Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

DisplayMate: Apple Iphone X har världens bästa smartphoneskärm

Postat:
14:26 - 2017-11-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
DisplayMate har givit utmärkelser för bästa mobilskärm till en rad Samsung-telefoner: Galaxy S5, Note 4, S6, S7, S8 och senast Galaxy Note 8. Nu menar DisplayMate att Iphone X har världens bästa smartphoneskärm – Apples första telefon med OLED-teknik.
DisplayMate ger beröm för upplösningen, ljusstyrkan (som dock når 634 nits kontra 1200 för Note 8), färgåtergivningen, nattläget, Apples True Tone-teknik, och betraktningsvinklarna.

Nu är förstås DisplayMates utlåtanden, precis som de från DxoMark, ingen allenarådande lag. Det är dock värt att uppmärksamma att DisplayMate anser att Apple petat ned Samsung från tronen – dessutom med en skärm som just Samsung har tillverkat.

Hela testet går att ta del av här.

What makes the iPhone X the Best Smartphone Display is the impressive Precision Display Calibration Apple developed, which transforms the OLED hardware into a superbly accurate, high performance, and gorgeous display, with close to Text Book Perfect Calibration and Performance!

Processor: 2,4GHz hexa-core
Plattform: Apple A11 Bionic
RAM: 3GB
Skärm: 5,8" / NONAME / 463PPI
Skärmtyp: OLED
Kamera: 12MP

Senaste artiklarna om DISPLAYMATE

→ Besök Androidarkivet

 • Jonatan Andersson

  Tycker det låter konstigt att skärmen skulle vara bättre än en Samsung mobil när det är Samsung som tillverkar skärmen.

  Hur stor skillnad kan mjukvara göra på än skärm?

 • Micke

  Mjukvara spelar stor roll.

  En tillverkare kan ju felkalibrera (göra skärmen icke neutral) med flit för att tillverkaren vill att skärmen ska sticka ut och något håll.

 • RS

  Känns ju lite lustigt ändå. Apple har ju inte direkt petat ner Samsung då det som sagt är en Samsung skärm.
  Vad jag läst och sett hittills har dock varit motsatsen. Att Note 8 har bättre skärm och det kanske med flit från Samsung av ganska uppenbar anledning.

 • C.M.S

  Varför är det så konstigt? Ja, det är Samsung Display som tillverkat både skärmarna i iPhone X och Samsungs egna enheter men det är ju inte identiska skärmar.

  Och vad gäller korrekt färgåtergivning m.m så är det ju mycket upp till kalibreringen av skärmen som Micke nedan säger och den står Apple för. De har alltid varit väldigt bra på det.

 • gatsten

  De menar inte världens bästa/största ”läpp”?

 • luckyleif

  Skärmen är tillverkad av samsung men dock enligt de specs som apple velat ha på skärmen.
  Apple har designat den och sedan vänt sig till samsung för tillverkning. Så det är inte samsung som fått bestämma hur den ska va och därmed inte med flit kunnat bestämma att den ska bli annorlunda, sämre eller bättre än vad deras skärmar är.

 • Snusbagaren

  Alltid kul när skärmar blir bättre.
  Förstår jag rätt i att de inte bara tittar på själva skärmen, utan även mjukvaran som stöder upp skärmen?
  Om det är så, så gör det ju vilket som om den är gjord av Samsung, då är det Samsung och Apple kombon som gör det :D :D

 • C.M.S

  Det handlar väl inte om vilket företag som tillverkar den bästa skärmen utan vilken enhet som faktiskt har den? Se på Sony t ex många som använder deras kamera moduler och som rankas bättre än Sonys egna enheter. Allt handlar om pengar.

  Samsung är ett konglomerat, ett företag bestående av en grupp företag. Samsung Display utvecklar/tillverkar skärmar som sedan Samsung Electronics mobildivision använder. Det är knappast så att Samsung Display skulle offra en så stor kund som Apple bara för de inte vill ge Apple en bättre skärm än i Samsungs egna enheter.

  Vad gäller det om motsatsen så länka gärna till den källan för jag har inte sett något sådant hittills. Här har du ytterligare en test som pekar på samma sak som DisplayMate:
  https://www.tomsguide.com/us/iphone-x-oled-screen-vs-pixel-2-note-8,review-4807.html

 • kjellbagatell

  Bästa skärmen och konstigaste designen. Pass.

 • Pontzy

  Apple som utvecklat skärmen. Samsung Display har skött tillverkningen bara.

  Samsung Mobile och Samsung Display fungerar nästan som två företag om jag förstått det rätt. Därför Samsung Display levererar till andra företag.

 • Alias joje67
 • Taios

  Specs tror jag är fel ord?
  Apple har kalibrerat displayen själva(som de flesta gör) – som de helt klart lyckats bra med.

 • Taios

  Dock är tomsguide testet ganska dåligt utfört med lite konstiga uttalanden.

  Displaymates test verkar mer övertygande.

 • luckyleif

  Nja..
  Det jag menar är att apple har bestämt hur skärmen ska byggas upp, vilken teknik som ska användas osv. Bland annat att dom ville ha det ibland så hatade pentile

 • Jens Nilsson

  På vilket sätt har Apple utvecklat skärmen ? Samsung har utvecklat och tillverkat sin OLED teknik och säljer skärmar som komponenter. Om sedan apple påstår sig gjort någon speciell mjukvara till skärmarna är en annan sak men påstå inte att Apple skulle utvecklat en Samsung komponent.

 • luckyleif

  ”ömtåligaste Iphone-modell som någonsin testats”
  Säger inte så mycket egentligen.. så fort man såg designen så förstod man ju att så skulle va fallet.

 • Jens Nilsson

  Nej så funkar det knappast.

 • BTW

  iPhone x verkar riktigt grym. Den första iPhonen som lockar mig på många år.

  Snabbaste processorn, bästa skärmen och bästa kameran . Hoppas att ljudet är bra och att faceid funkar.

  Lite synd att den inte kör android 😊

 • luckyleif

  Du tror på fullaste allvar att apple kontaktar samsung display å säger att dom vill ha en skärm med vissa mått å sen väntar å ser vad samsung hittar på?

  Apple har själva sagt till bland annat the verge att det är precis så som jag beskrivit det som det gått till men har du andra uppgifter?

 • C.M.S

  Jasså, på vilket sätt menar du?

 • C.M.S

  Läs det utvalda-inlägg i denna artikel på feber.se. Nog har Apple ett och annat att säga till om hur skärmen skall tillverkas:
  http://feber.se/mobil/art/373527/skrmen_i_iphone_x_r_bst_hittil/

 • Jens Nilsson

  Jag ser massa bortförklaringar och önskningar från Apple fanboys om att det kan minsann inte finnas en Samsung komponent i iPhone. Det ser ut som en standard pentile oled som samsung sålt även till andra. Bästa skärmarna reservar de absolut till galaxy serien, det har de sagt flera gånger.

 • Daniel Jansson

  Det är i alla fall den allra bästa skärmen jag har lagt ögonen på. Kalibreringen är bra det är inget som avslöjar att det är en amoled förutom svärtan och den generalla ”looken”. Inga övermättade färger här inte den har den bästa färgåtergivningen by far jämfört med alla andra Amoled jag har lagt ögonen på. Så detta uttalande tvekar jag inte på.

 • Daniel Jansson

  Ljudet är bra i hörlurar om det är det du syftar på? iPhone har alltid legat i topp när det gäller ljud bara LG i princip som har mer rymd i sitt ljud i lurar pga överlägsen DAC.

 • Daniel Jansson

  Allting blir ju gjort i glas idag mer eller mindre i flaggskeppsegmentet. Så klart de blir ömtåliga behöver inget test som talar om det för mig. Korkat. People are sheep.

 • luckyleif

  Va de anser va bästa skärmarna ja..
  Konstigt att inte dom ”bästa” skärmarna fick ”bästa” betygen

  Jag äger en iphone 7 plus
  En nexus 6P
  En samsung s7
  En lg g6
  En oneplus 3
  Och en moto g play.

  Kalla mig inte fanboy är du snäll

 • luckyleif

  Exakt 👍🏻

 • Taios

  Ditt påstående är väldigt förenklat.
  Samsung har inte bara agerat som tillverkare i detta fall.
  I The Verge artikeln nämner de hur de bla. använt subpixel rendering.

  I fall av CPU:r är det rimligt att göra ett påstående som du gör. För i de fallen designar Apple sina mobila CPU:n och Samsung tillverkar de bara. Så är inte fallet med Displayen.

 • Taios

  De mätte brightness t.ex. genom att manuellt öka ljusstyrkan. Det är dock känt att flera tillverkare begränsar hur mycket du manuellt kan öka brightness, och bara låter vissa brightness nivåer uppnås vid auto mode.

 • BTW

  Kan tipsa om ljudet i HTC u11. Det är riktigt bra med medföljande lurar. Har bara jämfört med min gamla Galaxy S6 men U11 är överlägsen.

  Faceid som fungerar och bra ljud. Apple har satt ribban högt för nästa års android lurar.

  Tror också att jag vill ha touch Id men nästa är finns det kanske i skärmen

 • C.M.S

  Det är rätt uppenbart att de inte reserverar de bästa skärmarna till Galaxy Serien. Det har vi flera tester som bevisar nu. Subpixlarna är större och avståndet mellan dom mindre jämfört med displayen som Note 8 så det rör sig inte om någon gammal skärm.

  Återigen, Samsung Display är ett eget företag inom Samsung. De skulle inte offra kund värd så mycket pengar genom att ge dem några andra sorteringens skärmar vilket de uppenbarligen inte heller har gjort.

 • nils

  Mäta detaljer när man i verkligheten inte ser någon skillnad.Att folk köper för dessa pengar oavsett inkomst är väl det som förvånar mest.

 • C.M.S

  Ok, kan hålla med om att de borde inkluderat det automatiska mätvärdet på ljusstyrka också för men gör inte testen till dåligt, bara lite mindre fullständigt än displaymates.

 • Micke på taket

  Jo du e en mobil fanboi plus moms

 • Micke på taket

  Tycker det e en smaksak med vilken skärm som e bäst, kör visserligen en iPhone x nu och skärmen e magi precis som på samsung galaxy s8 eller note som oxå e sinnes när det gäller skärmarna …

 • MotVind

  Om båda enheterna testas under samma förhållanden så finns ju inte problemet. Hade däremot den ena mätts med manuell ljusstyrka och den andra med automatisk så hade jag hållit med dig. Ungefär som att säga att det är orättvist att en person dopar sig i sport om alla andra inom den sporten också gör det under samma förutsättningar.

 • Daniel Jansson

  Face-ID har överraskat i den mening att jag sällan behöver vänta på det. Jag tänder skärmen och sveper bort låsskärmen och vid det laget har den redan känt igen mig allt som oftast. Fungerar bra i mobilhållaren i bilen också när jag är ute och åker. Man behöver inte titta rakt på telefonen utan den känner av mig där jag sitter i sätet framför ratten även om mobilen är mer mot mitten bredvid ratten. Behöver inte ens flytta huvudet något alls åt sidan.

  Har hört att HTC har bra ljud de också. Har aldrig haft tillfälle att prova än =)

 • luckyleif

  Har jag någonsin påstått något annat? :P och jag gör vad jag vill med mina pengar ;)

 • Taios

  Det gör en skillnad.
  Man begränsar den manuella ljusstyrkan för att det egentligen inte finns någon anledning gå så högt inomhus och det istället bla påverkar batteriet.

  Vad som är viktigt är hur ljust det kan bli när det faktiskt behövs – som utomhus och det är då den ökade automatiska ljusstyrkan kommer igång

 • Sebastian

  Olika Samsung-bolag med olika mål, så inte alls särskilt konstigt.

 • Sebastian

  Av det jag sett så är kalibreringen av skärmen fenomenal. True tone är också helt fantastiskt och gör att night shift för att minimera blått ljus inte alls används lika ofta.

 • Sebastian

  Det sorgliga är ju stt folk har så svårt att förstå detta. Förut trodde ju folk att Samsung utvecklade Apples A-chip när de egentligen bara stod för tillverkningsprocessen tillsammans med TSMC.

 • Nicklas Persson

  Vilket skämt. Note 8 har den bästa skärmen. Bara kolla på alla mobil mot mobil test. Ljusstyrkan är bland det viktigaste i en mobil. Och det är som natt i dag när de jämför ljusstyrkan. Man ska inte lita på dessa sidor som inte kollar vad man verkligen upplever irl.

 • Micke på taket

  Köp en ficklampa

 • C.M.S

  Vi skall inte lita på alla tester som görs med ljusmätare under samma förhållanden som säger en sak utan vi skall gå på något subjektiv känsla som just du har? …Nä, jag håller mig till fakta även i fortsättningen tror jag ;)

 • Bosse Banan

  Hur man än vänder och vrider på det så är Samsung vinnare. Dom får lite mer än 100 dollar per sold iPhone X (för alla komponenter, inte bara skärmen). Varför inte liksom? För en gnutta bättre skärm än den som sitter i Note 8.

  Tycker personligen att Samsung har hälften av skryträtten, även om Apple har ”designat” skärmen precis som till exempel när dom designa sina processorer men låter Samsung och TSMC tillverka dom

 • pao

  Om inte annat så visar detta hur lika årets flaggskepp från ledande tillverkare är och hur små marginaler är för att hamna högst på olika rankning listor 😊

 • Robin

  De är många flera som varit bättre ljud-mässigt än bara LG…

 • Robin

  Poängen är att tjäna pengar. Om Apple vill ha ha bäst och betalar så ger Samsung självklart det bästa de har idag.

 • Daniel Jansson

  Som?

 • C.M.S

  Förstår inte poängen? Ja, Samsung Display tjänar pengar på (inte Samsung Mobile) detta men vad har det med saken att göra? Artikeln handlar om bästa skärmen på en smartphone.

  Som jag redan sagt, självklart skall Samsung Display ha creed för skärmen i iPhone X. Betydligt mer än hälften av ”skryträtten” skulle jag gissa för jag tror inte man kan jämföra det med Apples SoC som helt och hållet är Apples egna design och förtjänst. Men för mig som konsument kvittar det att det är Samsung Display som står för skärmen, det viktig för mig är att den är bra och det är den :)

 • Gurkburk

  https://i.redd.it/0afwaa08k4wz.png

  Högre upplösning på s8.
  Högre ppi.
  Och s8 har 2ggr högre ljus-styrka.
  Samt mer skärm, visserligen bara någon liten %.

  Iphone X har inte. INTE. Den bästa skärmen.

 • Ironi

  Okej boss!

 • golaj

  Samsung S9 lär ju ta tillbaka kronan sen. Skärmarna blir bättre och bättre så naturligt att den senaste från Samsung är den bästa

 • Kongas

  Svider det?

 • Benke

  Lätt att svara på, det gör inte speciellt stort hål i min ekonomi och när pengarna inte spelar roll så tar jag den jag vill ha

 • Jerker

  Den är faktiskt riktigt trevlig, Faceid fungerar bra men tyvärr har inte bankid stöd för det ännu. Sen om man räknar millisekunder så hamnar man snabbare på startskärmen med touchid

 • finnbo2

  Hur små var marginalerna? Jag kan inte utläsa det ur testet?

 • pao

  Innan iPhone X så hade var Note 8 den bästa Displaymate testat och fick A+. Nu är iPhone X den bästa och den fick med A+. Dxomark gav Note 8 och iPhone 8 lika betyg på kameran tror det var 94 poäng och sedan fick Pixel 2XL 98 poäng. iPhone X får kanske 99 poäng. Det är så små marginaler på huvudfunktioner nuförtiden att det har mindre och mindre betydelse i val av mobil. Oavsett om man skaffar Samsung eller Apple så får man en fantastisk skärm och kamera och likartade prestanda och batteritid. Det faller på andra saker i valet

 • Marcus Eklund

  Var hittar du alla dessa kommentarer från Apple-fanboys?

 • Sillstrypare

  Bara när jag kissar

 • KC

  Det skojiga är ju att Pixel plus XL är ökänd för att ha en kass skärm…och den hamnar på 98 poäng hahaha

 • C.M.S

  Vet inte om jag missar det roliga men du är medveten om att de 98 poängen pixel 2 XL fick i DxOMark gäller kameran va? Inte skärmen :)

 • Otto Stuk

  fin bild…. hmm. jahaja. skulle aldrig leva med den överläppen.

 • finnbo2

  Sen kanske Nokia tar den från S9 och sen kanske….

 • Knugen

  Och den lossnar. 😂
  Och den slutar känna av fingrarna (som någon skrev om sin på Macworld)
  Och den svarta klumpen högst upp är sjukt otäck.

 • golaj

  Ja eller så kan man tänka på realistiska alternativ. Det är väl ändå Apple och Samsung som brukar dominera. När det kommer en ny så blir den den bästa

 • shameless

  enligt Aftonbladet har iPhone 8 plus bättre skärm än note 8, rimligt!

 • pao

  Japp 😊

 • Jens Nilsson

  Länkade artiklar med promotade kommentarer. Lite fånigt att babbla om att Apple gjort skärmen när det bevisligen inte är så tycker du inte?

 • this is very nice. zingalalaa.com
  but iPhone X is very expensive to buy.
  i am waiting for my iPhone 6.
  https://uploads.disquscdn.com/images/25bd2d984e687bc0ff6a41d4335b0197a5baff9a6f663666623454be3631ccee.jpg

 • shruti jadhav

  Apple is best in mobile market.
  They design best mobiles.
  I love all mobiles. omvishnu.com
  Now planning for iPhone 8 plus.
  https://uploads.disquscdn.com/images/d91081c85b532b2214a05611b2909f96e869c9f8600f9281080881f5f3c42ee9.jpg

 • Tegel
 • max

  ok.

 • max

  Exakt så. Den kör inte Android och det är naturligtvis därför den går fetbort.

 • max

  Millisekunder? Det handlar om sekunder från att du tar upp luren tills att du är inne. När du har kunnat dra upp luren ur fickan med tummen på touchid-ytan och redan vara inne när du kommer till ansiktshöjd med luren så behöver du vänta betydligt längre på att faceId ska ta dig in. Vanesak kanske men det är en omedelbar dealbreaker för mig som kör 6P och är van vid att kunna låsa upp luren på väldigt kort tid.

 • Jerker

  Nu refererar jag till den tiden när man faktiskt initierar respektive teknik och inte inkluderar den tid det tar att hämta mobilen. Du verkar vara en väldigt stressad person. Ett tips är att ha en mobilfri dag i veckan :)

 • Paulista

  Och det vet du genom att titta på siffror? Har Pixel 2 också en bra skärm? Siffrorna säger ju så.

 • Andreas Larsson

  Samsung har utvecklat och gjort skärmen medans Apple har kalibrerat den

 • luckyleif

  Stämmer inte men okej du får väl tro det.

 • Andreas Larsson

  Enligt displaymate så jo. Det står klart å tydligt

 • nickewi

  Folk måste ju skilja på äpplen och päron här. Apple har ju bästa skärmen i en telefon, alltså dom har lyckats kalibrera den bäst och fått den bästa helheten enligt testets mått. Att samsung gör den spelar ingen roll och om nått är de lite pinsamt att Apple lyckas bättre med en samsung display än dom själva. Sen är förvisso samsung display och mobile att betrakta som olika företag, men ändå.
  Dessutom är allt med både kamera, display ljud osv av högst personlig karaktär. Vissa gillar färger som ”poppar” medans andra vill ha det så naturligt som möjligt. Så e slutändan är det egentligen omöjligt att säga vem som har bäst skärm för just dig. Samma med upplösning, vissa ser och stör sig på nått annat än maximal upplösning medans de finns vissa (som undertecknad) som e nöjd med fullhd och inte ser nån större skillnad. Men test som dxo och detta kan hjälpa dig att hitta en så bra skärm som möjligt efter ditt tycke och smak!

 • geggamojja

  Det finns en del kamerajämförelser på youtube redan, och på de jag sett är Pixel 2:ns kamera betydligt bättre än iPhone X. Inte så att iPhone X är dålig alls, såklart är den med och slåss i absoluta toppen, men jämför man bilder tagna sida vid sida är det inget snack om att pixeln är bättre.

 • DroidMe

  Om du vill gå efter ljusstyrkan, så har iphone x högsta ljustyrka i full brighntess ca 670 nits jömfört med Note 8 ca 450 nits. Verkar som sidorna har rätt trots allt? Note 8 1200 nits uppnås endast 1% av skärmen, så du slipper ta upp det.

 • DroidMe

  Är säkert många har råd att köpa en dum Phone för 11k. Men många anser det är dumdristigt att betala sånt överpris för en dum telefon bara.
  Det är vad man menar med det ökända ordvalet iSheeps.

 • Kriztoffer

  Får väl hoppas att Pixel 3 får 103 poäng då, ser bra ut med Pixel3 och 103 :)

 • Martin Rippe

  Tomsguide verkade gilla note8 skärmen bättre med mer starka krämiga färger. Har aldrig tvivlat på toms.

 • MotVind

  Nej. Det beror ju helt och hållet på vad testet går ut på. Om testet går ut på att scepcifikt se vilken skärm som har bäst läsbarhet i just solljus så ja, kanske. Det är vad jag förstått som inte alls poängen i den där jämförelsen utan endast att kontrollera skillnaderna. Tex. om skillnaden mellan båda enheterna vid 90% ljusstyrka är ca 300 lumen så kommer skillnaden fortfarande vara ca 300 lumen vid 100%. Det du pratar om har i det här fallet ingen relevans.

 • Taios

  Va? Vad är det du inte förstår?
  Tillverkare begränsar hur ljus skärmen kan bli när du manuellt ökar styrkan.

 • Benke

  vågar nog påstå att den är lika smart som alla andra premium mobiler och är du inte intresserad av den så borde den inte röra upp så heta känslor hos dej heller

 • ToungiLou

  Verkar verkligen som en grym lur men, ingen finger ID. Man ser jämnförelsen att det inte är lika snabbt och att man måste rikta skärmen mot ansiktet, duger inte. Finger är bättre. Skärmen har sin lilla svarta yta där uppe och det är inte snyggt. S8 gör det mycket bättre med sin display. Tror Apple märkt det också såhär dags.

 • GGG

  Undviker iPhone och Samsung helt, iphone är bara för Apple sekt medlemmar och Samsung gör usla skärmar (edge)

 • Patrik

  Men den har inte infinity display, det behåller Samsung för sig själv. Och jag undrar om den har samma inbränningsproblem som Samsungs andra OLED, det lär inte bli någon hit hos apple-folket.

 • Patrik

  Samsung har designat skärmen naturligtsvis, det är inte en kompetens som Apple sitter på. Apple har skrivit drivrutinerna och i dem kan de tweka en del saker.

 • gordz

  Herregud vad spelar det för roll om den är upplåst redan i fickan? Du ser inte ens displayen då.

  FaceID märks knappt alls. Så fort du hinner swipa upp låsskärmen så har den redan identifierat dig. Fördelen med faceID jämfört med fingeravtrycksläsare är att det i 99% av fallen inte ens märks att man använt det. Det fungerar helt enkelt bara.

 • gordz

  Förstår att vissa föredrar fingeravtrycksläsare, men att man behöver rikta skärmen för touchID är faktiskt inte sant.

  FaceID är inte det minsta känslig med hur telefonen är riktad, den fungerar även om man lutar telefonen en bit åt sidan eller bakåt etc. Det är faktiskt rikgt bra utfört.

 • ToungiLou

  Man måste rikta. Går inte låsa upp med skärmen nrr mot ett bord tex

 • alexitq

  Jag delar inte Dr. Soneiras uppfattning att Note 8 skulle varit bäst innan iPhone X. Apple tävlar snarare med sig själva här och iPhone 7 har en bättre skärm än Note 8. Färgerna är mer korrekta, ljusstyrkan är i praktiken betydligt bättre (1200 nits på 1% APL är irrelevant) och större betraktningsvinklar förstör inte bilden lika mycket.
  Note 8 har bättre svärta och luminanskurva samt högre upplösning men dessa skillnader bör inte väga särskilt tungt på denna nivå. Särskilt inte upplösningen.

  Att Apple lyckas så bra med skärmarna tyder på sinnesjukt strikta kvalitetskontroller. Toleranserna vi talar om här är ytterst små och Apple brukar även hålla dem mellan olika enheter, så varje iPhone ser likadan ut. Alla som kalibrerat skärmar och försökt få två skärmar att matcha varandra sida vid sida vet hur svårt det är. Att göra det på miljontals skärmar är makalöst.

 • TheKarateCat

  ”Jag tänder skärmen och sveper bort låsskärmen…”

  Vänta nu… Måste man låsa upp den manuellt även om man kör face-id..? 🤔

 • TheKarateCat

  Räcker det inte att bara tända skärmen och titta på den? Måste man även svepa bort låsskärmen..? 🤔

 • alexitq

  Tom’s skriver iof att X är kungen bland OLED-skärmar.

  Övermättade färger är sämre. Skärmens uppgift är att presentera materialet som visas så korrekt som möjligt.

  För övrigt skriver Tom’s att skillnaden mellan True Tone på/av var 0.07 deltaE. Den som skriver något sånt har ingen aning om vad denne pratar och ska inte recensera skärmar.
  DeltaE 0.07 är inte en synbar skillnad och klart under felmarginalen för vilket instrument de än använder.

 • KalleKn

  Samsung har väl lite olika bildprofiler där standardinställningen är mer stunsiga färger, men det går att välja ett korrekt läge om man vill. Apple har sin vana trogen inga sådana val för konsumenten. Men direkt ur lådan får förstås Apple en bättre mätning då Sammys inte har korrekta färger som defaultläge.

  Är det rätt eller fel mätt av mätföretagen då? Jag kan ju tycka att om ens syfte är att få så korrekta färger som möjligt skall man nog gå in och ändra till det innan man mäter istället för att bete sig som en imbecill och inte klara av byta. Det är ju trots allt en stor skillnad i filosofi mellan Android där du skall ha möjlighet att påverka hur din mobil är inställd och Ios där sånt inte tillåts.

 • nickewi

  Fast det enda av de där som är sant är ju inte helt sant. Bästa kamera och skärm är ju efter smak och tycke. Ja personligen föredrar ju när skärmens färger poppar och föredrar när kortens färger är riktigt ljusa. Så när ja jämförde så föredrar ja Huawei framför iPhone och pixel.
  Men hållet med dig annars, första iPhone som lockar för egen del sen 6s..

 • nickewi

  Jo men e ju lite de ja säger.. Mätningar och test säger egentligen inte nått. Men de e riktigt bra verktyg för att hitta va som passar just ditt tycke.

 • MotVind

  Läs vad jag har skrivit istället. Testet gick ut på att se vilken skärm som levererar ljusstarkast skärm. Inte vilken skärm som levererar ljusstarkast skärm vid max ljusstyrka (förstå skillnaden). Är Samsungs skärm ljusstarkast när båda skärmarna är satta på 90% (10% är den ungefärliga skillnaden mellan manuellt satt max ljusstyrka och automatisk max ljusstyrka) så kommer Samsung även att vara ljusstarkast vid 100%. Dvs att det har noll betydelse ifall testet görs vid max manuell ljusstyrka eller max automatisk ljusstyrka.

 • alexitq

  DisplayMates test tar hänsyn till det och mäter Samsungen i alla dess lägen.
  Just den aspekten finns det nog inget test som missar.

 • alexitq

  Förstår man vad som mäts och vad siffrorna betyder säger mätningar och test egentligen enormt mycket.
  Tycke och smak har inget med korrekt bildåtergivning att göra, vilket är tämligen exakt och komplex vetenskap.

 • nickewi

  Ja de har du rätt i. Men anser fortfarande inte att de spelar nån roll att den är bäst i världen på pappret, om mina ögon inte gillar vad den ser.

 • alexitq

  Ja, du kan ju antingen göra det helt subjektivt och ställa färger m.m efter eget tycke. Det blir dock lite jobbigt när ingen annan ser saker som du gör. Och om hela världen gör likadant kommer alla vandra runt i lala-land.
  Just av denna anledning finns det vissa standarder, om än med sina tillkortakommanden, och enheter som försöker följa dessa.

 • Taios

  ”10% är den ungefärliga skillnaden mellan manuellt satt max ljusstyrka och automatisk max ljusstyrka”

  Vart fick du den siffran från?

 • MotVind

  Snälla, efter att jag har hänvisat till vad som är relativt till undersökningen i 3 utförliga inlägg så misslyckas du alltså fortfarande att se poängen. Det spelar ingen som helst roll om om skillnaden mellan manuell max ljusstyrka och automatisk är 10, 15, eller 2% om man som i testet vill komma fram till vilken display som är mest ljusstark. Som om man skulle testa vilken bil som är snabbast av en Nissan micra och en Ferrari. Om Ferrarin är snabbast på 3e växeln så kommer det inte att förändras i 4e växeln. Att sen hålla på att gagga om hur stor skillnad det skulle vara mellan 3e och 4e växeln är inte relevant. Om du nu fortfarande inte förstår så får du fråga någon som i så fall kan förklara på ett mer pedagogiskt sätt. Lycka till.

 • Taios

  Du talar mycket om bilar istället för att svara på frågan.
  Vad är det du ej förstår?

  Tillverkarna begränsar hur mycket du manuellt kan öka ljusstyrkan av diverse anledningar(för att undvika misuse).
  Men ljusstyrkan ökas när du väl går utomhus i automatiskt läge DVS NÄR DET BEHÖVS. Det betyder inte att de ökas lika mycket, som du av någon konstig anledning verkar tro?

  Det är därför det är viktigt att veta hur ljus skärmen faktiskt kan bli(dvs MAX) istället för hur mycket det blir när du manuellt trycker upp ljusstyrkan.

 • nickewi

  Va snackar du om? Varför skulle man inte ställa in skärmen efter sitt tycke? Varför ska ja låta bli att ställa in min skärm så att andra e nöjda och va är de andra inte ser?

 • alexitq

  Därför att alla bilder du lägger upp och alla bilder du ser kommer vara färgade efter ditt eget lala-land, istället för något som i varje fall kan komma i närheten av en korrekt representation.

 • nickewi

  Inte direkt så att man ställer in på svartvitt så nog bara du som myser på I ditt lilla lala land

 • MotVind

  Ja, det kallas för metafor. Det var ett försök att dra paralleller mellan det relevanta i våran diskussion till något som jag hoppades skulle vara mer lättbegripligt för dig. Tydligen överskattade jag din förmåga att förstå det också.
  Du ifrågasätter det jag skriver samtidigt som du själv kastar ur dig ”fakta” utan att själv tillhandahålla några källanvisningar.

  Att tro att det skulle skilja så pass mycket mellan ”telefon X” manuella och automatiska ljusstyrka kontra ”telefon y” att det har någon som helst betydelse när man redan etablerat skillnaden i det manuella läget är befängt. Speciellt när det kommer till samma skärmteknik (Oled) och dessutom från samma tillverkare (Samsung). Dvs, nej det ökar inte EXAKT lika mycket men det är väldigt snarlika resultat. Och verkligen inga resultat som skulle vara relevanta för just den specifika undersökningen som hänvisade till från början. Så ja, jag hör vad du säger. Du säger bara inget viktigt eller avgörande för vad testet gick ut på.

 • alexitq

  Sen när är svartvitt alternativet? Vore det inte bättre om du faktiskt lärde dig något om ämnet istället för att skriva dumheter?

 • nickewi

  Säger han som skriver om lala land och till en början pratar om skärmar för att byta till att skriva om hur bilder framstår när man lägger upp kort för andras beskådan? Allt ja säger är att en skärm dom får titeln att vara världens bästa nödvändigtvis är den bästa för allas ögon. Så för majoriteten kanske iPhone skärmen ser bäst ut för att den är naturtrogen osv men andra föredrar kanske mer färger, åt de kallare hållet eller liknande..
  Och snacka inte om att skriva dumheter, lala land säger ju allt..

 • alexitq

  Låt oss ta det långsamt. Det finns etablerade standarder för hur färger på en skärm ska visas. Detta för att bilder och annat material ska visas likadant på olika enheter. När du pratar om subjektivt tyckande hamnar du just i lala-land eftersom det är helt godtyckligt. Du har ingen aning om hur dina egna bilder faktiskt ser ut och du har ingen aning om hur andras bilder faktiskt ser ut.

  Läs det ett par gånger tills det sjunker in.

  Det handlar för övrigt inte om att se naturligt ut eller inte. Det handlar om att koordinaterna XYZ i en färgrymd visas likadant på en enhet som en annan.

 • Taios

  Tyvärr, men du är helt ute och cyklar när du påstår att ljusstyrkan i automatiskt läge ökar proportionellt ungefär lika mycket.

  Jag förstod aldrig din poäng, för jag kunde inte ana att någon skulle tro ovanstående är en rimlig slutsats att dra.. Herregud.

  Förstår du att att maxstyrkan som tillåts för manuellt läge är något som ställs in av tillverkaren? Det finns ingen UNIVERSIELLT bestämd procentsats. Förstår du även att det är tillverkaren som ställer in hur ljusstyrkan ska anpassas automatiskt beroende på vad sensorn snappar in?

  Förövrigt som det står i artikeln ” ljusstyrkan (som dock når 634 nits kontra 1200 för Note 8)”

 • MotVind

  Haha du cyklar i cirklar runt poängen. Ja alla tillverkare ställer individuellt in vart begränsningen för det manuella läget ska ligga. Men de flesta tillverkare har snarlika inställningar. Men du menar alltså att det skulle vara total natt och dag skillnad enbart på grund av den premissen? Att en telefon som är klart ljusstarkast i ett test i manuellt läge skulle stå sig totalt underlägsen bara för den simpla anledningen att man skulle ändra till automatiskt läge? Skrattretande. Att ändra till automatiskt ljusläge ger en liten boost men inte i närheten av vad du försöker få det till att låta oavsett modell. Varken Apple eller Samsung har tidigare gjort skillnaden mellan dessa lägen så enorma så att det i något test skulle vara avgörande på något sätt.
  Men vi kan säga såhär. Tror du på allvar att det är så stor skillnad på det manuella läget och det automatiska läget hos varken Samsung eller Apple att det är totalt avgörande för att kontrollera vilken skärm som har den ljusstarkaste skärmen så får du faktiskt lov att tro det. Du får till och med gå ut och berätta för alla du känner att det skulle vara så. Jag bryr mig faktiskt inte, jag försökte bara upplysa dig om en, för de flesta någorlunda uppenbar poäng.

 • Taios

  Haha asså vad babblar du om?
  Max styrkan i manuellt läge är ingen PROCENTSATS av maxkapaciteten utan det är en VALD LJUSSTYRKA uppmätt i nits.

  Hur ljus den faktiskt kan bli är vad som är viktigt, och det är nits som bara kan nås i autoläge.

  Både artikeln här refererar till att samsungs diplsay är ljusstarkare, och även MKBHD’s recension av iphone X nämner det.

  Så jag vet inte vad du vill, men jag ger iaf upp att försöka få dig förstå något så enkelt!

Lediga jobb inom data / IT Företag
Testledare, Borlänge Publicerad 24 Nov 2017
IT Informa i Lund söker erfaren Fullstack Javautvecklare! Publicerad 24 Nov 2017
Python-utvecklare till KVD! Publicerad 24 Nov 2017
Senior Oracle databasutvecklare med stort ansvarsområde Publicerad 24 Nov 2017
Algoritmingenjör till växande Masimo! Publicerad 24 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons