Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Engadget testar Nexus S: bästa androidtelefonen hittills

Postat:
03:03 - 2010-12-12
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Engadget har nu släppt sin hyggligt omfattande recension av den senaste ”googletelefonen”, Samsungs Nexus S. Som många förstås redan vet så är Nexus S hårdvarumässigt till stora delar identisk med syskontelefonen Galaxy S – den stora skillnaden ligger istället i mjukvaran.

Nexus S levereras precis som Nexus One med den absolut renaste androidupplevelsen som går att få, men Nexus S har till skillnad från Nexus One redan nu Android 2.3/Gingerbread under skalet – även om telefonen inte finns ute i handeln än på några dagar.

Engadget avhandlar flertalet punkter i sin recension, och de har bland annat följande att säga:

Om hårdvaran (det yttre): Står ut lite från mängden med sin lite annorlunda design, men påminner fortfarande mycket om Galaxy S och dess amerikanska variationer. Materialvalet är precis som i Galaxy S inte speciellty upphetsande och Samsung har uppenbarligen siktat på låg vikt snarare än hög materialkvalité.

Om hårdvaran (det inre): Snabba komponenter, men inte mycket skiljer telefonen från Galaxy S – det är i grunden samma pinaler. Hummingbird-plattformen på 1 GHz med dess PowerVR SGX540-grafikkrets, 512 MB RAM, en 4″ stor Super-AMOLED-skärm i WVGA-upplösning med en svagt konkav skärmyta, samt lite kort och gott som 5-kamera med LED-blixt, WiFi (b/g/n) och en gyro-sensor.

Om samtalskvalité, ljud och mottagning: Bland de absolut bästa telefonerna på marknaden vad gäller samtalskvalité och den yttre högtalaren. Lyckas inte bara genomföra samtal på platser där iPhone misslyckades, utan dessutom med superb ljudkvalité.

Om kameran: De imponeras av kameran, men noterar att bilderna ser aningen urvattnade och korniga ut. Vad gäller känsligheten i dåliga ljusförhållanden så är den däremot bra och de kan inte dra sig till minnes att någon annan smartphone på marknaden har varit bättre just på den punkten. Vi vet att även Galaxy S har god känslighet i mörker, men då Nexus S har fått en LED-blixt så är den förstås betydligt bättre.

Videokameran filmar som många har noterat i specifikationslistan endast i 720×480 pixlar. Detta har resulterat i en del muttrande, men man skall inte glömma att alla dagens androidtelefoner som utger sig för att filma i 720p gör detta genom att uppskala videon. Kort sagt genom att fuska. Vi gissar att Google/Samsung helt enkelt valde att vara ärliga med Nexus S istället för att hoppa på bluff-tåget.

Om batteritiden: De är imponerade av batteritiden som Nexus S och dess 1500 mAh-batteri presterar. Under deras test så har telefonen klarat sig i 20 timmar utan laddning, vilket får anses vara bra för en smartphone idag – åtminstone om den används flitigt, vilket vi misstänker att den i Engadgets händer har. De påpekar dock att de inte har använt den för speciellt många telefonsamtal under dessa 20 timmar, vilket säkerligen skulle kunna skala av några timmar från den totala batteritiden.

Om mjukvaran: De konstaterar att Nexus S förstås handlar om mjukvaran, det vill säga Android 2.3/Gingerbread, mer än något annat. Och de gillar vad de ser. Android 2.3 är ett steg framåt och rent designmässigt går Google definitivt åt rätt håll. De tycker om det nya tangentbordet även om det har en del mindre brister, som att det är onödigt omständligt att markera text samt att det känns som att knapparna har krympts i höjdled.

De påpekar flera gånger att telefonen är blixtsnabb och att animationer och grafiska övergångar är silkesmjuka – något som man inte direkt har blivit bortskämd med i Android förut, oavsett hårdvara. Oss veterligen beror inte detta på att Google har implementerat GPU-acceleration av gränssnittet i och med Gingerbread, utan det handlar sannolikt mer om optimerad kod i övrigt. Oavsett vilket så är det ett steg i rätt riktning.

Vidare påpekas det att Android är alldeles för ointuitivt och saknar en genomgående standardfunktion/-metod för många operationer. Bara en sådan sak som att markera text fungerar olika i alla olika Google-appar. Även om vi förstås är förtjusta i Android så kan vi inte annat än att hålla med. Ett mer intuitivt och standardiserat förfarande för grundfunktioner efterfrågas.

Engadgets sammanfattning: Den bästa androidtelefonen på marknaden just nu. De vet att detta är något som upprepas om och om igen i recensioner av androidlurar, men de poängterar att det verkligen är fallet med Nexus S. Slutsatsen saxad här nedan.

It seems like every couple of weeks we’re saying something along the lines of ”x is the best Android smartphone on the market right now.” We’d like to tell you differently when it comes to the Nexus S, but the truth is, it really is the best Android device available right now. Sure, we’d prefer it was on Verizon, and yes, there are some issues with the phone and OS that detract from the good bits… but there are also a lot of good bits. We’d been longing for a Galaxy S device that wasn’t burdened by Samsung’s sometimes-clunky TouchWiz, and in joining forces with Google, the company has more than delivered.

 
Sina fel och brister till trots så är Nexus S således en fenomenal telefon, och vi på Swedroid har naturligtvis arrangerat så att exemplar av Nexus S dimper ner i vår brevlåda så snabbt som möjligt. En i vanlig ordning uttömmande recension utlovas förstås, men vi törs inte lova något datum då det är mycket som skall klaffa med såväl inköp, leveranser och disponabel tid nu när julen närmar sig med stormsteg.
 

Läs hela testet komplett med med bilder och videoklipp på Engadget. Tipstack till alla som skickade in detta.
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu:

Lägsta pris på Google Nexus One på Prisjakt just nu:


 

 • ”gopogletelefonen”
  Huh?

 • härligt, men är det bara jag som inte törs lita på vare sig engadget eller gizmodo längre?? jag väntar på swedroids expertutlåtande innan jag bestämmer mig för om det är värt ett inköp eller inte.

 • Victor

  Man blir ju sugen…

 • NiM

  Grymt besviken på att den inte har någon microSD plats. Kommer hoppa över denna pg av det.

 • Ni har ju i eran prisjämförelse skrivit ut nexus one med ett pris och nexus s med ett pris, men trycker man på det priset så kommer man ju till Samsung Galaxy S

 • Nitram

  konkav? är den inte bara böjd

 • Martin

  en sak jag undrar över om dem har åtgärdat felet med GPS som SGS dras med. Inget roligt med en bevisade GPS.

 • Ingenjören

  Nja. LG Star > Nexus S. Känns lite onödigt att köpa en hummingbird nu när dual-core börjar dyka upp ;).

 • John

  @ Patric Bergkvist
  Jag ser ingen Nexus S i prisjämförelsen? Bara Galaxy S, vilken leder till Galaxy S på Prisjakt, och Nexus One, vilken leder till Nexus One på Prisjakt.

 • rootmoose

  @ NiM
  Duger inte 16GB? Jag kör hellre på 16GB internt än 32GB SD som kostar skjortan …

 • John

  @ Ingenjören
  Tegra 2 är mums. Jag törs dock nästan sätta pengar på att LG Star inte kommer finnas tillgänglig förrän framåt februari-mars eller så. Den är ju inte ens nästan färdig enligt previews. Enormt buggig.

 • Ingenjören

  John :@ Ingenjören Tegra 2 är mums. Jag törs dock nästan sätta pengar på att LG Star inte kommer finnas tillgänglig förrän framåt februari-mars eller så. Den är ju inte ens nästan färdig enligt previews. Enormt buggig. Rapportera inlägg 0  0

  Sant, men Nexus S lär väl inte komma till norden förän i vår så den är inte heller så aktuell.

 • John

  @ Ingenjören
  Sant, förvisso, men jag tror inte LG Star kommer att gå att köpa öht innan feb-mar, men om man vill ha en NS så kan man lösa det med privatimport redan under december. Vill man ha den bästa androidluren just nu (eller ja, om några dagar) så är det sannolikt just NS. Om 2-3 månader, däremot, kommer den få storstryk – åtminstone hårdvarumässigt.

 • CaptainC

  Hoppas vi med SGS får ta del utav kakan. Nu har förhoppnings vis google lärt upp samsung hur man gör android mobiler. senaste läckta FW XXJPU 2.2.1 bevisar ett enormt framsteg. inte för att sgs varit dålig i sitt orginal utförande men det är folket på XDA och här som lyft telefonen till dess överlägsna nivå. (blundar för GPS)

 • Anonym

  Nexus s e som engadget säger,bäst under 2010, men kommer få spö 2011, så orkar man inte vänta kan man ju köpa den..räkna dock inte med att bli medlem i en exklusiv klubb som n1 ägarna.

 • k0rf

  Drar till USA om ett par veckor för en månads semester och undrar om det verkligen är värt att köpa denna telefon? Någon som har koll på rykten/kommande mobiler i början av 2011 som skulle kunna överträffa denna? Men man måste ju även ha med direkta over-the-air uppdateringar. Hmm detta blir svårt.

 • Patrik

  Väntar hellre på LG:n med dubbla kärnor, efter engadgets prestandatester så är jag grymt imponerad.

 • mikael

  Skulle invänta ces 2011 mässan, LG star verkar RÄTT bra tex, o de e ändå LG..

  http://m.engadget.com/default/article.do?artUrl=http://www.engadget.com/lg-star/preview/&category=classic&icid=eng_latest_art

 • daki

  Allmänt:

  Lite trött på att man direkt klassar ”plastiga” och lätta telefeoner som dåligt byggda telefoner. Plast ger i de flesta fall mycket högre slagtålighet än metall (och keramer), vilket är precis den egenskapen man vill ha i ett telefonskal. Nä sluta blanda ihop plast och dålig byggkvalitet.

 • Johan

  När kan man köpa denna i Sverige och vad blir priset tro?

 • droidgren

  Johan :När kan man köpa denna i Sverige och vad blir priset tro? Rapportera inlägg 0  0

  Det var en tidigare nyhet om det på Swedroid.. Men det ryktas om till våren.

 • alongusername1

  daki :Allmänt:Lite trött på att man direkt klassar “plastiga” och lätta telefeoner som dåligt byggda telefoner. Plast ger i de flesta fall mycket högre slagtålighet än metall (och keramer), vilket är precis den egenskapen man vill ha i ett telefonskal. Nä sluta blanda ihop plast och dålig byggkvalitet. Rapportera inlägg 1  0

  Jag förstår vad du menar men du kan ju inte förneka att det knarrar och skorrar mer när man böjer/klämmer på telefoner som är gjorda av plast. Dessutom känns metall som ett mycket mer gediget/exklusivt material. Det finns en anledning till att man brukar säga ”den känns alldeles för plastig för min smak” :)

 • Fredric

  @ Ingenjören
  Håller med!

 • Manzzon

  Har denna lur tillräkligt med prestanda för att videomaterial i flashformat ska flyta?

 • Anonym

  Fast eftersom den saknar luckor för batteri och SD bör den ju knappast knarra någonstans? Iaf om det är ett enda stort stycke bara

 • Jonas

  Men när Galaxy S uppdateras till 2.3 blir de i stort sett identiska då eller?

 • Anzen

  Väntar på nästa Samsung istället.
  Inte så jättestort habegär av denne.

 • Sgt. Stinger

  Desire är också gjord i plast, men den knakar o knorrar inte som en del plasttelefoner gör. Det är nog det som de flesta menar med ”plastig” kvalitet.

 • Andreas

  blä, får väldig lust att sälja min SGS i vår och skaffa en sån här i stället x) Men kanske blir lite slöseri med pengar, så får se… :)

 • Max

  Jag tror jag behåller min nuvarande telefon (X10 Mini Pro) tills google släpper sin nästa telefon istället.

 • Tröttmössan

  Min stulna N1:a hade en underbar styrboll för finmotoriken. Hur fixar man sådant med denna?

  Är det sant med att det fattas microSD plats?

 • Emme

  Fortfarande : zzZZZzz från min sida måste jag erkänna.

 • Ruben
 • Petter Ekman

  @ alongusername1

  Förneka vad? Jag har en Galaxy S, och jag kan klämma och bända och vrida hur mycket som helst utan att den knarrar. Jag skulle påstå att en Desire HD har sämre byggkvalitet än en SGS trots sina ”exklusiva” material. Den har glipor och dålig passform på vissa ställen vilket man inte kan säga om SGSen.

  Sen har vi ju å andra sidan Legend som är helt makalöst porrig, men med materialen kommer vikten. Jag kan sätta fast min SGS på en fönsterruta tack vare friktionen från invisible shielden samt den låga vikten, har aldrig sett någon annan göra så. :P

 • Nexus S

  Finns att beställa på http://intlo.com/, international-orders för $579.

  Släpps 16:e.

 • Anonym

  Anonym :Fast eftersom den saknar luckor för batteri och SD bör den ju knappast knarra någonstans? Iaf om det är ett enda stort stycke bara Rapportera inlägg 0  0

  Nexus S har lucka för batteriet (där du även bl.a. byter SIM-kort)…

 • fesken

  Är det någon som har koll på ifall Nexus S kommer med samma grymma Gorilla glass som SGS har. Polarens halvår gamla SGS ser ju fortfarande ny ut. Det står något om Contour Display, men det säger inget om vilken glastyp det är.

 • Per

  Det kommer fler google-phones tror jag, det är bara att invänta nästa. Samsung känns inte aktuellt..

 • Otto

  k0rf :Drar till USA om ett par veckor för en månads semester och undrar om det verkligen är värt att köpa denna telefon? Någon som har koll på rykten/kommande mobiler i början av 2011 som skulle kunna överträffa denna? Men man måste ju även ha med direkta over-the-air uppdateringar. Hmm detta blir svårt. Rapportera inlägg 0  0

  Fy fasen vad jag är avundsjuk. Skulle i stort sett dö för att få tag på denna lur. Letar just nu folk i USA som kan tänkas vilja skicka till Sverige. 6200kr i UK eller 4000kr i US, 5400 om man räknar in frakt och moms (förutsatt att den fastnar). Om du ändå ska dit, du vill inte köpa med en till? :)

 • M

  Sgt. Stinger :Desire är också gjord i plast, men den knakar o knorrar inte som en del plasttelefoner gör. Det är nog det som de flesta menar med “plastig” kvalitet. Rapportera inlägg 3  0

  Plast? Chassiet är av metall, fronten av aluminium. Möjligen att du menar batteriluckan, som är av plast.

 • rug

  kanske dags att byta ut Heron mot denna nu när skärmen har börjat bråka med touch-funktionen..

 • tom

  Köpte jag ny telefon i dagsläget hade jag LÄTT valt Nexus S. Oavsett om det kommer nya Tegra plattformar med bättre hårdvara snart så är det så förbaskat trevligt att kunna få nya uppdateringar och bugfixar OTA utan fördröjning. Tänk att dessutom slippa vara en av dom som kommenterar på Android Market med ”Force Close på min xxx med Froyo 2.2”. Alla seriösa utvecklare kommer att testa mest noggrant mot referenstelefonen Nexus S med vanilla och det väger oerhört tungt.
  Sedan är det inte den perfekta telefonen. Plats för ett SD kort hade ju ändå varit trevligt.

 • Anonym

  vad är det för mening med att köpa en nexus s ? är den inte en sgs i ett nytt skal ?

 • Mille

  Nån som har koll på om den kommer fungera i svenskt nät?
  Och är dom låsta till T-mobil’s nätverk fast du köper luren utan abonnemang o bindningstid?

 • Anonym

  Nexus s har inte amoled skärm i sverige

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior programmerare till Telenor Publicerad 18 Jan 2018
Supporttekniker till Handelsbanken Publicerad 18 Jan 2018
Securities Operations Analyst till spännande uppdrag i Stockholm Publicerad 18 Jan 2018
Systemutvecklare till mobiloperatör i Kista Publicerad 18 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 4. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons