Archos släpper bärbar spelkonsol i oktober

Postat:
13:13 - 2012-09-02
Skribent:
Jonas H
Kommentarer:

Vi har sett Android leta sig in på en mängd olika enheter den senaste tiden. Två stora aktörer har annonserat var sin kamera, en nykomling har kickstartat en stationär spelkonsol för 99 US$ och nu presenterar Archos att de kommer släppa en bärbar spelkonsol under oktober månad.

Konsolen, som har fått namnet GamePad, har en 7″ stor skärm och drivs av en tvåkärnig processor som tickar på i 1,5 GHz. Grafikchippet som hittas inuti är en fyrkärnig MALI 400 MP, samma som finns i bland annat Samsung Galaxy S3. Enheten har 8 GB internt minne som går att utöka med ett microSD-kort, man kan dessutom koppla GamePad till en TV med en miniHDMI-sladd.

Archos skickar med mjukvara som gör att i princip alla spel som finns tillgängliga via Google Play kommer kunna använda de fysiska knapparna som enheten använder, även de som inte använder API:erna för spelkontroller som introducerades i och med 4.0.

GamePad kommer släppas under oktober månad och få en prislapp på blygsamma 150€. Är det någon av er som är intresserade av att köpa en GamePad när den kommer? Är prislappen rätt?

Källa: Engadget Tipstack till hiym.

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 4X HD på Prisjakt just nu: