Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

CyanogenMod-efterträdaren Lineage når en miljon installationer

Postat:
09:12 - 2017-03-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Efter att Cyanogen Inc havererade, stängde ned alla tjänster och övergav ROM:en CyanogenMod startade Steve Kondik efterträdaren LineageOS. Det är en ny gren av CyanogenMod som är helt fristående från Cyanogen Inc.
Lineage har blivit populär hos före detta CyanogenMod-användare och ROM:en har nu nått över en miljon installationer – upp från 500 000 installationer för en månad sedan.

Är det någon som testat Lineage och hur tycker ni systemet fungerar i så fall?

 • Anders Olsson

  Jag använder lineage och cm före det ich det systemet har så många fördelar över vanilla android så jag har svårt att ha en mobil utan, tror jag knappt skulle kunna leva(kanske, men bara knappt) utan alla inställningar man kan göra i lineage, och det rullar på utan buggar och super smooth ?.

 • Fred .

  Då kanske Motorola (och andra tillverkare) borde ditcha sina ROMar och gå över till LineageOS så att dom kan få ut Android 7.1.1 vilket dom uppenbarligen inte tycks kunna göra själva inom rimlig tid.

 • Pekka

  Lätt att slänga ut saker snabbt om man inte har några krav på test och kvalité.

 • Fred .

  LineageOS kan nog hålla kvalité genom att ha publika issue trackers för buggrapportering, nightly builds, och betaversioner.
  När dom utvecklar det offentligt med ett bredare community och samarbetar så blir ju kvalitén bättre än om dom skulle hålla allt själv bakom stängda dörrar och sen släppa en skarp release som aldrig betatestats utanför väggarna på företaget.

 • Pekka

  Fortfarande inga krav. Finns ingen operatör i världen som vill köra otestad mjukvara i sina nät. Att ha användare som testare är för sent, då är mjukvaran redan aktiv i näten.

 • Fred .

  Men operatörer har redan telefoner som kör otestad mjukvara i sina nät vare sig de vill det eller inte. Folk kör ju redan LineageOS (och andra ROMar) redan idag.

  Dessutom så är ju det olika delar av mjukvara. Den delen som är relevant för operatören är ju kommunikationsmjukvaran som firmware eller binary blobs i modemkomponenten på SoC, så den rörs nog aldrig av mjukvaran (Android, LineageOS, etc) som sitter på internlagringen (en annan krets) och exekveras på en annan krets (CPU).

 • Pekka

  Att folk redan gör det (i väldigt begränsad utsträckning) betyder inte att de gillar det eller ens tillåter det. Det är inte bara kommunikationsbitarna som avgör hur enheterna påverkar nätet. Om du har en bugg i mjukvaran som gör att appar ligger och synkar var 3:e millisekund så kommer det givetvis påverka nätet. Likaså om den ligger och gör handover mellan 3G och 4G som en ivrig iller.

 • Fred .

  Om den syncar var tredje millisekund så borde den få göra det, även om det är dumt. Ändå som bör hända är att enhetens batteri går åt snabbt och din datakvot snart är förbrukad och du inte kan surfa mer.

  Dock så har du en poäng att operatören kanske ogillar om den hör en handover mellan 3G och 4G som en ivrig iller, men och andra sidan så borde nätet kunna klara av det, det bör ju inte orsaka nätet problem för att någon gör så, annars vore det ganska osäkert och dåligt nät som lätt skulle kunna saboteras. Ska en ryss komma till Sverige och sänka vårat telenät genom en mjukvara som gör handover mellan 3G och 4G som ivrig iller?

 • Pekka

  Någon enhet här och där som beteer sig konstigt är ju såklart något nätet ska hantera utan problem. Men tänk dig ditt scenario där hundratusentals enheter kör mjukvaran som ligger och gör detta. Kanske är mindre hanterbart.

 • Arju Ambin

  Hoppar in i diskussionen. Jag själv kör custom ROM (dock inte LOS). Dock är det en hel del andra legala faktorer som spelar in för att man får sälja en lur med LineageOS. Det fanns en anledning till att OnePlus One kom skeppat med CyanogenOS och inte Cyanogemod. Så utifrån den legala aspekten så behöver företag att kunna redovisa hur man använder och hanterar data. Så CyanogenOS hade i och för sig mycket segare uppdateringar än vad CyanogenMod hade pga certifieringar som måste genom innan utsläpp. Min dröm hade varit en lur som hade haft så bra stöd och uppdateringar som LineageOS men där behövs mer ressurser än vad tillverkarna är villiga att lägga ut. Jag kör idag Dirty Unicorns ROM som jag är mycket nöjd med ?

 • MatteN

  Kör Lineage på min gamla S3 sedan årsskiftet, den funkar bättre än nånsin.

 • Broken arrow

  Har aldrig sett något problem och vissa operatörer erbjuder inte ens mobilier.

  Så dessa är tvungna att stödja rad olika mobiler och OS redan.

  Ser opratörerna som bromsklossen, behövs inga långa utredningar för att kolla så det fungerar hos x opratör varje liten uppdatering. För som det är nu ska vare säkerhetsuppdateringa som släppts månadsvis kontrolleras (som inte ändrar något med mobilen egentligen utan säkrar upp den).

  Personligen har jag kört från stock 4.2 till 7.1 på samma mobil och har inte haft något strul och operatören har inte klagat än. För övrigt äts inte datan upp för mig.

 • Broken arrow

  Hur är det med battery drain?

  Vet det är många som klagar på det, sitter på 14.1 och sot är kass, men passiv håller mobilen lätt en hel dag.

  13 var värdelös för mig, seg och hängde sig ofta (gick knappt ringa, för det resulterade i omstart oftast).

 • MatteN

  Vet att en del gnällt över det, jag tycker den är helt ok (speciellt med tanke på att jag fortfarande har orginalbatteriet), jag har dock minimalt med appar installerade.

 • John F. A.

Aktuellt

Hur pass nöjd är du med din operatör?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

7.9

Minitest av Nokia 6

9.2

Test av HTC U11

8.5

Test av Sony Xperia XZ Premium

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Swedbank och Sparbankerna får stöd för Samsung Pay
 2. Har du någon skräckhistoria om en operatör?
 3. Skärmen i Pixel 2 XL får blandat mottagande, Google överväger åtgärder
 4. Första intrycket av Huawei Mate 10 Pro
 5. Stor sårbarhet upptäckt i Wi-Fi
 6. Tre får återigen sämst betyg när SKI mäter kundnöjdhet

Mest läst

 1. Första intrycket av Huawei Mate 10 Pro
 2. Google WiFi kommer till Sverige
 3. Swedbank och Sparbankerna får stöd för Samsung Pay
 4. Samsung låter användare köra valfri Linux-distribution på Galaxy-telefoner
 5. Har du någon skräckhistoria om en operatör?
 6. Skärmen i Pixel 2 XL får blandat mottagande, Google överväger åtgärder

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur pass nöjd är du med din nuvarande operatör?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat