Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Betaversionen av Samsung Pay finns nu i Sverige

Postat:
10:21 - 2017-03-09
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Samsung har lanserat sin mobilbetaltjänst Pay i Sverige och det är möjligt att genomföra betalningar med tjänsten från och med idag. Stödet för enheter, banker och betalkort är inledningsvis begränsat varför det handlar om en betaversion.
Betaversionen av Samsung Pay har för närvarande stöd för anslutna kort från Eurocard, Mastercard, Nordea, SEB och Visa. Inom kort kommer fler partners att vara anslutna till Samsung Pay, bland annat Entercard, Handelsbanken, ICA-Banken, Rikskuponger samt Swedbank och Sparbankerna. En komplett lista finns här.

Samsung Pay bygger på teknik som använder Near Field Communication (NFC) och Samsungs specialutvecklade lösning Magnetic Secure Transmission (MST) för att göra mobilbetalningar. I dagsläget är NFC-penetrationen endast cirka 10 procent på svenska marknaden medan närmare alla befintliga terminaler redan är kompatibla med MST-tekniken.

–Samsung Sverige

I Sverige har övergången till NFC varit långsam och bland butikerna har endast 10% stöd för NFC-betalningar. För betalterminaler som inte är utrustade med NFC erbjuder Samsung Pay stöd för MST (Magnetic Secure Transmission), som innebär att telefonen eller klockan sänder ut ett magnetfält som emulerar magnetremsan på ett traditionellt magnetkort. Tjänsten är därför kompatibel med även äldre terminaler där NFC inte är ett alternativ.

Det är möjligt att autentisera betalningar genom antingen fingeravtryck eller PIN.  Vid fingeravtrycksläsning som är det snabbaste sättet sveper användaren uppåt från låsskärmen, väljer betalmedel, läser av fingeravtrycket och placerar sedan telefonen invid betalterminalen för att slutföra köpet.

Principen är densamma vid PIN-autentisering med undantag för att en PIN-kod slås in istället för att fingeravtrycket avläses i samband med betalningen.

Samsung Pay finns tillgängligt i Google Play, men går endast att installera på Samsungs enheter som har stöd för tjänsten. I dagsläget är Samsung Pay kompatibelt med Galaxy A5 (2016), Galaxy S7 och Galaxy S7 edge. Inom kort kommer även Galaxy A5 (2017) och Gear S3 att få stöd för Samsung Pay i Sverige.

Det här är Samsung Pay:

 • ENKELT. För att göra en betalning med Samsung Pay sveper du uppåt från skärmens nedre kant från låst skärm, hemskärm eller svart skärm. Verifiera med ditt fingeravtryck och placera sedan enheten på betalterminalen. Samsung Pay fungerar även i offline-läge där du kan göra transaktioner utan internetuppkoppling**.
 • SÄKERT. Flera säkerhetslager, med fingeravtrycksverifiering, tokenisering och Samsung Knox – håller dina bankuppgifter säkra och skyddade.
 • HÄR. Samsung Pay är redan här. De flesta befintliga betalterminaler i Sverige accepterar Samsung Pay, vilket gör den till en av marknadens mest accepterade mobila betalningstjänster. Handlarna behöver inte uppgradera eller förändra sina befintliga betalterminaler då Samsung Pay redan är anpassad till den befintliga tekniken. Dessutom är Samsung Pay helt kostnadsfritt att använda både för handlare och konsument.

–Samsung Sverige

Har någon av er läsare haft möjlighet att testa tjänsten – hur har det fungerat?

Uppdatering: Vi har framfört några av de frågor som dykt upp i kommentarsfältet nedan till Samsung. Här följer deras svar.

Kommer Pay att fungera med Gear S3 om man inte har en Samsung-telefon?
Det behövs Android 4.4 & 1.5Gb Ram på telefonen. Nätverksupkoppling krävs när du lägger in kortet men för betalning behövs det inte.

Galaxy S6 och S6 Edge saknas i listan över kompatibla enheter. Kommer dessa få stöd när Nougat anländer, eller lämnas de ute i kylan? 
De har inte stöd för MST på den europeiska marknaden. Eftersom MST kräver hårdvara kommer inte uppdateringen till Android 7 påverka detta.

Finns det några begränsningar vad beträffar Samsung Pay och gråimporterade telefoner/enheter som inte kör nordisk mjukvara (NEE, VDS eller HTS)? 
För att använda Samsung Pay behöver du en kompatibel telefon, ett svenskt SIM-kort samt ett betalkort från en ansluten bank. Dessutom behöver telefonen vara godkänd för Norden. Det vill säga, har personen köpt en telefon som är framtagen för en annan marknad så kommer dessa ej att fungera.

Senaste artiklarna om SAMSUNG PAY

→ Besök Androidarkivet

Lediga jobb inom data / IT Företag
UI designer Publicerad 22 Feb 2018
Junior teknisk ingenjör med intresse för C-programmering Publicerad 22 Feb 2018
Security Lead Publicerad 22 Feb 2018
Ta nästa steg som supportkoordinator på Evry Publicerad 22 Feb 2018
Frontend utvecklare till kund i Sundsvall Publicerad 22 Feb 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Specifikationerna för Samsung Galaxy S9 och S9 Plus, enligt rykte.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Sonys nya toppmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact erbjuder 18:9, saknar 3,5mm-jack
 2. Vilken Androidversion kör din smartphone?
 3. Första pressbilden på Sony Xperia XZ2
 4. Stor Samsung Galaxy S9-läcka: specifikationer och officiella bilder
 5. Högupplösta bilder på Samsung Galaxy S9
 6. Rykte: Europeiska priser för Samsung Galaxy S9 och S9 Plus

Mest läst

 1. Stor Samsung Galaxy S9-läcka: specifikationer och officiella bilder
 2. Google har tagit bort ”visa bild”-alternativet för bildsökningar
 3. Sonys nya toppmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact erbjuder 18:9, saknar 3,5mm-jack
 4. Vilken Androidversion kör din smartphone?
 5. Samsung talar varmt om ringsignalen i Galaxy S9
 6. Telenor lanserar VoLTE och VoWi-Fi i Sverige

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion kör din (primära) mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons