min valfrihet. -> SGS2 -> GNex, men jag behövde en ny telefon innan N4an släppts så det fick bli Gnex. 

  För mig är hårdvaran underställd mjukvaran. Jag vill ha vanilla Android eftersom jag tycker att det just nu är det snyggaste och mest praktiska som finns. 

 • Stefan

  Nokia 3310, Sony Ericsson W800, W950, Samsung Galaxy S & Galaxy SIII

 • Hade en Nokia 3210 först sedan har jag haft en Siemens modell som jag inte kommer ihåg namnet på, Sony Ericsson w810i, W880, LG KU990, Sony Ericsson Xperia X10 och nu HTC One X. En salig blandning!

 • Fredrik murtomäki

  HTC Tattoo, HTC Wildfire, HTC Wildfire S, HTC Desire och nu HTC One X ;)

 • Robban

  Har bara ägt Sony(ericsson) mobiler, tills nu.
  Jag väljer snarare av uteslutingsmetoden, om jag väljer bland de största tillverkarna så har jag uteslutit htc pga att jag inte gillar deras design, samt gränssnitt. Samsung har jag uteslutit pga deras mjukvara, gillar inte deras lull-lull dom har, sen jämförde jag en kompis S3 mot min Xperia S och min var mycket snabbare i gränssnittet. Har en Galaxy tab 10.1 och den e jag inte nöjd med, dom har för mycket saker som saktar ner allt.
  Har då ägt Sony moibler tack vare designen, samt lagomt avskalad gränssnitt. Har flera gånger tidigare endast köpa mobilen med tanke på designen.
  Dock har jag nu beställt en Nexus 4, eftersom jag lessnade lite på långsamma uppdateringar, och efter jag läst hur nöjd de flesta är med nexus lurar så blir det nog så att jag fortsätter med dom.

 • Joppeflopp

  Jag vill ha en bra användarupplevelse vilket i min värld är samma sak som hög prestanda, hög byggkvalitet och ett OS som jag trivs med. Det är viktigast för mig, men jag har ändå märken jag föredrar framför andra, både vad gäller hård- och mjukvara.

 • Booza

  HTC Touch Diamond, HTC Magic, HTC Sensation, HTC Sensation XL och för tillfället HTC One X och så fort den nya McVursting dyker upp slår jag till! 

 • Eric

   Du tror inte det tar längre tid att skriva ett program till två plattformar än för bara en?

 • s2weden2000

  abs0lut…allt utom en ajfån

 • Uppsalabo

  Jag är inte direkt en märkesnörd, men när jag skulle byta telefon senast kom jag fram till att jag ville fortsätta med HTC för att deras skärmtangentbord är det i mitt tycke bästa. Jag hade många parametrar som vägde in, men i slutänden blev det en Sensation XE. Den är tillräckligt bra på det övriga (skärmen är visserligen i största laget, men det är svårt att hitta kompetenta telefoner utan jätteskärmar; den är tillräckligt snabb även om det finns snabbare modeller, kameran är tillräckligt bra osv), och tangentbordet var det som då fällde avgörandet.

 • Google- frälst angående mjukvaran. Har mer eller mindre allt sparat i googles moln. Men känns som att wp8 verkarvaraett bättre alternativ men inte för mig. Och det är väl klart lumia 920 fårsenaste mjukvaran, men jag syftade på Android.

 • Marwen79

  Nokia 3210:-) SE K… Nokia 6110navigator.. funderade ett tag på Samsung Omnia hd. . Men sen kom Samsung Galaxy S och jag va helt såld! Följde planet när det landade på Arlanda:-) sen nu blev det en SGS 3… har alltid varit intresserad av Nexus telefonerna.. men dom har aldrig kommit rätt i timing.. rätt nöjd med Samsung kompletteringar till Android.. dock har ju inte ens butter och fyrkärnig processor fått allt att flyta helt hundra.. men jag älskar friheten.. att kunna göra allt. Älskar min schweizerkniv till telefon.. ps..Google search på svenska verkar ju funka riktigt bra:-)

 • Christoffer Wassberg

  Wifi:n / WLAN:et funkade oerhört bra för mig på Arc S luren då jag hade den – gällde både på Gingerbread och ICS baserad mjukvara.

  Visserligen så körde jag aldrig Sony / Sony Ericssons egna ROMs utan var custom ROMs och kernel som gällde för mig så kan ju varit att buggarna varit åtgärdade i samband med det?

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 4. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 5. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 2. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons