Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

En närmare titt på Samsung Gear S3

Postat:
22:58 - 2016-09-01
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Tjuvstarten av IFA-mässan i Berlin rullar vidare, och nu har turen kommit till Samsungs smartklocka Gear S3, bestående av S3 Classic och S3 Frontier. Efter Samsungs officiella presentation fick vi en kortare stund att bekanta oss med och titta lite närmare på de tu enheterna.
Både S3 Classic och S3 Frontier är tillverkade av metall, närmare bestämt stainless steel grade 316L, det vill säga samma typ av metall som Asus ZenWatch 3. Byggkvalitén och passformen på Samsungs klockor är snäppet vassare än konkurrenten från Asus och vi anser att Samsung sätter en tämligen hög standard för material- och byggkvalité för smartklockor.

samsung-gear-s3-classic-frontier-ifa-2016-03


Gear S3 Classic har två stycken utstående knappar på klockans högersida medan Gear S3 Frontier har knappar som sitter mer integrerade i chassit; det senare sannolikt för att inte komma i vägen vid fysisk aktivitet.

För dagligt bruk föredrar vi knapparna Gear S3 Classic erbjuder eftersom de är lite enklare att känna sig till och komma åt än de i Frontier. Knapparna är precis som klockans chassi konstruerat av metall och även om känslan är lite bättre i knapparna på Gear S3 Classic håller bägge hög klass även på denna punkt.

Under skalet ser klockorna likadana ut och erbjuder samma specifikationer. I jämförelse med Asus ZenWatch 3 som enligt uppgift saknar såväl pulsmätare som GPS, högtalare och barometer framstår Gear S3 som det bättre valet för den aktive.

Operativsystemet är fortfarande baserat på Tizen OS och är alltså inte kompatibelt med Android Wear-appar eller tjänster. Samsung har dock förbättrat bland annat stödet för Spotify och det går nu att strömma musik direkt via klockan.

I vår mening erbjuder Samsung fortfarande ett av de bästa, eller kanske till och med det bästa, och mest lättnavigerade smartklockegränssnittena på marknaden. Kombinationen av fullt touchstöd med den roterbara ramen samt de två fysiska knappar gör användningen enkel och intuitiv att använda.

Vi förväntar oss att Android Wear blir bättre i samband med lanseringen av Android Wear 2.0 och stödet för tre fysiska knappar, men Samsung kommer sannolikt sitta kvar på tronen för ett tag framöver, även om somliga säkerligen inte håller med oss utan istället anser att den bittra konkurrenten Apple regerar vad gäller smartklockor och dess gränssnitt.

Skärmen upplever vi som i princip identisk med skärmen i Gear S2, och upplösningen tycks inte heller ha förbättrats: 360 x 360 pixlar är detsamma som i fjolårsmodellen. Skärmen har dock vuxit från 1,2 till 1,3 tum i årets modell, vilket innebär att pixeldensiteten har sjunkit från 302 PPI i Gear S2 till 278 PPI i Gear S3-modellerna.

Under skalet finner vi ett dubbelkärnigt chipp på upp till 1,0 GHz per kärna, RAM-bestyckningen är 768 MB och lagringsminnet är på 4 GB. Vi har i skrivande stund tyvärr inte lyckats hitta någon ytterligare officiell information angående systemchippet. Operativsystemet är som vi nämner längre upp alltså inte Android Wear utan Samsungs egna Tizen OS version 2.3.3, och även om det är lite som att svära i kyrkan så är vi mycket glada över detta.

Vi finner Wi-Fi-stöd för 802.11b/g/n, Bluetooth 4.2 samt GPS/GLONASS-stöd för positionering. Gear S3 Classic mäter 49 x 46 x 12,9 millimeter och väger 57 gram. Gear S3 Frontier har exakt samma yttermått, men väger med 62 gram fem gram mer. Batteristorleken är för alla Gear S3-modeller på 380 mAh, vilket enligt Samsung är nog för upp till fem dagars användning, och alla tre modeller har därtill fått en IP68-certifiering vilket innebär damm- och vattenresistens.

Vi nämner i stycket ovan att det är tre olika Gear S3-modeller: Samsung skall nämligen även sälja en LTE-version av Gear S3 Frontier, vilken har en eSIM-kortplats och stöd för 2G, 3G och ett okänt antal 4G-/LTE-band. Preliminiär säljstart i oktober månad, enligt sajten GSMArena, men när vi kan tänkas se klockorna på svenska butikshyllor är oklart. Den rekommenderade priset i Sverige är satt till 3 990 kronor för både S3 Classic och S3 Frontier.

 • BAWSER

  Vad menar ni med att det går att strömma Spotify via klockan?
  Från mobiltelefonen via klockan, eller som stand alone med offlineläge tan telefonen?

 • Kiwi

  Har försökt hitta information om Spotify till Samsungs tizen prylar och det kom tydligen redan i början av sommaren för träningsarmbandet Gear Fit2. Ursprungligen var det endast en förlängning från mobilen men det har utlovats stöd för offline-musik. Tydligen har nedladdningen av Spotify till Gear Fit2 försvunnit, men ska antagligen dyka upp igen när offline-musik fungerar – antagligen samma klient som dyker upp till Gear S3. Svajig lansering av Spotify, men det blir förhoppningsvis bra på sikt :) https://community.spotify.com/t5/Android/Spotify-app-for-Samsung-Gear-Fit-2/td-p/1375934

 • Osiris

  Innebär IP68-certifiering att man inte vågar/kan duscha med den?

 • Konstigt2

  Gällande att använda ordet kvalité, gör inte det :) Behöver jag motivera varför? Det står så på Flashback.

  https://www.flashback.org/t458355

 • Pär

  Spotfiy är sjukt långsamma och dåliga på att lyssna på sitt community vad gäller apputveckling.

 • Daniel Malmgren

  IP68 är den högsta IP-certifieringen som finns, det innebär att du ska kunna dyka med den…

 • Åke Zaar

  Försöker hitta info om de är kompatibla med övriga Android telefoner?

 • Kiwi

  Ja, men det här är helt klart en ”deal” som Samsung gjort med Spotify, alltså att det ”ska” finnas en Spotify-klient till (åtminstone) Gear Fit2 och Gears S3 – hur det kommer fungera och hur länge det är supportat är en annan historia…

 • Cheesus
 • Kiske

  ”Upp till” 5 dagars batteritid… När skall de lära sig? Ett armbandsur skall sitta på handleden, inte tas av var och varannan kväll.

 • Åke Zaar

  Tackar!!

 • Andreas

  Jag tar av min vanliga klocka varje kväll, klarar ej av att sova, duscha eller liknande med den ;)

 • lejfljf

  Dyka 1.5m i sötvatten kan tilläggas :p

 • gordz

  Min klocka har läderband. Menar du att jag ska duscha med den på?

  Eller kan det vara så att en klocka ska visa tiden, och om du har en smartklocka med ofantligt mycket mer funktioner än en traditionell klocka så kan det möjligtvis krävas att den behöver laddas mer än en gång i veckan?

 • Daniel Malmgren

  Jajaja… Åtminstone är det ju inga problem att duscha med den :-)

  Jag kan dock notera att jag har aldrig duschat med min LG Watch Urbane. Det är ju läderarmband, känns som att det blir fult om man håller på och blöter ner det…

 • Daniel Ahlqvist

  När ni testar denna klocka skulle det i alla fall för mig vara ytterst intressant att få veta om den går att använda under ett träningspass i simbassängen. Det är nämligen en av nackdelarna som jag ser med smartklockorna, att de inte klarar av att användas när jag simtränar. Jag har en Gear 2 Neo som jag är riktigt nöjd med (har haft den i två år), men när det kommer en smartklocka som jag kan använda även i vattnet så blir det till att byta till den.

 • Martin Hultman

  Någon info om LTE versionen kommer till Sverige?

 • Persson92

  Läste på Samsungs officiella sida att den inte ska användas vid simning eller dykning.

 • Kiske

  Då de flesta funktioner utöver meddelandefunktionen bara är gimmicks så anser jag att 5 dagars batteritid är ett allt för högt pris att betala.

 • Maskinarn

  Förmodligen kommer den inte alls till Sverige för det finns ingen operatör som stödjer eSIM. :(

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior programmerare till Telenor Publicerad 18 Jan 2018
Securities Operations Analyst till spännande uppdrag i Stockholm Publicerad 18 Jan 2018
Systemutvecklare till mobiloperatör i Kista Publicerad 18 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Testutvecklare som vill rädda liv! Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 4. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons