Baldur’s Gate: Enhanced Edition släpps snart för Android [Trailer]

Postat:
12:55 - 2012-11-24
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

BioWare är en enormt populär kanadensisk spelstudio som specialiserat sig på rollspel. Utvecklaren är numera främst känd för Mass Effect-trilogin, Dragon Age-spelen och Star Wars: The Old Republic. BioWare fanns på plats under spelmässan Gamex som nyligen gick av stapeln i Kistamässan. Spelstudions evenemang fyllde lätt en större salong och folk köade för att få ställa frågor.

En hel del av dessa frågor handlade om Baldur’s Gate-serien vilken var BioWares första stora framgång. Det inledande spelet i serien kom 1998 och det är nu faktiskt på väg till Android i form av Baldur’s Gate: Enhanced Edition.

Den omarbetade versionen av originalet kommer även släppas för PC, Mac och iOS. Baldur’s Gate: Enhanced Edition innehåller över 400 förbättringar, ett nytt äventyr och nya karaktärer. PC-versionen kommer att ges ut den 28:e november medan androidversionen ska släppas ”strax därefter”. Demovideon nedan är för PC-versionen men androidversionen sägs bli mer eller mindre identisk. Vi återkommer när vi vet mer om spelets releasedatum.