Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Chameleon Launcher släpps i skarp version i Play Store

Postat:
10:01 - 2012-09-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Chameleon Launcher

Är det någon som minns Chameleon Launcher från i våras? Det är en hemskärmsapp som är specifikt avsedd för surfplattor och teamet bakom projektet sökte finansiering via Kickstarter. Efter en serie betareleaser har Chameleon nu till sist släppts i skarp version och finns tillgänglig i Googles programbutik. 

Chameleon Launcher kostar 67kr och för den summan får man en serie specialskrivna widgetar och en hemskärmsapplikation som har koll på tiden och var du är. På så vis kan appen automatiskt visa relevant information.

Ifall man kikar på den nuvarande fördelningen av betyg så är den förvånansvärt jämn. Allra flest har gett femmor i betyg, men det är annars en rätt jämnt blandad kompott och medelbetyget ligger för närvarande på 3,4 stjärnor. Är det några som testat Chameleon och tycker ni i så fall appen är värd sina slantar?

Genom Phandroid

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 7.7 16GB 3G på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ASUS Transformer Prime Wi-Fi på Prisjakt just nu:

 • Fred .

  Dyr app.
  Först tar dom pengar från folk på kickstarter sen säljer dom appen dyrt.
  Exploitation?

 • Meebo

  Jag var med redan från början via Kickstarter och kan bara säga att den blir bara bättre och bättre efter varje release. I dagsläget så finns det inte så många olika widgets. Men det kommer att komma fler och nu kan man också laga sina egna widgets. Det bästa är att dom lyssnar på sina användare och rättar till buggar eller kommer med förbättringar. Personligen tycker jag att detta är den bästa launcher och värt sina pengar.

 • Brundiin

  67 spänn är ruggigt blodigt för en helt oprövad app, med få widgets..Men visst är jag sugen att testa på min zoom

 • Per

  Nej, alla som gav $5 eller mer fick appen, så ingen behöver betala två gånger, och alla som inte ville vara med o kickstarta får den för NÄSTAN samma pris, så det ser helt ok ut.

 • Brundiin

  behöver man alla dom pengarna för att göra en app ? gick dom till cola kontot för att kodarna ska vara vakna.. lite girigt verkar de

 • Fred .

  Bättre att kickstarta något som är open source, då får man uppdateringar gratis för alltid, och så kan vänner och andra också få den gratis så kan fler ha nytta av den.

  Kickstarta appar som kostar pengar tycker jag är dumt. Vill dom ta betalt kan dom lika gärna finansiera det själva.

 • Amid2d3d

  Har precis kört igång och gjort 3 skärmar på min TF201.  Har ”Jobb” som visar alla mailinkorgar och klockan såklart. Aktiveras kl 07 på vardagar om jag är vid jobbets wifi. 

  Inga buggar ännu och många små roliga finesser som gör att jag blir glad :)!  Rekommenderar starkt! Men som sagt behövs det lite fler widgets, men det är bara en fråga om tid

 • Fredrik Andersson

  Så varför har den inte stöd för PadFone?

 • Janne

  De flesta människor behöver något som kallas ”inkomst” för att arbeta. Misstänker att det även gäller app-utvecklare som sliter hårt? Vad tror du? 

 • Daniel Elofson

  Tycker ni det är konstigt att ett företag vill ha betalt för sin produkt? Kickstart är bara en annan väg att gå för att jaga investerare om man inte har eget kapital för att påbörja produktion, dvs löner, utrustning, lokaler osv.
  Istället för att ge investerare del av vinst, vilket sker vid konventionella investeringar i form av aktieförsäljning och liknande, så får Kickstartinvesterare produkten. Men för att bibehålla support och eftermarknad, samt att skapa nya produkter, måste nytt kapital in, och det får man genom försäljning av produkten man skapat. Tror inte företag startas med målsättningen att skapa en produkt, och sen lägga ner verksamheten för att den absolut ska vara gratis. Tänk om, tänk rätt.

 • Daniel Elofson

  Kickstart är ett alternativ till konventionell investering av externa parter. Istället för att driva in pengar genom aktieförsäljning och riskkapitalister. Skillnaden är att investerarna istället för aktieutdelning, del av vinst, istället får produkten som betalning för sin investering. Men de som inte investerat, varför ska de få ta del av ”vinsten” utan motprestation? Låter jävligt korkat.
  Sen är det en vanlig vanföreställning att open source är lika med gratis.. det är det inte. open source innebär bara att källkoden är öppen att modifiera, men licensen kan lika gärna vara köplicens. Red Hat är ett praktexempel.

 • MetadonPatient

  Precis, kunde inte sagt det bättre själv!

 • Kalabalik

  $5 är väl ändå inte ”NÄSTAN SAMMA” pris som $10?

 • Eekoren

  Fel.
  Open Source innebär att det är fritt att läsa, använda, modifiera och vidaredistribuera. Eftersom Red Hat är baserat på linux innebär det att de måste göra sin källkod tillgänglig för att linux är publicerat under GNU General Public License vilket innebär att det är olagligt att inte göra det. Så ja, Open Source innebär att du alltid kan få tag på programvaran gratis.

 • Eekoren

  Detta beror juh helt på hur mycket dom fick på kickstarter. Till skillnad från andra produkter har mjukvara inga materialkostnader. Det kan kopieras helt fritt hur som helst. Detta betyder att om de nu redan fått produktionkostnader täckta och ev. vinst så innebär det att det dom plockar in nu är ren vinst. Detta tycker jag skulle va orimligt med tanke på priset.
  Ialf är denna åsikt baserad på premisen att dom redan fått alla kostnader täckta och fått vinst vilket såklart inte nödvändigtvis är fallet.

 • Daniel Jansson

  En av huvudfunktionerna är att den har en ”work” panel? Som triggas när man vill.

  Då undrar jag bara vad de tror att folk arbetar med? En titt på de widgets som är tillgängliga så ser jag inte så mycket som har med arbete att göra:

  -Calendar-Clock-Facebook-Google+-Instagram-Media Player (Coming soon)-RSS News Reader-Switches-Twitter-YouTube

  Fast vi vet väl alla vad folk sitter och håller på med på sina arbeten…

 • Maaattias

  Hey guys its Brad the miniman!! Eller vad säger karln?

  Blev sugen på att testa denna faktiskt men skulle vilja veta hur bra ”flyt” det är, det är det viktigaste för mig

 • lxp

  ca 350.000 kr fick han för Kickstartern. Nu är det dåligt redovisat hur många som var inblandade i projektet och exakt hur lång tid det tog. Var det en person som gjorde allt och han lagt ett år på det så skulle han alltså tjänat lite under 30k i månaden.

 • Andreas Johansson

  Har varit med sedan början och gillar det. Problemet har varit att widgets inte uppdaterats smidigt utan man har varit tvungen att ”godkänna” dem ideligen. Hoppas det ordnat sig nu! Men det ser snyggt ut….

 • Varazir

  Även om de har genom kickstart fått tillräkligt med  pengar för produktionen av programmet så kostar det att underhålla och uppdatera programet, fortsatt utveckling av programmet. Det är girigt att förutsätta att man ska få uppdatering av programmet utan att betala.

 • Christofer Jh

  Fel.
  Det innebär att om du köper (om det kostar) binärfiler så skall du få tillgång till källkoden. I praktiken kan du då kompliera å ge ut gratis sedan.

 • Daniel Elofson

  Nja.. det där är inte riktigt rätt sätt att se på det. Själva produkten har inga materialkostnader nej. Men för att producera produkten tillkommer materialkostnad. Datorer, servrar, mjukvara till dessa, periferi, lokaler (med allt som tillhör), interna testmiljöer, externa testmiljöer. Andra kostnader är marknadsföring, bokföring, revisorer, bolagsregistrering, skatter, sociala avgifter om det finns anställda. Om kickstarterpengarna är förbrukade till allt detta inför lansering. Hur skall företaget klara av detta efter lansering? Hur ska du kunna kräva uppdateringar, patchar osv? Med ditt resonemang att allt efter är ren vinst, så bör all aktivitet upphöra så fort produkten är släppt till allmänheten.

 • Daniel Elofson

  Du kan få tag på källkoden gratis ja, men det säger inte att den färdiga produkten är gratis. Red Hat som bygger på Linux, är inte gratis, MacOS bygger på UNIX, det är inte gratis.

 • Amanda Brihed

  Vet inte om det är en drivrutinsgrej eller så, men de inbyggda widgets som finns känner inte av hårdvaran och kan därför inte alltid söka på nätet eller för den delen komma åt gps för att få ordning på väderuppdateringar osv. Tror det säkert löser sig, och hoppas det. Men just nu är det ju litet trist att kika på det läckra gränssnittet och inte kunna göra så mycket av det.

 • Har bara provat betan och blev tyvärr inte så imponerad. Gillade spb shell bättre isåfall.

 • Eekoren

  ”Any licensee who adheres to the terms and conditions is given permission to modify the work, as well as to copy and redistribute the work or any derivative version. The licensee is allowed to charge a fee for this service, or do this free of charge.” ”. The FSF argues that free software should not place restrictions on commercial use,[34] and the GPL explicitly states that GPL works may be sold at any price.”
  Detta betyder att det är fullt lagligt att dela ut hur som helst.
  Detta innebär i praktiken att man nästan ALLTID kan få tag på det gratis fullt lagligt

 • snajk

  Kolla in CentOS, det är Red Hat EL fast utan loggan och gratis. Vem som helst med tillgång till källkoden kan bygga sin egen variant, det man betalar RH för är support.

 • Fgrevoi7

  För att den drivande hårdvaran sitter i telefonen

 • Da
 • Bed Intruder

  Vilken är den roligaste/finaste/bästa launcher? Jag har TF300, men har bara kört stock. har testat massa olika på ICS på min blade. men då har jag mest koncentrerat mig på snabba launchers.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Mjukvaruutvecklare till Tieto i Luleå Publicerad 22 Jan 2018
Algoritmingenjör till växande Masimo! Publicerad 22 Jan 2018
Junior utvecklare till Roi Rekrytering i Malmö Publicerad 22 Jan 2018
Servicedesktekniker till Sweco Publicerad 22 Jan 2018
Javautvecklare i Internetbanken till Handelsbanken Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons