Beta av nya gestbaserade tangentbordet SwiftKey Flow nu tillgänglig

Postat:
10:41 - 2012-12-06
Skribent:
Lars A
Kommentarer:


I slutet av oktober fick vi reda på att Androids populäraste tangentbord SwiftKey snart skulle ge användare möjligheten att svepa fram ord. Nya versionen av tangentbordet kallas SwiftKey Flow och kommer enligt utsago ersätta SwiftKey 3. Nuvarande användare bör alltså få det gestbaserade tangentbordet som en gratis uppdatering när Swiftkey Flow lämnat betastadiet och släppts i Play Store.

De som vill prova SwiftKey Flow kan göra det redan idag genom den offentliga betaversion som precis blivit tillgänglig. I och med stödet för gestbaserad inmatning sällar sig SwiftKey till keyboards som SlideIT, Swype och standardtangentbordet i Android 4.2. 

Rent spontant känns det som att SwiftKey Flow fungerar bra men rätt snabbt märker man att appen är i betastadiet. SwiftKey Flow föll på de punkter där gestbaserade tangentbord lätt kan misslyckas, som hanteringen av ord som stavas precis som ett annat ord med undantag av samma bokstav i rak följd.

Försöker man exempelvis skriva ”kala” printar SwiftKey Flow ut ”kalla” varje gång. Android 4.2 skriver också ut ”kalla” men låter sedan användare välja mellan både ”källa” och ”kala”. Vissa andra ord går heller inte att skriva med sveprörelser: ”källa” blir till exempel alltid ”käka” i SwiftKey Flow. Funktionen ”Flow Through Space” som gör att man aldrig behöver lyfta fingret genom att bara glida ner till mellanslaget efter varje ord fungerade dock relativt bra överlag.

Det finns definitivt potential och när SwiftKey Flow släpps i Play Store lär det sannolikt bli en mycket trevlig uppdatering för nuvarande användare. I nuläget är dock Swype, SlideIT och tangentbordet i Android 4.2 bättre på sveprörelser. Senaste betaversionen av SwiftKey Flow går att ladda hem från den här länken.