Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Chefsingenjören för Android Wear lämnar Google

Postat:
11:23 - 2017-12-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
David Singleton har varit chefsingenjör för Android Wear, Googles plattform för smartklockor, men har nu lämnat företaget för Stripe. Android Wear har stagnerat senaste åren och är i en märklig fas, med brist på ny hårdvara från de stora aktörerna på mobilmarknaden.
Kanske bör ingen större vikt läggas vid att chefsingenjören slutar, men det kan ses som ytterligare ett bakslag för plattformen. Singleton har arbetat hos Google sedan 2006 och utöver Android Wear har han även varit med och tagit fram Google Fit.

 • Robin

  Ja, världen bästa smartklockor har Tizen.

 • Patrik

  Eller så kan detta vara behövligt för AW.

 • Micke Appelfeldt

  Håller med dig. Lite färskt blod som kan skaka liv i det hela och få fram lite köpintressanta klockor skulle ju inte skada. Känner verkligen att jag skulle ha nytta av en smartklocka. Men i dagsläget finns det inget av intresse. Inte bara på Android wear-marknaden, utan över huvud taget.

 • Weehaaw

  Är på jakt efter en snartwatch, tycker inget på marknaden lockar. Gear s3 är för stor.. Vill ha en kompetent klocka med max 42 mm och grym batteritid och moget os. Eller, har jag missat något?

 • Patrik

  Kunde inte sagt det bättre själv :)

 • Frestare

  Tyvärr är det bara Apple som verkar tillverka något riktigt intressant.

 • Raz S.

  Ja man undrar ju om han suttit ensam på avdelningen sista året…?

 • mortuus82

  ja detta låter ju inte bra för stunden :(

 • Narnia

  Kanske mjukvaran, annars är det nog den fulaste klockan på hela marknaden.

 • Gurksnor

  Personligen tycker jag 99% av funktionerna i min gear s3 är rätt meningslösa.. Det jag verkligen använder är

  A) se tiden
  B) se notifikationer

  Om jag köper en ny smartwatch någon gång kommer det bli en med e-paper skärm och riktigt bra batteritid.

 • BTW

  Har en Sony smartwatch 3 liggandes i någon låda. Hade hoppats att den skulle duga som en löpare klocka men den men den tappar gps kontakten när svetten kommer kring handleden. Jag ser inte någon större nytta med en smartwatch i övrigt. Det är bra att kunna se tiden men vanliga klockor sköter det bättre eftersom de inte behöver laddas hela tiden.

 • Roco

  Köpte precis ett par Samsung IconX 2018.
  Den har tom röst-coatch som manar på dig :)
  Sedan kan man även ha dom som musik-/samtalslurar.

 • Roco

  Inte ens det.
  Tizen imponerar mest samt bryr sig inte ifall Google lägger ner stödet helt.

 • Niklas Olofsson

  För mig så kan jag lägga till
  C) Samsung Pay (jag har ingen Samsung-telefon).
  D) Timern.
  E) Handsfreefunktionen.
  F) Pulsmätaren.
  G) Träningsapp. (Endomondo)
  H) Sovloggningen. (Sleep as Android).

 • pacman_42

  Jag har en wearklocka (LG) och är väldigt nöjd.

  Men som tidigare sagts, det huvudsakliga jag använder den till är tid och modifikationer, men det finns några saker till också. Några exempel: Tidtagning av olika slag, Google keep till shoppinglistan, väder/temperatur, dagens schema/kalender, dagens dag och datum.

  Innan Wear2 så använde jag även röststyrningen då jag med den kunde skicka SMS från bilen till frugan, men numera fungerar ju inte svenska så det fick jag ge upp. Detta är dock den enda röststyrning som jag någonsin funnit en användning för.

  Det stora problemet är användarinterfacet. Jag har gjort en egen urtavla med watchmaker och har på det sättet fått hyfsad ordning på detta också. Jag har olika zoner på klockans display som aktiverar alternativa urtavlor eller direkt styr appar. Från de alternativa urtavlorna kan jag sedan aktivera ytterligare funktioner. Exempelvis så kommer jag till kalendern genom att klicka på dagens datum på huvudurtavlan. Klickar jag på väderstatusikonen så kommer jag till en utförligare väderprognos. Jag kan också styra garageporten från klockan. Och tända ytterbelysningen. Och larma på/av.

  Men notifieringarna är orsaken till att jag har en klocka. Utan att kunna kolla mail mm i klockan så skulle jag behöva sitta med mobilen i handen på jobbet, nu kan jag ta upp den enbart när jag måste.

 • BTW

  Går det att koppla in en pulsmätare via by? Intressant produkt den har jag missat.

 • abcd

  ”Utan att kunna kolla mail mm i klockan så skulle jag behöva sitta med mobilen i handen på jobbet, nu kan jag ta upp den enbart när jag måste.”

  Varför måste du se notifieringar direkt?

 • Mike

  aviseringar*

 • Mike

  Aviseringar*

 • Edvin

  Förmodligen för att avgöra om det är viktigt (behöver uppmärksamhet direkt) eller inte

 • Roco

  Det sitter väl inbyggd i lurarna.
  Ifall du kollar på lite bilder så har du flera dioder där.

  Har inte hunnit få mina än, men det ryktas att dom tagit bort hjärtövervakning ifrån IconX v1.
  Men samtidigt kan den säga åt dig att öka takten. Det borde ju inte fungera ifall den inte mäter pulsen.

 • Vispen74

  Tycker AW är riktigt bra sedan 2.0. Vet inte vad jag saknar mer än fullt svenskt språkstöd. Är inne på min andra klocka och skulle inte vilja vara utan.
  Att ladda batteriet varje dag är det sämsta, men det är det värt.

 • Sillstrypare

  Haha… Han kanske tröttnade på att jämt vara den som plockade ur diskmaskinen!

 • Mikael Petersson

  Gör om, gör rätt. Ta in folket bakom Pebble. Enda vettiga smartklockan hittills enligt min inte helt onyanserade åsikt. :-)

 • pacman_42

  För att jag har barn som behöver kunna nå mig om de exempelvis kulle bli sjuka eller skada sig. För att jag får chatmeddelanden från kollegor under det att jag håller PPT-presentationer. För att jag har kopplat inbrottslarm, brandlarm mm till telefonen. För att jag ofta får viktiga samtal (prioriterade) från andra delar av världen (kunder) som har högre prioritet än de möten jag allt som oftast sitter på. Osv…

 • pacman_42

  Fick just en fråga från wear-appen om jag ville delta i en kundundersökning. Den bestod av tre frågor (tror jag det var):
  – Första frågan rörde hur ofta jag använder min wear-enhet (6-7 dagar i veckan).
  – Andra frågan handlade om vad jag använder den till (öppen textfråga). Där svarade jag snabbt komma åt viktig information, främst via notifications.
  – Tredje frågan handlade om vad jag inte är så nöjd med (öppen textfråga) och där svarade jag att det är för krångligt att komma åt den information som man vill komma åt som inte är aviseringar ( :-D ) om man inte gör en egen custom-urtavla.

 • MrGo

  Jag kan köpa din S3a om du inte känner något behov av den 🙂

 • PowerFluffy

  När det kommer till smartklocka så känner jag typ…. Meh.. Orka! Jag har allt på min mobil och ser inte poängen att kolla på en liten klocka. Sedan ogillar jag starkt ha skit sittandes på kroppen. Även smycken!

 • DmBzls

  Varför är Tizen bättre?

 • DmBzls

  Wear mini launcher är grym.

 • DmBzls

  Coolt! Hur styr du garaget via klockan?!

 • pacman_42

  Jag har kört denna som jag gillade:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=dyna.logix.bookmarkbubbles&hl=sv

  Men jag tycker att apparna och launchern i symbios skulle kunna bli så mycket bättre. Klockan skulle behöva stödja ”Widgets” (konfigurerbar info, samt tryckkänslighet) så att man kan få in information på urtavlan när man lämnar viloläget. Denna info skall sedan nollas när klockan går tillbaka till basläget pga inaktivitet.

  Jag har sett flera bra intentioner inom området, om man skulle kunna kombinera dessa så haded et blivit jättebra, men nu är olika lösningar bra på olika delmoment. Det är bara mina egna urtavlor i Watchmaker som får den användarvänlighet jag vill ha. Men även där så blir det problem då jag inte på ett enkelt sätt kan komma åt den infromation jag vill ha till urtavlan, det blir mycket kodande med script mm mot Tasker för att få just det jag vill ha att hända. Hade man haft en enkel standard för hur olika appar skulle presentera ”widgetdata” så att urtavlor skulle kunna plocka in det så hade det varit kalas.

  Som sagt var, man är så nära så nära, men ändå så långt ifrån…

 • pacman_42

  Svenska saknar jag också.

  Att ladda batteriet är inget bekymmer dock, man kan inte sova i samma säng som frugan och tro att man kan ha en klocka på sig. Hon har träningsarmbandet på, men det är en aning smidigare. Jag testade en gång med klockan på, men fick ta av den halvvägs genom natten pga klagomål…

  Jag säger inte att AW2 inte är bra (klienten i telefonen är dock buggig och efter varje större uppdatering av telefonens OS så måsta jag göra clear på cachen och datat och starta om telefonen). Problemet är att användarvänligheten suger i GUIt.

 • gadgety

  Inte software nödvändigtvis, men hardware i konkurrens med Apple. Qualcomms hårdvara är långt efter.

 • gadgety

  Imponerande! Watchmaker+Tasker+ eventuellt något från joamgcd?

 • gadgety

  ”Android Wear har stagnerat senaste åren” Min uppfattning är att egentligen är det hypen som lagt sig, och apputvecklingen stagnerat. Medan Apple och Samsung är ensamma på sina plattformar, har OEM Android Wear hårdvarutillverkare slagits inte bara mot dem utan också med varandra på en plattform som hittills varit svår att differentiera sig på, och därmed till relativt modesta volymer. Dessutom ett sömnigt Qualcomm på stor nm… Apple och Samsung har insett värdet av att hålla i både hård- och mjukvara eftersom det sätter prägel på användarupplevelsen och ger mer utrymme till nyskapande.

 • pacman_42

  Via Domoticz app.

 • pacman_42

  precis

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemförvaltare Peab Support Publicerad 17 Dec 2017
UX/UI Designer Publicerad 17 Dec 2017
C ++ developer within artificial intelligence Publicerad 17 Dec 2017
Frontendutvecklare till Etraveli Technology Publicerad 17 Dec 2017
VEHCO SÖKER EN KUNDORIENTERAD PROJEKTLEDARE! Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Vinterrea på Nova Launcher Prime, kostar 7kr

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons