Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

HTC Desire HD och Desire Z får GPS av TomTom

Postat:
01:42 - 2010-10-21
Skribent:
Norsehawk
Kommentarer:

Den holländska GPS-tillverkarenTomTom har nu skapat ett överenskommelse med HTC om att ha en integrerad GPS till Deisre Z och Desire HD, men också i framtida HTC-modeller. HTC:s nya GPS-funktion, även kallat för ”HTC Locations”, kommer att bli förprogrammerat med TomToms GPS-kartor samt med ett så kallat ”turn-by-turn”-navigering. Detta kan sedan köpas via HTC Locations eller HTC Sync.

Samarbetet i sig är intressant på sitt vis eftersom det öppnar nya dörrar hos bland annat svenska kunder som tidigare inte kunnat ha tillgång till Google Maps Navgation. Huruvida TomTom och HTC tänkt sig att andra HTC-telefoner kommer få denna nya funktion är fortfarande oklart.
 

Via Android Central. Tack till alla som tipsat!

 • Fezze

  Hur coolt är inte det då ! Nu kanske man måste uppgradera från legenden till en desire HD, tänk om det skulle komma en Legend HD! Samma prestanda som desire HD fast med 3.2 eller 3.5″ skärm!

 • iNDePeNDeNt

  +1 på den Fezze

 • Anders

  Såna här features får vanligt folk att intressera sig mera för HTC än Apple kan man hoppas på ju. Perfekt att ha i bilen istället för att ha både telefon och navigator.

 • Khan

  ”HTC:s nya GPS-funktion, även kallat för “HTC Locations”, kommer att bli förprogrammerat med TomToms GPS-kartor samt med ett så kallat “turn-by-turn”-navigering.”

  Innebär det att dessa modeller kommer få gpskartor som kan kan köras offline utan någon datauppkoppling? För det var en av imho Nokias starkaste kort i sina symbianlurar, gratis OVI-maps som funkar utan datatrafik. Innebär ju att man kan använda gpsn när man behöver den som mest, utomlands.
  Genast lite mer sugen på en htc nu som nästa lur…

 • Twisted1

  Annars finns ju GPS apps som tex. copilot som man kan ladda ner kartor till. Så ska man ut och åka i Europa tex. är det bara att plocka ner hela det kartpaketet innan man åker så har man det i luren.

 • Khan

  Men de kostar väl rätt grova pengar? =)
  Känner mig ej så manad att betala 600kr(IIRC) för kartor, speciellt när man kan få en bra dedikerad GPS med kartor och utmärkt mjukvara i för under tusenlappen(köpte en garmin för något år sen, borde vara ännu billigare nu).
  Vad jag försöker säga är att för mig känns det inte så lockande att betala så mkt för kartor. Men däremot gör det en mobil väldigt lockande om de ingår gratis från början.

 • nitram

  Detta kan sedan köpas via HTC ??…..HTC Desire HD och Desire Z får GPS av TomTom???

  ingår program och kartor eller kostar det extra??

 • Christian Hagel

  Hade ju hellre sett kartor från Navteq då dom e betydligt bättre. men men om dom ingår klagar man ju inte :)

 • Robert

  @ nitram

  Tycker också det var oklart om det ingick eller kostar extra…

 • Är det något som är irriterande med bilgpser idag så är det de höga kostnaderna för att hålla kartdatat uppdaterat. Kommer de kostnaderna bli aktuell för HTC-telefoner för att utnyttja TomTom:s navigatorfunktion kan jag inte vara mindre intresserad. Kvaliteten på kartdatat som TomTom anvnänder (jag vet att det itne är TomTom själva som tar fram det) i delar av norrland där jag testat deras dyrast GPS:modell har inte imponerat ett dugg tyvärr. Återstår att se vad HTC+TomTom gör av det även om ni kanske kan ana en viss skepsis från min sida. ;)

 • Jag hoppas verkligen att det inte betyder att de kommer att låta bli att inkludera eller inte uppdatera Maps-applikationen. Jag vill *inte* bli fastlåst i en stängd app med svindyra kartor.

 • X10

  @Christian Hagel, Navteq ägs av Nokia, så att se Nokias/Navteqs kartor integrerade i HTCs lurar lär nog dröja…

 • Kurt

  @X10,

  Vill man ha Navteq kartor i sin Android lur, är ju NAVIGON ett alternativ som kör med Navteqs kartmaterial. Deras app finns både för iPhone och Android i resp market/appstore.

  Så Nokias ägande av Navteq påverkar inget för oss konsumenter, då Navteq inte gör självamjukvaran. De säljer bara kartinfon till mjuvarutilvlerkarna, tex NAVIGON.

 • iAngeL

  Är inte det där lite onödigt. Är inte Google Navigation på väg hit till Sverige i vilket fall? Helt gratis och går via google maps. Jag själv har använt det i flera månader via ”brut” navi och maps i väntan på officiell lansering. Funkar klockrent, även ute i buschen, heeelt gratis. – HTC Desire

 • @iAngeL: Både och skulle jag säga. Jag använder också Maps [Brut] och för mig funkar det helt ok även röstinstruktionena inte funkar som de ska. Jag kan dock tycka att Googels bilnavigatorfunktion har lite att önska när det gäller användbarhet och funktionalitet, fast jag hade nog hellre sett förbättring av den istället för en TomTom-lösning.

  Man kan hoppas att det mest blir en TomTom-app som går att ta bort av utrymmesskäl istället för en bloatware som folk stör sig på. På så sätt får Android kanske ännu en bra app som gör att fler och fler köper Androidlurar i framtiden.

 • Anonym

  ”HTC:s nya GPS-funktion, även kallat för “HTC Locations”, kommer att bli förprogrammerat med TomToms GPS-kartor samt med ett så kallat “turn-by-turn”-navigering. Detta kan sedan köpas via HTC Locations eller HTC Sync.”

  Dvs. man får en ikon till ett program som man sen kan köpa?
  Tack för denna oumbärliga feature HTC. Och jag som gick på hypen om att man kunde ladda ner kartor smidigt i Z/HD.

 • pqvist

  Kartor och location (motsvarande google maps fast offline) ingår. Turn-by-turn får man betala för.

  http://www.htc.com/europe/press.aspx?id=149490&lang=1033
  ”Maps and location content come preloaded on HTC Locations while turn-by-turn navigation can be purchased and downloaded through HTC Locations or HTC Sync.”

 • Fredrik Storm

  @ pqvist

  Tack för förklaringen, den var väl behövd =)

 • Kalle

  Har man telia abbonemang tycker jag faktiskt deras ”Telia navigator” funkar klockrent! Man betalar en mindre summa för dom få ggr man (iaf jag) behöver den, alt abbonerar per år. Fins även sjökort och sökfunktionen för att hitta adresser ex via telefonnummer är kanon!
  Dock inte gratis och man kommer ju inte ifrån att den behöver uppkoppling för att fungera… Nu lät det inte så bra längre… ;-)

 • Simon

  Vad är turn-by-turn navigation?

 • Khan

  iAngeL :Är inte det där lite onödigt. Är inte Google Navigation på väg hit till Sverige i vilket fall? Helt gratis och går via google maps. Jag själv har använt det i flera månader via “brut” navi och maps i väntan på officiell lansering. Funkar klockrent, även ute i buschen, heeelt gratis. – HTC Desire Rapportera inlägg

  Det där låter ju onekligen väldigt intressant. Menar du att Google navigation kommer att ha offlinekartor man kan tanka ner till mobilen? Och vad menar du med ”brut”?

 • Intressant, men man undrar ju vad prislappen hamnar på.

 • Simon :Vad är turn-by-turn navigation? Rapportera inlägg

  ”Vid nästa kurva. Sväng Höger. Tag avfarten till Vänster.” vad låter det som? :P
  Ps. Namne!

 • Khan

  cinnak :

  Simon :Vad är turn-by-turn navigation? Rapportera inlägg

  “Vid nästa kurva. Sväng Höger. Tag avfarten till Vänster.” vad låter det som? :P Ps. Namne! Rapportera inlägg

  För att vara den som är den. :) Tror man kallar text utan karta där det står hur man ska köra sväng för sväng turn by turn också. Såg en GPS där om man tryckte turn by turn så försvann kartan och man fick upp text bara om hur man skulle köra.

 • Tiny Turtle

  ”HTC Desire HD och Desire Z får GPS av TomTom”? Varför inte byta ut ”av” mot ”från” så låter det som om det är TomTom som tillverkat GPS:en istället för att som om TomTom kom och gav Desire-lurarna en varsin GPS i present.

 • Joakim

  Jag tror detta blir bra OM och endast om integreringen med resten av OS:et blir bra. Tycker annars att ”bilnavigatorerna” har detta som sin största brist…

 • SEALen

  Blir fint att Tom Tom äntligen kommer till Andriod. De har ju bland de bästa navigatorerna jag testat i övrigt. Bara hoppas de håller gamal god standard. För övrigt så kostar inte CoPilot några ”grova” pengar. Ca 300 kr för norden kartorna och ca 650 kr för europa är väl rätt bra pris.

  Kika in i wikin om olika GPS varianter till din Andriod telefon:
  http://www.swedroid.se/wiki/index.php?title=GPS_Navigering

 • skeggo80

  någon som varit inne på htcsens.com som man tydligen kan koppla till HTC Desire HD och Desire Z
  läste lite i Användarvillkoren . någon mer som gjort det ? =) tänkte ju regat mig där men nu vet jag inte !!!

 • asdf

  För att få turn by turn navigering så måste man betala extra. Man kan köpa navigering för 30 dagar eller lifetime. Man kommer att kunna köpa ett enskildt land eller tex hela Europa.

  Om man inte betalar extra för turn by turn navigering så funkar locations precis som Google maps förutom att man laddar ner kartorna till telefonen så att man slipper roamingen när man tex är utomlands. Kartorna är gratis men som sagt för att få turn by turn navigering så får man betala extra,

  Har för mig att Sverige kostade 179kr och Europa 379 eller 479 detta lifetime priser.

 • Hagel

  @ X10

  Sant men Navteq tjänar pengar på att sälja kartor till GPS’s tillverkare som Garmin och många fler. Nokia är nog nöjda att komma åt dessa kartor gratis eller till för en mindre summa men Navteq bolaget är ju ingen lysande affär om dom slutar sälja kartor för att Nokia vill ha dom själva.

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons