Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Postat:
10:27 - 2017-11-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Om vi bortser från skaran som har kört Android redan från början är sannolikheten stor att de som bytt från en annan plattform till Android just har bytt från IOS. Apples operativsystem har varit det enda etablerade alternativet till Android på marknaden.
Till skillnad mot den globala statistiken är IOS dessutom större än Android i Sverige – ett försprång på cirka fyra procentenheter under 2016, enligt IIS.

Nu ställer vi frågan till alla som någon gång har bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och blev du nöjd? Vad var i din mening största fördelarna med Android, och fanns det något från IOS du saknade? Fortsatte du att använda Android som primärt system, eller gick du tillbaka? Ordet är fritt!

 • Durra

  Jag bytte från iOS till Android 2011 tror jag. Jag köpte en importerad iPhone 2g 2007 och tyckte redan från början att systemet var väldigt begränsat. Så jag började jailbreaka och hålla på. Men jag tröttnade till slut på att inte kunna uppdatera telefonen förrän ett nytt jailbreak kommit ut så jag började då snegla på Android. Jag köpte sedan en LG Optimus 2x och älskade Android direkt. Idag hade jag aldrig klarat att gå tillbaka till iOS eftersom jag älskar vad jag kan göra med Nova Launcher.

 • Edris Tabibian

  Nova är en jäkla blessing. Min HTC One X hade varit nästan oanvändbar utan den. min Oneplus 5T var nästan nära på att hålla mig till deras OxygenOS men den saknade liiiite detaljer som nova tillrättar.

 • Joakim Lord Hansson

  En enkel anledning, dual sim.

 • Mulle

  Jag bytte redan efter 3gs, främst pga iTunes krävs för att komma åt någonting på telefonen…

 • Snusbagaren

  Bytte från iPhone(kommer inte ihåg om det var 2/2G/3/3G) till Nexus One :)
  Saknar ingenting från iPhone sen bytet. Har tyvärr en iPhone på jobbet.

 • Durra

  Bara en så enkel sak som att göra en swipe på WhatsApp för att öppna en specifik konversation gör att man använder telefonen på ett helt annat sätt.

 • GOD

  Jag fick mitt ex att byta från äpplet till Android.
  Hon fick en nexus 5 av mig, precis när 6.0 släpptes. Hon blev Android fantast över natten, för hon var verkligen uppe hela natten och gjorde allt med luren som man inte kunde med ios. Ringsignaler, launchers, ikoner, ja allt. Och hon har hållt fast vid android sedan dess.

 • Peter Gyllander

  Själv bytte jag från Android till iOS efter att ha haft 8 androidtelefoner mellan 2010-2016, samt en surfplatta.

 • Kim Westby

  Har tydligen växt till 7% sen senaste undersökningen, Android ligger kvar på 37% och iOS har ökat till 44% – trist att se men beror väl på att alla företag är så köpta, dom bara måste ha en iPhone till varje anställd som om det vore en förmån(?)!

  https://gyazo.com/ca52c3494955969a9025849115fe9e04

 • SweHD

  Priset gjorde att jag gick över till Android. iPhones är hutlöst dyra.

 • r12500

  vad var anledningen då?

 • Alias joje67

  Lite spinn off kanske men jag hade ett par iphone 4 som reserver vid sidan av Samsung Note 1 typ.
  Såg då där fram emot den kultförklarade användarvänligheten. Jag blev negativt överraskad. Kändes som ett väldigt bakvänt menykoncept där det inte fanns någon logik många gånger hur vissa funktioner skulle hittas. Sen skulle det slås kod i tid och otid. Och jag upplevde även att många appar från android inte fanns till ios och att många funktioner inte tilläts i ios. Jag ser gärna utmanare till Android, men ios nej tack!

 • Peter Gyllander

  Att jag ville testa något nytt då min senaste iPhone innan dess var 3Gs.
  Bytte senast från Nexus 6p till iPhone 7 Plus för ett år sedan. Och jag ångrar mig inte.

 • FX111

  Trodde ärligt talat andelen som använde iPhone i Sverige var högre…

 • Ulf Lundh

  Bytte från iOS till Android 2012 då jag tilltalades av öppenheten. Körde Nexus 4 , 5 och till sist 6P som jag var mycket nöjda med. Nexus-serien är nu slut och ser egentligen inget alternativt till den serien. Pixel-serien är inget alternativt då jag anser den lika inlåst som de andra alternativen. Att köra någonting annat än Googles egna telefoner anser jag som alldeles för stor säkerhetsrisk då de sällan eller aldrig får uppdateringar. Därför gick jag tillbaka till iOS (iPhone 8).

 • Mia33A

  Använder dagligen inspelningsfunktionen av samtal på Android, vilket inte gick med iOS utan att fästa en dyr inspelningsgrunka, vilket är otroligt krångligt. Med Android sköts det automatiskt via appen!
  Vikten av att kunna spela in telefonsamtal kan vara avgörande viktigt vid behov av att minnas detaljer (sa hon 13:e eller 30:e? Tisdag eller sa han torsdag?). Eller bevisa vad som faktiskt lovades av kundtjänst/ företag, men sedan nekades (ser inget om det här i historiken. Vem lovade dig det?). Att ha en iOS är som att ha en telefon från 1998.

 • Kalle Näslund

  Jag har börjat köra IOS pga att det är det som tillhandahålls som jobbtelefon. Det som jag riktigt gillar med IOS/Apple är följande. Uppdateringar och säkerhetsuppdateringar kommer till alla telefoner, rakt av. Ingen väntan inget krångel. Dessutom kommer dom till äldre telefoner. Även om en iphone är dyr direkt så slipper du byta den efter 2 år pga att säkerhetsuppdateringar inte kommer längre.

  Apple är bland dom mera integritetsskyddande telefontillverkarna, även om jag inte litar på apple heller så känns det ändå bättre ju mindre ett företag lagrar om mig och ju hårdare dom håller i informationen.

  Det finns dessutom bra modeller som inte är stora som dasslock. När det gäller android så måste man i princip köpa en dasslocksstor telefon om man vill ha en highend modell. Det enda undtantaget i androidvärlden är sony xperia compact, men gillar man inte dom så är det dasslock som gäller.

  Flytet i ios användargränssnitt är underbart, har man en gång vant sig vid att det sällan laggar och hackar är det svårt att gå tillbaka.

  Det jag ogillar med IOS/Apple är att telefonen är helt låst, jag kan inte göra vad jag vill med min telefon. Inte installera de program jag vill etc. Det är lite som att köpa en tv och tv tillverkaren väljer vilka kanaler jag kan titta på, känns inte bra.
  Dessutom ogillar jag Apples affärsplan. Dom försöker så långt som möjligt låsa upp sina kunder i sitt ekosystem. Dessutom använder dom sig av mjukvarupatent för att försöka stoppa konkurenter. Jag föredrar att handla av företag som sätter min frihet i första hand, och säger att vi vill att du använder våran produkt för att den är bäst, inte för att det är för jobbigt att byta till en bättre konkurent.

 • MrMad

  Mest intressant att det bara är 3 ggr så många som kör Android än det är som har en icke-smartphone.

 • Viktor Berglund

  Vad använder du då? Har letat efter en sån funktion / app men inte hittat någon jag tycker funkar bra.

 • Ulf Lundh

  Har du supporterat Android någon gång? 10 olika Androids betyder 10 olika användarupplevelser. Sen är de ju oftast inte företagsanpassade heller.

 • Kenneth
 • Johan Fäger

  Bytte mer eller på mindre på allvar när S8an kom. Försökte gå över en sväng en gång i tiden när S5an kom, men efter cirka 3 månader av obentliga uppdateringar, diverse buggar och all Samsungbranding, gick jag tillbaka till min 5s.

  Nu var det dags i år igen att byta telefon och jag tycker att Apple tappat lite det sista med innovationen samt gränssnittet.
  Vilket resulterade i att jag inte kunde motivera att betala 100-200:- extra i månaden för en Apple lur.

  Vart nojjig som bara den, men med facit i hand har jag varit supernöjd.
  Sålde däremot min androidplatta och köpte en iPad, där har android fortfarande en bit kvar.

  Så i stora drag. Priset avgjorde, samt att Samsung toagit bort en stor del av sin bloatware. Samt stort tack till Gud att Nova finns. ;)

 • co0kie

  Har bytt till android 2 ggr men hittar tillbaka till iOS lika snabbt iallafall, första gången med htc one och den senaste gången med samsung s8 (otroligt fin kvalite och finare telefon hittas ej). Det som ständigt påminner om att android inte är lika ’effektivt’ är appar som inte utvecklats lika väl till android som till iOS.
  På iOS flyter alla appar på utan några laggningar eller mycket mycket sällsynta kraschar, på android påminns man hela tiden om att marknaden inte är lika bra

 • Tommy

  Jag har haft tidigare iphone 6s och så bytte jag till Xperia XZs vilket jag upplevde som en bra uppgradering. Jag kunde leka med Xperian hur som helst, installerade vilka appar som helst och dessutom anpassade telefonen efter min smak utan att det kostar skjortan!

  När iPhone X kom så tänkte jag slå till!! Jag köpte den från MediaMarkt utan abonnemang för 11495kr (fredagen den 3:e November). Efter 4 dagars användning sålde jag telefonen eftersom jag var så van med friheten i Android att jag inte kunde klara av iOS längre. Sålde iPhone X för 12 000kr. Så jag tjänade faktiskt 500kr på affären. Just andrahandsvärde på iphone är bra medan på Android är kasst, men vem bryr sig egentligen? Det är alltid billigare att köpa Android lurar än iphone!

 • Viktor Berglund

  Ah ok, tackar!

 • Paulista

  Byter hela tiden fram och tillbaka och gick för en månad sen från en IPhone 7 till en S8. La dock precis upp S8:an på Tradera då jag inte alls var nöjd och har köpt en 6S så länge.
  Android är ett roligare och snyggare system med jag saknar alltid stabiliteten med iOS när jag har en android. Gillar små telefoner och då är urvalet skralt på androidsidan.
  Sen använder hela familjen annars Apple och då är det smidigare att ha en iPhone själv av många olika anledningar.

 • Spetsen

  Har hört det där med att appar är mer stabila på iPhone från många (även mig när jag bytte till Android). Fast nu när jag tyvärr tvingas använda en iPhone i väntan på min Pixel 2 har jag motsatt erfarenhet. De enda appar jag använder flitigt är väl typ Spotify (typ lila stabil på båda) och Pokémon Go (laggar och kraschar mycket mer på min iPhone än det gjorde på min Google Pixel). Kanske är det generellt sant att iOS-appar är mer stabila, men det är verkligen inte alltid sant.

 • Arn von Swedén

  Byter från iPhone (efter flera år med iPhoner) og iMac til Android nu (har fått en Nexus 6P) och Windows i dessa dagar. Litt för tidigt att komma med en konklusjon, men just nu är det ju kul.

 • Dunken

  Jag bytte 2016 eftersom Galaxy S7 Edge var mycket coolare än de iPhone-modeller som fanns då. VR var ganska hett också, så att man fick Gear VR på köpet lockade. Till en början tyckte jag att Android nu hade hunnit ikapp iOS och var lika mjukt och följsamt. Men sedan kom problemen. ”phone.android.com” har stoppats så fort man försökte skicka sms, bilder som inte sparades på enheten trots att de ”togs” (det sa klick), appar som stängdes ned av sig själva plötsligt och oväntat, reklamspam på låsskärmen, sporadiskt fungerande internetdelning. Ovanpå det supportpersonal hos både Samsung och teleoperatören vars återkommande lösning var ”gör en fabriksåterställning” (vilket oftast inte fungerade som det skulle).
  Bytte till slut tillbaka till iOS, som egentligen inte är bättre på något annat sätt än att det helt enkelt inte strular. Det räcker för mig.

 • Paulista

  *krävdes:)

 • Fraz

  Den upplevda stabiliteten ligger starkt i relation till hur stabila de mest populära apparna är. Ca. ett år sedan toppade IOS över Android när det gällde app-krascher, men 35% av krascherna stod tre appar för (Instagram/Snapchat och FB). När stabiliteten i dessa förbättrades fick det stor inverkan på upplevda stabilieten. Senaste kvartalen har IOS varit stabilare än Android på app-fronten, om än marginellt.

 • Fraz

  Du höll ut längre än mig. Gick över till Android efter jag lessnade på min 3G. Dels för att jag tröttnade på iTunes och dels för att jag tröttnade på att klabba med jailbreaks. Gick över till Android där allt bara funkade direkt istället.

 • Niklas Storm

  Android one är telefonerna du ska kika på. Kolla tex in xiaomi mi a1

 • Ztax

  För vad det är värt….
  https://www.tomsguide.com/us/ios-and-android-reliability,news-23872.html

  65 percent of iOS devices suffered crashing apps in the third quarter of 2016, more than doubling the 25 percent of Android devices that experienced the same trouble.

  Och från samma firma, nyare data:
  https://www.blancco.com/press-releases/android-devices-struggle-keep-pace-performance-apples-iphones/

  Apps crash five times more often on iPhones than Android devices. In Q2 2017, iOS devices had a crashing app rate of 54 percent worldwide, compared to just 10 percent for Android devices.

  Själv upplever jag att det är ganska lika. Men försöker använda jobbtelefonen så lite som möjligt då jag verkligen inte kommer överens med IOS

 • gordz

  Pendlar mellan iPhones och Samsung telefoner nästintill varje år (med undantag för Nexus 5 som jag hade ett tag).

  Använder just nu iPhone X. Använder telefonen främst till Google Calendar, Gmail, Youtube, Spotify, kameran och självklart samtal/sms.

  När det kommer till Google apps så fungerar de av någon oförklarlig anledning bättre på iOS än android (wtf Google?). Dessutom så är ljudkvaliteten via hörlurar bättre på iPhone än någon Android jag testat. (Inklusive LG’s Quad DAC lurar).

  Är ingen fanboy av någon tillverkare / OS, men varje gång jag köper en ny telefon så är det antingen Samsung eller Apple som levererar den mest balanserade enheten med bäst helhetsupplevelse. Inga stora brister i någon av enheterna. Så fort jag tittar på någon annan enhet så är det alltid något som fallerar. Oftast är det skärmen, kameran eller otroligt stora bezels som förstör. iPhone X / S8 får 10/10 av mig på samtliga dessa punkter.

 • co0kie

  Se på fan! Där ser man, väldigt oväntat dock då jag inte har kraschande appar på min, kraschar så sällan att jag inte kommer ihåg sista gången.
  För o försöka vara så neutral som det går så minns jag inte några kraschar på s8an heller, dock tyckte jag att appar flöt på bättre på iOS.

 • co0kie

  Märkligt, det var just de sociala apparna jag hade ’problem’ med på android. Inte att apparna kraschade utan att det inte flöt på lika smidigt som det gör på en iPhone.

 • MatsBlom

  Jag minns inte när jag bytte, men orsaken var att jag fick fler funktioner för pengarna med Android. Droppen, som kom när jag redan hade bytt, var när Apple följde en rekommendation från svenska Lotteristyrelsen och spärrade en bettingapp. Google lägger inte upp alla i Play, men tillåter att man lägger in andra appar, något som inte går (åtminstone inte på ett enkelt sätt för mig som inte gärna petar i programmering) på ett enkelt sätt.

 • Paulista

  Hade precis samma upplevelse med S8. iOS är trist men fungerar oklanderligt.

 • rejser

  Jag har kört alla system lite huller om buller. Mest Android, körde ios i början men gick över till Android vid 2.0.
  Måste erkänna att jag tröttnat på Android, nästan alltid nått som strular och telefonen känns aldrig ”färdig”, och då kan man pilla mera.
  Med Iphone så slutar jag bry mig om telefonen, för den gör som den gör. Mindre irritationsmoment måste jag säga.
  Det är lite som att presentera ett ramverk för en slutanvändare, ”du kan göra det här det här och det här”, medan slutanvändaren vill ha ”gör såhär”

 • Philip Karlsson

  Bytte runt 2011/2012 från en iPhone 4 (iOS 6) till en Nexus 4 (4.2 Jelly Bean). Bytte flr

 • Ulrik Borg

  Ja, just Snapchat är ju en riktig skitapp på många vis. Har för mig att de håller på att bygga om den från grunden. För mig är den helt obegriplig, men det är ok. Jag är ”för gammal” för snap ändå. :-)

 • Alias joje67

  Där håller jag absolut med dig. Inspelning av samtal är en suverän funktion. När jag bytte till min Nexus 6p var jag såklart övertygad om att det skulle gå jättebra att spela in samtal. Men icke. Vilken frihet Google. Jag måste ta min lågbudget Samsung jobb-lur för att kunna spela in mina samtal. Helt absurt. Jag som tycker att det är en stor nackdel med just Iphone. Gillar konceptet med Nexus annars. Dock har jag stora problem ibland med kameran som laggar och slutar fungera. Jag avundas det berömda flytet som ios lär ha. Men att byta till en Iphone skulle kännas som att lägga alldeles för mycket pengar på en tvångströja.. skulle jag handla en lur idag tror jag att jag skulle handla en one plus eller möjligen en Nokia om de får ordning på sina grejer. Något som också laggar i Android förresten är Gboard och även voice to text som jag använder regelbundet till exempel nu. Denna funktion har även svårt att höra när man skiftar språk.

 • onekw

  Jag byter fram och tillbaka.. vilket system som är bäst beror ju så mycket på vad man vill ha ut av det, men för tillfället vill jag ha en telefon som bara gör sitt jobb utan att behöva jaga wakelocks eller vänta på uppdateringar. Nexus 6P var en fantastisk lur på många sätt men den fick mig, precis som mina andra androidlurar, att sitta och pilla med ikonpaket och launchers halva nätterna. Root, adblock osv. är för mig den stora anledningen att köra android. Att få kontroll över sitt system. Den hyllade öppenheten som så många prisar men få utnyttjar. Men hux flux så blir telefonen en hobby så har man suttit och fnulat med något som man inte får till i fyra timmar istället för att skotta snö eller hänga tvätten. Den tenderade till att ta mer tid än vad den besparade och även om det naturligtvis är självförvållat för att jag aldrig blir nöjd när jag har valfriheten.

  Något som är tråkigt med iOS (eller telefoner med stock android för den delen) är att det aldrig är det där roliga med en ny telefon som det var för ett antal år sedan. När det verkligen fanns nya funktioner i varje lur man köpte. Nu får man samma gamla grejer, och efter att ha läst in sin backup så är man precis där man slutade igen.

  Kommer säkert att köpa en androidlur när 9 kommer om det har några nya spännande funktioner, men till dess så kommer jag nog att köra ajfån. Men jag tycker inte att man måste vara fanboy av varken det ena eller andra, det är ju ‘bara’ mobiltelefoner / tablets vi pratar om. Inte religiöst krig som det kan låta ibland :P

 • dual sim

  Bytte från Iphone 5s i slutet av 2016 till mate 9 pro för jag ville ha Dual sim. Är nöjd. Allt är bättre förutom originalhörlurarna som höll 2 veckor och de från iphonen går ej prata genom i huaweien. (jag gillar faktiskt de som apple skickar med.)

 • FatherFelix

  Mina resa började tidigt med Android, sedan iOS, sedan tillbaks till Android, nu är jag inne på iOS.

  Beställt Pixel 2, väntar på leverans.

  Varför jag byta till Android? Min frus iPhone 6 började beter sig som första generation iPhone efter att dom släppte iPhone 8.

  Saknar även riktig widget på Android

 • DE

  Undersökningen verkar baseras på svar i någon enkät. Det finns gott om folk som på allvar tror att iPhone är synonymt med smartphone.

 • Bell32)$

  Absolut tristess och noll flexibilitet! Jag blev så uttråkad av att inget hände med apples formfaktor eller funktioner och nedlåsningen störde mig mer och mer. De finns så mycket mer att välja bland androidtelefoner, samtliga tjänster som apple låser ner en i finns till android och ios (ex google photos, mysms) och som andra även nämner, launchers och widgets är guld värt!

 • Bytte efter många år med Iphone för att få en större skärm och flexibilitet. Blev en HTC one M7 Google play edition, ville ha en lur som kunde matcha Apples kvalitetskänsla. Det blev början till en rad trevliga Android-lurar.
  Har haft Iphone på jobbet parallellt, funkar bra men ack så tråkig.
  Nu har min Nexus 6P gjort sitt, Essential PH-1 är beställd.

 • Wehooo

  Bytte över i somras när min iPhone 6 gav upp. Har hela tiden varit övertygad att iPhonen har varit bättre och därmed värd priset. Men med S8 så tyckte jag det fanns en Androidlur som var minst lika bra och skillnaderna mellan iOS och Android är så små nu. Fick ett erbjudande som gjorde det värt att testa när iPhonen gav upp.
  Mest överraskande var hur enkelt det var att byta över och hur snabbt allt funkade som vanligt. Som sagt, skillnaderna är väldigt små nu. Just nu ser jag inget med iPhonen som är värd det dubbla mot vad jag betalade för S8an. Det jag saknar mest från iOS är faktiskt min Apple watch, Jag har inte hittat någon klocka på androidsidan som verkar tillräckligt bra. Det saknas alltid minst en egenskap.
  Fast jag är kvar i Apples ekosystem med iPad och Apple tv där de fortfarande är bäst och värda premiumpriset.

 • Wehooo

  Ringsignaler? Vad menar du att man inte kan göra med ringsignaler på en iPhone.

 • Hatsune Miku

  Sist jag skulle byta ringsignal på min iPhone behövde jag konvertera signalen till AAC-format och synka den till telefonen via iTunes. Och det var inte det enklaste i världen.

  Så vitt jag vet måste man antingen göra detta, eller köpa signalen från iTunes för att byta sin signal

 • Hatsune Miku

  Känner igen mig i det du säger, pendlar också däremellan rätt ofta. Är på S8 just nu, men kom ifrån iPhone SE

 • Wehooo

  Nja det var ett tag sedan i så fall.

 • Flodsen

  Jag är helt galen när det kommer till telefoner, jag vill pröva alla. Första riktiga telefonen jag hade var iPhone 5s vilket var en klockren telefon men sen bytte jag till moto g3 som var mycket sämre men jag tyckte om android så jag skaffa Sony z3 använde den i 2 månader innan jag gick på nexus 6p, vilket var en fantastisk telefon FÖRUTOM att den brände upp mina händer när jag spelade på den, sen gick jag och köpte htc m8 med boomsound högtalare, inte så mycket skillnad från nexus 6p.
  Jag gick till baks till min nexus 6p och köpte samsung s6, använde den i 1 månad innan jag köpte oneplus 3T, förmodligen den bästa telefonen som finns, men gillade dock inte android telefoner med knappar som sitter på kinden på telefonen, ( jag gillar onscreen buttons) så jag köpte samsung s8, men den var så seg jämfört med min oneplus 3t så gick tillbaka igen. Sen köpte jag iPhone 6s men det var också en nedgradering jämfört mot min 3T. Så jag köpte iphone 7. Jag kan faktiskt rekommendera den telefonen men jag anser att android är lite bättre ändå. Och nu sitter jag vid min iPhone 7 och väntar på 2018 flaggskepp ska släppas, jag kommer förmodligen skaffa en oneplus 6 eller den nya budget iPhone X. Kanske lg, eller samsung om de gör en ”android One” edition. Aja, jag är helt sjuk i huvudet.

 • Victor Åberg

  Jag böt från iphone 4s till galaxy s4 och jag blev otroligt nöjd. Android är mycket enklare och snabbare att använda enligt mej.
  Android mobiler är billigare och man får betydligt mycket mer för pengarna.
  Sammt när man håller i en android mobil så känns det mycket mer bekvämt och man får en högre kvalitetskänsla.

 • Roger Gillberg

  android är anpassnings bar och det säger allt

 • Sebastian Lilja

  Vad är det som är så bra med Nova? Installerat det någon gång men aldrig riktigt förstått uppståndelsen med det? Vill verkligen veta.

 • Durra

  Man kan se det på 2 olika sätt (säkert flera också). Ena sättet är att få en stock Android look. Men den största fördelen är all konfigurering man kan göra. Svepgester på både ikoner och bakgrundsbild. Så tex svep upp på WhatsApp öppnar en specifik konversation. Svep upp på telefon öppnar kontakterna. Svep upp på kameran öppnar galleriappen. Svep upp på en mapp öppnar valfri app i mappen. Svep ner på bakgrundsbilden öppnar notifikationsfältet. Svep upp öppnar applådan. Allt detta är bara exempel. Man väljer själv vad som ska hända vid olika svep. Jag har lagt in att svep på vissa appar öppnar dess widget. På det sättet kan jag ha massvis med widgets utan att klottra ner skrivbordet. Detta kräver dock appen Popup Widgets också. Nova har dessutom tillgång till Android 7.1 app shortcuts för de med äldre Android-versioner. Och de har nyligen gjort ett sammarbete med en annan app som heter Sesame Shortcuts som ger ytterligare genvägar till olika saker. Så långtryck på Spotify öppnar en meny där jag kan välja spellista direkt utan att först öppna appen. Det finns ännu fler fördelar med Nova.

 • Micke på taket

  Passar vissa .. inte alla pallar pilla o tweaka..

 • LK

  Exakt så 👏🏼 kunde inte sagt det bättre själv

 • LK

  Håller med 👍🏼

 • ToungiLou

  Har båda. Android är enkel och len i animation osv. iOS är stelt och svårt att ta sig runt. Kan inte ha iOS privat

 • Hannes

  Kör OnePlus 3T och har haft väldigt lite störningar/buggar. Vet inte jättemycket om OP5T, men det värsta jag varit med om på den här telefonen (såvitt jag minns) var när jag vid ett antal tillfällen, oregelbundet, var tvungen att klicka två gånger för att öppna bilagor i gmail (tog väl ~4-5 sek extra). Annars flyter det på som varm olja i det allra mesta. Jag har inte haft någon iPhone, men tidigare SGS2 och HTC one har blivit trötta efter en tid, har haft den här ett knappt år nu och är fortfarande riktigt snabb (den blir väl som alla telefoner seg så småningom, men inte än!). Vill du prova en stabil Android är nog OP5T att rekommendera.

 • Mikael

  Bytte runt 2011-2012 efter att ha varit hardcore Applefan.
  Nu är jag djupt rotad i Googles ekosystem. Använder ofta ”office-paketet” både privat och i föreningen där jag sitter som ordförande. Fungerar mycket bra och delningsmöjligheterna är grymma. Älskar Photos och att jag och min fru lätt delar kalendrar och Keep-listor som används som inköpslistor med mera :) Drive är fantastiskt för det jag önskar av tjänsten.
  Har köpt mig en egen domän till mig gmail-account så jag och damen ligger på samma domän också.
  Min fru kom över något år efter och är inbiten Androidtjej nu :D

  Sneglar ibland tillbaka mot äpplet men jag vill i så fall använda hela ekosystemet och här haltar Apple lite för mina behov.

  Nä. Blir kvar i sötsaksträsket länge till tror jag :D

 • Kim Johansson

  Möjligt att man kan byta ringsignal hyffsat smärtfritt nu men iTunes krav begränsar fortfarande telefonerna stor utsträckning. Du kan exempelvis inte föra över data hur du vill via USB.

 • Frestare

  Min första smartphone var en HTC Hero. På den tiden var jag en Android-fantast. Men jag tror vi alla kan hålla med om att Android inte var så jäkla bra på den tiden. :)

  Det ledde i sin tur att jag bytte till Apple och deras iPhone och höll mig kvar till i somras då jag köpte en hypad S8 (tack vare skärmen).

  Jag måste säga att jag är väldigt missnöjd. Trots den häftiga processorn och 4GB minne så hackar telefonen emallanåt och fryser. Appar kraschar bra mycket mer än vad jag kan minnas att de gjorde på iOS. Appar som Youtube, Spotify och Chrome, vilka är rätt så stora och populära appar.

  Att det sedan ska ta sån jävla tid för att få uppdateringar till telefonen? Vafan Samsung?

  Edge-skärmen är mer show då den egentligen är värdelös. Fingrarna är i vägen hela tiden.

  Fördelen med Android får väl ändå vara möjligheten till att skapa Widgets samt att kunna organisera ikonerna precis som jag vill.

  Nä, Samsung Galaxy S8 är en stor besvikelse. Men jag ger inte upp än. Får testa en till Android innan jag bestämmer mig. Någon Samsung blir det iaf inte.

 • Kim Johansson

  Nåja. Uppdateringsfrekvensen är helt upp till tillverkarna och där ser det olika ut – android uppdateras dock regelbundet, prexis som iOS. Vad menar du med att det inte finns high end telefoner i bra storlek? Apples lurar är precis lika stora som alla andras idag. Det är snarare så att de stora modellerna lyser med sin frånvaro. Sony’s compact lurar har aldrig varit speciellt high end. Jag har haft flera stycken och de har aldrig varit varken bra, speciellt kraftfulla eller gjort något vidare kvalitetsintryck med sina plastdetaljer och lossnande luckor.

  Det låter lite som att dina erfarenheter är några år gamla från när s4 och s5 var aktuella? Där kan jag hålla med dig om att det här var en sanning.

 • Kim Johansson

  Frånbörjan handlade det om att det finns mer att välja på om man inte väljer Apple. Android är en platform som främjar utveckling och kommer alltid ligga i framkant i allt från TV-apparater till designklockor. iOS är mer av en lösning för den som inte bryr sig så mycket om kringutrustning, ny teknin eller att vara originell utan bara vill ha en väl avrundad lösning som fungerar smärtfritt oavsett pris.

  När vi bytte så kände vi direkt av hur Apple gjort allt för att bytet ska vara så omständigt och jobbigt som möjligt. Det är inget som får den som köpt en Android att vilja gå till baka men det är verkligen att spotta sina kunder i ansiktet och säga ”Tack för du har köpt våra produkter – tyvärr är du inte värd ett skit om du inte fortsätter göra det så därför ska vi jävlas med dig”.

 • BMbuster

  Var då fortfarande så på min 5S jag har som jobbmobil förra veckan.

 • Xaviesta

  Pixel eller HTC

 • geggamojja

  HTX One X <3. Min första android-telefon, och en riktigt trevlig en också. Tycker fortfarande att designen är spektakulärt bra. Och Nova är numera bland det första jag lägger in på en ny telefon också.

 • geggamojja

  Har haft samma upplevelse med Samsunglurar, däremot ingen annan androidtelefon.. Så jag skulle hävda att det är ett samsungproblem. Trist faktiskt, då många tror att Samsung = Android, och deras produkter (i min erfarenhet) strular nog mycket för att få folk att byta till iOS igen.

 • Emil Oskarsson

  Att du upplever micro lagg på en Samsung lur är rätt vanligt när du är van vid flytet i iOS, tack vare att touchwiz fortfarande är så fruktansvärt tungdrivet jämfört med tex sonys Xperia UI eller Apples iOS. :p

 • Simon Nilsson

  Byter fram och tillbaka hela tiden, ibland får jag ett sug på att ställa in allt och greja hur jag vill = Android.

  Men oftast går jag tillbaka till Apple då jag tycker IOS känns mer som ett färdigt system, tråkigare ja men mer genomtänkt designmässigt samt mindre småkrascher och buggar.

 • Adipatus

  Jag lånade min kusins Iphone 1 under ett kalas och satt och pillade med den och testade den i några timmar. Det räckte gott och väl för mig för att aldrig vilja ha en iOS mobil. innan jag provade den var jag väldigt positivt inställd till iphone av det man hade hört.

 • Daniel Malmgren

  Jag minns när min fru köpte sin första iPhone efter att ha haft Android innan. Hon bad mig om hjälp med att välja en mp3:a som ringsignal. Letade först febrilt i själva musikspelar-appen efter ett val ”sätt som ringsignal”. Letade sedan lika febrilt i telefonens inställningar efter motsvarande val. Insåg till slut att något sådant val inte finns någonstans, man förväntas använda de inbyggda ringsignalerna enbart. Googlade och hittade en guide på nitton (19!) steg som beskrev hur man skulle göra, vilket inbegrep nedklippning av filen till någon viss längd, konvertering till något obskyrt format, ändring av filändelse, installation av iTunes för att till sist lyckas få in skiten i telefonen.
  Bestämde då att användande av iOS i mitt hushåll klassas som ”osupporterad lösning”, dvs man får sköta skräpet själv om man prompt ska ha det.

 • onekw

  Exakt.

 • Fraz

  Anpassningsbart betyder inte att det är ett krav, bara en möjlighet.

 • Jeo

  Jag har Apple som jobblur och har, photos, keep och drive på den.

  Funkar även att synka kalendern mellan min Android och iPhone.

  Tom Google now finns på iPhone.

  Trodde inte detta när jag fick iphone på jobbet, men jag tror inte heller att jag skulle kunna ha bara iphone.

  Åtminstone både Android och ios, eller bara Android.. :)

 • Joacim Nitz

  Kan verkligen rekommendera Samsungs Gear S3. Funkar riktigt bra. Utseendet och kvaliten är extremt bra. Snabb och enkel också. Kommer mycket uppdateringar, nya appar och framförallt sjukt snygga ”watch faces”. Kan inte komma på något jag saknar med den.

 • zere0n ~ Edgar H 🌐

  Har alltid använt Android som standard os för mina mobiler. :D

 • Paulista

  Nja, haft många olika märken men värst är widgets som inte fungerar som de ska. Handlar mkt med aktier och nu senast hade min aktiewidget missat att en av aktierna gått upp 50% vilket var droppen.

 • Paulista

  Ja det är roligt ett tag att ändra ikoner och skit, sen brukar jag gå tillbaka till tillverkarens launcher igen och ha en svart bakgrund. Har kanske med åldern att göra, men bryr mig inte om sådant längre, vill hellre ha en stabil och säker telefon.

 • Paulista

  Har hänt lite sen dess;)

 • Paulista

  Jaså? Vilka vettiga androider utom Xperia Compact finns i iPhone SE ooch iPhone 7 storlek?
  Kom inte och säg tex. Galaxy S8, den är mkt större (jag har en)

 • Ganska dryg..

  Vilka andra kompakta IOS-lurar finns det i Iphone SE storlek?

 • Paulista

  Behövs det fler? Android har ingen i den storleken.

 • Gustav

  I stort sett endast på grund av priset. Snabbladdning finns ju nu och batteritiden verkar ju ha blivit ok på iPhones vilket var nackdelar för mig tidigare. Hade gärna haft en iphone 8 eller x men tycker det är sjukt dyrt jämfört med de kinalurar jag använder :-)

 • Filip Wåhlin

  Android är mer öppna vid appkraschar., dvs det kommer en fel ruta. I iOS blinkar det bara till eller dylikt. Därav upplever man som användare att iOS är mer pålitligt. Apple lurar därav användarna att det fungerar klockrent men det gör det på ett smart sätt. :O

 • Kim Johansson

  Lugna ner dig lite.

  Det är knappast relevant att blanda in förra generationens telefoner men om du nu nödvändigtvis göra det så GS7, GS6, p10, Pixel, Moto Z, Redmi 3, OnePlus 5 mfl är i samma storlek eller mindre än iPhone 7. De tillhör ungefär samma era. iPhone 8 ser av allt att döma ut att hamna ungefär likadant storleksmässigt i förhållande till vad andra har att erbjuda.

  Jag besvarade dessutom ett inlägg där android telefoner med jämfördes med dasslock i förhållande till iPhone. En sådan jämförelse bjuder på några millimeters spelrum.

  För övrigt så är Android ingen tillverkare det är ett operativsystem. Så ditt påstående om att det inte finns något i SE storlek är felaktigt i dubbel bemärkelse. Både som du menar och de facto. Det finns över 18,000 olika enheter som kör android idag. Det finns 8 enheter i produktion som kör iOS.

 • max

  Tycker det är intressant att du kan switcha så obemärkt till IOS från Android. De är ju trots allt två väldigt olika operativsystem med olika sätt att använda dem. Jag har enorma problem att använda IOS eftersom jag är så van vid Android. Det känns helt enkelt som att jag inte kan göra det jag är van vid att göra.

 • Adipatus

  även om det har hänt saker sedan första kom ut blir jag lika frustrerad varje gång jag använder en iphone. även om de bara är för en liten stund.

 • Paulista

  Ingen av de mobilerna du nämner är mindre än en iPhone 7. Inte ens i närheten. Särskilt inte en SE.

 • Fraz

  Inte? Min Z5 Compact är i jämförbar storlek, kanske känns lite bredare. Vet inte om den nya compacten är större iofs.

 • Paulista

  Läs längre upp så sa jag förutom Xperia Compact.

 • Maskinarn

  Har en S8 privat och en iPhone 7 på jobbet. Ibland känns bara iphone som en Doro, den är enkel men man kan inte ställa in så mycket med den. Jag lyckas inte skriva lika bra på den heller av nån anledning (har swiftkey på S8’an). Men det jag tycker är coolt med iPhone 7’an är sättet den emulerar en riktig knapp när man klickar på hemknappen. Det känns som om man trycker ner en fysisk knapp, trots att den inte rör sig en millimeter. Man kan välja hur pass ”hårt” klicket ska vara.

 • Jim Rickhardth Hartmann

  Jag har bytt.. Anledningen är at jag vil inte behöva göra inbrott i operativsystem och hacka en telefon för at verkligen äga min telefon och innehållet, och alt som jag relaterar den til av molnlagrade saker och konton.. Apple har grymma lurar, men du äger aldrig luren mer än vad du signerar på at Apple äger dig, och begränsar dig, och styr dina val, och dom verkligen skinnar din plånbok för ALT.. Jag lämnade bakom mig et stort medebibliotek ”värd” en förmögenhet.. Eller gjorde jag? Jag har det ju inte längre, och kan inte spela av något innehåll utan at relateras til Apple igen, åtminstone i mjukvara.. Så jag gissar, at jag nog bara betalat långtidshyra, och Apple bestämmer hur jag får avnjuta det… SÅ vem är den riktiga piraten advokaterna borde gå efter?

 • Mats

  Testar iOS nu efter många år på Android. Vad som fått mig att byta är:
  *Jobbets appar och intgrationen fungerar mycket bättre och mer sömlöst Möteskallelser syns bättre etc.
  *Röstassistent på svenska och från låst skärm
  *iMovie videoredigering – varför finns inget lika bra alternativ på Android ännu?
  *Funkar bättre i mina bilar (iPod-funktion)
  *Familjdelning och hantering. Find my iPhone (ser hela familjen)

  Men framför allt vill jag bli en effektivare användare. När jag byter Android (Nexus, LG, Samsung, Xperia) varje år så är det alltid skillnader i hur man använder den.

  Men allt är inte bättre på långa vägar. Saknar Googleintegrationen, friheten att dela hur jag vill och att iOS styr så hårt.

 • Fredrik

  Själv har jag haft flers mobila OS. Därav Symbian. Nu mer har jag både iOS & android. Svårt att välja endera. Copperhead OS vore ett alternativ till android. Men iOS enheter har varit rätt dyra. Dock är dom bra pga tiden dom får uppdateringar. Bästa android lur var/är LG nexus 5. Gillar designen starkt.

 • Fredrik

  Primärt så andvender jag inte min iPhone SE. Har som primär telefon, LG nexus 5. Dock är luren utdaterad. Så jag har både iOS & android

 • Hans-O

  Om man vill använda Note 8 pennan finns inget annat alternativ än Samsung.

 • Mia33A

  Ursäkta sent svar, missade helt. Använder också ACR. Har testat i princip varenda inspelningsapp på Google Play och ACR är, med rätt inställningar för just din lur, den mest utmärkta som går att använda. Automatisk tyst start i bakgrunden och du kan spara dina inspelningar i exvis Dropbox, skicka dem via epost. Många inställningsmöjligheter och högt ljud vid inspelning. Den finns i en reklamfri version med har aldrig haft anledning att betala extra, reklamen är mycket diskret.

 • Dave

  de mest störande med apple är att det inte finns någon dedikerad knapp för bakåt , trycka i hörn på skärmen hela tiden är jobbigare tycker jag

 • Damas

  Inte bytt.. jobbet.. urk..

 • Tobbe

  Oneplus 5T borde väl vara perfekt för dig? :)

 • vad är det som gör att du anser att Pixel är mer inlåst än ”Googles telefoner”? bara en intresserad fråga. :)
  Själv ser jag Pixel som efterföljaren till Nexus, dvs så fritt android det kan vara och med googles uppdateringar garanterade. Jag kanske missat nåt?

 • Ulf Lundh

  Nexus-enheterna körde ”original-Android” utan några som helst förändringar, Windows utan all bloatware om man så vill. Pixel-android är inte orginal-android längre utan finns enbart på Googles egna enheter. Precis som att man bara hittar Samsung-android på Samsungs telefoner eller Huawei-Android på deras telefoner. Gillar jag Pixel-Android är jag därför låst till Googles hårdvara. Så var inte fallet förut efterssom vem som helst kunde skeppa orginal-Android. Bara Google kan skeppa Pixel-Android. Inlåst alltså precis som på de andra tillverkarnas telefoner.

 • Liam

  Jag bytte från IOS till Android 2013. Jag köpte en Iphone 5 16GB Svart och jag gillade systemet från första början fast jag tröttade ganska fort. Så jag började jailbreaka mobilen och göra om hela systemet. Tillslut orkade jag inte hålla på att jailbreaka mobilen mer. Jag köpte sedan en Samsung Galaxy Trend 16GB Blå och jag älskade Android direkt. Jag hade mobilen i typ 2år tills jag råkade tappa mobilen i marken så den sprack. Så jag åkte och köpte en Sony Xperia Z2 som hade en vattenskada i kameran. Jag fick vänta två veckor innan den var lagad så under den tiden använde jag en Nexus 5 som var svin bra och precis då kom 6.0 och jag tänkte jag kan väl se om det gick och göra om mobilen till 6.0 och det slutade med att mobilen gick sönder. Så precis en dag efter fick jag min Sony tillbaka. Jag använde mobilen i 1 år och sen tillslut så blev mobilen jätte långsam. Så jag köpte mig en Samsung Galaxy A3 2016 och jag använde mobilen i 1år och i November. Tänkte jag att nu var det tid för byta mobil så jag bytte till en Huawei Mate 10 Pro. Just nu använder jag min Huawei och Nova Launcher och jag älskar vad jag göra med Nova. Jag är jätte nöjd över att jag köpte en Huawei Mate 10 Pro. Idag skulle jag aldrig byta till IOS. Jag kommer nog hålla mig till Android ett bra tag tills jag känner att jag kanske ska byta till IOS.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemförvaltare Peab Support Publicerad 17 Dec 2017
UX/UI Designer Publicerad 17 Dec 2017
C ++ developer within artificial intelligence Publicerad 17 Dec 2017
Frontendutvecklare till Etraveli Technology Publicerad 17 Dec 2017
VEHCO SÖKER EN KUNDORIENTERAD PROJEKTLEDARE! Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones
 6. Vinterrea på Nova Launcher Prime, kostar 7kr

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Det här Googlade vi mest under 2017
 5. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons