Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

De första kamerabilderna tagna med en HTC Bravo dyker upp?

Postat:
01:13 - 2010-02-08
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Som många av er redan vet så byggs Nexus One av HTC, och många av er vet säkerligen även att HTC har en egen variant på Nexus One, kallad Bravo, på väg ut – enligt ryktet redan i mars månad. Informationen om Bravo är än så länge ganska knapphändig, och det lilla vi tror oss veta är inte mycket mer än rykten och kvalificerade gissningar, och ett mindre antal suddiga spionbilder.

Nu har det på Picasa Web Albums emellertid dykt upp något småintressant; tre bilder (varav två närmast identiska) tagna med vad som enligt EXIF-informationen är en HTC Bravo. Bilderna, vilka verkar komma från två olika Picasa-användare och tagna med en dags mellarum i slutet av januari, är knäppta inne på vad som ser ut som ett kontor och kan inte sägas vara av någon högre kvalité, men möjligen av desto större intresse.

Vi kan i bakgrunden på en av bilderna skymta en dator med Windows XP och vad som ser ut som mandarin på ”startknappen”, vilket är att förvänta då mandarin är ett av två huvudspråk som talas i Taiwan, där HTC har sitt säte.

Bilderna är tagna i den något udda upplösningen 1552 x 2592 pixlar (4 Mpix) och det som genast slår oss är att de är tagna i ett widescreenformat och inte i det mer traditionella 4:3-formatet. Av EXIF-filen kan vi utläsa följande från samtliga tre bilder:

1552×2592 pixels – xxxxKB
Filename: IMAG00xx.jpg
Camera: HTC
Model: HTC Bravo
ISO: 100
Exposure: n/a
Aperture: n/a
Focal Length: n/a
Flash Used: n/a
Latitude: n/a
Longitude: n/a

Vad tror ni – är detta de första kända kamerabilderna tagna med en HTC Bravo, eller bara en bluff av två finurliga kineser med en EXIF-editor?
 

Picasa Web Albums.

 • flaxroid

  ja, det är inte svårt att ändra EXIF information, det kan man göra utan ens editor.
  men, den som lever lär se! av kvalitén att dömma så skulle inte det förvåna mig om BRAVO dyker upp i ungefär samma kamerakostym som Nexus. vad e det som gör att man inte kan erhålla en kamera i samma klass som SEk800 i en androidtelefon, e det svårt eller? e det drivrutiner som e problemet? kan nån förklara det för mig

 • @flaxroid
  Bra fråga. Utrymmesbrist? Kostnad? Ointresse? Något är det iaf. Även om N1 tar hyggliga bilder så kan det bli så mycket bättre.

 • uno

  flaxroid :
  vad e det som gör att man inte kan erhålla en kamera i samma klass som SEk800 i en androidtelefon, e det svårt eller? e det drivrutiner som e problemet? kan nån förklara det för mig

  Skulle gissa att det har med marknadsföring att göra, kameror säljer på många megapixlar och lågt pris, inte efter hur bra bilder de tar Kameror med skarp optik och bra brusfri (oftast=stor) sensor kostar mer att tillverka.

 • fellah

  Under rätt ljusförutsättning blir bilderna helt okej på en HTC Hero, om jag nu inte kommer ihåg fel. Är det inte så att bilderna blir kladdiga och fula just för att man bland annat inte har något extra källa ljus, just när det är lite mörkare? Att kameran kör på längre slutartid och därav kladdiga bilder.

  Vet inte riktigt men det är så jag har uppfattat det med min Hero.

  Puss o Kram

 • Stakker

  ”Hej! Nu ska jag ta lite bilder i smyg med min HTC Bravo. Jag antar att dessa bilder kommer att spridas ganska snabbt över Internet så det är lika bra att jag fotar något kul….hmm..vad ska jag fota? Åh! Ett näsdukspaket!!!ONEONE!!

  Duh!

 • Christoffer Rubinsson

  @Stakker
  Eller ett skitigt tangentbord… =P

 • dexter

  @Stakker
  Det kanske var det mest färgglada den hade på sitt kontor… :P

 • gudas

  Uuuj, det var inget vidare bra bilder det. För HTC Bravos del hoppas jag inte att det var den slutgiltiga kameran/optiken/programvaran.

 • fellah

  @Stakker om man jobbar med och får tag i nya mobiler och kameror är man kasnke rätt van med det nya sakerna och kanske inte direkt bryr sig om just vad man fotar.

  Hade jag själv suttit vid ett skrivbord och fått in nya saker då och då som jag sen ville pilla lite med hade jag självklart inte tänkt att ”åh nu måste jag hitta något jättefint att fota” utan då hade jag säkerligen bara flummat runt och sen tagit någon bild när jag väl kommer till kameran. Så länge man inte bryr sig om att prompte:a den.

  Du ska se de första bilderna jag tog med min SE K800. Tog bilder på det som var runt omkring mig så som snusdosor och annat skit.

 • DrLaban

  Ang det här med att införa en vettig kamera i mobilerna. Jag är rätt kluven och aningen konfunderad när det kommer till att använda sin mobiltelefon som en kamera, iallafall om det rör sig om att ta bilder med kvalitet. Jag tror inte det är I huvudsak tekniken som sätter käppar i hjulen, då vi åtminstonde sett flera SE-telefoner med bra kameror i sig. Däremot är jag mer av den inställningen att mobiltelefoner änsålänge inte är tillräckligt mogna att vara ett fullgott alternativ till dedikerade digitalkameror och då är det enligt min åsikt bättre att de försöker få telefonerna att fungera som bra telefoner. Jag tror inte att folk kommer bli nöjda med kamerorna i mobiltelefoner förrän de tar lika bra bilder OCH har samma inställningsmöjligheter OCH teknik motsvarande dagens dedikerade digitalkameror. Och då är det en bra bit kvar. Speciellt om priser och format på telefon/kameramobilen ska vara svenssonvänliga.
  Jag är däremot intresserad av att följa utvecklingen på den här fronten för det finns helt uppenbart massvis med förbättringsmöjligheter på det här området.

 • Tarek

  Jag kan tänka mig att snubben tog bilder på alldagliga saker bara för att vi som ser bilderna ska kunna jämföra dem med bilder som vi själv kan ta, typ tangentbord osv.. Hade han tagit bild på Big Ben så kanske det hade blivit svårare för oss att ta reda på hur bra kameran verkligen är i jämförelse med våra egna telefoner.. personligen tycker jag att min Magics kamera är helt utmärkt, iaf då jag behöver använda den..

 • Danne (N1)

  Jag tror dessa är fejkade ( bara en känsla jag har ). När jag tar bilder med N1:an i motsvarande ljusförhållanden så blir det bättre resultat än så där. Vad man vet om Bravo idag är:

  Mindre minne än N1 (tror det landade runt 320 vs 512 mb)
  Ingen ”noice cancellation teknik” (dvs, mikrofon som släcker bakgrundsljud)

  Däremot ska ju resten (inkl. kameran) vara likadana plus då förstås att de aktiverat FM mottagaren i radiokretsen.

  M v h

  Danne N1

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 3. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 4. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons