Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

De allra flesta betalar inte för appar, ett fåtal storhandlare drar upp snittet

Postat:
11:53 - 2012-05-15
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Androidappar

Enligt en ny undersökning köper hela 70 % av smartphoneanvändarna inga eller väldigt få applikationer. Användare av smartphones lägger ändå i snitt ut 7,5 dollar per månad på appar. Ser man bara till den betalande skaran hamnar snittet istället på hela 14 dollar i månatliga apputgifter.

Tydligen representerar tre procent av nedladdarna 20 % av allt handlade i mobilapplikationsvärlden. Så kallade ”freemium”-titlar som tar betalt för innehåll direkt inifrån spelet eller appen sägs kunna få folk att betala för första gången. De som redan har för vana att köpa appar föredrar dock ofta att köpa en app från början och sedan äga den.

Tillhör ni majoriten som i stort sett aldrig betalar för appar eller köper ni flera titlar från Play Store varje månad?

Genom Engadget


 • Köper ca 1 app per månad, kan bli mer om det är rea!

 • Test

  Köper väldigt sällan appar, endast de jag använder mycket införskaffas.

  Tasker, SwiftKeyX är några exempel. Dock skulle jag kunna tänka mig att betala för t.ex. PacktrackDroid om den inte vore gratis!

  Spel däremot är inget som jag betalar för på en mobil, tröttnar alldeles för fort.

 • Spyvingen

  Köper i princip alltid appar om det är väl utvecklade appar som jag har nytta av (gynnar gärna småutvecklare).

 • Väldigt varierande, men jag köper nog iaf 1 app i månaden. Vissa månader när det kommer mycket nytt så kan man ju gå loss lite extra.

 • Alexander Rennerfelt

  På reor så som den i julas så kan jag plocka på mig saker. Har donerat till bra gratisapplikationer så som KeePassDroid också, det tycker jag är det bästa sättet. Testa programmet utan några begränsningar och visa sitt stöd om det är något man gillar.

 • EnCalv

  Köpte fler appar förut när man kunde testar dem i 24h, nu är man ju mer kräsen när det gäller att köpa nytt. 

 • Ante4574

  Kanske 5-8 appar om månaden. Här snålar man inte!

 • G

  Jag är omotiverat snål när det gäller appar. Har nog bara köpt två, Swiftkey och nåt spel på rea i julas.
  Vet inte varför men jag är inte van att varken köpa eller använda mjukvara som kostar pengar. Jag är nog Open source-nörd som inte har vett att stödja småutvecklare som mig själv.
  Men jag vill heller inte ha betalt för mina egna appar…

 • Facemeat

  De appar jag vill ha köper jag.

 • Benjamin Wärnå

  Finns det appar med funktionalietet jag vill åt så köper jag dem. Tycker det är ganska missvisande att visa vad användarna lägger ut på appar per månad, då man redan köpt det mesta man vill ha så blir det inte så många fler köp i framtiden…

 • Messerschmitt

  Buyfags…

 • Danne

  Folk är snåla. Så är det bara. Patetiskt snåla till och med. Gnäller om en app kostar över 7kr. Såna har jag inte mycket till övers för.

 • Freddeg

  har nog köpt ett trettiotal under ett och ett halvt år. Jag försöker även att få andra att betala men många verkar vara alldeles för snåla.

 • ixa

  Den dan man kan betala via paypal eller liknande så kommer jag att börja köpa inte innan dess.

 • Mw_thn

  Jag har köpt 166 apppar de senaste 18 månaderna. Kanske borde söka hjälp, hmm.

 • Timmy

  Köper nästan aldrig, inte köpt något sedans rean i december och innan det har jag väl totalt köpt 2-3st på 1 år.

 • Köper om jag hittar någon som jag behöver.

 • uno

  Är priset rimligt och appen har funktionalitet jag behöver köper jag. Det är bara det att hitills har jag funnit den funktionalitet jag behöver i gratisappar. Jag har kört Android sedan G1:an kom ut, så jag drar nog ned statistiken ordentligt.

 • Henning

  Köper inte särskilt mycket appar men sen tankar jag inte ner särskilt många heller.
  Jag Betalar väldigt gärna för appar (såvida inte priset är hutlöst, som t ex Nordstedts engelska ordbok Pro för 349:- som jag kunnat tänka mig att betala max 100:- för) och önskar det fanns mer betalvarianter för att slippa reklam som drar batteri och kräver nätverksåtkomst till appar som normalt inte skulle behöva det.

 • Gguhhjnj

  Kör nästan bara köpta program. Bla pga säkerhet och personlig integritet. Du snålröv som inte köper borde kanske fundera på hur utvecklaren tjänar pengar på dig om du nu inte betalar för mjukvaran. Tex genom att skörda och sälja dina och dina vänners emailadresser till spamfirmor?

 • Kim

  Paltskalle

 • Martin Östberg

  Köper säkert för runt 50:-/månaden om det är en riktigt bra app, gillar också att sponsra små utvecklare. 

  Kan även hålla med om att folk är ruskigt snåla för det mesta!

  En app som kan ha tagit flera 100 timmar att utveckla tycker folk ska vara gratis, wtf?! För det mesta kostar dom runt 15-20 och det är verkligen ingenting! Köpa godis och groggar på krogen dock, det kan dom göra!

 • SKF

  Jag köper dom apparna jag behöver o använder och det är inte ofta. Tror nog att den korta testtiden göra att folk drar sig undan o köpa osäkra kort. Kör mest word of mouth o testar det folk rekomenderar eftersom jag sällan lägger tid för o testa nytt. 

 • Jacob Svensson

  Köper väl ett par tre appar per månad i snitt. Skyr in app purchases som pesten.

 • Mr JL

  max 1 pay-app i månaden i syfte för att det ska göra mitt liv bättre. 
  väldigt snål när det kommer till skride för detta, testkör gärna en obetald variant av den innan så man vet att den fungerar som man tänkt sig.
  köpte friendcaster för 33 böjne, det kändes sådär. 
  so be it.

  rädslan över att göra ett dåligt köp gör att jag inte vill lägga ut för mycket, även om man jämför det med en fanta 50cl för 15 kronos, då vet ju jag att jag får någonting gott och syfte att släcka törsten.
  hade man 15 minuter på sig för ångerrrätten?

 • Brask

  Köper appar jag vill ha då och då, Men köper aldrig av princip saker ifrån en app. t.ex i spel för att det skall gå bättre. Installerar inte ens de spelen eller avinstallerar så fort jag märker det. 

 • Exodite

  Köper aldrig appar.

  Dels för att jag inte saknat någon funktionalitet som bara betal-appar kan tillgodose men även för att jag vägrar att permanent registrera min kreditkortsinformation online med tredje part.

  Om/när Google Checkout börjar stödja svenska betalsystem som routing via internetbank eller liknande så ändrar jag förmodligen ställning.

 • Ofta är inte apparna värda ens det. 

 • Jax

  hur är det med återbetalning av appar nu? hur lång tid har man på sig?

  köpte machinarium till mammas ipad igår, men där kan man inte få det återbetalt när man väl börjat hämta spelet. Vilket är genast när man tryckt på hämta-knappen..

  då kan man ju inte testa det..

  innan var det ju 24 h på market, men vad är det nu?

 • riptide

  Jag köper appar när de erbjuder funktioner jag behöver som gratisvarianten inte ger mig. Även när appar kostar under $2 så brukar jag köpa dem oavsett om det finns en gratis variant eftersom jag vill stödja utvecklare. Jag har handlat för ca 70kr per månad sett till den tid jag haft tillgång till Google’s app store.

 • anarfox

  15min.

 • felix tiderman

  jag piratar och kör adfree på gratisapps ;)

 • tramsgar

  Coolt, brudarna står på kö, Kapten Gulskägg.

 • tramsgar

  …och just där har vi en faktor som jag inbillar mej skulle kunna öka försäljningen markant. alla har råd, men ingen vill bli blåst. 15 minter är löjligt lite.

 • Christian Wiström

  Jag betalar gärna för det jag behöver. Antagligen runt 70-100 kr i månaden beroende på om jag hittar något jag vill ha eller inte.

 • tramsgar

  Men du ger ju ut din kreditkortsinformation till tredje part varje gång du betalar med det – det är lixom poängen med hela systemet (bra eller dåligt). Varför har du ett kreditkort om du inte är beredd att använda det? Bankerna är mer villiga att hjälpa dej vid bedrägerier än du kanske tror, och jag finner det osannolikt att Google skulle blåsa dej, snarare valfri kvarterskrog.

  Men visst skulle jag gärna betala med bitcoin på Google Checkout…

 • riptide

   Enligt Google skall 15min begränsningen först påbörjas efter installation av appen. Dvs först efter nedladdningen är klar. Tyvärr gäller detta inte de appar som har inbyggd nedladdningsfunktion för extra data. Jag tycker att de borde höja refund gränsen till en timme eller två. På den tiden hinner man testa det mesta i appen men man hinner inte spela färdigt de flesta spelen.

 • riptide

   Varför skulle Paypal vara ett bättre alternativ än Google Checkout?

 • Melmac

  Har hittills bara köpt Flightradar24 Pro för 11:- ink. moms, tyckte jag var ok. Skulle vilja köpa Rumble, men tycker att 19:- + moms är för mycket.
   
   

 • Planis893

  Har köpt ca. 100 appar på mina två år som androidanvändare, gillar att stödja små utvecklare.
  Dock så har det blivit så drygt att navigera bland köpta appar så nu köper jag inget förens det foxas

 • Babbss

   Ärligt talat, 10kr för en app man använder dagligen är inget att bråka om, en kaffe kostar fan mer. 100kr för en launcher som gör om en 6000;- mobil helt och håller tycker jag inte heller är så mycket, faktiskt.

 • Papas

  Har köpt ca 20 appar tror jag under de 2 åren jag haft smartphone. Dyraste var 50 kr men köper otroligt sällan något över 20kr, lite av en smärtgräns. Har också blivit mycket mer restriktiv sen de tog bort 24h prövotiden. Vill inte betala för något som inte fungerar som jag vill och det är svårt att testa allt på 15min.

 • peterilund

  Jag är så trött på allt gnäll om småpengar i kommentarerna på Play. Att någon törs bråka om ex 7kr för ngt som en utvecklare lagt tid (=pengar) på är så pinsamt. Pinsamt är också ordet då den stereotypa bilden mina iphonebärande vänner har av snåla Androidägare förstärks varje gång siffror över appförsäljning nämns.

  Jag köper nog någon app i veckan i alla prisklasser. Den dyraste har varit Navigon för lite över 600kr.

  Tänker mig att alla dessa gnällande snåljåpar, varav flera här i kommentarerna, gör att appar hellre görs för ios i första hand för att i ett senare skede släppas för Android.

 • Danne

   Hur mycket får du för 7kr idag? En Piggelin typ. Big deal. Hoppa över pizzan en vecka så har du pengar till ett flertal appar.

  Det är värt det enbart för att ge utvecklarna det stöd de så ofta förtjänar men inte får. Tycker man inte en app är värd priset så köper man den inte svårare än så är det inte men man ska då heller inte gnälla över att den kostar 7kr eller mer för då vill man ju uppenbarligen egentligen ha den men är för snål.

 • Zotamedu

  Jag har faktiskt bara köpt en enda app på två år. Det mesta andra har funnits gratis. När jag byter ut min Hero blir det nog mer betalgrejer. Inte så lockande att köpa spel som telefonen inte riktigt orkar köra. 

 • Mellon

  Jag respekterar ditt val men vill ändå uppmärksamma dig på att det har funnits fall där piratade applikationer är betydligt större än orginalen. Detta tyder på att de finns de som lägger upp piratade versioner som injektar ny kod in i appen.

  Så var extra försiktig och uppmärksam innan du installerar piratade appar.

 • Jacob

  Jag köper fler och fler, det dyker upp fler appar jag verkligen tycker är värda pengarna. Sen blir det en del köp under reaperioderna som dyker upp ibland :P

 • trexgbg

  Det brukar bli en till tre per månad…De flesta är rena sponsorpengar till bra apputvecklare som jag uppskattar! Och ibland kan det vara nåt som jag vill ha för kommande telefoner om det är nedsatt pris…

  Betalar sällan för spel om dom inte finns på rea!

 • Mellon

  Google borde sätta en minimi gräns (låt oss säga 15min) och en max gräns (kanske 24 timmar) sedan låta det vara upp till utvecklarna att bestämma själva för varje enskild app ett värde i detta intervall.

 • anarfox

  Jo jag kan förstå att utvecklare tyckte 24h var lite väl mycket, men 15min är galet fel i andra riktningen. 1h hade känts mer rimligt.

 • Linus Helgesson

  Tycker inte heller om snålheten som tagit över Google Play. Jag tror Google har stor skuld i det eftersom det tog så lång tid att få ordning på betalning utanför USA.

  Lade som experiment en kostnad på 15:- på en app jag lade upp på market för några månader sedan. 4 st försäljningar än så länge. Vet inte om man får göra reklam här, så jag kan väl iaf säga att jag tycker den är sjukt användbar, och det borde finnas en halv miljon människor till som kan ha nytta av den.

  Egentligen kunde jag lika gärna släppt den gratis, men det var mer ett politiskt ställningstagande att inte mata snåljåparna.

 • Sam ”Slajk” Myrdahl

  Hade man kunnat betala via abbonemanget så hade jag gjort det, men eftersom jag bara är 15 har jag inget VISA-kort.

 • Perre

  Eller så är man pirat och fixar appen gratis. winwin

 • peterilund

  Ja, på så vis kan du köpa godis för hela veckopengen. Som en ytterligare bonus slipper du sedan lägga tid på roliga uppdateringar och fixar för apparna.

 • Jerker

  Med tanke på att allting som ligger i botten och utgör grunden för systemet som körs är open source, t.ex linux-kärnan, och är betydligt mer komplicerat än 99.9% av apparna som ges ut så tycker jag det är magstarkt att kräva även 7 kr för vissa appar.

  Hela möjligheten att köra apparna är byggt på väldigt många, väldigt duktiga personer som lagt ner väldigt många år av tid på att utveckla de här mjukvarorna, jag tror inte motivet de hade för att ge oss andra detta var att tonåringar skulle tjäna pengar på att skriva iFart applikationer.

  Kör bara open source mjukvara på min riktiga dator, varför skulle min telefon vara annorlunda?

 • Wormie

  Välutvecklade spel kan jag betala för. Och visa launcher-prylar.

  Men skit som man vet att man kommer tröttna på inom 30 min är det inte värt. Då skulle jag lägga ut många 7-10 kr för saker man aldrig kommer använda i längden. Då blir det jäkligt dyrt.

 • FlyingSurprise

  Med Titanium Backup kan du få obegränsad tid på dig att testa. Köp appen, installera, ta en backup på den, ångra köpet, rulla tillbaka appen. Klart för test!
  Så gjorde jag med Norstedts Spanska Ordbok. Den kostade 249:- och för de pengarna ville jag gärna veta om den var användbar eller inte innan. En månad senare köpte jag den… :-)

 • Neon

  Samma här, att störa sina föräldrar för att köpa en 7kr-app varannan vecka blir lite drygt. :(

 • FlyingSurprise

  Använd e-kort! Jag har lagt in ett e-kort med 1000:- på Google Checkout. När det tar slut så lägger jag in ett nytt. Worst Case Scenario är att jag blir blåst på 1000:-, vilket man nog kan lösa med banken. Värre är det förstås om man har använt sitt riktiga kort och kontot blivit övertrasserat…

 • Det är inte mitt fel att e-kort fungerar dåligt på Gplay. Fixa det så kommer jag köpa mina appar.

 • blunden

  Jag köper alla appar som verkar vettiga och som jag har nytta av. De är ju oftast väldigt billiga och kostnaden för att utveckla dem i termer av tid är ofta löjligt mycket högre. Om en app visar sig vara riktigt dålig eller inkompatibel kan man ju antingen reklamera den innan tiden går ut eller annars göra det via mail till utvecklaren eller via Google Wallet (gamla Checkout).

  Finns det gratis-versioner, exempelvis reklamfinansierade sådana, brukar jag oftast testa dem först dock.

 • Patrik

  Det beror lite på vad det är man betalar för, tycker jag. T.ex. spelet Radiant Defense är gratis men man kan köpa uppgraderingar till spelet som kostar 7 kronor styck. Jag betalar hellre en fast summa för ”hela” spelet där uppgraderingarna ingår.

 • mr.x

  obs! undersökningen handlar om android _och_ iPhone

  köper en del sopar men sällan när en fullgod ersättare finns gratis. Är för övrigt själv utvecklare och alla mina appar är gratis (reklamfri)

 • Patrik

  Jag håller med väldigt många om att ser man över hur mycket det EGENTLIGEN kostar är det faktiskt billigt. Däremot köper jag inte appar jag inte kan testa innan, och ibland räcker inte 15 minuter speciellt långt.

 • Exodite

  Nej, det gör jag inte – de flesta ehandelstjänster jag använder stödjer min internetbank.

  Men framförallt så /sparas/ inte min kreditkortsinformation när jag använder det. Just eftersom kortet registreras permanent så innebär det en oerhörd, och helt onödig, säkerhetsrisk.

  Jag använder absolut mitt kreditkort (eller rättare sagt betalkort) men att permanent registrera ett kort i en tredjeparts-databas är i praktiken samma sak som att skriva ned uppgifterna på ett papper och lämna i kassan på ICA.

  Vitt öppet för missbruk.

  Det handlar inte om att Google själva skulle missbruka systemet, utan snarare i det oerhört korkade i att ha en online-databas med tiotusentals (kanske miljoner idag) kreditkort. Snacka om ett lämpligt mål att hacka.

 • Eekoren

  Jag tror att om något så är skaparna av linux överlyckliga över att folk börjar använda linux i stor utsträckning. Dom ger nog blanka fan i om folk tar pengar för appar som är helt frivilliga att köpa.

 • Pira-T

  Dessutom bidrar du med att utvecklaren lägger ner och inte skapar fler appar. winwin

 • AVR4000

  Jag köper program som är välutvecklade med hög funktionalitetsgrad. Exempel på detta är t.ex System Tuner Pro, ROM Toolbox, PowerAMP o.dyl. På spelfronten betalar jag gärna för t.ex GTA III o.dyl. Däremot är jag ointresserad av att köpa enkla typiska mobilspel (i stil med Rumble o.dyl) och program med begränsad funktionalitet.

  Ett program eller spel som är kraftfullt och verkligen erbjuder ett mervärde är värt att betala för. Däremot ser jag ingen anledning att pilla med enkla saker, t.ex ett alarm/klocka för 7 kronor när det finns en utmärkt version som standard i mobilen o.dyl.

  Däremot är det ett problem att Google/utvecklarna har en tendens att flagga olika mobiler som ”inkompatibla” vilket omöjliggör köp – samtidigt som den piratade versionen flyter på problemfritt. Detta behöver ändras, antingen genom ett utökat returfönster s.a.s så man kan ladda ner och prova under t.ex 6 timmar och om det inte fungerar, få pengarna tillbaka. För att inte kommentarfunktionen skall missbrukas kan den vara avaktiverad i dessa fall, det är först när man aktivt kunnat fylla i att programmet fungerar som den kan återaktiveras igen (allt för att undvika dåliga recensioner).

 • Hade köpt om jag kunnat. Ens ungdomskonto accepteras tyvärr inte då man endast är 16, och inte ens PayPal heller.

 •  Vem betalar ditt abonnemang då?

 • tirim4

  Välutvecklada appar och spel köper jag men måste erkänna att det är rätt så sällan.

 • Patrik Carlsson

  Jag snittar nog på en hundring per månad i appköp. När jag skaffade smartphone vaknade Nintendo-åttaåringen i mig. Varje sittning är ett ypperligt tillfälle att lira, haha! Dyraste apparna jag betalat för är Spectral Souls och Generation of Chaos. Å andra sidan har jag lirat Spectral Souls i flera månader nu och inte ens kommit igenom hälften. Tycker inte att det är dyrt i jämförelse med ölpengarna man dricker upp per månad. Allt här i livet är ju ändå bara ett flyktigt lån. Kan man inte skiljas från ett par tior när man ändå vill använda appen så kanske man ska fundera några varv till. Som grädde på moset hatar jag reklam i appar och in-app punchases gör att jag konsekvent vägrar testa appen. Vi är dock alla olika, och detta är min syn på det hela.

 • Alldeles för mycket gnäll på att det kostar ibland. Det är så små summor så det är löjligt. Har man råd att köpa en lur för flera tusen borde man ha råd med en app som kostar några kronor…

 • Planerar på att börja köpa fler appar faktiskt.. man får ta tag och börja stödja androids ekosystem lite om man vill ha bra applikationer.

 • Linus Helgesson

  Var alla mina också fram till den senaste. Visst hade jag kunnat släppa den gratis och gå miste om lite glasspengar till sommaren, jag har ett annat jobb som jag trivs med och gör appar för att jag tycker det är kul. 

  I min värld tycker jag däremot att fler skulle kunna leva på att programmera appar, som det ser ut nu är det bara ett fåtal som klarar det villket beror på oviljan att betala hos de som laddar ned apparna.

 •  Eller så har man inte råd för att man köpte en telefon för flera tusen..

 • Aldrig!

  Har aldrig köpt en app, och kommer aldrig att göra det heller!

 • blunden

  Skulle du märka det om det fanns det? Troligen inte.

  Det kan säkert stämma generellt men om du inte studerar dem från fall till fall kan du inte avfärda det rakt av. Har tagits upp exempel i forumet.

 • Mattias Sporron

  Enkelt sagt, vill man ha dom bästa apparna får man oftast betala. Så enkelt är det. Och jag står inte ut med alla gratis appar som är oftast kattskit jämfört med dom apparna jag betalar för.

 • Mattias Sporron

  Precis, helt patetisk inställning av dessa snåljåpar. Sådana som har sönder branchen!

 • Andreas Lindhé

  Asså, grejen är att man inte kan betala på Internet om man är under 18.

 • vulfgar

  Jag betalar gärna för appar. Hur mycket jag är beredd att lägga beror på vilket värde appen kan tillföra. Köper dock bara appar som jag kan testa ordentligt innan i en fri (kanske begränsad) eller reklamfinansierad version. 

 • sebastianksn

  Jo det kan man (eller kunde för tillfället, det krånglar med Nordea och Market av nån anledning), jag är 17 och köper appar genom mitt Visa Electron-kort.

 • Adrian

  Köper endast några enstaka appar, såna jag verkligen använder och har nytta av. Har betalt för PlayerPro, Tapatalk och några till. Köper aldrig spel eller ”prutt-appar”. Tyvärr tycker jag det mesta är skit på Android MArket och skulle gärna se att Google styrde upp det hela.

 • SwedBear

  Varför? Lite nyfiken varför någon så kategoriskt inte kan tänka sig att betala för något?

 • spacebug

  Jag köper alltid en app om jag gillar den / använder den mycket. Jag klarar inte av reklam jag spyr på det. Lägger gärna 22 kr på en app för att slippa reklam.

 • SwedBear

  Jag köper ofta appar. Jag tycker det handlar om så små summor så att om det skulle visa sig att något program eller spel inte är intressant nog/bra nog så kan jag leva med det. 

  Med tanke på vad folk lägger på allt möjligt annat, snus, cigaretter, sprit, öl, läsk, godis etc. etc. så är det udda att man tycker 7-30 Kr för en app/ett spel är dyrt även om det skulle visa sig bli ett felköp.

  Men jag är vuxen och har ok lön så jag har kanske lite andra referensramar (om man t ex som jag gör lägger ett antal hundra per vecka på blöjor/välling etc. så är kostnaden för appar/spel en spott i havet) än de som är studenter. 

  Däremot håller jag med att Google borde se till att höja återbetalningstiden till åtminstone 1 timme, åtminstone tills de sett till att alla spel/program hämtar ner extra data direkt vid första installationen. Jag noterade att Demolition Inc stödjer det nya sätter vilket innebär att du har 15 minuter på dig som räknas först från när allt är nere. 

  Något jag inte gillar är Fremium-metoden eftersom det direkt märks att spelen är skapade för att dra ut så mkt pengar som möjligt istället för att göra det möjligt för mig att betala up-front.

  Spel med reklam kan jag acceptera men återigen skulle jag hellre betala. Jag undrar hur det gick för Rovio med nyaste Angry Bird där de släppte en betalversion.

 • Anders Påvall

  Verkligen! ^^ Jag är 17 år och har haft Visa-Electron sedan… 13 eller 14 är det väl? ^^ Kopplat till Play-Store… Fungerar fint!

 • Anders Påvall

  Det är väl inte reklam om du ger mig namnet på appen här! ^^ Så, vad hette appen? :O Blir ju nyfiken nu :$

 • Krister

  7,5 dollar14 dollar per månad ?Vet inte hur mycket mina appar kostat men inte mer än ett par trehundra kronor totalt, under ett par års tid. En app kostar inte mer än en kopp kaffe, men räcker så mycket längre så om jag hittar något jag gillar slår jag till. Önskar dock att ångertiden vore längre. 

 • Robert Löfgren

  Kan bli lite paff när någon säger att en app är för dyr när den kostar 14 spänn… 

 • k g gripson

  De appar jag vill ha laddar jag ner. Köp eller gratis spelar ingen roll,vill jag ha den så laddar jag ner den. Har ingen aning om hur många som kostat något.

 • Magnus Elias Larsson

  Hade gärna köpt appar om jag kunnat! och så har man Maestro ;pPpPppPPPpp…

 • Jerker

   Om de bara var intresserade av att folk skulle använda det skulle de inte ha valt GPL som licens som garanterar användare långtgående rättigheter, och är enda anledningen att det går att göra så mycket 3:e parts ROM’ar till android mobiler. Då hade det t.ex kunnat använda BSD licens eller något liknande, så det valet tycker jag sänder en tydlig signal om vilka deras (projekten som helhet) värderingar är.

 • jag köper spel (t.ex gamelofts modern combat 3 och asphalt 6).. men appar som t.ex astro file manager och atorrent kör jag på gratisversionen…

 • Jojje

  Betalar gärna för att slippa reklam, som för övrigt sägs dra mer batteri.

 • Flaz3r

  säljer en app som kostar 8KR!

 • Linus Helgesson

  StyrMotStäll, visar cyklar och lediga platser för hyrcykelstationer i Göteborg.

 • Jonas

  Utvecklarna ska väl inte ha nåt stöd för en riktig skitapp (som det ju faktiskt är frågan om när de inte är värda ens en tia, som inlägget du svarar på påstår).

 • Gast

  Tillhör tyvärr skaran som aldrig köper appar men det beror ju på att man har dragits med sitt maestrokort på tok för länge. Nu har man visserligen möjligheten men då man sitter på en htc Hero så är inget kul att använda ändå.

  Men nu blir det nog en Lumia 800 i veckan och då ska jag dra mitt strå till stacken.

 • Guldvixen

  köpt aftonbladets hockey app, ångrar det dock då den fungerar så dåligt, utöver den aldrig! 

 • Guldvixen

   kanske ska tillägga att jag inte laddar hem appar speciellt ofta dock

 • Swanden

  Jo det går. Jag är 14 och har ett Visa Electron-kort som fungerar överallt!

 • Mattias J

  En del av problemet är de begränsade möjligheterna att prova appen innan man betalar. I PC-världen är det ju mer eller mindre standard att man får provköra en applikations fullversion i 30 dagar. Att först betala och sedan ha 15 minuter på sig att ev ånga köpet om det inte levde upp till förväntningarna gör nog att många drar sig för att betala.

  Detta gäller även de appar som finns i en gratisvariant, då det inte alltid framgår helt vad betalvarianten egentligen ger för mervärde.

 • Mattias J

  Japp, att som 15-åring prata med sina föräldrar så ofta som varannan vecka verkar jobbigt…

 • Mattias J

  Verkar onekligen svårt att avgöra nyttan av den appen på de 15 minuter man har på sig att ångra köpet.

 • Linus Helgesson

  Definitivt, ett dygn hade varit mer lämpligt. Men å andra sidan, vad f*n är 7-30:- som de flesta appar kostar. Jag vet att alla har olika förutsätningar, men ett impulsköp av ett par appar i månaden sätter iaf inte mig i personlig konkurs. 

 • Bengt Re

  Självklart så betalar man INTE för appar – är de inte fria så är de inte intressanta.

 • Berra

  Hej,
   
  Jag har försökt att genomföra flera köp på AndroidMarket.
   
  Jag har pratat med Teknisk Support på Swedbank och de hävdar också att det är problem med E-kort, men jag har kompisar på jobbet som faktiskt får igenom sina köp på AndroidMarket med swedbank e-kort.

  Jag la ner ca. en vecka på detta sedan gav jag upp
  . Läste också också på 100-tals forumsinlägg att många har problem med detta…….

 • Perra

  Har hängt med sedan Acer Liquid S100.
  har köpt ett fåtal program

  Full pris.
  Uber music
  Pure Calendar widget

  i julas köpte jag dessa.
  slideit
  SwiftkeyX
  Asphalt 6

  Det finns en del appar som jag skulle vilja ha men dom är alldeles för dyra för det dom gör.  (från 40 kr till 500kr)
  Så kanske dom blir rea till jul ;P

 • twisted_one

  Givetvis! Kollade på wallet nyss och har tydligen köpt 38st totalt.

 • Krister

  Nu blev jag tvungen att kolla upp detta. Har köpt följande sedan nov 2010Nytta och anpassningTapatalk Forum App Paper Camera Pano SlideIT tangentbord Endomondo Sports Tracker PRO SoundHound ∞ SetCPU for Root Users FlightTrack SwiftKey X Keyboard ezPDF Reader Camera ZOOM FX PocketCloud Explore Rekommenderas starkt! HDR Camera+ Titanium Backup PRO Key ★ root Nova Launcher Prime tTorrent Pro ROM Manager (Premium) ADWLauncher EX Beautiful Widgets AirSync by doubleTwist Star Chart Snowfall Live Wallpaper Shazam Encore SketchBook My Beach HD Season Zen HD Mobile HD Widgets Christmas HD Celtic Garden HD Jenga NöjeThey Need To Be Fed Reckless Racing HD Flick Golf! Fruit Ninja Reckless Getaway Space Physics Can Knockdown 2 NEED FOR SPEED™ Shift Spirit HD Apparatus The Sims™ 3 Asphalt 6: Adrenaline Age of Zombies Raging Thunder SimCity™ Deluxe Great Little War Game Flick Soccer! Blow Up Tank Riders Guns’n’Glory ZENONIA® Shine Runner TileStorm HD HEAVY GUNNER 3D Hyper Jump Talking Ben the Dog Asphalt Riptide GP Mini Motor Racing SHADOWGUN Grand Theft Auto III Vissa av apparna erbjöds på REA, varav några nog inte hade köpts till fullt pris medan andra har uppgraderats mot betalning.

 • Psychochef

  Jag tycker att många (inte nödvändigtvis du alltså) programmerare verkar förväntar sig att bli ekonomiskt oberoende bara för att de släppt en app.
  När de sedan inte blir det så är det är det Androids, pirater eller De Snåla Jävlarnas fel…

  T.ex. så finns det en annan ”styr&ställ” app som är gratis som gör samma sak som din, varför då betala för din?
  Poängen är att många appmakare inte kollar konkurrensen eller behov när de gör sin app, och sedan blir besvikna när den inte säljer.

  Du säger ju att du borde ha ca 500000 potentiella kunder. Jag tror inte att styr & ställ har så många kunder, så hur skulle du kunna ha det?
  Dessutom är ju 500000 grovt räknat alla Göteborgs innvånare, och jag kör bil…

  Nästa problem är att du gjort en inofficiell app, för ett annat företags tjänster. Antagligen kommer företaget göra en egen app som släpps gratis till deras kunder.
  Så hände med t.ex. Tradera, jag köpte en inofficiell app, veckan efter kom Traderas egna. Det var naturligtvis ingen ekonomisk katastrof, men ändå irriterande.

  Mitt tips till dig; försök att sälja din app till företaget.

  Nu köper jag ett nån app i månaden, men oftast behövs det inte eftersom det redan finns dugliga gratis alternativ i Play.
  De appar jag köpt har oftast haft testversioner tillgängliga som kan testas innan köp. (Eftersom 15 minuter är patetiskt lite)
  Det är otroligt synd att appmakaren själv inte kan bestämma återköpstiden.

  Jag hade utan tvekan köpt och testat fler appar om återköpstiden hade blivit lite rimligare. På 15 minuter hinner man inte med mycket, och är jag då tveksam till appen avstår jag hellre.
  Även om t.ex. 7 spänn inte är några summor att tala om så avskyr jag att ge någon pengar för undermåligt arbete, och det finns alldeles för mycket dåligt gjorda appar som påstås kunna göra både det ena och andra men som ofta inte fungerar som utlovat.
  En principsak för mig helt enkelt.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior utvecklare Publicerad 22 Nov 2017
Studerande support med systemintresse till HSB Affärsstöd Publicerad 22 Nov 2017
Utvecklare till ledande bolag inom reseservice! Publicerad 22 Nov 2017
System Engineer to join Giesecke & Devrient Publicerad 22 Nov 2017
EVRY Workspace söker tekniker för framtidens arbetsplats Publicerad 22 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Minitest av Google Pixel 2
 5. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Hands on med OnePlus 5T
 2. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons