Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Batteritid: Den eviga datatrafiken är en batteridödare

Postat:
19:37 - 2010-04-27
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Att man tvingas ladda sin androidtelefon varje natt har närmast kommit att bli en ofrånkomlig sanning för alla som använder sin telefon hyggligt flitigt. Man kan för all del nå både två och tre dygn om man knappt använder telefonen överhuvudtaget, men då vi älskar våra telefoner och Android som operativsystem inbjuder till att leka med så brukar det vara en nattlig laddning som gäller.

Men vad är det då som drar så mycket ström? De relativt stora skärmarna är förstås en förklaring, och de kraftfulla processorerna en annan. Därtill sitter det allt från g-sensorer till digitala kompasser och GPS-chip i telefonerna, naturligtvis tar dessa sin beskärda del av batterikakan. Men det känns ändå inte som att detta är hela sanningen, så vi beslöt oss för att testa hur stor betydelse den eviga datatrafiken – främst på grund av Androids kontinuerliga datasynkroniserande – har.

Testtelefonen vi valde är en Huawei U8220, en telefon av förra generationens hårdvarusnitt, med en MSM7201a-processor på 528 MHz och den vanliga utrustningsnivån i form av GPS, g-sensor och kompass och så vidare. GPS:en var avstängd, men positionering via mobilnätet var aktiv under hela testperioden och telefonen synkade via 3G, inte wifi (vilken var avstängd).

Telefonen laddades full över natten, varpå vi startade om den och lät den ligga i fred på ett bord, med datasynkroniseringen och datatrafiken aktiv. Mottagningen är på platsen i fråga finfina 4 av 4 pinnar, vilket ger optimala förhållanden för telefonen att spara batteri. Då vår testtelefon är laddad med ett Tre-SIM så är det alltså 3G som gäller, aldrig 2/2.5G. Skärmen var tänd (25% ljusstyrka) och telefonen användes i snitt drygt 15 minuter per dag då vi kontrollerade batterinivå och kikade på aktiva processer via en task manager, och i övrigt fick den ligga i fred på bordet.

* Efter ett dygn var batterinivån nere på 71%, vilket var långt över förväntan även om telefonen mest bara har legat i standby-läge. Den har kontinuerligt synkroniserat Gmail och Market bland annat, och vi har ett antal notifieringar i statusbaren om just detta.

* Efter två dygn var batterinivån nere på låga 27% och vi befarade att något hade hänt över natten och att någon process har hängt sig och förbrukat en herrans massa processorcykler. En snabb titt i vår task manager visade emellertid att allt såg ut som det skulle. Vi konstaterar att man inte kan lita på batteriindikatorn helt och hållet.

* En bit in på det tredje dygnet så är vi nere på 8% batteri och nu väntar vi bara på det oundvikliga, och slutligen så slår telefonen av sig själv efter 68 timmars upptid. Närmare tre dygn, vilket är aningen mer än vad vi hade förväntat oss.

Vi laddar nu om telefonen över natten för att sedan utföra exakt samma test som ovan – fast den här gången stänger vi av all datatrafik med hjälp av appen APNDroid. Vi väljer APNDroid istället för att bara stänga av datasynkroniseringen för att verkligen säkerställa att ingen datatrafik skickas till eller från telefonen. 3G-symbolen med de små pilarna försvinner genast då vi kör widgeten och vi är nu ”offline”. Telefonen fungerar fortfarande som telefon, förstås, och dryga 15 minuter om dagen tänder vi skärmen och startar tillfälligt datatrafiken för att synkronisera Gmail, Kalendern och Market.

* Efter ett dygn ligger batterinivån på 91% vilket får oss att häpna, men då vi vet sedan tidigare att batteriindikatorn inte är att lita på så väljer vi att inte dra några större växlar av detta.

* Efter två dygn är batterinivån på 80%, och nu tycker vi oss kunna skönja ett mönster – datatrafiken verkar ha väldigt stor inverkan på strömförbrukningen.

* Efter fyra dygn är batterinivån på 49% och vi kan bara konstatera att det här testet kommer dra ut på tiden. Telefonen har enligt indikatorn fortfarande halva batteriladdningen kvar. Kan vi nå över en vecka?

* Sex dygn gångna. Telefonen slumrar vidare, med undantag av de korta stunderna då vi väcker den för att synkronisera, och batterinivån är nu nere på 29%. En vecka blir en bagatell.

* En vecka, och vi ser inte målsnöret på långa vägar. 20% batteri kvar och vi börjar nu lite optimistiskt snegla på 10-dagarsstrecket. Vi noterar dock att det ibland tar närmare en minut att koppla upp mot 3G-nätet. Slump, eller buggar telefonen efter att ha slumrat så länge?

* Nio dagar, batterinivån ligger nu på 6% och vi har gett upp hoppet om att nå 10 dygn. Det är inte längre några problem att aktivera 3G, så vi gissar att problemen två dagar tidigare berodde på något tillfälligt strul med mobilnätet. Vi bevakar nu telefonen lite frekventare, vilket ironiskt nog påskyndar batteriförbrukningen då vi ideligen tänder skärmen. Slutligen så slår den tappre kinesen av sig själv och vi konstaterar att vi missade 10-dagarsstrecket med cirka fem timmar.

Så vad kan vi egentligen konstatera av allt detta? Inte så mycket egentligen då det här testet inte på långa vägar speglar ett ”real world”-användande, men det visar i alla fall att datatrafiken, det eviga synkandet, drar väldigt mycket batteri. 68 timmar med synk mot 235 timmar utan synk talar sitt tydliga språk, och vi tvivlar inte på att vi skulle få se likvärdiga resultat på andra telefonmodeller också.

Eftersom det är hart när poänglöst att ha en androidtelefon utan datatrafik (vilket användandet av APNDroid resulterar i) så skulle vi väldigt gärna se att Google i Android gav oss möjligheten att ställa in sykroniseringsintervallen manuellt och inte bara av/på som idag, samt att man på samma vis tillåts kontrollera hur ofta andra appar ger sig ut på nätet för att synkronisera. Långt ifrån alla behöver synka 1-2 gånger per minut (beroende på vad defaultinställningen är i Android), utan det skulle för många räcka mer än väl med var femte eller var tionde minut, och vissa appar ännu mer sällan.

Hur stor skillnad detta skulle göra för batteritiden under normalanvändande kan vi bara spekulera i, men vi blir inte förvånade om det ger oss ytterligare någon timme eller två, vilket kan göra stor skillnad för alla er som dag efter dag oroar er för huruvida batteriet kommer räcka hela vägen hem till laddaren.

Har ni egna tips för hur man kan spara på batteriet och förbättra sina odds att hinna hem innan telefonen dör? Skriv i kommentarerna.

 • goa200

  mkt intressant läsning. Kanske komplettera den med appar som hjälper till med att spara batteri a’la juicedefender

 • Richard Håkansson

  Bra initiativ att testa detta, tack!… efter att ha haft min första Android-telefon i ungefär en vecka (Desire) så har ajg varit nära att byta tillbaka till min kära Nokia E71… Om man stänger av med APN-droid, kan man fortfarande skicka/ta emot sms? för det vill man ju kunna ta emot på natten också, men då FB-synk känns mindre viktigt….

 • @Richard Håkansson
  SMS och telefonsamtal fungerar finfint även med datatrafiken avstängd via APNDroid.

 • daabas

  Något jag undrar över är om WLAN drar mindre ström än datatrafiken från nätet?

 • Tblinder

  Fan vad insatt jag blev, skit spännande att läsa vad som hände dygn efter dygn xD
  Stort tack för detta testet! :D

 • mmanson

  Stänger man av ”mobile network” , inte bara att man får förlängt batteritid så att mobilen blir andvändbart i flera dagar vid vanligt samtal, utan man sliper missade samtal/sms.-snackar om version 1.5 [vet inte om det går bättre med 2.1 angående missade samtal samt network errors eller omöjlighet att skicka SMS]

 • Kamii

  Mycket bra initiativ!

 • Tblinder

  @daabas
  Vad jag fått uppleva av WLAN var att det sög batteri som in i helvete! :(

 • Precis som daabas så undrar jag hur det skiljer mellan 3G och Wlan.. Nytt test? :)

 • Thiesen

  Använder jag min Hjälte aktivt (kör med processor intensiva program) så räcker en uppladdning runt 3 timmar… men låter jag den bara ligga och synka i lugn och ro så orkar den med lite mer än två dygn…

  Men, det sitter ju ett lithium-jon batteri i och dessa ska egentligen ha konstant laddning… dvs alltid laddaren i…

 • jesper

  i sense kan man ju adda widget->inställningar->mobilt nätverk.. o stänga av 3g när man inte behöver det.. o sätta på när man vill (o då syncar den direkt) o sen stänga av det igen.. funkar perfa ;p

 • Tackar för detta testet! tänkte på detta idag när min fullt laddade N1 dog efter 8 timmar! då har jag inte använt den överdrivet mycket, läst lite mail, läst min vanliga nyhetsrunda och spelat spel ca 10-15 minuter, tagit en 5 foto och skickat som mms och lika många sms. men inte ringt ett ända samtal idag, vilket fick mig att undra lite… precis vad jag ville läsa så tack än en gång för testet!

 • doktorn

  Den teoretiska förbrukningen för wlan är lägre än för 3g vad jag vet. Dock tar ju telefonen mer kräm när både telefondel är igång och wlan. Det går säkert att googla sig till hur många mA respektive krets tar, men det är ju ingen telefon utan…

 • John Bäckstrand

  Jag stänger av bakgrunsynkning på natten och det gör en hel del för batteritiden. Tror jag gick från 1 till 2 dagar i princip på det.

 • va f*n skrev ett långt jäkla inlägg men det kom aldrig upp när jag skickade det :( Tack iallafall för testet, undrade över detta idag när min fullt laddade N1 dog efter 6 timmar, normalt användande och inga samtal.. Precis vad jag behövde läsa ikväll! Tack!

 • JL

  Intressant och bra artikel!

  Kör en Nexus One och det är som ni skriver lika bra att vänja sig vid att ladda den varje natt (eller när på dygnet det passar). Tycker det är ett okej ”pris” att betala med tanke på att jag använder den som en minidator varje kväll.

 • Johan

  Personligen får jag ut uppemot 3 dygn med kontinuerlig synkning (kortast möjliga intervall där inställning ges) mot att jag bara kör på 2G. Personligen ser jag det som meningslöst att använda 3G om jag inte surfar eller strömmar musik, något jag sällan gör och då kan jag slå på 3G i det läget.

  Men för det mesta jag vill få ut av min HTC, där jag bl.a. har mailwidgeten och sociala media på hemskärmarna, så flyter 2G precis lika bra! Det är förstås helt rätt att det tar längre tid mellan uppdateringarna och att det tar längre tid att läsa in mail, men detta påverkar ju inte en sekund det faktiska användandet – bara att det blir en kortare fördröjning mellan ”verkligheten” och telefonen. Med andra ord, det tar någon minut längre att få in e-posten, men å andra sidan skulle jag på 3G varit tvungen att sätta högre intervaller och då skulle det lik förbaskat ha tagit längre tid.

 • Simon G

  Jag känner precis igen detta… Efter en normal dag med min Galaxy så har jag i runda slänga 20% kvar… Men när jag var i norge och datatrafiken var avstängd (roaming urbockad) så hade jag minst 90% kvar på kvällen. Så det stämmer… Vad man ska göra för att lösa de vet jag inte… men så länge den klarar ett dygn får man väl vara nöjd…

 • test1fy

  68 timmar med min Desire, visst.. Ibland klarar den inte ens ett dygn. Det konstiga är att strömförbrukningen varierar kraftigt, om jag lyssnar på musik i 3-4 timmar kan batteriet ha tappat 6% men en annan gång kan 10 minuters surfande dra 10% av batteriet.. Ska nog göra ett liknande test som ni gjort med Desire!

 • Hasse

  @test1fy
  Jag gissar dock att du använder din Desire betydligt mer än vad de använder telefonen i testet. 68 timmar är i stort sett vid ren standby.

 • Johan S

  För er som vill veta orsaken till fenomenet, kortfattat stannar telefonen i HIGH-POWER-MODE (CELL_DCH) en stund efter att man tankat data. Strömförbrukningen är 50-100 gånger högre i detta läget. Ju fler appar som synkar (dessutom på olika tider) förvärrar batteriförbrukningen. Det finns planer på att lösa detta i framtida Androidreleaser FroYo/Gingerbread??. Android buffrar alla appar som vill synka något och gör detta i så fall samtidigt. (Iställer för Facebook vänta 5 min, twitter, vänta 5 min, vädergadget vänta 5 min)

  Börja här och 5-10 slides framåt.

  https://mentor.ieee.org/802.21/dcn/08/21-08-0229-00-mrpm-mrpm-power-save-topics.ppt#15

 • Sanjuro

  En annan sak är chipset teknologin i snapdragon, är en 65nm (jag tror).
  Nästa generation är 45nm (QSD8672 chipset), då blir power managment bättre. Jag tror att det kommer att bli bättre batteritider snart.

 • isMaskin

  en stor batterisparare är att sköta skärmstyrkan själv. har tryckt ut någon extra timme på min nexus med att själv styra skärmstyrkan från powerwidget. En annan grej kan vara att använda mp3 istället för spotify för att lyssna på musik om du vet du behöver din telefon länge men tvunget måste ha musik.

 • Anonym

  JL :Intressant och bra artikel!
  Kör en Nexus One och det är som ni skriver lika bra att vänja sig vid att ladda den varje natt (eller när på dygnet det passar). Tycker det är ett okej “pris” att betala med tanke på att jag använder den som en minidator varje kväll.
  Rapportera inlägg

  Håller med om att användandet styr laddningsfrekvensen. Jag har haft för vana att använda min telefon med resurskrävade funktioner och laddar varje natt, mobilladdare, reseladdare. Jag tycker att det är tråkigt för dom som trodde att en sådan hä mobiltelefon skulle ha samma batteriprestanda som en ”vanlig” mobiltelefon.
  Det finns ganska omfattande information och bra tips i forumet om hur man sparar batteritid om det är en viktig faktor.
  Den ”suger” energi, men planera efter det och använd dess potential.

 • Joppe

  Jag sätter alltid telefonen på laddning när jag får och lägger mig. Så länge den funkar hela dagen så är jag nöjd.

 • goa200

  @manny
  inte om du har tre då tre enbart kör sitt via 3g. Så har du tre kommer du inte kunna ta emot samtal lr skicka sms

 • Jimpa

  Jag har inget problem med att ladda den då jag sover… känns liksom helt okej.

 • daabas :
  Något jag undrar över är om WLAN drar mindre ström än datatrafiken från nätet?

  Jag tycker mig ha märkt följande:

  1) Då telefonen tankar data och man har WIFI-täckning spar man batteri genom att använda WIFI.

  2) Då man inte aktivt tankar stora datamängder och/eller man saknar WIFI-täckning spar man batteri genom att ha WIFI avstängt.

  Därför brukar jag manuellt slå på WIFI när jag börjar tanka större datamängder (t ex youtube, uppdatering från marknaden eller liknande) och jag stänger därefter av WIFI igen. Det finns flera widgets på marknaden för att snabbt och lätt slå av och på WIFI.

 • @goa200
  Jag behöver inte datatrafik (via APN) för samtal och SMS. Jag stängde just av detta med APNDroid (3G-symbolen försvann) och jag kunde ändå SMS:a.

 • Gecko

  Använder inte Tre Telenors nät för GSM, eller har jag missuppfattat det helt?

  Hursomhelst, är det någon som vet skillnaden på:

  Inställningar->Trådlöst och nätverk->Mobilt nätverk (av)

  och

  Inställningar->Trådlöst och nätverk->Mobila nätverk->Aktivera mobil data (av)

  i HTC Desiren?

 • Henke

  En APNdroid plugin i Locale?!

 • t-bone

  Locale funkar inte riktigt bra på desire. Programhanteraren kraschar. någon annan som sett detta?

 • Frojd

  @Henke
  APNdroid inkluderar plugin till Locale. Om det var det du undrade? :P

 • r0bber

  Jag vågar påstå att om detta test skulle utföras under ett mer ”dagligt användande” perspektiv så skulle det handla om mer än en timma extra batteritid.

  Nu har jag visserligen bara en Magic, men det tog ett par veckor från att jag fick den innan jag skaffade fast datatrafik och innan dessa aktiverade jag aldrig någon 3g-data heller. Även fast man lekte med telefonen lite extra mycket de två första veckorna så hade jag kanske i snitt 2 laddningar per vecka utan datatrafiken aktiverad (körde manuell aktivering av WLAN när jag behövde och så). Så fort jag aktiverade den dock så sjönk det ganska drastiskt till att ladda varje eller varannan natt istället.

 • J

  tips på bra appar, widgets etc för att enklast möjligt växla mellan 3G/2G synk av/på?

 • Niklas

  Hej!

  Jag undrar om det finns någon som vet hur man kan ändra inställningarna för syncning av gmail, kontakter och kalender. Och då menar jag inte av och på, utan snarare intervallen. Kunde man sänka intervallen borde det ju spara batterier, men msn slipper slå av och på manuellt hela tiden.

 • Tidsoptimist

  Det Apndroid gör är ju att ändra apninställningen till en ogilltig och därför syncas ingenting. Därför funkar det att sms osv med tre. Skulle man däremot stänga av 3g på något sätt skulle telefonen bli ganska meninglös. (OBS detta gäller som sagt bara tre) När det gäller Gsm nät så var det ngn som upplyste mig om att de slutat roama med telenor då de tyckte de hade tillräckligt bra 3g-täckning.

 • SEALen

  Kan ju påpeka att ha skärmen på inte drar så mycket ström. I alla fall om man inte har den på högsta ljusstyrkan. Jag har suttit och läst e-books på min Hero i timtal utan att batteriet gått ner nämnvärt fortare än vanligt. Men som sagt batterimätaren är kanske inte att lita på.

 • aa

  Varför ska man använda positionering via mobilnätet, gör folk det?

 • Weddid

  Jag använder min Magic medelmåttigt om dagarna, några samtal, lite SMS, surfar via några appar (t ex Sportbladets Allsvenskan app) etc totalt surf kanske 20-30 minuter och läser alla mina mail så klart. Behöver inte ladda den allt för ofta, kanske 3-4 dag, och då har jag ändå 3G alltid på. Dock nästan alltid avstängt WIFI och GPS.
  Har installerat ett program som heter Advanced Task Manager. Det medföljer en liten 1×1 widget som stänger ner alla Tasks som körs i bakgrunden. Hade lite problem till att börja med för då började telefonen ”bugga” om man stängde ner allt. Sedan köpte jag programmet (Market Enabler) o då kunde man ställa in exakt vilka program som skall stängas, och vilka program som skall exkluderas från. Alltså inte stängas ner. Lite modifikationer senare och allt rullar på som det ska.

  Varje gång jag har lekt färdigt med telefon, scrollar jag bara till en sidoskärm där jag har widgeten, trycker en gång – allt stängs ner, för utom de viktigaste processerna, och telefonen klarar sig lite längre!

  Så mitt tips skulle väl vara att skaffa ett bra program för att stänga ner alla applikationer man inte vill ska ligga och jobba i bakgrunden.

  Tack för inressant artikel för övrigt. =)

 • T

  Har märkt en stor skillnad enbart på att ladda över natten t.ex och sen starta om telefonen.

 • Johan

  Jätte kul läsning, man tackar! Trodde aldrig det skulle vara en så stor skillnad.
  Jag har sagt det förut men jag rekommenderar varmt locale appen. Den har blivit betalapp nu men jag tycker det är värt 100kr. Jag har satt in den så den enbart slår på WLAN när jag vet jag kommer behöva det Hemma/jobb. Sedan ljusstyrkan därefter. Har även ett läge för när batteriet börjar ta slut och under natten. Det har gett mig minst 5h mer per dag på min N1.

 • Kanske är nojig men gillar att ha nallen på laddning under natten och köra backup & virusscan.

 • Thomas

  @Johan S

  Ja det är ju något sånt som måste till..

 • Falkinski

  Utan att ha læst alla kommentarerna men vad ær skillnaden mellan APNdroid och sjælv stænga av synknignen?

 • Anonym

  Finns det ingen app där man kan ställa in datatrafiken tidsmässigt?
  (T.ex. att mellan 08:00 till 22:00 så är datasync. igång men mellan 22:01 till 07:59 så är den avstängd)

  // LA

 • Blanco

  Om man använder widgeten ”Strömkontroll” i Desire och stänger av sync-symbolen, stänger man då av datatrafik/sync för alla appar eller bara för dom program som visas under inställningar > synkronisering (Aktier, Facebook, Google, Väder)?

 • Det finns ett antal appar som hjälper till med att spara på strömmen. Te.x JuiceDefender är rätt okej, finns många andra också.

 • Emil

  Titta på appen Toggle Settings. Där kan du sätta upp olika profiler som aktiveras vid olika schemalagda tidpunkter.

 • Klegg

  Quick Settings är ett bra program, enkelt att dra av o på Wlan, 3G etc.

 • Brain

  Som redan nämnts så kan ju också 2G spara en hel del batteri. Personligen så har jag några olika saker jag gör när batteriet börjar ta slut. Jag drar ner ljusstyrkan på noll, stänger av 3G och auto synk. Ser också till att inte WiFi eller Bluetooth är på. Ibland stänger jag av GPS, ibland inte, trots allt så är den ju bara aktiv när någon app kräver det.

 • hobbitar

  Måste man verkligen ha mobilsurf på sin Androidtelefon?

  Jag har trådlöst nätverk hemma (WiFi) och på jobbet hinner man ju knappast sitta och pilla på mobilen. Räcker det inte att man synkar mailen innan man går till jobbet och när man kommer hem?
  Jag förstår inte riktigt varför man ständigt måste vara uppkopplad på mobilen (Nu har jag iof ingen androidmobil så det kanske är något jag missat =) )

  Men saker jag troligvis kommer använda mig av kommer vara:

  Mail: räcker med uppdatering på morgonen och när jag kommer hem har jag fri uppdatering via WiFI

  Aktiekurser: Alltid trevligt med uppdatering av kurserna, men eftersom jag inte är någon ”daytrader” räcker det med en gång per dag (via Wifi)

  Musik: Eftersom jag inte har tänkt betala 100 spänn i månaden för spotify lägger jag hellre in musik manuellt och kör i offlineläge, ingen datatrafik krävs

  Spel: Spel kan jag ladda hem via WiFi och spela på rasten om jag så vill.

  Slutsats/fråga: Är Mobilsurf verkligen nödvändigt eller skapar man sig ett behov som egentligen är ganska onödigt?

  Jag förstår att folk som skriver på sociala medier såsom facebook, twitter etc.. var och varannan minut måste ha en konstant uppkoppling men för oss som inte använder sådant känns det inte lika viktigt.

 • alongusername1

  Jag använder min för att surfa på tunnelbanan in till och hem från jobbet samtidigt som jag kör Spotify eftersom det är smidigt att slippa lägga in nya låtar var och varannan dag. Så jag skulle definitivt inte klara mig utan det då det är det primära användningsområdet för mig. Dock tittar jag även på Family Guy och South Park om jag får en sittplats så det varierar lite :)

 • hasselstrom

  Använder min N1 aktivt under varje dag med full sync, internetanvändade, samtal, sms, kamera, 65% ljusstyrka osv. och har fortfarande alltid runt 50% batterijuice kvar efter en hel dag. Försöker nästan hitta saker att lägga till för att kunna kräma ut mer av batteriet innan det är dags för laddning. Dock är det väl bättre med denna batterityp att ladda kontinueligt än att låta batteriet ladda ur sig totalt? Känns inte helt bra att ladda en telefon med 70% kräm kvar under en hel natt.. men om batteriet mår bättre av det så får jag väl vänja mig =)

 • blunden

  För den som har en timme över är nedanstående ganska intressant.

  http://code.google.com/intl/sv-SE/events/io/2009/sessions/CodingLifeBatteryLife.html

 • Henrik

  Tills dess man kan ställa in intervallet med vilken Gmail synkar mot sin server (vilket är kontinuerligt nu vad jag förstår) kan man lägga till sitt google-konto som ett exchage konto. Då kan man välja intervall med vilket luren syncar mail, kalender och komtakter med google. Jag kör med en timmes intervall vilket jag tycker räcker för mig. Ta sedan bort synkningen mot google under inställningar…

  Guide för iPhone (iTunes slaven) finns här.
  http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?hl=en&answer=138740

  Egentligen är det bara att lägga till m.google.com under server.
  Hoppas ni får lite mer kräm över nu :-).

 • Håkan

  goa200 :
  @manny
  inte om du har tre då tre enbart kör sitt via 3g. Så har du tre kommer du inte kunna ta emot samtal lr skicka sms

  Rapportera inlägg

  Testade nyss, och det gick visst! :) Ringde min desire från jobbtelefonen. Jag har 3.

 • Tommy

  Batterityp ett lithium batteri har nära noll minnesfunktion så att ladda lite många gånger spelar nära noll roll dock har batterier ett max antal laddcykler som gör att det kan dö i förtid men oftast handlar det om minst 500 laddcykler oftast upp till runt 1000 vilket är runt tre år vid daglig laddning.

 • Chris

  @goa200
  Kan bara hålla instämma med att Juice Defender är den klart bästa app jag har på min X10, Jag köpte till Ultimate juice och det funkar helt suveränt. Klarar mig lätt en helg vid vanligt användande. Man kan ställa in appen på att aktivera APN t.ex 5 min varje halvtimme och även varje gång skärmen är på, då synkar telefonen allt som behövs, vidare kan man ha det inställt så att APN är helt avstängt vissa tider T.ex under natten. Med Ultimate Juice så kan man även låta programmet aktivera Wifi endast när man är i närheten av en känd hotspot. Varmt rekommenderat.

 • Pallee

  Någon frågade om det fanns en Locale-plugin till APNdroid.

  Jag kan förstå att man vill stänga av datatrafiken vid olika platser eller tider (eller annat som Locale erbjuder) men vill man spara batteri, är Locale helt fel metod. Jag provade det men kom fram till att min desire aldrig gick i sleepmode då Locale är aktiverat. När jag upptäkte detta avaktiverade jag locale och fick direkt en halvering av av min batteriförbrukning. Kan tillägga att under tiden som jag testade detta hade jag ”mobile networks” avstängt.

  Alltså: Locale kan göra många fantastiska saker med din telefon men öka passningstiden är inte en av dem.

 • Jag fattar inte varför alla är så nervösa över batteritiden.

  När jag fick hem min Desire och fattade att jag kommer att behöva ladda den 3 gånger så ofta som min gamla telefon gick jag ner till Kjell & Co och köpte en laddare till bilen samt en extra microusbkabel som jag har på min arbetsstation här på jobbet.

  Problem solved. Hur ofta är man inte hemma, i bilen eller på jobbet?

 • Lars

  Så varför inte modifiera APNDroid så att den kan styras på klocka ?

  Eller det kanske går. Det är ju unix i botten eller `? Roota och använd den inbyggda klockstyrningen ?

 • martin

  Jag hittar inte juice defender på market. Även om jag kör med ME?

 • Nicklas

  Juice defender verkar fungerar bra. Nu ser det ju ut som jag kommer klarar hela dagen med min Tattoo. Även om jag använder den mycket. Samtal och surf. Har inte testat att använda MP3 spelaren efter jag installerade Juiciii. Har ju möjligheten att ladda här på kontoret men man vill ju ha möjligheten att ha en fungerande telefon även om man inte har tillgång till laddmöjligheter.
  Och så viktigt är jag ju inte så jag behöver automatiska uppdateringar flera gånger i timmen.

  Fan , det är ju riktigt skönt att telefonen inte piper hela tiden med nya saker…

  Verkar ju även ha fått lite extra fart i telefonen efter detta. Inte lika seg som den kunde vara i bland. Hoppas det även har löst problemet med omstarterna i Tattoon.

 • Susan

  Kan någon förklara för mig vad APN är och var jag hittar det på min Desire? Vad är locale och var hittar jag det? Jag har tagit bort bakgrundsdata under konto och synkning. Jag här tagit bort mobilt nätverk men jag förstår inte vad ni menar med APNdroid? Jag har nästan ingenting arkiverat men jag kommer verkligen inte långt med mitt batteri. Den hinner Shop dö innan jag har kommit hem på kvällen. Alltså inte ens 24 timmar.

 • När jag kollar under inställningar, om telefonen, batteri, och vad som har använts så ser jag att det står att vänteläge ”batteri som använts av radion” någon som förstår vad det innebär? Jag har ingen radio igång. Sen undrar jag också, jag har ställt in på min gmail under ”antal dagar till synk” på 999 dagar istället för 4 dagar som det var på tidigare. Det innebär väl att jag sparar mer batteri desto längre dagar jag väljer till att den ska synka?

  Tacksam för alls svar till en dummie

 • Lazze

  Jag kan inte installera Juice defender på min Hero. Någon som vet nåt alternativ?

 • gt98hjo

  Provade att installera APNDroid på min testtelefon SE X10 från Smartsson för att som det har skrivits i denna tråd, att spara batteri. Döm om min förvåning när jag vaknade i morse, klockan hade dragit sig 20 minuter under de 7 timmar som telefonen var bortkopplad från all trafik. Så när klockan enligt telefonen var 06:22 så var den egentligen 06:42. Någon som upplevt samma sak?

 • Lazze

  Hmm. Den går ej på 1.5 tydligen. Jaja jag har snart 2.1 – Eller?@Lazze

 • Henrik

  Något som drar en hel del batteri är växling mellan 2g och 3g, dvs gsm och wcdma. Jag, som har tele2, märkte att detta skedde i princip konstant i min lägenhet trots att jag har bra 3g täckning (bor hyfsat centralt i Stockholms innerstad). Jag kör därför nu bara 3g – inställningar -> trådlöst och nätverk -> mobila nätverksanslutningar -> Nätverksläge -> endast wcdma. Två bonusar är att man 1) inte behöver surfa med gprs hastighet då man egentligen har 3G hastighet, 2) att man slipper pupudupp eeeeeeeee (gsm) störningar i högtalare som finns nära telefonen.

 • topfs2

  Det som imponerar på mig mest med detta är att den håller 9 dagar, det är mer än min gamla sony ericsson som inte var en smart phone höll. Dock inte under jämförbara förhållande men ändå.

 • San

  Borde inte 3G ta mer batteri än 2G, jag bor i centrala Malmö och har bra nät. Jag har hört både och angående nätet.. vissa säger att 2G drar (som du) andra tvärtom.

 • zeb

  jag använder min desire väldigt mkt, surfar, spelar lyssnar på musik. stänger av gps när jag inte använder den och batteriet ligger på ca 30% efter en hel dag.. inga problem att ladda på natten tycker jag..

 • The

  Kör med APNdroid på min Hero och det är helt klart den bästa appen jag installerat, det som är bäst är att jag upplever att telefonen laggar oändligt mycket mindre när man skriver sms och sånt jämfört med när den ligger och syncar mot omvärlden var och varannan minut.

  Ser ingen nackdel med att ha apndroid och ha datatrafiken avstängd utom när jag använder telefonen (utom om man väntar på nått mail etc) och då blir batteritiden 3x längre

 • polison

  Är det någon mer än vår familj som har haft problem med sina huaweig U 8220
  Vi skaffade 2 st samtidigt i familjen i januari 2010 och har inte haft annat än bekymmer sedan dess. Första veckan fick vi bägge utbytta för man hörde inte när man pratade i mobilen. Det bara skorrade. Fick då två nya som fungerade till i aug då bägge återigen hade samma problem med skorrande ljud, den man ringde upp hörde inte vad man sa.
  Fick dem ”lagade” och sedan i okt har vi haft den ena inlämnad 6 ggr för att den inte går att starta upp trots byte av batteri och div uppdateringar. När vi fått den tillbaka från service har vi fått lämna den direkt igen. flera ggr har de i 3 butiken försökt starta upp den och skickat tillbaka den direkt. Vi har de senaste 2 gångerna begärt att få mobilen utbytt men inte. Får tillbaka den ”uppdaterad”. Så som sagt trots att mobilen inte varit användbar på 3 månader och trots att de haft den på lagning 6 ggr fungerar den inte och de vägrar byta ut den.
  Nu har dessutom mobil nr 2 återigen börjat krångla med dåligt ljud vid samtal.
  Någon annan som känner igen problematiken??

 • Maria

  Jag måste bara säga att jag inte har bil och jag har inte möjlighet att ladda ”på jobbet” men måste ladda min X10 mini 3 gånger om dagen för att det ska funka. Då har jag inte spelat, messat, surfat, lyssnat på musik, inte ens pratat. 3 gånger om dagen måste jag ladda trots att den ligger på ”passtid”. Skittelefon säger jag bara, och det har man betalat 3200 kr för och det har knappt gått 8 månader sedan den köptes in. Skönt för dig att du har löst det. Men det har iaf inte jag!

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Försäkringen Samsung Mobile Care täcker två olycksskador under två år
 5. Minitest av Google Pixel 2
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

Mest läst

 1. Alla uppgifter om OnePlus 5T läcker ut i förtid
 2. Vi går igenom nyheterna i Android 8.1 Oreo
 3. Hands on med OnePlus 5T
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
 6. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons