Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Brodit Aktiv Hållare för HTC Hero [Recension]

Postat:
11:48 - 2009-10-09
Skribent:
Manomino
Kommentarer:

Nu när man har köpt en HTC Hero använder man den överallt, hemma, på jobbet, på bussen och självklart i bilen. Vill man sen använda den som en GPS eller bara ha den inom räckhåll så är en bilhållare varmt att rekommendera.Efter att ha varit inne i ett flertal elektronik- och diverse telefonbutiker så har man bara hittat universal hållare till mobiler. Du vet såna där som man antingen skruvar fast i panelen eller suger fast i fönstret, som man sedan klämmer fast mobilen i hållaren. Det kändes inte helt klockrent. Men sen såg jag att Brodit.se har en specialbyggd modell just  för HTC Heron. När jag dessutom såg att det var en Aktiv hållare, dvs en hållare med inbyggd laddare, kunde jag inte motstå.

Brodit with Htc Hero in my car

Paketet

Paketet som jag fick hem bestod av 2 delar. En ProClip och en Aktiv hållare med en cigg-kontakt. ProClipen monteras i bilen och agerar som monteringsplatform för den Aktiva hållaren. Jag valde ProClippen som monteras vid en av luftgallerna, men dom har även hållare för andra placeringar i bilen. Vid första intryck så känns byggkvaliten på hållaren, ProClippet och laddaren bra och av bra kvalitet.

Brodit Proclip Holder with tools

Montering

Det som är bra med ProClipet är att man inte behöver skruva i eller klistra något på panelen. Fästet är special byggd för just min bilmodell, en Passat 02, och dom gör ProClips för rätt många olika bilmodeller. Jag fick med 2 special verktyg i påsen så att jag kunde öppna upp springorna mellan luftgallret och sedan var det bara pressa in ProClipet. Jag var verkligen imponerad att dom har kommit på att ha en fäste som passar just till luftgallret i bilen, då den inte skadar bilen, passar perfekt och är i bra räckhåll när man ska använda mobilen.

Med ProClipet på plats så var det dags att montera fast hållaren. Det gjordes genom att skruva in dom 4 medföljande skruvarna i ProClipet.
Sen var det bara att sätta in cigg-kontakten, sätta i mobilen och tuta och köra.

Hållaren

Jag var väldigt tveksam till hur dom skulle lösa formanpassningen av hållaren till Heron som har sin udda hake, den är inte som en vanlig mobil där ryggen är rak. Men det känns som en stabil lösning och det är inga problem att varken ta ut eller sätta in mobilen i hållaren. Väl på plats i hållaren sitter mobilen ordentligt, och ingen risk att ramla ur, även i liggande läge.

Det går att rotera hållaren så att man kan både ha mobilen i liggande och stående läge. Hållaren sitter på en kulled som man kan dra åt med en skruv. Men nackdelen med detta är att efter du har vridit hållaren mellan horisontell och vertikal läge ett antal gånger så lossnar skruven som reglerar spänningen lite på sig. Visserligen är det bara att ha en skruvmejsel med sig i bilen och dra åt skruven när det händer, men lite jobbigt ändå. Skruven kommer man väldigt lätt åt eftersom den sitter synligt på framsidan när mobilen inte sitter på plats.  När jag har testat så har det gått mellan 10-20 vridningar innan skruven har lossnat, beroende på hur hårt skruven satt till att börja med. Men för mig spelar detta ingen roll eftersom jag enbart kommer använda hållaren i stående läge.

Sideview HTC Hero Heron i hållaren

Laddare

Brodits hållare är en sk. Aktiv hållare, dvs en hållare som har en inbyggd laddare med cigg-kabel. Det är det här som är egentligen den anledningen varför jag inte valde en universal hållare, då jag hade behövt ha en separat laddare. Från tidigare erfarenhet tycker jag att det är rätt jobbigt att behöva sätta in mobilen i en hållare och sedan koppla till laddaren varje gång. Dock är det värt att nämna att det finns en Brodit modell utan laddare, dvs en  Passiv hållare.

Användning

När jag är ute och kör så sitter mobilen fint och prydligt i sin hållare. Jag har precis kommit hem från en resa till Stockholm och har haft mycket användning av mobilen under resan, alltifrån hitta telefonnummer på nätet till vägbeskrivning i Googlemaps. Att slippa hålla mobilen i handen eller ha den i knäet medans GPSen är igång är såå skönt. Dessutom sitter hållaren i bra höjd. Den sitter inte i fönstret så att den stör när jag kör, och den är inte i mitt knä så att jag måste flytta ner blicken så att jag inte ser när jag kör.

Mobilen sitter ordentligt på plats i hållaren när man använder den. När du pekar på skärmen, använder volymknapparna, eller sätter in headsetet så rör inte hållaren på sig alls. Hade den get vika så hade det nog lite jobbigt.

Pris

Idag ligger en Aktiv Hållare ifrån Dustin på 495 kr inkl moms och en Passiv Hållare på 195 kr inkl moms. Sen måste man köpa till en ProClip som ligger på 215 kr inkl moms. Men med tanke på att man får en formanpassad hållare till mobilen med inbyggd laddar tycker jag att det är värt dom pengarna. Sen ser den även bra ut i bilen, jämfört med t ex en univeral hållare.

Slutsats

Brodits nya hållare känns som stabil och är av bra kvalitet. Monteringen i bilen var lätt och smidigt och gick på runt 5 minuter. När man beställer hållaren är det viktigt att man också beställer en ProClip som agerar som en monteringsplatform för montering i bilen. Väl på plats så känns den väldigt stabil och sitter ordentligt på sin plats. Med den inbyggdaladdaren vet man alltid att man har ström i mobilen, även när man har GPSen igång hela bilresan. Det går att både ha mobilen i stående och liggande läge genom att vrida på hållaren, men vrider du allt för många gånger så måste man spänna åt skruven som sköter spänningen i kulleden.

Fördelar/Nackdelar

Vill du ha en formanpassad hållare till din Htc Hero för fast placering i bilen som dessutom har inbyggd laddare kan jag varmt rekommendera Brodits Aktiva hållare för Htc Hero.

+ Inga rörliga delar som går sönder som en universal hållare
+ Smidig att ta ut och ur hållaren
+ Inbyggd laddare
+ Fast montering som ej skadar bilen

– Dyrare än en universalhållare
– Spänningsskruven lossnar lite när man vrider hållaren för många gånger mellan vertikal och horisontell läge, då måste man dra åt skruven.
– Den röda laddnings lampan på laddaren kunde ha varit grön för att matcha Android gubben:)

Vill du också publicera en artikel på Swedroid? Klicka här

 • Drugge

  Brodit gör riktigt fina grejer. Jag har en passiv hållare till min Magic och det är väldigt bra passform på den med.

  En konstig grej jag märkt dock är att det blir svårare att få skärmen att reagera när man pekar på den så länge telefonen sitter i hållaren. Det kanske hänger ihop med fenomenet att skärmen reagerar mycket sämre om man har telefonen liggande i soffan eller liknande.

 • Magnus

  Beställt! :)

 • Freddan101

  Tack för recensionen! Kul nyhet att den aktiva hållaren har släppts. Har följt utvecklingen på Brodits site och där står det fortfarande ”Kommer inom kort”.

  Jag är lite besviken på att Brodit valt att inte släppa 3-i-1-varianten med bl.a. audio ut via USB (som finns till Magic) pga. att dom trott att det inte går att få ut ljudet denna väg eftersom Hero har en 3.5 mm utgång. Hade varit otroligt smidigt att kunna koppla ljudet till Aux in på bilstereon på detta sätt.

 • robocik

  Bra recension :)
  Själv har jag en lite annan lösning på det hela:
  en universal HAMA mobilhållare från Teknikmagasinet, som man monterar i luftutblåset, inga sugproppar eller skruvar alltså :) och en HTC usb adapter, som jag både laddar och har mobilen ikopplad i bilstereon med, :)

 • Freddan101

  robocik :
  Bra recension :)
  Själv har jag en lite annan lösning på det hela:
  en universal HAMA mobilhållare från Teknikmagasinet, som man monterar i luftutblåset, inga sugproppar eller skruvar alltså :) och en HTC usb adapter, som jag både laddar och har mobilen ikopplad i bilstereon med, :)

  Om jag inte kan få Brodit att ändra sig funderar jag på att försöka skruva ihop en aktiv hållare för fast installation och en 3-i-1-adapter som jag har sen innan.

  Enda nackdelen jag kan se att ha allt i ett är att jag inte vet något sätt att välja att få ut ljudet i Herons egna högtalare när väl ett par lurar är inkopplade (som ju blir fallet när man trycker ner telefonen i hållaren). Det kan ju finnas fall när man vill lyssna på radion och ändå höra navigeringsinstruktioner.

 • robocik

  Jag lyssnar nästan aldrigt på radion, efter att jag har köpt min MAGIC använder jag DroidLive och streamar all music, samt när jag använder CoPilot Live så hör jag navigerings instruktionär samtidigt, dessutom när det ringer tonas allt snyggt ner och jag hör samtalet via bilstereon och kan prata handsfree… allt i ett hehe
  men jag ska prova att dra ut stereo kabeln ur adaptern för att kolla om man får ljud ut genom mobilen… då kan man fortsätta ladda och lyssna på radio som du vill.

 • itix

  …jag blir inte klok på detta, vad är det för bil?

  Jag skulle gissa på en äldre volkswagen, fast ändå inte.

 • Mathias

  ”Fästet är special byggd för just min bilmodell, en Passat 02…”

 • itix

  oj… läste det nu :P
  Hade inte hunnit komma tillräckligt långt ner i artikeln.

 • Mathias

  Dags att byta ut mitt Ericsson-ställ från -99 till denna :) Kanon att ha när man har spotify i mobilen.

 • Freddan101

  robocik :
  Jag lyssnar nästan aldrigt på radion, efter att jag har köpt min MAGIC använder jag DroidLive och streamar all music, samt när jag använder CoPilot Live så hör jag navigerings instruktionär samtidigt, dessutom när det ringer tonas allt snyggt ner och jag hör samtalet via bilstereon och kan prata handsfree… allt i ett hehe
  men jag ska prova att dra ut stereo kabeln ur adaptern för att kolla om man får ljud ut genom mobilen… då kan man fortsätta ladda och lyssna på radio som du vill.

  Låter schysst! Kör du med 3-i-1-hållaren till din Magic?

 • Nattens Vakt

  Det heter ”de” och ”dem”, inte ”dom”… skärpning tack, svenskan är väl värd att vårda! Annars bra recension.

 • robocik
 • itix

  Å andra sidan är ”dom” att föredra över ett felanvänt ”dem” eller ”de”

 • bente

  bästa kommentaren på slutet av artikeln

  ”- Den röda laddnings lampan på laddaren kunde ha varit grön för att matcha Android gubben:)”

  najs val och fler lär köpa detta paket! ;)

 • Freddan101

  det jag gillar med min hållare är att den är invasionsfri samt sugproppsfri ;) så att säga… passar många luftutblås, det hängde med en liten dubbelhäftande dyna om man nu inte har ett passande luftutblås…

  Jag är ju mycket för det här med att slippa lösa sladdar och göra en minimal installation som syns så lite som möjligt. Till min TyTN har jag kört med en aktiv Brodit-hållare med Molex-adapter som ligger bakom konsollen och som också matat BT-GPS:en med ström. Hade tänkt mig göra en liknande installation för Heron men med audio ut.

  Fråga till Manomino (eller någon annan som köpt hållaren): Misstänker att USB-kontakten är standard och inte HTC:s special? Hur ser möjligheterna ut att skruva isär hållaren och byta kontakt/kabel?

 • tomas

  hej jag har kört med brodit sen många år finns inget som slår dem hållarna.
  Nu e jag ute efter copilot men har inte tillgång till market pay där man köper den. Nån som har nått tips vart man kan få tag i den utan market?
  Tomas

 • robocik

  tomas :
  hej jag har kört med brodit sen många år finns inget som slår dem hållarna.
  Nu e jag ute efter copilot men har inte tillgång till market pay där man köper den. Nån som har nått tips vart man kan få tag i den utan market?
  Tomas

  Ge mig ett PM på forum (har samma namn där) så får du ett länk var du kan hitta CoPilot Live ;)

 • Björnen

  Bra recension!

  Fick min igår och den såg riktigt bra ut, köpte en aktiv givetvis. Har haft flera hållare från Brodit och dom har alltid haft bra kvalitet, bra hemsida där man lätt får reda på vilken plattform man ska ha och dom har anpassade plattformar till massvis med olika bilmodeller. Dessutom finns det ofta olika ställen att placera den på. Kan bara hålla med recensenten och rekomendera hållaren!

 • Björnen

  robocik :jag kör en sådan http://www.dustinhome.se/pd_5010169409.aspx adapter, och en passiv hållare http://shop.conrad.se/websale7/Hama-universalh%e5llare-f%f6r-PNA%2fPDA%2fMP3%2fmobiltelefon.htm?Ctx=%7bver%2f7%2fver%7d%7bst%2f3eb%2fst%7d%7bcmd%2f0%2fcmd%7d%7bm%2fwebsale%2fm%7d%7bs%2fconrad%2dswe%2fs%7d%7bl%2f01%2daa%2fl%7d%7bmi%2fSHOP%5fAREA%5f22085%5f0319012%2fmi%7d%7bpi%2f370896%2fpi%7d%7bpo%2f1%2fpo%7d%7bfc%2fx%2ffc%7d%7bp1%2f32f2be47cdb3fecf96120e81baf1f967%2fp1%7d%7bmd5%2f53a21d1a6860f656512782d8e93ac890%2fmd5%7d (vilken lång länk!!), det jag gillar med min hållare är att den är invasionsfri samt sugproppsfri ;) så att säga… passar många luftutblås, det hängde med en liten dubbelhäftande dyna om man nu inte har ett passande luftutblås…

  Vaddå, går det att få audio ut på den där usb-kabeln eller är jag ute och cyklar?

  Vore ju grymt då jacket sitter på toppen.

 • robocik

  Ja den har 3.5, 2.5 samt usb hörlursutgång, den funkar på både min Magic och Diamond, så det borde fungera på Hero också.

 • Tomcat

  @Nattens Vakt
  ”Dom” är helt korrekt, även om det ”De” eller ”Dem” i vissa lägen är att föredra.

  Bra recension!

 • Jimmy

  Hur fast sitter den i hållaren? Funderar på att sätta den på min MC för att använda som laptimer och det skakar ju och hoppar en hel del. Tror du den skulle hoppa ur en sån här hållare?

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior programmerare till Telenor Publicerad 18 Jan 2018
Supporttekniker till Handelsbanken Publicerad 18 Jan 2018
Securities Operations Analyst till spännande uppdrag i Stockholm Publicerad 18 Jan 2018
Systemutvecklare till mobiloperatör i Kista Publicerad 18 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 4. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons