British Telecom stämmer Google på grund av Android

Postat:
12:05 - 2011-12-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

BT Group plc (British Telecom)

Brittiska BT Group plc, eller British Telecom som de ofta fortfarande kallas, är det senaste i raden av företag (Apple/Oracle/Microsoft/eBay) att ge sig på Android för att få en bit av kakan. BT har lämnat in en stämningsansökan i en domsal i Delaware och påstår att Google inkräktar på sex av deras patent i och med Android och andra tjänster.

Företaget vill ha skadestånd och menar att Google bland annat inkräktat på patent som ”Service Provision System for Communications Networks” och ”Storage and Retrieval of Location Based Information in a Distributed Network of Data Storage Services”.

British Telecom påstår vidare att utöver själva Android-plattformen så inkräktar även Google Maps, Places, Offers, Google+ och platsbaserad reklam på företagets patent. Man kan undra över varför BT valt att stämma Google just nu och det är svårt att säga vilken utgång stämningarna kommer få.

Om Google tvingas betala ännu fler androidrelaterade royalties kan det enligt vissa i längden tvinga sökjätten att kräva en del av kostnaden av tillverkare, vilket skulle kunna påverka plattformens utveckling. Vill man läsa stämningsansökan i sin helhet kan man besöka Foss Patents.

Genom AP

Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ASUS Transformer Prime 32GB Wi-Fi på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemutvecklare sökes till Phonera Publicerad 25 Nov 2015
Driven student med C-kompetens till Axis! Publicerad 25 Nov 2015
Metro söker javautvecklare Publicerad 25 Nov 2015
2 st Systemtestare Ref 181293 Publicerad 25 Nov 2015
Testledare/ testare till växande konsultbolaget All System Go AB Publicerad 25 Nov 2015
Se fler jobb