Domstol i Storbritannien förkastar flera av Apples patent

Postat:
16:48 - 2012-07-04
Skribent:
Björn E
Kommentarer:

Vi vet, många av er är trötta på patentstriderna som pågår och alla nyheter runt dessa. Med tanke på att det verkar hetta till nu i olika domstolar så är det dock kul att kunna ge lite goda nyheter från ett Android- (och konsument)-perspektiv.  En domstol i Storbritannien har inte bara sagt att HTC inte bryter mot 4 av Apple’s patent, däribland slide-to-unlock, men att 3 av dessa patent inte ens är giltiga.

Det enda patentet som domstolen ansåg vara giltigt var hur man bläddrar mellan bilder i ett fotogalleri och inte ens det ansågs HTC bryta mot. Detta är en klar förlust för Apple som även har ett liknande fall uppe i en domstol i Tyskland vilken kommer avhandlas senare i höst.

Självklart är detta inte slutet på patentstriderna och Apple, HTC, Samsung och andra kommer troligtvis fortsätta att mötas i rätten även i framtiden. Med tanke på att en domare i USA inkluderade Slide-to-unlock-patentet som en av patenten som Galaxy Nexus bryter mot så ser det ut som vi kan komma i ett läge (om vi inte redan är där) där tillverkarna måste skeppa sina telefoner med olika funktionalitet i olika delar av världen bara för att länder har olika syn på dessa mjukvarupatent.

Källa: Blomberg via Engadget.