Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Auralux [Speltips]

Postat:
10:12 - 2012-08-10
Skribent:
Björn E
Kommentarer:

Auralux är ett spel som effektivt bevisar att ett spel inte behöver ha supergrafik för att vara beroendeframkallande. I spelet har man valt att ta den populära RTS (Real-time-strategy)-genren och skala bort allt oväsentligt. Skörda mineraler och andra naturresurser? Bort! Bygga en bas? Bort igen! Bygga enheter? Bort! Kvar har vi ett spel som på ytan ser väldigt enkelt ut men som lätt äter upp timmar av spelande.

Spelplanen hos Auralux är bedrägligt enkel. Du och dina motståndare har en hemplanet och resten av spelplanen består av mindre och större planeter som kan erövras. Varje planet genererar en “enhet” eller flera enheter varje sekund. Du markerar enheter genom att dra en ring runt om den och skickar dem till sin destination genom att klicka där du vill att de ska flyga. Vissa planeter har fler “nivåer” som låses upp genom att du “erövrar” planeten på nytt och varje ny nivå ger dig ytterligare enheter per sekund.

 

Det låter kanske enkelt men med två kompetenta AI-motspelare blir det inte alls så enkelt som man kan tro. Detta är inte ett spel som kan klaras av på 5 minuter utan varje omgång kan dra ut i flera timmar. Som tur var så sparas din nuvarande omgång när du går ur spelet så det är inga problem att gå tillbaka och spela vidare senare.

Det som gör spelet så pass beroendeframkallande är att även de “normal”-svåra kartorna är kluriga att vinna på. AI-motståndarna är inte alls korkade och man får hela tiden vara på tårna så man inte lämnar någon planet försvarslös när man försöker utnyttja AI-spelarnas anfall och drag. Det blir lätt stressigt när man skickar iväg större delen av sina enheter i en attack och inser att en av AI-spelarna utnyttjat draget och anfaller din egen planet. Räcker enheterna som är kvar? Hinner planeten återhämta sig innan nästa attack?

Varje karta har sin egen strategi och om du misslyckas flera gånger så erbjuder spelet dig en liten ledtråd till en bättre strategi för att vinna. Ledtråden är relativt generellt hållen av typen “mittenplaneten är svår att försvara, lägg ner mer energi på andra planeter” och gör det inte speciellt enklare att vinna.

 

Spelet är gratis och kommer med 3 stycken nivåer. Det kanske låter lite men två av dessa har svårighetsgraden “normal” vilket innebär flera timmars spelande för att vinna. När man tröttnat på dessa kartor finns det flera kart-paket att köpa. Varje paket har 5 nya kartor och kostar 7 kronor. Undantaget är det speciella Andromeda-paketet som innehåller Tegra3-specifika kartor (extra stora) och som kostar 14 kronor.

Även om spelet grafiskt sett kanske inte imponerar så är ljudet och musiken desto trevligare. Musiken är avslappnad och ljudeffekterna när en planet tas över eller när enheter dör flyter fint ihop med musiken. Med tanke på allt som händer på en större karta så rekommenderar vi faktiskt att man har ljudet på eftersom det ger dig värdefulla tips om vad som pågår på andra delar av kartan.

Om det är något vi saknar så är det någon sorts flerspelarläge. Spelet skulle passa utmärkt att spela med mänskliga motspelare.

Vi testade spelet på en HTC One X och en Nexus 7 och det flyter på bra på båda enheterna. Med tanke på kartornas storlek så är det lite enklare att spela på en surfplatta med större skärm.

Vi skrivandets stund så finns spelet endast för Tegra-drivna enheter men företaget bakom spelet har lovat att inom kort komma med en uppdatering så det börjar fungera med fler telefoner och surfplattor. Redan idag kan sugna spelare annars testa det på en vanlig PC.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=t4EM4_6-LKU

Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ASUS Transformer Prime Wi-Fi på Prisjakt just nu:

 • henq

  Funkar inte till Galaxy Nexus?

 • Lirade lite på farsans Transformer Infinity, flöt fint och var rätt kul! :)

  EDIT: DISQUS buggade lite och facebook-integrationen verkar inte ha funkat.

 • unizan

   Galaxy nexus är ingen tegraenhet.

 • Fredrik
 • Allexz

  Vad trevligt att ni väntar till den tredje sista raden i arrtikeln med att berätta att det endast funkar med Tegra enheter, riktigt gött!

  Inte värre blev det att ni ungefär i mitten av artikeln skriver något om att det finns ”speciella Andromeda-paketet som innehåller Tegra3-specifika kartor”

  Vilket får en att anta att det inte kräver tegra till att börja med.

 • MetadonPatient

  Instämmer. De kunde formulerat detta i början av artikeln.

 • MetadonPatient

  Gratis till Android men kostar till PC.

 • SwedBear

  Saken är den att de har lovat att spelet ska fungera med fler enheter ”very soon” så det är något som inte borde bara ett problem så mkt längre. 

 • SwedBear

  Men på Windows får du alla nivåer direkt. De 30-nånting det kostar är väl värt. 

 • Mortuus

  vafan så ett sånt spel med kass grafik inte kommer funka på en SGS3 eller? wtf :(

 • Hazz

  Men är du helt dum eller?
  ”Vi skrivandets stund så finns spelet endast för Tegra-drivna enheter men företaget bakom spelet har lovat att inom kort komma med en uppdatering så det börjar fungera med fler telefoner och surfplattor.”

 • Anders Sjölander

  Men vi ska ha det nu. NUUUUUUUUUUU! *klättra på närmsta vägg*

 • Martin

  Helt klart.

 • Andreas Elf

   Och Galcon är klon på något annat redan existerande spel… :)

 • Jojje

  Var det för jobbigt att läsa HELA artikeln då? Suck!

 • Fredrik Sommar
 • Soderberg Mikael

  Flera timmars spel för att klara alla gratisbanorna var väl att ta i? Längsta tiden jag behövde på en bana var 16min. Antar att betalbanorna är lite kniviga, ska ta och testa…

 • Johan Wingard

  rotta, installera chainfire 3d. Spela tegra spel på s2 och s3 etc..

 • Johan Wingard

  Ser ut att vara en exakt kopia på spelet mushroom wars till ps3 som jag kan tilläga är sjukt roligt att spela med polarna.

 • Erik

  Det jobbiga är att det kanske byggs upp ett habegär som sedan krasas när det inte är kompatibelt med ens egen enhet. Hade det stått direkt hade man inte behövt läsa allt.

 • Sputnik

   What inspired the game?

  Auralux was inspired by games such as Eufloria and Galcon, though all three games differ in terms of pace, freedom of movement, and level layout.

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 3. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 4. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons