Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Batteritid, del två: Processorbelastning och skärmens ljusstyrka

Postat:
05:57 - 2010-05-10
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Introduktion
För någon vecka sedan publicerade vi en artikel om hur batteritiden i våra telefoner påverkades kraftigt av den i Android närmast konstanta datatrafiken, vilken har sitt ursprung i Androids egna synkronisering i ”molnet” såväl som i appar man kan ha installerat vilka frekvent går online av olika skäl.

I del två av batterisagan så kikar vi närmare på två andra batteriskurkar, närmare bestämt skärmen och processorn. Vi har i det här testet valt att utöka vårt telefonurval något och vår Huawei U8220 har därför fått sällskap av tre betydligt modernare och just nu väldigt populära telefoner:

Följ med oss då vi gräver vidare, och gräver djupt, i det eviga trätoämnet batterier och passningstid.

Testkonfiguration och metodik
Alla telefoner har innan våra tester påbörjades fabriksåterställts, varpå vi har installerat följande tre applikationer: BatteryDrainer, Screen On och Battery Alarm.

 • BatteryDrainer – En egenutvecklad och mycket simpel app som är skräddarsydd för att helt enkelt dränera batteriet på androidtelefoner. Stort tack till the_beanvårt forum som plockade fram grunden till den här appen åt oss!
 • Screen On – En app som kort och gott ser till att skärmen aldrig släcks när utvalda applikationer körs. Enkel och välfungerande.
 • Battery Alarm – En app som vi snabbt förstod att vi var tvungna att använda så att vi inte av misstag missar när en telefon får slut på batteri. Inställd att larma en gång per minut då batterinivån når 5%.

Vidare är alla telefoner under våra test ställda i flygplansläge, för att i möjlig mån undvika att datatrafik och synkronisering stör våra resultat. Vi har valt att efter omstart, vilket sker innan varje testmoment, låta alla processer som telefonen själv väljer att starta vara igång – ingen telefon hjälps på traven genom att vi manuellt stänger ner onödiga processer och därmed optimerar telefonen.

Alla delmoment i våra test har utförts två gånger varpå ett snitt har räknats fram. Det här har tyvärr resulterat i att den här analysen har dragit ut rejält på tiden, men vi tror att ni, precis som vi, gärna väntar några dagar extra i utbyte mot pålitlig data. Med facit i hand kan vi emellertid konstatera att det inte var nödvändigt – den andra testomgången speglade resultaten från den första omgången på några få minuter när.

Test 1: CPU
Redan i vårt första test stöter vi på patrull, då våra testtelefoner visar sig bete sig lite olika då vi startar applikationen BatteryDrainer och belastar processorn till 100%. Huawei U8220 och Nexus One går in i strömsparläge då skärmen släcks, varpå BatteryDrainer (och därmed CPU-belastningen) stoppas/pausas. De övriga telefonerna, HTC Desire och Sony Ericsson Xperia X10, rullar däremot vidare som avsett. Nexus One och Huawei U8220 har på grund av detta körts med skärmen tänd, men med ljusstyrkan satt till 0% (och en helsvart bakgrund), varför siffrorna i grafen nedan bör tolkas med en viss försiktighet.

Huawei U8220: 371 minuter (6 timmar och 11 minuter).
Sony Ericsson Xperia X10: 303 minuter (5 timmar och 3 minuter).
Google Nexus One: 300 minuter (5 timmar och 0 minuter).
HTC Desire: 296 minuter (4 timmar och 56 minuter).

Resultatet förvånar oss, åtminstone delvis. Att Huaweien tack vare den i sammanhanget klena processorn skulle gå segrande ur den här matchen hade vi redan gissat, men att Google Nexus One skulle slå systern HTC Desire hade ingen av oss trott med tanke på att skärmen på Nexus One till skillnad på Desire var aktiv under hela testet. Sony Ericssons X10 håller ut några minuter ytterligare, men inte riktigt så länge som vi hade trott med tanke på dess större batteri (1500 mAh i X10, kontra 1400 mAh för Desire och Nexus One).

Test 2: Skärmen – Svart Bakgrund
I vårt andra delmoment har vi valt att testa skärmarnas strömförbrukning med tre olika ljusstyrkor: 0%, 50% och 100%. Då vi vet att AMOLED-skärmar drar betydligt mer ström med en ljus bakgrund än med en mörk bakgrund så har vi delat in det i två delar, där vi i ”Test 2” använder svart bakrund och i ”Test 3” kommer använda vit bakgrund.

Google Nexus One – 0%: 15h 4m, 50%: 15h 33m, 100%: 15h 18m.
HTC Desire – 0%: 15h 41m, 50%: 15h 34m, 100%: 15h 29m.
Huawei U8220 – 0%: 13h 16m, 50%: 9h 33m, 100%: 6h 42m.
Sony Ericsson Xperia X10 – 0%: 13h 49m, 50%: 10h 19m, 100%: 6h 17m.

Vad vi genast kan konstatera här är att AMOLED-skärmarna på Nexus One och Desire är ruskigt strömeffektiva med en svart bakgrund, oavsett ljusstyrkan på skärmen. TFT-skärmarna på U8220 och X10 drar däremot, som väntat, mer ström ju högre vi skruvar upp styrkan på bakgrundsbelysningen. Vi kan se att strömförbrukningen är hyggligt linjär för TFT-telefonerna då 50%-läget som väntat placerar sig nästan precis mitt emellan resultaten för 0% och 100%.

Test 3: Skärmen – Vit Bakgrund
I det tredje delmomentet upprepar vi föregående test, men den här gången väljer vi en helvit skärmbakgrund. Alla telefoner testas med 0%, 50% och 100% ljusstyrka och testet upprepas som alltid två gånger, varpå ett medeltal räknas ut.

Google Nexus One – 0%: 11h 34m, 50%: 5h 0m, 100%: 3h 5m.
HTC Desire – 0%: 11h 27m, 50%: 4h 51m, 100%: 2h 57m.
Huawei U8220 – 0%: 13h 19m, 50%: 9h 34m, 100%: 6h 47m.
Sony Ericsson Xperia X10 – 0%: 13h 45m, 50%: 10h 22m, 100%: 6h 15m.

Resultaten med vit bakgrund slog oss med häpnad. Vi visste sedan tidigare att AMOLED som skärmteknik förbrukar mer ström än TFT-skärmar då den visar ljusa/vita pixlar, men att skillnaden skulle vara så här stor hade vi inte förväntat oss.

Redan vid 0% ljusstyrka ligger de TFT-utrustade telefonerna klart före, men i takt med att ljusstyrkan skruvas upp till 50 respektive 100% så fullkomligt rasar passningstiden för Nexus One och Desire. Vid full ljusstyrka och vit bakgrund så laddar Desire ut batteriet på ynka 177 minuter, under 3 timmar, medan X10 i exakt samma förhållanden tuffar på i ytterligare 3 timmar och 18 minuter – mer än Desire och Nexus One tillsammans.

Vi kunde i vårt test av HTC Desire för några veckor sedan konstatera att AMOLED-skärmar tvärt emot vad ryktet sade ingalunda är oläsbara i starkt solljus utan presterar minst lika bra som motsvarande TFT-skärmar, men med tanke på den abnorma strömförbrukningen så kanske man som ägare av en AMOLED-telefon ändå gör gott i att undvika att pilla med sin älskling i direkt solljus, i den mån det är möjligt.

Som användare kan man för all del aktivt påverka batterisituationen genom att välja mörka bakgrunder och försöka använda applikationer med mörka gränssnitt i möjlig mån, men valmöjligheterna är begränsade och ser man till de populäraste webbsajterna – och apparna som används mest flitigt unger längre perioder som Gmail, Facebook-, SMS- och Twitter-appar – så vågar vi påstå att man med en AMOLED-skärm utkämpar en strid som är svår att vinna. Fler applikationer med möjlighet att byta tema efterfrågas härmed – det handlar inte bara om estetik längre.

Test 4: Laddtid
Något som kanske inte nämns så ofta, men som kan vara av stor betydelse, är hur snabbt batteriet laddas fullt. Vi har under den gångna veckan laddat i och ur våra batterier fler gånger än vad vi vill minnas, så vi passade förstås på att mäta upp även laddtiden från helt urladdat till fulladdat.

Sony Ericsson Xperia X10: 144 minuter (2 timmar och 24 minuter).
HTC Desire: 149 minuter (2 timmar och 29 minuter).
Google Nexus One: 153 minuter (2 timmar och 33 minuter).
Huawei U8220: 288 minuter (4 timmar och 48 minuter).

Det behövs inte ett tränat öga för att kunna konstatera att det är små skillnader mellan de tre Snapdragon-lurarna X10, Desire och Nexus One. Alla tre laddar från tomt till fullt på lite drygt 2 timmar och 30 minuter. Vid normalt bruk så laddar man emellertid sällan ur batteriet till 0%, varför en normal laddning från 20% till fullt går på drygt två timmar. Huawei U8220 laddar oerhört sakta och tar nästan exakt dubbelt så lång tid, vilket tyder på att spänningen strömmen i U8220-laddaren är hälften så hög (0.5A kontra 1A). Frustrerande.

Sammanfattning

Ovan ser vi alla telefoner och delmoment samlade i en och samma graf och det är uppenbart vilka respektive styrkor de två olika skärmteknikerna har. AMOLED fullkomligt mosar TFT vad gäller mörka gränssnitt och situationen är den rakt motsatta vid ljusa gränssnitt. TFT-skärmar påverkas emellertid inte av ljusa kontra mörka pixlar, så oavsett om sajten man besöker eller appen man använder har svart eller vit bakgrund så kommer batteritiden vara densamma – det är styrkan på bakgrundsbelysningen som styr, inte gränssnittet. Som användare av en AMOLED-telefon kan man med bakgrund av detta tvingas till det smått makabra/lustiga valet att bara öppna sajter och appar med ett mörkt gränssnitt då batteriet börjar tryta och man fortfarande är några timmar från laddning.

Olyckligtvis kan inte den finfina AMOLED-prestandan i mörka gränssnitt kompensera för den rent usla prestandan i ljusa gränssnitt, mycket låg ljusstyrka möjligen undantaget. TFT-skärmar har idag en betydligt högre lägstanivå än dess AMOLED-utrustade konkurrenter vilket för en aktiv smartphoneanvändare kan göra hela skillnaden i slutet av dagen. Exemplet med HTC Desire i test 3 visar att en AMOLED-skärm kan tömma batteriet på mindre än tre timmar, utan att belasta processorn ett dugg, vilket tvingar oss att konstatera att telefoner med TFT-skärmar för närvarande är det bättre allroundvalet vad gäller strömförbrukning och batteritid.

Avslutningsvis vill vi nämna att vi är väl medvetna om framstegen som kontinuerligt görs vad gäller AMOLED-skärmar, så vi blir inte förvånade om skillnaderna mellan TFT och AMOLED vad gäller strömförbrukning krymper i takt med att tekniken mognar. Det finns med andra ord all anledning att återkomma till detta i framtiden, kanske redan med Samsungs nya värsting Galaxy S som väntar runt hörnet.
 

 • Thomas

  Kanske dags för ett mörkare tema för swedroids mobilsida då? Tack för det fina testet :)

 • Kvillen

  Mycket trevlig morgonläsning :) kör redan med mörk bakgrund och en del powersaverfunktioner men man kanske skulle clocka ner processorn och tweaka lite till :)

  Mvh

 • HTC desire kanske borde skeppas med industri- och brukolstema i framtiden.

 • Niklas

  Tack för en mycket intressant test. Keep up the good work!

 • Johan

  Liten fråga, vad menar ni med att Huawei U8220 och Nexus One går ner i strömsparläge när ni kör ert test-program? Antar att ert test-program håller ett wake lock under testet? Isf låter det väldigt konstigt om telefonen somnar ändå. :)

 • Evil_E

  Mycket intressant läsning :) ett annat intressant test vore att jämföra mellan olika operativ… dvs. Hur pass bra står sig egentligen Android mot Symbian, OSX, Blackberry, Palm OS när det gäller batteritider?! går det ens att göra en sådan jämförelse eller är det kanske för mycket päron & äpplen över det hela?.

 • joelbitar

  Mycket intresannt!

  Jag trode inte att amoled drog SÅ mycket ström…. får se vad framtidens teknologier producerar!

 • N

  ”vilket tyder på att spänningen i U8220-laddaren är hälften så hög (0.5A kontra 1A). Frustrerande.” Borde stå att ”strömmen laddaren kan leverera”, inte spänningen, är hälften så hög. Spänningen är väl 5V som alltid…

 • Martin

  Mycket bra och objektivt test – Proffsigt av sveriges bästa androidforum. Keep up the good work you guys!

 • kalle

  Det där med laddtiden, är det möjligt att innan ett mobilköp kunna räkna ut den med specifikationerna på något sätt eller så? (Tänker speciellt på Galaxy Spica.)

 • ther

  Mycket intressant läsning, tackar för infon!

 • flugan

  Spänning och ström är inte samma sak va?

 • Krille

  Uppskattar testet! Tack så mycket!

 • Arnav

  Riktigt trevlig läsning, hade varit lite kul om även Liquid hade varit med.

  Som N nämnde så är det strömmen som är lägre, inte spänningen. :)

 • Ekofasc

  Gediget! Tack!

 • razkie

  Spännande, detta gör ju att man frågar sig hur bra mobilrecensioner är när de testar batteriet. Då det verkar mycket viktigt för amoled med avseende på batteritid vilken bild skärmen visar då den testas.

  Man bör därför fråga sig om testaren/testarna har använt samma bild på mobiler som de jämför batteritiderna med varandra.

  Om man t ex vill ställa X10 mot Desire batterimässigt, vad är ”fair” att använda för bild då det inte spelar så stor roll vilken som används på X10, men uppenbarligen är av högsta vikt på Desire?

 • Nalleman

  Mycket intressant test! Tyvärr passar inte figurerna min skärm riktigt (spica) när jag tittar på den här sidan i mobilläge. Kan vara bra att tänka på i framtiden (om fler har detta problem dvs, det kan mycket väl vara så att det finns en trivial lösning på problemet som jag ännu inte har hittat).

  Keep up the good work!

 • Anonym

  @flugan
  nej det är det inte

 • Goodbody

  Hur blir det sen när GPU aktiveras? kommer ni köra ett test till då?
  den lär ju sluka massa ström i nexusen.

 • Ulvhamne

  @Goodbody
  Det borde väl snarare bidra till mindre strömförbrukning vid normal användning då GPU är en specialprocessor som tar belastningen av just grafik från CPUn.

 • Grymt bra artikeln. Hade dock varit intressant att läsa om hur en rörlig bakgrund påverkar batteritiden.

 • pellen

  Intressant läsning, påpekade detta för sambon som nyligen skaffade en Desire :)

  Själv är jag lite nyfiken på om skärmen i Legend skulle bete sig annorlunda i och med att den inte har PenTile Matrix som Nexus och Desire, eller spelar det ingen roll?

 • Mycket trevlig läsning, och man bli ju lite mer nöjd men samtidigt lite besviken men ändå lättad över testerna. :D

  Tack för Artikeln!

 • the_flying_diver

  Stackars oss Desire-användare. Tur att det är en sanslöst bra feleton i övrigt.

 • AToTheK

  Som några andra redan har påpekat så är det strömmen inte spänningen som är halverad. Detta är dock någon ni får kolla upp på laddaren om ni nu inte använt samma laddare till alla. Borde stå output 5V / 1A eller nåt.

  När man laddar ett batteri så är det lite fler faktorer som spelar in än enbart vad laddaren kan leverera.
  När man laddar ett urladdat batteri så börjar man att ladda med konstat ström för att sedan gå över till konstant spänning mao det går snabbt att ladda från 10-80% (ca 30 min för ett normalt batteri) det är de sista 20 % som tar tid och detta för att man inte ska förstöra batteri cellerna.

  Hur varm telefonen blir under laddning påverkar också. Blir den för varm så kommer laddnings strömmen sänkas i säkerhets syfte för att inte förstöra batteriet och andra kretsar.

  Kör man med switchad laddningskrets i telefonen så får man ut högre ström än vad som står specificerat på laddaren givet att telefonen kan hantera det.

 • the_bean

  Jag har gått i tron att AMOLED skärmar krossar TFT när det gäller batteritid. Tänk va fel man kan ha. Men var inte bättre batteritid med i hypen när Galaxy släpptes?

 • Alex

  Artikeln är korrekt, det är spänningen som är lägre (såvida inte laddaren har högre resistans, men det tvivlar jag på). Resultatet av det blir lägre ström.

 • Lobo

  Klart intressant. Och kan förklara varför jag tycker min desire har helt ok batteritid…jag har konsekvent valt mörka teman på de apps jag har installerat och har en helsvart bakgrundsbild.

 • ffodil

  the_flying_diver :Stackars oss Desire-användare. Tur att det är en sanslöst bra feleton i övrigt.
  Rapportera inlägg

  Hur menar du?
  Enligt testerna visar ju att en blandad genomsnittsförbrukning är varken sämre el. bättre på AMOLED än TFT. Om jag utläser det rätt.

  Däremot är det bra att veta man kan förbättra batteritiden med mörka bakgrunder.

 • Gecko

  Intressant test med bra info för oss med AMOLED-skärmar.

 • Tidsoptimist

  Sweet! Bra skit, mer sånt åt folket!

 • thefastlife

  Bra artikel! Batteritiden tycker jag är extremt viktig och visst känns det tråkigt att man måste ladda sin androidlur varje natt, men alla dess funktioner väger ju upp det. Dock hade jag en lustig upplevelse igår. Laddade mobilen under natten. Drog ut på morgonen och vid 8 på kvällen var batteriet helt tömt. Det stod under batteriinfo att mobilen gått i strax under 9h sedan den togs ut ur laddaren. Jag hade inte pratat i telefonen under hela dagen och enbart skickat 2 SMS. I övrigt hade jag inte gjort nåt mer än att kolla på en film på 30 sekunder.. Mycket märkligt

 • the_bean

  Sen jag uppdaterade min Spica till 2.1 behöver jag inte ladda den varje natt. Har iofs inte testat hur länge den klarar sig nu men lätt 8-12 timmar längre. I 2.1 stängs wifi av när skärmen är av och troligen blev jag av med nåt program som ställde till det. Innan uppdateringen var det som om telefonen aldrig gick ner i viloläge.

 • GG

  Man kan tolka resultatet annorlunda med: en Desire med full ljusstyrka med mörk bakgrund har dubbla batteritiden mot en lcd dito.

 • N

  Alex :
  Artikeln är korrekt, det är spänningen som är lägre (såvida inte laddaren har högre resistans, men det tvivlar jag på). Resultatet av det blir lägre ström.

  Rapportera inlägg

  Li-ion batterier skall laddas med en högre spänning än den de producerar (3.7V), du verkar blanda ihop ett och annat, vadå ”laddarens resistans”?
  Jag kan garantera dig att i princip alla USB-laddare har en spänning på ca 5V. Vad den interna laddningselektroniken i telefonen ger till batteriet är en en annan sak… Men det är hur mycket STRÖM laddaren klarar att leverera som är anledningen till skillnaden i laddningstid.

 • Stab

  Ulvhamne :@Goodbody Det borde väl snarare bidra till mindre strömförbrukning vid normal användning då GPU är en specialprocessor som tar belastningen av just grafik från CPUn.
  Rapportera inlägg

  Vad får er att tro att den ens kommer att aktiveras innan Telefonen för gammal ändå och Nexus 2 kommer ut?

 • Fredrik

  Det vore intressant att se bakgrundstestet med en 50% svart & 50% vit (dvs grå) bakgrund.

 • Gustav

  Blev förvånad när ”Please connect charger”-rutan kom upp i telefonen när batteriet nästan var fullt :P

 • Nicorazz

  @Thomas
  Quote: ”Kanske dags för ett mörkare tema för swedroids mobilsida då?”

  Hehe, klockrent. +1

 • Kung

  Mycket bra test. Amoled har en bit kvar. Den mest användbara kontrasten är svart på vit bakgrund, så TFT är fortfarande bästa valet för surf.

 • zippiz

  Det saknas något viktigt i testen… nämligen lite information om hur ljusa skärmarna faktiskt är…

  Alltså man mäter väl styrkan i candela… hur står sig då ljusstyrkan på tex TFT på 50% mot en AMOLED på 50%.

  Som jag förstått det är TFT betydligt ljusstarkare än de AMOLED som finns på de andra telefonerna.

  Stämmer det kanske tex X10 har samma ljusstyrka vid 50% som AMOLED vid 100% och det är väl egentligen de siffror man borde jämföra för att det ska vara helt korrekt?

  Hoppas jag inte missat något, har bara hunnit skumma igenom testet, har inte tid… men har jag inte rätt?

  EDIT: Hittar tex jämförelse med Iphone (vet inte om de har ljusstyrkan på max dock)
  On the other hand, the iPhone’s screen is really bright, which makes it easier to read outdoors. It emitted 444 candelas per square meter when displaying white, as opposed to the Droid’s 391, the Nexus One’s 229 and the Cliq’s 224.

 • zippiz

  Vore väldigt intressant om ni hade möjlighet att mäta ljusstyrkan på skärmarna som sagt. Om mitt exempel ovan tex skulle stämma så drar ju AMOLED vid vit bakrund 3ggr så mycket ström som TFT. (postat i forumet om detta tidigare)
  Detta ihop med att man inte får antalet pixlar som de specar för skärmen talar iaf enligt mig helt klart för att TFT ännu så länge är en bättre teknik.

  Visst får man bättre svärta med AMOLED, men efter att ha testat tjejens X10 några dagar så kan jag omöjligt säga att den har dålig kontrast. (jag är kanske väldigt okänslig för sånt, tycker inte heller PSP, DS eller mina gamla telefoner har en kontrast jag stör mig på.)

 • DrRambone

  Zippiz: håller inte med, min 3gs ser ju direkt pissig ut jämfört med Desiren

 • DAve

  Jäkla seriöst jobb, tack Swedroid!

 • Sluden

  Väldigt intressant med tester på batteri tider. dock så är det väll så att det finns inte många android lurar (inte winmo lurar heller) som klarar sig i två dygn, alla de senaste klarar sig ett dygn med ”vanlig” användning. så AMOLED eller TFT så måste man i vilket fall som helst ladda till natten vare sig man har 20% eller 35% kvar av batteriet. Bara en liten tanke. Dock väldigt intressant med tester, kan om inte annat göra så att batteri tiderna blir bättre…

 • @zippiz
  Vi hade långa diskussioner om just detta, men det föll på att vi helt enkelt inte har utrustningen, och det är inte helt gratis att köpa in heller. Förhoppningsvis kan vi komplettera med detta i framtiden dock, då det onekligen är av intresse.

 • Magnus

  Bara att konstatera att om man vill använda sin lur för surf så är TFT det självklara valet. I testet av Desire på Swedroid konstaterades det också att man blir trött i ögonen av att läsa mycket text på en AMOLED-skärm.

 • @Magnus
  Varför man kan uppleva som det lite jobbigare att läsa texten på Desires och Nexus One AMOLED-skärmar beror på att man ”fuskat” med upplösningen, det beror inte på AMOLED-tekniken i sig.

 • zippiz

  @DrRambone

  Om man jämför är det säkert så… men har sällan hört någon klaga på att de tycker bilden är pissig på deras 3gs utan att ha jämfört… om du förstår vad jag menar :)

  Tycker tex bilden på min LCD-tv är riktigt bra, men jämför jag med tjejens plasma är den ju rätt ”pissig”. För mig spelar det inget som helst roll om svärtan inte är perfekt på en telefon, tycker skärmen på X10 var grymt bra…

  @manny

  Kul att ni tänkt på det iaf, jag tycker det vore bra om ni iaf nämde det här i texten, för de uppmätta värden som finns på AMOLED-skärmarna i telefonerna ni testade är ju trots allt rätt låga om man jämför med en LCD (verkar det som).
  Vet inte vilka som sitter på sådan utrustning, kanske verkstäder för TV, fotografer? Ni kanske inte behöver köpa in, utan kan låna någonstans?

  Tycker inte AMOLED känns som någon kanonlösning i telefoner som sagt, ska bli intressant o se hur bra super-amoled fungerar på samsungs nya. Inget snack om att det är sjukt mycket bättre ljusstyrka där iaf, hoppas nu de lyckats få ned strömförbrukningen också.

 • Carl

  Applåder för ännu ett skitbra test från Swedroid! Jag tycker det är anmärknigsvärt att amatörer (inget illa ment med det) från ett litet pytteland som Sverige lyckas plocka fram nätets bästa telefontester som spöar alla ”proffs” med hästlängder… jag vet allvarligt ingen annan sajt, varken svensk eller internationell, som är lika grundlig och entusiastisk vad gäller recencioner och test för telefoner. Jag gissar att killarna (och tjejerna?) bakom sajten är dunderentusiaster och mer eller mindre äter, dricker och andas Android :D

 • PeterL

  Mycket intressant läsning, tackar man för! Varit sugen på en Desire pga amoled men valet föll till slut på X10 (kameran, inbyggda lagringsutrymmet). Trevligt att TFT inte är så tokigt ändå ;)

 • Måste säga att ni gör otroligt bra artiklar! :) Tack!

 • Vipan

  Kände på mig att TFT än så länge är ett bra val. Nöjd med min X10

 • Keisu

  Svart bakgrund betydde alltså en hel del, som min teori var på batteritråden. I’m going dark!

 • PS

  Tack för alla dessa noggranna tester, det är precis det jag letar efter, äntligen lite tester som verkligen visar vad prylarna går för. :)

 • Tobbe

  Som personer tidigare mig skrivit, Tack för riktigt bra artiklar och test! Bra jobbat!

 • sanna

  hur ska jag göra? Är inte så teknisk av mej. Har en x-10 mini

Lediga jobb inom data / IT Företag
Almi söker CRM ansvarig Publicerad 17 Dec 2017
Systemtekniker till SOS Alarm Publicerad 17 Dec 2017
Systemförvaltare/IT-support Publicerad 17 Dec 2017
Lösningsarkitekt Publicerad 17 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Google släpper två experimentella fotoappar för Android

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons