Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

En närmare titt på fyrkärniga prestandamodellen Meizu MX 4-core

Postat:
22:23 - 2012-08-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Meizu är ett relativt nytt kinesiskt elektronikföretag med högkvarter i Zhuhai, som tillverkar musikspelare och mobiler till konkurrenskraftiga priser. Bolaget blev ett namn i Android-världen genom att den första januari 2011 lansera Meizu M9. En qHD-upplöst telefon med 3,5″ stor LCD-skärm och likartade specifikationer som Samsung Galaxy S – fast med ett introduktionspris på USD 350 (SEK ~2 500).

Uppföljaren till M9-serien – MX-serien –  lanserades i början av året och är Meizus första utlandssatsning. Till skillnad från Meizu M9 bygger MX-serien på en antingen dubbel- eller fyrkärnig plattform; där den sistnämnda kom ut på marknaden för bara några veckor sedan och är den som letat sig hem till undertecknad.

Enhetens Sharp-tillverkade LCD-skärm är fyra tum stor och har 640 x 960 pixlars upplösning (DVGA), vilket ger en pixeldensitet på 288PPI. Det innebär i skrivande stund en tiondeplats på listan över högst pixeldensitet för androidtelefoner i Sverige. MX har två kameror: en åttamegapixelkamera på baksidan och en VGA-kamera på framsidan för videosamtal och självporträtt. Minneskortplats aknas.

Chipet som får allt att vakna till liv är Samsungs Exynos 4 Quad med grafikkretsen Mali-400MP och 32nm-tillverkningsteknik. Det är samma kraftfulla SoC som sitter i Samsungs flaggskepp Galaxy S III. Systemprocessorns klockfrekvens når max 1,4GHz. Batteriet ligger på 1700 mAh och är inte utbytbart på något enkelt vis.

Vi finner naturligtvis den vanliga samlingen anslutningar och sensorer som accelerometer, gyro, närhetssensor, digital kompas, Wi-Fi och Bluetooth (v2.1 + EDR). Tyvärr saknas NFC (närfältskommunikation), en teknik vi önskar alla nya smartphones hade utrustats med. Meizu MX 4-core mäter 121,3 x 63,3 x 10,3mm och väger 139g.

Telefonen levereras i en vit och minimalistisk kartong med ett blått band kring. Förpackningen är påfallande läcker och till och med manualen är enkelt vit och ren. Pluspoäng för att Meizu ansträngt sig för att skapa ett inbjudande och attraktivt paket, även om det naturligtvis inte har något med själva mobilens kvalité att göra.

Meizu MX är i vår mening en snygg och stilren pjäs. Enhetens främre design påminner onekligen om en iPhone och vi förmodar att tillverkaren hämtat inspiration från Apple. Under skärmen finns tre knappar: En kapacitiv Tillbaka-knapp, en fysisk Hem-knapp och sist en kapacitiv Meny-knapp.

De kapacitiva knapparna har symboler som ändrar form och kan indikera olika saker beroende på sammanhang, något vi sedan tidigare inte stött på bland de enheter vi testat. Tillbaka-knappen anger exempelvis ifall den faktiskt kan användas till att gå tillbaka ett steg och Meny-knappen visar om det finns fler alternativ att tillgå genom en dold meny. Knapparna vrider sig därtill utifrån rådande skärmorientering och allt detta är en välkommen och rätt unik finess. Meizu har också lagt till en funktion för att justera ljusintensiteten för bakgrundbelsyningen till knapparna.

Hem-knappen är rund, något upphöjd och ovanligt behaglig att trycka på. Uppe på vänster långsida sitter volymknapparna medan hela högersidan är tom. På toppen finner vi strömknappen och 3,5mm-jacket. På undersidan har microUSB-porten placerats och högt upp i mitten på baksidan sitter 8MP-kameran tillsammans med tillhörande LED-blixt. Telefonen är också kompatibel med MHL-standarden för den vill söker ansluta enheten till en TV-apparat via HDMI-gränssnittet.

Meizu MX ligger mycket fint i handen och känns gedigen. Enheten har rundade hörn och ett lätt rundat bakstycke och är helt enkelt behaglig att hålla i. Trots att batteriluckan är tillverkad av plast ger mobilen ett överraskande exklusivt intryck. Bakstycket knarrar dock en smula om vi trycker på det.

Batteriluckan är för övrigt ovanligt svår att få bort. Först måste man trycka ner två stycken små lås på undersidan med det medföljande tillbehöret för ändamålet eller exempelvis ett gem och därefter dra med en nagel (eller passande objekt) längs kanten och bända bort luckan.

Förmodligen har våra rätt brutala försök att få bort luckan bidragit till att bakstycket knarrar en del. Man behöver lyckligtvis aldrig ta bort bakstycket förutom när man ska sätta in SIM-kortet (som är av typen microSIM), så ifall man inte byter mobil ofta behöver man förhoppningsvis bara göra det vid ett fåtal tillfällen.

Skärmen producerar överlag en skarp välbalanserad bild och går även att använda i direkt soljus med ljusstyrkan inställd på högsta intensitet. Samsungs fyrkärniga chip Exynos 4 Quad gör MX till en mycket snabb och rapp mobil. När vi bläddrar i listor i vissa appar, som exempelvis Twitter-klienter, har undertecknad ibland upplevt ett flyt och en respons jag knappt varit med om i en annan androidmobil. Det blev en särskild känsla som var svår att sätta fingret på först – en extremt mjuk scrollning helt enkelt. Hela telefonens gränssnitt är snabbt och flyter på riktigt fint också i förhållande till Samsung Galaxy Nexus och Android 4.1 (Jelly Bean).

Bland inställningarna kan användaren ange tre olika prestandalägen för processorn: High, Normal och Low. De olika lägena innebär ingen markant skillnad i gränssnittet, men vi tar för givet att det lägsta läget sparar batteri och kanske gör att enheten inte klarar av de riktigt grafikkrävande spelen lika bra. Vid Normal-läget är processorns högsta klockfrekvens 1GHz, medan det högsta läget låter telefonen utnyttja systemprocessorns fulla kraft vid 1,4GHz.

Tillverkarens Ice Cream Sandwich-baserade gränssnitt Flyme, som de själva kallar för ett operativsystem, känns fräschare än gränssnitten från HTC, Samsung och Sony. Kanske beror det på att vi är så vana vid alternativen, men Flyme är i alla fall en frisk fläkt. Det är stilrent, minimalistiskt och snyggt och befriat från onödiga toningar och skuggor. Flyme påminner om interfacet i kinesiska ROM:en MIUI, som i sin tur har inspirerats av iOS.

Något man måste vara medveten om är att svenska inte finns som systemspråk i Meizu MX. Vissa använder ändå engelska som systemspråk i sina mobiler och då gör avsaknaden av vårt modersmål mindre, men det lär vara en detalj som avskräcker i varje fall en och annan. Det medföljande tangentbordet är därför inte mycket att hänga i julgranen, vilket inte är något större problem då det finns en uppsjö av tangentbord med fullt svenskt språkstöd att välja på i Google Play.

Precis som i MIUI saknar standardlaunchern i Flyme en applikationslåda. Alla ikoner ligger med andra ord på ett enda stort skrivbord i stil med iOS. Vi ägnade ärligt talat inte särskilt mycket tid åt att lära känna hemskärmsappen i Flyme utan laddade istället hem Nova Launcher Prime från Play Store. Värt att nämna är att statusfältet högst upp är dubbelt så tjockt som vanligt och visar mer information, som går att se på bilden ovan. När man är inne i appar blir statusfältet normalstort.

Flyme har likt MIUI inbyggt stöd för teman. Utbudet är inte lika stort som för MIUI, men det finns i skrivande stund ett 60-tal olika teman att ladda hem (vissa kostar pengar medan andra är gratis). De kan bland annat ändra bakgrundsbilder för låsskärm och hemskärm och även byta ut utseendet på ikoner. Det medföljer också en särskild programbutik som är på kinesiska där vi tyvärr inte kan säga så mycket om innehållet annat än att utbudet verkar något begränsat.

Vi uppskattar särskilt vissa visuella detaljer i Flyme, som färgerna i menyn som dyker upp när man håller inne strömknappen och somliga ikoner som är ovanligt läckra (ikonen för musikappen består exempelvis av en röd vinylskiva). I delar av gränssnittet, som i Meddelande-appen och bildvisaren, används dra-och-släpp-operationer på ett smidigt vis. När man långtrycker ett meddelande eller en bild kan man sedan dra objektet till en papperskorg.

Androids nedfällbara rullgardinsmeny beter sig annorlunda i Flyme. Om menyn inte är fullproppad kan man inte dra ner den längre än att dess nedersta innehåll syns, vilket på ett vis är mer logiskt. Vi uppskattade den detaljen. Notifikationsfältet har dessutom knappar för systemtoggles som Wi-Fi, GPS och Bluetooth. När det hänt något nytt i notifikationsfältet, oavsett vad för aktivitet det rör sig om, visas en liten meddelandeikon. Det känns missvisande och den typen av ikon borde bara visas för SMS eller GTalk – inte när en app installerats.

Flyme bjuder vidare på en serie smarta genvägar. Trycker man uppe i högra hörnet av skärmen tas man exempelvis automatiskt till toppen av listor, hemsidor och flöden. Om man trycker på Volym ner-knappen och Hem-knappen samtidigt startas kamera-appen som då direkt tar ett kort, och så vidare. En annan intressant och unik finess är att enheten kan spela in telefonsamtal. Det går att välja vilka delar som ska fångas och man kan till och med säga åt MX att spela in alla samtal automatiskt – båda parter hamnar i ljudspåret.

So far so good, men tyvärr har Meizus gränssnitt Flyme flera beklagliga tillkortakommanden och nackdelar. Lyckligtvis är det mjukvara vi talar om så vissa (förhoppningsvis alla) av dessa missar kan potentiellt åtgärdas genom framtida firmware-uppdateringar.

Som vi tidigare nämnt finns inte svenska som systemspråk och det medföljande tangentbordet och standardlaunchern skulle vi inte välja att använda. Det kan man ha överseende med om man gillar hårdvaran och mjukvaran i övrigt, vilket vi gör. Androidanvändare har förmodligen redan ett favoritkeyboard från Play Store (SwiftKey är bättre än alla tillverkares egna tangentbord) och en tredjepartslauncher de föredrar.

Andra besynnerligheter i Flyme är dock svårare att göra något åt själv om man inte ska lägga in en anpassad version av telefonens mjukvara/ROM. Vi betar av saker vi stör oss på och börjar med att enheten saknar det grafiska sveplösenord som är så typiskt och kännetecknande för Android. Istället erbjuds bara möjligheten att knappa in ett lösenord i form av siffror via en knappsats. Ice Cream Sandwich-finessen ansiktslåsning finns inget spår av.

Det finns heller ingen inställning för att endast låsa enheten efter en viss tids inaktivitet. Ifall man plockar upp mobilen ofta är det onödigt krångligt att behöva låsa upp den med en kod varenda gång – då är det smidigare om enheten exempelvis bara blir låst när den inte använts på en halvtimma.

Meizus variant av Googles plattform har även skapat en del buggar i applikationer. I hemskärmsappen Nova Launcher kan man till exempel av någon anledning inte få upp en popup-meny genom att långtrycka på ikoner och widgetar.

I Twitter-klienten twicca går det vanligtvis att ange att programmet alltid ska skicka delningar till samma app, vilket inte fungerar i Flyme. I twicca kan vi heller inte öppna webblänkar på vanligt vis utan måste långtrycka på dessa och därefter specifikt välja att öppna dem i webbläsaren, annars visas en tom meny med grammatiskt felaktig engelska. SMS-appen saknar stöd för landskapsläge, känner inte igen nummer med +46 framför och det går inte att söka i Gmail-appen. Wi-Fi kan inte användas i flygplansläget.

Det går heller inte att välja att spara ett val som standard när systemet frågar vilken app som ska användas för att slutföra en uppgift, vilket man annars alltid kan i Android. En annan underlig detalj är att det inte går att hitta GPS-alternativen bland inställningarna. Enligt manualen ska man kunna hantera GPS:en från en kategori som heter ”Location & security” men någon sådan finns inte i senaste firmware-versionen.

Alternativet ”Google’s location services” finns under nätverksinställningarna medan GPS-alternativet lyser med sin frånvaro. Endast genom en tredjepartswidget kan vi nå GPS-inställningen. Man tas då till en skärm som kallas ”Other” och som sagt inte verkar gå att nå på något annat vis. Det finns dock en GPS-toggle i notifikationsmenyn.

Inställningarna må vara tjusiga men de saknar flera sektioner vi är vana vid att se, som exempelvis en kategori för batteriförbrukning och ström. Det går därtill inte att hantera applikationer från inställningarna utan vi måste istället använda en särskild app för detta ändamål som är sämre än originallösningen. Multitaskingsskärmen når vi genom att långtrycka på Meny-knappen och här föredrar vi också lösningen som följer med Ice Cream Sandwich, även om funktionen fungerar som den ska i Flymes utförande.

Den allvarligaste missen är dock att Meizu MX stänger ner GPS:en samtidigt som skärmen släcks ner. Det gör att träningsappar som Endomondo och Sports Tracker i stort sett blir obrukbara. För personer som använder mobilen när de konditionstränar är det en stor nackdel. Det går inte ens att lösa genom att säga åt enheten att aldrig stänga av skärmen eftersom ett sådant alternativ inte existerar, så länge vi inte vänder oss till tredjepartsappar för ändamålet.

Meizus gränssnitt Flyme har begränsningar och nackdelar i nuläget med bjuder samtidigt på en rad smarta och unika lösningar

Flyme har flera förtjänster och intressanta idéer men även nackdelar. I i slutändan hade vi ändå föredragit det snarlika MIUI (som tydligen går att lägga in själv för de som gillar att experimentera). De ibland rätt allvarliga tillkortakommandena i mjukvaran gör det dessvärre svårt att rekommendera Meizu MX utan tydliga reservationer, trots ett stilrent och minimalistiskt gränssnitt och att hårdvaran och prestandan är prima. Vi är nämligen i övrigt förtjusta i den här rackaren.

Några till ord om hårdvaran. Högtalarna ger ifrån sig ett klart godkänt ljud, över snitt, men är placerade på ett sådant vis (nere till vänster på baksidan) att de lätt blockeras av handen om man håller enheten i porträttläge. Ifall högtalarna täcks av hud tystas de nästan helt. När man lyssnar på musik genom hörlurar är ljudkvalitén utmärkt och samtalskvalitén är acceptabel.

Meizu MX 4-core
Release: Sommaren 2012
CPU: 1,4GHz quad-core
SoC: Exynos 4 Quad
GPU: Mali-400MP
RAM: 1GB
Skärm: 4" / DVGA / 288PPI
Skärmtyp: LCD
Kamera: 8MP
Batteri: 1700mAh
Vikt: 139g
Mått: 121 x 63 x 10mm
Vi går inte in på några detaljer om åttamegapixelkameran utan nöjer oss med att säga att den är fullt kapabel att fånga bra bilder. Kameran kan filma i 1080p och mikrofonen snappar upp ljud bra. Vi finner Flymes genvägar även i kamera-appen. Det går att ta kort genom att trycka på Volym upp-knappen och Volym ner-knappen växlar till videoläget.

Batteriet på 1700mAh hade gärna kunnat få hålla MX vid liv lite längre. Batteritiden är inte den bästa, men vi har samtidigt stött på mindre uthålliga enheter. Det går att förlänga batteritiden något genom att sätta processorn på lägsta läget från inställningarna. Vid normal användning bör en laddning kunna räcka en dag i alla fall.

Meizus gränssnitt Flyme har begränsningar, egenheter och nackdelar i nuläget med bjuder samtidigt på en rad smarta och unika lösningar. Vi kan inte låta bli att gilla Meizu MX 4-core och törs rentav rekommendera enheten, dock med en tydlig och viktig reservation: innan man ens överväger köp ska man vara medveten om alla de tidigare nämnda bristerna i mjukvaran och tilltalas av både MX gränssnitt och av dess design och hårdvara.

De som har överseende med nackdelarna och vill ha en riktigt snabb fyrkärnig smartphone med ett annorlunda androidgränssnitt från en uppstickare kan göra klokt i att kika närmare på MX 4-core. Den går dock inte att köpa i Sverige utan behöver importeras, så det kan vara bökigt att få tag på ett exemplar. Av de sajter som saluför enheten har vi endast hittat meizumxon som levererar till Norden. Priset kretsar kring USD 500 (SEK ~3 500) både bland återförsäljare och på exempelvis eBay. Vi ser fram emot vad Meizu kan hitta på i framtiden och hoppas att tillverkaren, likt Xiaomi, gör ordentligt inträde i Europa nästa år.

Lägsta pris på Sony Xperia S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S III på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:

 • Johan von Laxnacke

  Apple lär ju gilla designen iaf.

 • emil

  MIUI på denna jatack.

 • AndersD

  Närmare titt? Det var ju snarare en mindre recension :) 
  Verkar verkligen vara en frisk fläkt. Men tråkigt att de inte kunde hitta en egen design, är så trött på ”svart rektangel”-stuket.

 • Calleball

  Tack för snabbtitten. Jag tycker det vore bra om ni lade till de här ”mini recensionerna” under fliken ”recensioner” högst på hemsidan, under en egen underrubrik om ni inte vill ha dem med de vanliga recensionerna.

 • Fred .

  Nej tack, känns alldeles för mycket som en iPhone kopia.

 • David Andersson

  Dessa kina kopior alltså..man skäms ju att ett Pro företag som Samsung har gjort deal med detta företag och säljer deras high end quad prolle..

 • Daniel Grooth

  Det var en grymt snygg telefon, lätt en av de snyggaste hittills!

  Ja tack, Shut up and take my money!

 • Sami_M

  APPLE-stämning på G!

 • Fred .

   Men Apple stämmer ju alla oavsett ändå.

 • PowerFluffy

  Ja, jag också. Jag vill se fler trekantiga lila mobiler nu!

 • Jaggillargris

  Gillar tanken att den har stöd för teman. Fattar inte varför Samsung och andra tillverkare inte ger oss möjligheten att ändra teman, så att vi kan t.ex ha Vanilla Android eller så…

 • Jeo

  skulle vara intresant att se dem stämma ett kinesiskt företag..

  de lyckades inte när kina startade en egen applestore och bmw lyckades inte när kina kopierade en bmw 3-serie..

 • Lite feedback på artikelns upplägg: 
  Saknar uppdelning(rubriker för olika delar), en sammanfattning samt er vanliga ”är (kanske/inte) lämplig för dig som…” i artikeln. Även om detta bara är en minirecension, eller som ni kallar det, närmare titt, så tycker jag ni borde ha med det ändå när det blir såhär långt och utförligt. Det ökar läsbarheten och jag tror det är många(mig inkluderat) som bara vill läsa sammanfattningen och ”lämplig för…” för att få en snabb bild av telefonen utan att behöva skumma igenom hela texten.

 • darkly

  Fråga: här försöker de ju sälja en budgetlur med ganska bra grejjer i, varför kör de inte då med oförändrat rent androidgränssnitt ? Det borde ju få ner kostnaden ännu mer.

 • Hywelmartin

  Finns det något stöd för…Låter säga CM 9 eller likande?

 • mejlforskit

  Av samma skäl som att ingen annan gör det. D.v.s. att kunderna köper en Meizu och inte en android. Det är viktigt att bygga ett varumärke med en enhetlig grafisk design.

 • mejlforskit

  På vilket sätt är det en kopia? De har ju sneglat på Iphone när de designade framsidan. Inget snack om den saken. Men resten påminner inte om någon annan mobil.

  Samsungs produkter är minst lika lika/olika Apples. 

 • darkly

  Fast det funkar ju ganska bra för Nexus-serien att göra den ren och kunderna köper och gillar.

 • mejlforskit

  Inget LTE som vanligt. Men det blir ju så när man köper komponenter från efterblivna Samsung som är kvar i WCDMA-världen.

  Man skulle ha valt Qualcomm istället!

 • Fille49

  Men herregud, en stämning är ju befogad här. Jag håller på Apple, det var en riktig praktkopia av iphone.

 • mejlforskit

  Fast Nexus är ju Googles varumärke och androids standardgränssnitt stämmer av naturliga skäl väl överrens med deras grafiska design. 

  Sedan är väl Nexus ingen större succé egentligen. Visst är det en och annan entusiast som köper dessa, men mot Galaxy S2 och S3 står sig försäljningen slätt.

 • pmugghc

  Varför köpa denna för 3500 isf GN eller SGS2?

 • Det finns många som vill ha små mobiler utan att tumma på prestandan. Sedan kan det vara kul att ha en mobil som ingen annan har.

 •  Nej, de kommer nog inte åt dem i Kina, men de skulle t.ex. kunna få fram ett säljstopp i Europa.

 • Verkade som en riktigt lovande telefon vid första anblicken, men allt eftersom jag läste så svalnade aptiten på denna och stendog då jag läste att GPS’en går ner när skärmen släcks ner.

 • Jan Banan

  Precis som iphone tagit delar från andra i mängder! 
  Det spännande var att de tillför telefonerna nyheter som revolutionerar. Underbart att se direkt vad knappen betyder som man trycker på. Nytänk när den är som bäst.
  Ska vi slå vad om att Apple kommer kopiera det?

 • tekken

  Om ingen av redaktionen skall hålla den privat och ni ska sälja av den, hör av er till mig på forumet. Användarnamn: tekken

  Mvh

 • sgte

  Vad menas med ”relativt nytt företag”? Dom har ju sålt sina produkter längre än HTC har sålt sina produkter (under namnet HTC i vart fall).

 • Michaellarsson

  Absolut ingen iphonekopia, ungefär så här såg Meizus MP3 spelare ut 2006 när jag köpte den i Kina då det begav sig

 • Gäst

  mm min bil har fyra hjul och en framruta också. 
  Varför bry sig om vad eller vem den liknar? Den har inget äpple och innandömet är väl inte Ifåne?Så länge man inte tar någons loga eller skriver någon annans företagsnamn låt dom se ut hur fan som helst och hindra företagen att patentera självklara eller utvecklande former.Titta på bilarnas form genom årtiondena, vem stal vems idé och form, hur kan alla bilar vara så lika idag?Låt dumskallarna som tror att dom tjänar på det bry sig. Vad vinner du på  en stämmning, dyrare telefonköp för att kompensera företagets förlust?

 • blunden

  Recensionen på Android Police visar på ganska allvarliga problem med hur den renderar appar. DPI-inställningen verkar vara helt fel. Återigen endast ett mjukvaruproblem dock.

  http://www.androidpolice.com/2012/07/23/meizu-mx-4-core-review-its-like-sticking-a-v10-in-a-ford-pinto/

 • gadgety

  Läste på annan plats (http://www.diymobileaudio.com/forum/car-pc-forum/120725-who-getting-spdif-out-their-tablets.html) att MX ska ha spdif coaxial ut. Stämmer det?

 • måste köpa

  Jag har länge kollat på den men nu när jag läste att den inte hade svenska menyer kollar jag på andra telefoner…

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
Nyexaminerad programmerare inom Ai, machine learning och deep learning! Publicerad 14 Dec 2017
Junior mjukvaruutvecklare med stort intresse för programmering Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Testare Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 4. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 5. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons