Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

En närmare titt på Samsung Galaxy Alpha

Postat:
11:32 - 2014-10-20
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Samsung har satsat på att släppa telefoner med högre premiumkänsla i höst. Både Galaxy Alpha och Galaxy Note 4 har en metallram som löper kring enheterna, i kontrast till de rena plastkonstruktioner tillverkaren tidigare använt.
Galaxy Alpha är till skillnad mot Note 4 en förhållandevis lätt och smidig smartphone. Enheten är inte särskilt mycket större än klassikern Galaxy S2 från 2011 och väger rentav ett gram mindre. Alpha ligger i det övre prissegmentet (ca 5500kr) och marknadsförs som en toppmodell.

Hårdvaran bjuder på 32GB lagringsutrymme, 2GB RAM, en 12MP-kamera, fingeravtrycksläsare och Samsungs egna chipp Exynos 5 Octa med 20nm-tillverkningsprocess. Enligt Samsung innebär nya tillverkningsprocessen att energiförbrukningen sjunkit med uppemot 25% i jämförelse med tidigare generation Exynos (28nm). Det märks till viss del i batteritiden. Alpha har endast ett 1860mAh-batteri men håller faktiskt igång längre än väntat (mer om det senare).

Samsung har vidare utrustat Alpha med en 4,7 tum stor Super AMOLED-panel med 720 x 1280 pixlar (720p). Telefonen har alltså inte Full HD-upplösning – en egenskap Alpha delar med Sony Xperia Z3 Compact.

Specifikationer Samsung Galaxy Alpha
ReleasedatumHösten 2014
Processor1,8GHz octa-core
PlattformExynos 5 Octa
GrafikkretsMali-T628
RAM-minne2GB
Inbyggt minne32GB / ingen plats för minneskort
Skärm4,7" / HD - 720x1280 pixlar / 312PPI
SkärmtypSuper AMOLED / 16:9 / 60,9 cm² / ~70,2% av fronten
Kamera12MP
Främre kamera2,1MP
Vikt115g
Höjd, bredd, djup132,4 x 65,5 x 6,7mm
Batteri1860mAh
KommunikationmicroUSB, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi-hotspot
SensorerGPS+GLONASS, accelerometer, gyro, magnetometer, närhetssensor, pulsmätare, fingeravtrycksläsare
FM-radio / NFCNej / Ja
Tal / standbytid-
NätverkFyrbands GSM / HSDPA / LTE
IP-klassningNej
Övrig info3,5mm-jack. Har fingeravtrycksläsare, pulsmätare och chipp med 20nm-tillverkningsteknik. Ramen är i metall.
Mer infoMer info om Samsung Galaxy Alpha på Androidenheter.se

I kartongen

alpha-kartong
kartong-alpha-4alpha-kartong-3

Kartongen för Alpha är inte mycket större än själva enheten på höjden och bredden. I kartongen finner vi en snabbstartsguide och informationshäfte, en laddare (5.0 V = 1.55 A), en USB-kabel samt ett par in-ear-hörlurar.

Utseende och byggkvalitet

samsung-galaxy-alpha-swedroid-titt-1samsung-galaxy-alpha-swedroid-titt-8samsung-galaxy-alpha-swedroid-titt-7

Galaxy Alpha påminner en del om Galaxy S2, vilket vi anser är positivt. De två telefonerna har dessutom ungefär samma vikt och storlek. Det har skrivits mycket om aluminiumramen i Alpha och Samsungs satsning på metall.

Materialvalet ger några fördelar gentemot plast som ett styvare chassi och bättre värmeledningsförmåga, men framförallt tycker vi att telefonen känns trevligare att hålla i och plocka upp. En bonus är att telefonen är kall och sval när det legat oanvänd, något vi även gillar med Xperia Z3.

samsung-galaxy-alpha-swedroid-titt-4samsung-galaxy-alpha-swedroid-titt-5samsung-galaxy-alpha-swedroid-titt-3samsung-galaxy-alpha-swedroid-titt-2

Enheten känns överraskande lätt (den väger bara 115 gram) och 4,7-tumsformatet gör att det blir förhållandevis enkelt att nå alla delar av gränssnittet med tummen. Metallkanterna är fasade och även knapparna är av aluminium. De är robusta och ger ifrån sig ett klickljud. Strömknappen sitter upptill längs högersidan medan volymknapparna är placerade högst upp på motsatt sida.

Samsung har valt att sätta högtalaren på undersidan tillsammans med micro-USB-porten. Ovansidan rymmer endast 3,5mm-jacket för hörlurar. Bakstycket består av en slags matt men samtidigt len plast och går att ta bort. Batteriet är utbytbart, vilket vi anser är en bonus. Samsung använder i vanlig ordning en fysisk hemknapp med kapacitiva tangenter intill (multikörningsmeny respektive tillbakaknapp).

Avslutningsvis kan vi konstatera att konstruktionen är en av Alphas starkaste sidor och att vi sällan tyckt så här bra om att hålla i en Samsung-telefon.

Skärmen

alpha-skarm

Behövs 1920 x 1080 pixlar på en 4,7-tumsskärm för att text och innehåll ska bli tillräckligt skarpt? Det skadar sannerligen inte men trots 720p-upplösning får Alpha nästan lika hög pixeldensitet som Iphone 6 – 312PPI jämfört med 326PPI.

De som vill ha en superskarp skärm bör sannolikt inte välja Galaxy Alpha, men i vår mening håller panelen måttet överlag. Vid vardagligt användande har vi sällan tänkt på att det saknas drygt en miljon pixlar jämfört med Full HD. Eftersom det är en AMOLED-skärm är svärtan djup och färgerna livfulla. Såtillvida det inte uppstår reflektioner behålls skärpan även från skarpa vinklar och autmatiska ljusstyrkan fungerar som den ska. Det bör påpekas att skärmen har Samsungs omskrivna PenTile-matris, vilket är ett subpixelmönster vissa anser ger sämre skärpa.

Det enda vi nämnvärt stört oss på angående skärmen i Alpha är en slags ”ghosting” eller eftersläpning som främst uppstått vid låg ljusstyrka i ett mörkt rum. När vi scrollat i listor med mörka bakgrunder, exempelvis i Twitter-klienter, har texten blivit oskarp fram till att innehållet nått statiskt läge igen. Svarta profilbilder har även dragits ut på höjden vid scrollning under samma omständigheter.

Denna skärmförvrängning har bara uppstått under specifika förhållanden och därför inte utgjort något större problem, även om det varit störande när det väl hänt.

Gränssnittet

Screenshot_2014-10-19-18-39-53Screenshot_2014-10-19-18-40-01

Mjukvaran i Galaxy Alpha baseras på Android 4.4.4 och är mycket lik den i exempelvis flaggskeppet Galaxy S5. Samsung har i sitt TouchWiz-gränssnitt gjort om de flesta delar av Android och satt sin egen prägel på plattformen. Mörka bakgrunder används ofta vilket vi förmodar är tänkt att spara energi i kombination med Super AMOLED-skärmen, som drar mindre ström ju svartare färger som visas.

Samsungs gränssnitt är precis som de flesta andra tillverkarens interface en opinionsdelare. Vi föredrar original-Android rent designmässigt men ingen kan anklaga Samsung för att snåla med funktioner och inställningar i TouchWiz, vilka finns i överflöd.

Det åttakärniga chippet (20nm) med 1,8GHz klockfrekvens driver systemet fint och vi har bara stött på brist på flyt i undantagsfall. Däremot blir systemet märkbart segare när energispararläget aktiveras och prestandan begränsas.

Screenshot_2014-10-19-18-40-29Screenshot_2014-10-19-18-47-13

Fingeravtrycksläsaren

samsung-galaxy-alpha-swedroid-titt-4

Sedan Galaxy S5 har Samsung utrustat flera av sina telefoner med fingeravtrycksläsare i hemknappen. Den är av typen som kräver att fingret sveps över läsaren, till skillnad mot lösningen i Iphones som bara kräver att användare placerar fingret på skannern. Telefonen kan registrera uppemot tre fingeravtryck som främst kan användas till att låsa upp enheten men även till att logga in på vissa hemsidor, för att verifiera Samsung-konton och för att betala med PayPal.

Vi gillar ny teknik och kan inte låta bli att tycka att det är lite tufft med fingeravtrycksläsare. Samsungs implementering är dock inte helt felfri. Det går att registrera en tumme så att Alpha kan låsas upp med enhandsfattning, men valet av läsartyp gör att det helt enkelt inte fungerar särskilt bra.

Screenshot_2014-10-19-20-30-58Screenshot_2014-10-19-20-31-11

Ibland kännaren läsaren av fingeravtrycket på första försöket medan det ibland krävs upprepade försök för att komma in. Det fungerar bättre med träning och pricksäkerheten är överlag god när ett pekfinger registreras istället för tummen. Att behöva låsa upp telefonen med två händer förtar dock i vår mening vitsen med fingeravtrycksläsaren då det blir mer krångligt än traditionella metoder, om du nu inte vill använda läsaren för att du anser att det är mer säkert.

Batteritiden

Screenshot_2014-10-18-16-18-03Screenshot_2014-10-19-18-53-19

Ett pris för den tunna och lätta konstruktionen (6,7mm/115g) är ett ovanligt klent batteri. Alpha erbjuder inte mer än 1860 milliamperetimmar. Det var länge sedan en Androidsmartphone i övre prissegmentet hade ett batteri med under 2000mAh. Andra 4,7-tumssmartphones, som Motorola Moto X, HTC One och LG Nexus 4, har som jämförelse mellan 2100 – 2300mAh.

Xperia Z3 Compact har snäppet mindre skärm och erbjuder ett batteri med hela 2600mAh. Galaxy Alpha är dock mer uthållig än vad vi förväntade oss. Vi gissar att det beror på optimeringar från Samsung, mörka bakgrunder, 720p-upplösningen och 20nm-tillverkningsprocess för chippet.

Alpha är knappast en långdistanslöpare men gav oss ändå i regel 3,5 – 4 timmars skärmtid med vårt användningsmönster, vilket är något bättre än Nexus 5. De som använder hög ljusstyrka, många bakgrundsuppdateringar, strömmar musik över mobildata och alltid har GPS aktiverad får dock räkna med sämre batteritid än så.

Vi har behövt ladda Alpha varje dygn men inte haft problem att ta oss genom en dag. De flesta bör klara sig på en laddning från tiden de går till jobbet fram till att de kommer hem.

Kameraexempel

Slutsats

samsung-galaxy-alpha-swedroid-titt-9

Under vår tid med Alpha har vi främst  uppskattat hur lätt, tunn och smidig telefonen är samt känslan av att hålla den i handen. Den omskrivna metallramen, ett nytt material för Samsung, gör i vår mening att enheten känns mer exklusiv.

Vi har inga invändningar mot samtalskvalitet, GPS, täckning för Wi-Fi och radionät eller andra grundläggande telefonfunktioner. Trots att vi är pixelfantaster har vi svårt att hitta mycket att klaga på angående HD-upplösta Super AMOLED-skärmen, även om den inte erbjuder skärpa i nivå med Full HD-telefoner. Vår enda egentliga invändning mot panelen är den eftersläpning  som uppstått vid låg ljusstyrka i mörka rum, när vi scrollat i listor.

Ljudet från Alpha kommer i mono från undersidan av telefonen. Råkar du lägga ett finger över högtalaren dämpas ljudet nästan helt och efter att ha varit van vid att få ljudet i stereo rakt framifrån känns det lite lustigt att ljudet kommer från enhetens undersida. Ljudkvaliteten håller dock medelstandard, både gällande volym och klarhet. Ljudet låter bättre och högre när telefonen ligger på ett bord än när den hålls i handen.

Vi blev positivt överraskade av batteritiden, som vi trodde skulle vara sämre med tanke på att batteriet inte erbjuder mer än 1860mAh. En laddning har i regel räckt hela dagen med vårt användningsmönster och vi har i snitt fått mellan 3,5-4 timmars skärmtid. Batteriet borde räcka en arbetsdag för de allra flesta, även om det förstås beror på hur, och hur mycket, du använder enheten.

Samsungs enheter tycks dela upp Androidentusiaster i två läger, kanske främst på grund av företagets gränssnitt och användandet av en fysisk hemknapp. Därför vet nog redan de flesta huruvida de kommer gilla Galaxy Alpha eller inte. För vissa är fysisk hemknapp ett krav, medan det nästan kan vara en dealbreaker för andra.

För de som vill ha fysisk hemknapp, föredrar Samsungs gränssnitt och är ute efter en snygg, lätt och smärt smartphone tycker vi Alpha kan vara ett bra val. Användare som vill ha en mindre mobil och istället prioriterar riktigt god batteritid gör sannolikt bättre i att välja Sony Xperia Z3 Compact.

 • BarelyBlurred

  Helt klart Samsungs snyggaste lur.

 • Kalle

  Ser ju lika hemsk ut som alla andra lurar Samsung släpper.

 • mortuus

  har läst att metallramen blir lätt repad så ger inte mycket för det, och som sagt klent batteri och ingen minneskortplats gör att den går bort direkt, samt inget IP skydd mott vatten eller damm så nejtack.. den är på tok för dyr mot vad man får..

 • Avdagic

  Kan säga att jag provat på telefonen i affären och den ser bättre ut än flaggskeppet S5 och den är extremt mycket skönare att hålla i men har nu vant mig vid virtuella knappar på min Z1 och kan inte tänka mig att ha fysisk knapp igen

 • Ola

  Den saknar även IR-blaster vilket de flesta verkar missa belysa. Kan vara av intresse för en del/många.
  Jag kan verkligen inte förstå HUR även Swedroid kan anse att skärmen är OK?!? Detta går över mitt förstånd. Jag hade verkligen höga förväntningar om denna lur, jag tänkte köpa den. Först så saknades dock IR…..då tänkte jag OK, trist men kanske kan jag leva utan det – sen såg jag skärmen. Den är ju katastrof. Har till och med köpt hem en på öppet köp……men det går bara inte! Skärmupplösningen med pentile 720p är hemsk för mina ögon. Det går ju inte att läsa liten text (utzoomade websidor exempelvis) alls. Då är frugans qHD S4 Mini med full RGB matris klart trevligare att titta och läsa text på – trots den ännu lägre upplösningen. Nej……inte bra alltså.

 • solpete

  Eftersläpningar vid lågt ljus är drygt. Å andra sidan så är lcd-paneler ofta för ljusstarka och bländar på natten. Lyckligtvis finns det bot mot det senare i form av rootdim (åtminstone till sonys lurar). Jag som läser mycket nattetid skulle valt z3an.

 • jahaja

  Kan du förklaraa det där med utzoomade? Pixlarna har inget med zoom att göra..

 • Ola

  ”Utzoomat läge” är så klart när du kollar på en www-websida (ej mobilsida) UTAN att zooma in nåt. Texten är med andra ord väldigt liten och kräver därför bra upplösning (=bra skärpa) för att kunna läsas. Den här skärmen är inte i närheten att ge möjlighet till detta tyvärr.

 • jahaja

  Tack. nu fattar jag..

 • björb

  Rekommenderar inte?

 • Fred .

  Kassa specs, och fett dyr.
  Dom har försökt lyxa till den, men vad jag hört så känns baksidan fortfarande jävligt plastig.

 • Robert Eriksson

  Är den inte lite väl dyr?

 • W.Othman

  Jag håller med dig. och även hemknappen känns föråldrad och omodern.

 • för 5 minuter sedan

  Vassa kanter = byxdödare?

 • W.Othman

  samma här! :)

 • Sgt_Stinger

  Min gissning är att Alpha egentligen kom till som en testenhet för att utveckla tillverkningsprocessen för metallramen de ville sätta på Note 4, så att de kunde räta ut så många problem i tillverkningsprocessen som möjligt innan de använde den till sitt flaggskepp, och att det är därför den har så klena specs.

 • Walter Iego

  Samsungs mobbisar kostar alltid 1500:- för mycket. Denna variant är inget undantag även om den är en intressant modell.

 • Kryckan83

  Jag har ägt min i snart en månad och kan säga att utzoomade sidor inte är ett problem alls. Tycker dessutom att skärmen är minst lika bra som min LG G2, om inte kanske lite bättre.

 • Malx

  Om du läser (som i eböcker) mycket nattetid så skulle du absolut använda en (AM)O-LED-skärm. Med ”inverterade” färger, svart bakgrund och vit text, så får du en oslagbar batteritid och skönt för ögonen.

 • Ola

  Well, det är ett stort problem för mig alla fall. Annars skulle jag redan ha köpt den. Så jag är väl helt enkelt betydligt mer kräsen än dig när det gäller detta & en lur för ca 5500kr.

  Men att den skulle vara lika bra eller bättre än G2 blir bara löjligt att påstå. Inte i närheten.

 • Kryckan83

  Äger en själv. Ja hemknappen är sådär. Känns mycket bättre än tidigare samsung. Bättre klickkänsla. Fingeravtrycksläsaren suger fetpung. Baksidan känns faktiskt riktigt bra. Lite lagom hal och ligger perfekt mot telefonen så det finns inget knarr eller spel någonstans. I övrigt är skärmen över förväntan och batteriet håller lätt en dag i vanlig användning. Själv klarar jag mig bra på 32gb men ni som inte gör det kan jag förstå att det suger att den inte har minneskortsplats. Gillar den definitivt bättre än min LG G2. Dels för storleken och dels för skärmen faktiskt.

 • Kryckan83

  har du tittat på båda då? Jag äger nämligen båda. En G3 däremot spöar skiten ur den. Men G2:ans skärm är inte lika bra kontrast och skärpa.

 • Sebastian

  Baksidan känns skit och skärmen är lite för dålig men på det stora hela är det en mycket fin enhet för att vara Samsung. Ska bli intressant att se uppföljaren.

 • Ola

  Ja jag har oxå en G2:a tillgänglig. Visst är kontrasten sämre, men det har absolut ingenting att göra med det jag pratar om. Det är ju en naturlig konsekvens av AMOLED vs IPS LCD.

  Men skärpan däremot är ljusår bättre på G2:an och det beror helt enkelt på dess 1080p 424ppi mot Alphans 720p Pentile 312ppi. Och då Alphan tyvärdessutom omkör Diamond Pentile matrisen så är dess faktiska ppi inte ens det uppgivna, utan tydligt lägre. Därav dessa problem.

  Men jag förstår och vet att buyers bias lätt slår till hos oss människor när vi köpt & emotionellt investerat i något. Så jag förstår att du försvarar ”din” produkt. Men, ibland bör man kanske försöka se lite mer objektivt på saker och ting.

 • Rob

  ”För de som vill ha fysisk hemknapp, föredrar Samsungs gränssnitt och är ute efter en snygg, lätt och smärt smartphone tycker vi Alpha kan vara ett bra val.”

  Eller du var kanske ute efter den feta runda ‘Swedroid rekommenderar’ knappen?

 • Alexander Atkinson

  Den svarta baksidan känns INTE skit, jag plockar typ upp min sambos alpha ibland bara för att uppleva känslan av metallen och den gummerade baksidan. True story. Däremot har de andra färgerna en mycket mer plastig känsla.

 • Alexander Atkinson

  Fett dyr ja, kassa specs nej. Pentilen är dess enda svaghet i min åsikt. Den känns premium både till känslan och när när du använder den, så långt som TW tillåter. Vad gäller baksidorna, som jag sa till Sebastian är den svarta sjysst och de andra färgerna fortfarande usla eftersom det är annat material i dem.

 • Alexander Atkinson

  Ganska B att dra till med ”buyers bias”, svårt att argumentera då om du automatiskt kan säga ”du är inte emotionellt kapabel att inse fakta” hehe

 • Ola

  Nja….. Påstår man att Alphans display är skarpare än G2:ans så är det nog en tämligen valid förklaring!

 • Alexander Atkinson

  Men om du håller dig till text i den storleken som är bekvämt läsbar dvs om du faktiskt försöker läsa innehållet på sidan så funkar det med alphans dpi, även om du zoomar ut en del från orginalinnehållet. Men håller du på tävla i hur liten du kan få texten innan den blir oläslig lär ju en 1080p icke-pentile vinna ganska stenhårt.

 • Bill

  Då kan det lika gärna vara du som blivit påverkad av placebo-effekten då du vet att G2 har högre ppi. Pointless discussion is pointless.

 • Ola

  Jo men jag skummar & snabbläser mängder av sidor dagligen på det sättet. Alltså utzoomat i originalformat. Så för mig är det bekvämt, men som sagt, det stället så klart lite krav på skärmen .

 • Ola

  Men kom igen. Idiotkommentar. En Porsche ÄR en snabbare bil än en volvo. Det finns nåt som kallas objektiva fakta även i mobilbranshen. Upplösning & pixeltäthet är fanket en sådant aspekt. Säg vad du vill, men G2 ÄR bara vassare på denna aspekt. Oavsett vad du anser eller tycker!

 • Jonas Svensson

  Tycker också att baksidan känns väldigt skön och bra. Rubbekänslan är mycket bättre än t.ex glas.

 • Sebastian

  Jag tycker att den känns skit, punkt. Otroligt billig känns den till och med.

 • sune

  min känns skitbra i alla fall
  grymt bra lur, lite dyr kanske men jag är inte fattig…

 • sune

  kul för dig

 • Jonas Stjernberg

  Var inne och klämde på denna och skärmen var verkligen ingen höjdare. 312 ppi med Pentile motsvarar nog knappt 200 på en vanlig skärm. Var som en S3:s skärm skulle jag vilja säga.

 • Alfa Laval

  En fråga bara; När du köper in telefoner genom redaktionen och företagskontot betalar. Vem i företaget är det som får använda telefonen sedan? Slåss ni om dem?

 • Jj

  Du kan också köra tex appen Screen Filter. Kräver inte root. Drar ju dock inte ner effekten utan lägger bara på ett gråfilter.

 • solpete

  Tyvärr blir kontrasten pissig med screen filter. Enda anledningen till att jag rootade var rootdim… Sjukt bra! Innan jag hittade rootdim var jag avundsjuk på amoled… Inte längre

 • Andreas Harrysson

  Jag va på giganten i Lördags å då var det första gången jag fingrade på en Alpha och jag måste säga att byggkvaliteten är nog f-n den bästa jag känt på på länge. 720p ser jag ingen skillnad jämtemot min s4 så skärmen och dess upplösning skulle jag lätt kunna leva med, men hade gärna sett en 5.2″ a’la LG g2 storleksmässigt.

 • Andreas

  Så är det ju. Har xperia z å jäklars vad den har nött på brallorna. Men så har den å andra sidan både vassa kanter OCH nåt gummiliknande material runt ramen, förmodligen bättre med metall:)

 • jahaja

  Såklart när det gäller dig.. du som hatar Samsung..

 • Thoast

  Lånar dom inte mest telefoner?

 • Paulista

  Ja mkt märkligt, en lur för det priset ska inte ha så grynig skärm.

 • Paulista

  Ola det går inte att diskutera med blinda människor. Samma sak när jag tyckte S3:ans skärm var otroligt grynig, så tyckte folk jag ljög.

 • Ola

  Nej, jag märker det

 • Smoke_69

  Tja vad skall man säga har aldrig varit förtjust i Samsungs plastiga telefoner har HTC one (M7) det senaste och letade efter en ersättare ,vill inte ha större änn 4,7tum skärm. Får lov att säga att jag hittat den tycker att alphan är kanoon vist allt är inte super men överlag en mycket kompetent telefon, batteritiden är över förväntan och klår M7 med M7an hade jag ca 20% kvar efter en arbetsdag nu ligger jag och snittar 45% kvar kan inte klaga över detta. Det stora minuset med att gå över till Samsung är deras Touchwiz som jag inte är någon större fan av men kommer förhoppningsvis root till denna. Personligen är skärmen helt ok för mig trotts att jag passerat övre halvan av livet, Där synen försämrats avsevärt så klarar jag att läsa även den minsta texten på skärmen utan problem.

 • Sebastian

  Hatar gör jag knappast, det är bara en tillverkare av telefoner, var inte så dramatisk gubben..

 • Sebastian

  Varken eller skulle jag säga.

 • Sebastian

  Bra om du tycker det, grattis.

 • Andreas

  2 steg frammåt ett steg bakåt ?

  Känns som en skittelefon i lyxförpackning. Men likt alla iphone köpare
  tror jag det finns en stor målgrupp som inte vet något om insidan utan fokuserar mest på utsidan. 720p skärm hade varit nice om bateritiden hade kompenseras, men nu verkar ju detta inte vara någon telefon med ovanligt bra bateritid heller så..Efter ha varit en LG G2 ägare så inser man hur jävla äckligt laggit Touchwiz är..tror samsung aldrig kommer få ett laggfritt interface..precis som dom aldrig kommer ta bort den fula hemknappen som börjar kännas mer och mer gammaldags.

 • Andreas

  Jag har haft LG G2 et tag, då skärmen är väldigt bra för att vara ips så känndes det som det var sista gången jag köper en icke amoled skärm, betrakningsvinklar och svärtan saknar jag från min gammla galaxy note. Dessvärre är utbudet inte så stort med mobiler med amoled skärmar, och LG G4 lär inte ha det heller dessvärre… tror G4an kommer bli ett monster vad jag har läst.. men skillnaden mellan amoled och ips skärm är såpass astronomisk att ips är påtagligt sämre.. Gillar dock min G2a skärmen är bra sålänge det inte är mörka bilder men det är viktigt att man kollar i rätt position pga betrakningsvinklarna, som en som varit van med amoled i flera år tog det tid att vänja sig med det.

 • Andreas

  Ir öga är bra.. hittat inte min fjärrkontroll igår..pizzan var i ugnen var panik för ville ju sätta på tvn och filmen samtidigt som pizzan var klar men då kom jag på fan jag kan ju sätta på tvn med min LG G2 med 2 knapp tryck, helt perfekt :)

 • Besviken

  haha, som om inte LG laggar.. kör själv en LG G3 och har aldrig sett mera lagg!

 • max

  aldrig sett mera lagg? Gå och lägg dig.

 • Andreas

  Ja fast nu är ju G2an snabbare är än G3an dock.. därför jag ej ville köpa G3an..den har för svag gpu i förhållande till upplösning på skärmen vilket gör att den laggar.. LG skulle släppt med 805an.. då hade den varit perekt.. dom borde väntat en månad med release.

 • binary

  Han nämnde LG G2 inte G3.
  G3:an laggar pga. högupplöst skärm och klen GPU. Personligen tycker jag att LG2 var mer lyckad produkt än G3:an.

 • max

  Löjligt att antyda på placebo-effekten när man jämför en 312 ppi-lur med en strax över 400.

 • Magnus

  ”Jag skrev i måndags att Samsung Galaxy Alpha kändes plastigare, och det
  gör den verkligen. Men det ska inte bara tolkas som någonting negativt,
  för jag märker att jag inte alls är rädd om den på samma sätt som en
  Iphone.”

  99mac testar Galaxy Alpha :)

 • Magnus

  Har 1560 mAh i min telefon och det räcker bra. Kör iOS, dock.

 • Alexander Atkinson

  Det vore underligt om iphone kändes plastig när den är tillverkad i glas och metall. Alphan har ett bakstycke av gummerad plast. Eller hur menade du med citatet?

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior programmerare till Telenor Publicerad 18 Jan 2018
Securities Operations Analyst till spännande uppdrag i Stockholm Publicerad 18 Jan 2018
Systemutvecklare till mobiloperatör i Kista Publicerad 18 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Testutvecklare som vill rädda liv! Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 4. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons